Serie A (36): JUVENTUS 2-2 Atalanta

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 15:55

Mecz można powiedzieć gramy bardzo słabo w obronie (dwie frajersko stracone bramki, co przy drugiej zrobił Grygera, to nie wiem - jak nie zobaczymy Zebiny w drugiej połowie, to Ranieri się pogrąży). W ofensywie o dziwo dobrze, momentami nawet bardzo dobrze, ale to momenty, gdy Grygera zostaje bardziej z tyłu, a w bój rusza De Ceglie. Trzeba przyznać, że gra on dziś na dobrym poziomie (jak cała lewa strona - mówiłem, że tutaj problemu nie będzie), podobnie jak Nedved, Amauri, Iaquinta, Buffon i Camoranesi, których po pierwszej połowie bym wyróżnił. Oczywiście nie można nie wspomnieć o wspaniałym golu Zanettiego! Bomba ;]

Zmiana obowiązkowa Grygera - Zebina. Gdyby był Marchionni, to pewnie byśmy go zobaczyli, a tak pewnie będziemy tym składem grać do 70/80 minuty i wejdzie za Amauriego lub Iaquinte Del Piero.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 15:57 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 15:56

No i po 45(+2)min mamy kolejny kompromitujący wynik. 2-2 z Atalantą. Pierwsze 25min to przewaga drużyny z Bergamo, potem odzyslaiśmy piłkę udało się wyrównac, potem strzelic na 2-1 i mogliśmy spokojnie doprowadzic ten wynik do przerwy, ale nie trzeba starcic kolejną bramkę w 44min meczu.

Po raz kolejny Ranieri zaskoczył taktyką! Niecodzienne 4-4-2 robi swoje...!
Chce Giovinco w drugiej połowie, ale założę się, że zejdzie Camor i wejdzie boski Marco...

Ile już straciliśmy bramek w ciągu ostatnich 7 meczach? 40? Bo już straciłem rachubę...

Brawa dla obrony :bravo: :angry:

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 15:59

Del Piero nie gra, bo wczoraj miał mecz ten "Ale 10+" czy jakoś tak-oczywiście, pewnie nie zmęczył się jak na normalnym meczu, ale jednak trochę sił zostawił. Jak widzę popisy Poulsena i Amauriego to mnie skręca :/ w ciemno bym wpuścił Trezeguet za Amauriego, za Poulsena Gio, Nedved do środka i Alleluja...tylko, że to nie ja jestem trenerem, który wpuści MM za Camora :prochno: żebyśmy tylko nie przegrali :pray:

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:02

mati888 pisze:Jak widzę popisy Poulsena i Amauriego to mnie skręca :/ w ciemno bym wpuścił Trezeguet za Amauriego
Co Ci się w grze Amauriego nie podoba dzisiaj? Pierwsza bramka to (zaryzykuje stwierdzenie) jego zasługa także. Ogólnie rzecz ujmując biega i walczy o piłkę bliżej środka boiska, bo na dobrą sprawę nie ma jej kto rozegrać. Nie można mieć do niego pretensji.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 16:04 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:03

Giovinco nawet nie siedzi na ławce, więc możecie sobie pomarzyć dalej :D Wejdzie Zebina, Del Piero i albo Tiago albo Treze. Poulsen i Zdenek zrobią wypad wcześniej czy później :D

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:03

mati888 pisze: Jak widzę popisy Poulsena i Amauriego to mnie skręca :/
Skąd biorą się tacy ludzie? Stawianie tych zawodników w jednym szeregu powinno być przestępstwem.
mati888 pisze:za Poulsena Gio, Nedved do środka i Alleluja...
Gio? Skąd go weźmiesz? Proponowałbym w ogóle bez obrony zagrać. Zejdź na ziemię dzieciaku, to nie fifa.

Ciekawe czy wejdzie MM.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 16:06 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:05

mecz pewnie wygramy co nie zmienia faktu, ze w fatalnym stylu nie dajacym nadzieji na przyszlosc

ps: mam nadzieje, ze treneiro obejzy powtorke z tego justin i nauczy sie czegos od tego faceta przy tablicy z magnesami :smile:

edit: 6 minut drugiej czesci imnelo i mamy dwie poprzeczki i setke Atalanty przy zadnym zagrozeniu z naszej strony... chyba jendka remist tu bedzie sukcesem... :prochno:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 16:13 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.

calma calma
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:09

Iaquinta go kładzie, jego zwody nikogo nie wywodzą w pole, poprzeczka z 50 cm...to mi sie nie podoba w Amaurim-i nie mówię tego TYLKO na podstawie dzisiejszego meczu,a le kilku ostatnich, Amauri nie ma formy. Del Piero nie ma formy-siedzi, Amauri nie ma formy-czemu gra? Marzy mi się Treze...

@Lypsky-Nedved już grywał na środku wcale z niezłym skutkiem :] mój błąd co do Giovinco-nie mam na co liczyć :oops:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 16:14 przez mati888, łącznie zmieniany 1 raz.

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:13

Nie no juz nawet jakiś "Czerczil" ucieka obrońcą z połowy sam na sam ale mamy Buffona ogólnie masakra :/

Poulsen znakomicie wyłożył głową piłkę ich napastnikowi ale niestet napotkali Buffona :/
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 16:21 przez Sajan, łącznie zmieniany 1 raz.

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:15

Może i zauważyliście że dużo bramek strzelają nam z daleka(przed momentem mogliśmy stracić kolejną) Nie wiem czy pan R. nie wie że w takich sytuacjach powinno się grać pressingiem przed własnym polem karnym. Przecież tego uczą w szkołka juniorów :shock:

CO TEN POULSEN WYCZYNIA CO ON TUTAJ ROBI?! PROSZE WRÓC SISSOKO
a teraz niech wejdzie Tiago za tego ... Duńczyka :prochno:

Jak ja sie ciesze Treze wejdzie o :D :D :D :D :D :D :D :D
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 16:31 przez olom23, łącznie zmieniany 2 razy.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:21

Tego sie nie da opisac. Banda nieudacznikow z najwiekszym nieudacznikiem na lawce trenerskiej. Moze wejscie Alexa przyniesie jakas zmiane, ale ten mecz powinnismy przegrac bo nalezy nam sie to. Po raz kolejny wstyd.

Przegrajmy to!!! I niech ten siwy dziad zniknie z naszego klubu raz na zawsze.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 16:41 przez Nadziej, łącznie zmieniany 1 raz.

Make friends for life or make hardcore enemies!
zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:24

Brawo ranieri . Nie wiem tego normalnymi słowami nie da się określić. Trzeba by przeklinać ranieriego.No zostawmy tego trenera do końca sezonu to będziemy grać w pucharze Uefa . :angry: Ranieri won !!

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:56

PO prostu nie mogę w to uwierzyć że Atalanta Bergamo zremisowała z nami 2;2 :angry: :angry:

Jedyny obrazek który zapamietam z dzisiejszego meczu to Błedy obrony :angry:

Nic pozytywnego nie było no może gol Zannetiego

bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 16:58

Masakra . Za przeproszeniem wyrąbać Ranieriego na zbity pysk ! W ogóle piłkarze Atalanty nie wiem co prezentowali .. Kładli się przy każdej okazji .. Nawet skurcze udawali żeby tylko czas przedłużyc .. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" - Marcello Lippi

Obrazek
JuveForever1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 17:01

brakuje slow. pozostaje pomeczyc sie jeszcze 180 min. w tym sezonie. gdzie jest Giovinco? no gdzie?! za samo to powinny poleciec glowy. mamy szczescie ze byl remis bo z taka dziurawa obrona...
licze ze Nedved jednak zostanie na kolejny rok. dzis znow pokazal ze jest bardzo przydatny.

pytam sie tylko gdzie sa wlasciciele, musza byc albo bardzo obojetni albo maja wszystko gdzies. chyba czekaja az ktos zdemoluje siedzibe klubu. moze czas by kibice wkroczyli jak kibice Gornika i przetlumaczyli co trzeba komu trzeba. oni mysleli o 2 miejscu? :rotfl: banda nieudacznikow i idiotow

Zablokowany