Serie A (29): Roma 1-4 JUVENTUS
- snatch
- Juventino
Całkiem niezły mecz w wykonaniu Juve, jak najbardziej zasłużone prowadzenie
Buffon - nie ma na razie zbyt wiele pracy
Molinaro - perfekcyjnie w obronie, katastrofa w ofensywie :?
Chiellini - tradycyjnie klasa sama w sobie (w tej masce wygląda jak Hannibal Lecter
)
Mellberg - rozgrywa dobry mecz, dla Romy nie do przejścia
Grygera - usilnie pracuje na żółtą kartkę, niepotrzebnie popełnia tyle fauli
Brazzo - nie miał zbyt wiele do powiedzenia w pierwszej połowie
Tiago - rozgrywa przyzwoite spotkanie, szału nie ma ale przydaje się zarówno w ofensywie jak i w defensywie
Poulsen - mniej kreatywnego pomocnika chyba jeszcze nie widziałem, nic bym nie mówił gdyby harował w obronie ale nawet na to go nie stać
Giovinvo - rozgrywa świetne spotkanie, asysta cudo (to chyba kolejna juz bramka duetu Gio-Iaq). Po tym meczu ma szanse wygryźć ze składu Nedveda
Iaquinta - ładna bramka z pewnością będzie to kandydat do bramki miesiąca JP
Alex - trochę niewidoczny, pokazał kilka ciekawych zagrań ale liczę na więcej w drugiej połowie (jakiś wolny z 30m :-D )
W drugiej połowie jeszcze Alex wbije bramke z wolnego i będzie po meczu
Buffon - nie ma na razie zbyt wiele pracy
Molinaro - perfekcyjnie w obronie, katastrofa w ofensywie :?
Chiellini - tradycyjnie klasa sama w sobie (w tej masce wygląda jak Hannibal Lecter

Mellberg - rozgrywa dobry mecz, dla Romy nie do przejścia
Grygera - usilnie pracuje na żółtą kartkę, niepotrzebnie popełnia tyle fauli
Brazzo - nie miał zbyt wiele do powiedzenia w pierwszej połowie
Tiago - rozgrywa przyzwoite spotkanie, szału nie ma ale przydaje się zarówno w ofensywie jak i w defensywie
Poulsen - mniej kreatywnego pomocnika chyba jeszcze nie widziałem, nic bym nie mówił gdyby harował w obronie ale nawet na to go nie stać
Giovinvo - rozgrywa świetne spotkanie, asysta cudo (to chyba kolejna juz bramka duetu Gio-Iaq). Po tym meczu ma szanse wygryźć ze składu Nedveda
Iaquinta - ładna bramka z pewnością będzie to kandydat do bramki miesiąca JP
Alex - trochę niewidoczny, pokazał kilka ciekawych zagrań ale liczę na więcej w drugiej połowie (jakiś wolny z 30m :-D )
W drugiej połowie jeszcze Alex wbije bramke z wolnego i będzie po meczu
- Brutalo
- Juventino
Do przerwy Juventus zasłużenie prowadzi. Ładna bramka Iaquinty po kolejnej asyście Giovinco, ale podczas oglądana myślę o jednej rzeczy. Wszyscy chcemy wzmocnień lewej flanki, a ta bez kontuzjowanego Nedveda gra znacznie lepiej zarówno w defensywie, jak i ofensywie niż prawa. Najgorzej w tym meczu ewidennie Grygera (już chyba przestanę go bronić :roll:), poza tym bardzo nieporadnie Del Piero i słabo Brazzo, choć z tej trójki najlepiej. Cieszy poraz kolejny bardzo dobra(najlepsza?) postawa Giovinco,skuteczność Vincenzo i w miarę solidna gra Poulsena (który nie potrafi chyba podać dalej niż 20 metrów
i reszty obrony (Tiago słabo
:. Oby tak do końca.

Ostatnio zmieniony 21 marca 2009, 21:28 przez Brutalo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kamex22
- Juventino
W pierwszej polowie troche nudnawo ale wygrywamy
.
Gra jakas porywajaca nie jest, ale mimo wszystko mamy optyczna przewage, poza sporadycznymi atakmi romy. byo kilka fajnych kombinacyjnych akcji ale braklo tego ostatniego podania lub decyzji o strzale.
Wsrod zawodnikow to poza Grygera wszyscy graja na wzglednie dobrym poziomie. Podoba mi sie Poulsen, po Tiago oczekuje troche wiecej. Tak na marginesie ja nie krytykuje Grygery za to ze jest Grygera, po prostu dzis gra slabo. Co do tej jego gry to za to co zrobil Kielon przy akcji gdy Grygera stal i przepuscil pilke, to szacun. Malo kto by sie pchal ze zlamanym nochalem pod tak mocno bita pilke (a tak w sumie to jaka czescia ciala on to wybronil?).
Nie wiem tez czy zauwazyliscie ale Baptista jest dzis naszym 12 zawodnikiem
. Czyzby to akcja dywersyjna i po meczu powie ze sedzia przekupiony kazal mu tak grac, bo w przeciwnym razie czerwona? 

Gra jakas porywajaca nie jest, ale mimo wszystko mamy optyczna przewage, poza sporadycznymi atakmi romy. byo kilka fajnych kombinacyjnych akcji ale braklo tego ostatniego podania lub decyzji o strzale.
Wsrod zawodnikow to poza Grygera wszyscy graja na wzglednie dobrym poziomie. Podoba mi sie Poulsen, po Tiago oczekuje troche wiecej. Tak na marginesie ja nie krytykuje Grygery za to ze jest Grygera, po prostu dzis gra slabo. Co do tej jego gry to za to co zrobil Kielon przy akcji gdy Grygera stal i przepuscil pilke, to szacun. Malo kto by sie pchal ze zlamanym nochalem pod tak mocno bita pilke (a tak w sumie to jaka czescia ciala on to wybronil?).
Nie wiem tez czy zauwazyliscie ale Baptista jest dzis naszym 12 zawodnikiem

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Może dlatego, że głupio mu było przy wszystkich...Jobek pisze:Minutę później jak Vincenzo leciał z kontratakiem czego on tego nie walił?
Przesadzasz. To nie było zamierzone zagranie. A co winny Risse po faulu Mexesa?Jobek pisze:Salihamidzic później dobrze zrobił kopiąc Risse w :shock:
Nie spodziewałem się wielkiego widowiska w pierwszej części. Dobrze, że schodzimy do szatni z prowadzeniem, bo to powinno pozwolić kontrolować mecz do końca. Nasza gra może nie zachwyca, zwłaszcza w ofensywie, ale i tak jest dobrze.
Sędzia, moim zdaniem, w niektórych sytuacjach jest zbyt łaskawy
Jedynym graczem, którego bym zmienił jest Grygera. Błędy w defensywie i zero w akcjach pod bramką Romy.... Jego dośrodkowania są poniżej krytyki.
Forza Juve!
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W moim odczuciu dobra, a chwilami bardzo dobra polowa w wykonaniu juve. Z duza latwoscia tworzymy akcje, brakuje niestety ostatniego podania.
Bardzo ladnie (co raz lepiej, co cieszy) Giovinco i srodek pomocy. Powinnismy to wygrac. Forza!
Bardzo ladnie (co raz lepiej, co cieszy) Giovinco i srodek pomocy. Powinnismy to wygrac. Forza!
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Lypsky
- Juventino
Giovinco - wszystko ładnie , fajnie, jest tylko jedno 'ale'. Jego warunki fizyczne są dużym minusem, każdy pojedynek 'jednej na jeden' na niekorzyść łysego. O ile na mecz z Romą, która gra rezerwami jest ok to na Inter może być za mało.
Grygera z każdym kolejnym zagraniem utwierdza mnie w przekonaniu, iż uczęszczał do szkoły specjalnej. Słaby z przodu, słaby z tyłu, może by tak Manningera postawić na prawej stronie, efekt będzie podobny.
Grygera z każdym kolejnym zagraniem utwierdza mnie w przekonaniu, iż uczęszczał do szkoły specjalnej. Słaby z przodu, słaby z tyłu, może by tak Manningera postawić na prawej stronie, efekt będzie podobny.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- PietroBosman
- Juventino
Mam nadzieję,że Ranieri wreszcie przekonał się do młodego Włocha i nie będzie naciskał zarządu na to by przedłużyć o rok kontrakt z Nedvedem.Czech to mistrz,świetny zawodnik i takim niech będzie zapamiętany.Jego czas minął.Fenrir pisze:W moim odczuciu dobra, a chwilami bardzo dobra polowa w wykonaniu juve. Z duza latwoscia tworzymy akcje, brakuje niestety ostatniego podania.
Prowadzimy z Romą-to cieszy.
Ale co do bramki Iaquinty możnaby zadać słynne pytanie:"Gdzie byli obrońcy"?
Obok.
Podziwiali jak strzela ładną bramkę.
Do czego zmierzam?
Ano przy tak dysponowanej Romie trzeba im dziś wlepić jeszcze z 1-2 bramki co by nie było wątpliwości kto jest lepszy.
Roma bez Tottiego wiele traci.
Traci też na tym widowisko.
- Azrael
- Juventino
No cóż jak na razie mecz może się podobać. Nie jest to najwyższy światowy poziom ale takie solidne włoskie calcio.
Co do wstępnych recenzji bardzo podoba mi się nasz środek pomocy, Tiago z Poulsenem jak na razie chyba nie popełnili żadnego poważnego błędu, w dodatku bardzo poprawnie rozgrywają piłkę gdy mamy inicjatywę.
Giovinco dobry mecz, choć troche za dużo strat na początku ale wyraźnie później wszedł w meczowy rytm, piękna akcja - najpierw dwójkowa z Poulsenem a potem asysta do Iaquinty. Ogólnie jedna z najlepszych naszych akcji w tym sezonie.
Del Piero wyraźnie nabrał animuszu i poprawił swoją szybkość.
Trochę "drewniany" Hasan ale walczy i oddaje serce na boisku więc ogólnie na plus.
Iaquinta jak na razie najlepszy na boisku.
Obrona - Chiellini ślicznie wszystko na razie czyści, Mellberg też poprawnie, bez zarzutu Molinaro, no i głupi błąd Grygery na początku meczu. Ogólnie nie najgorzej.
Buffon także potrzebował kilka minut żeby pewnie wejść w rytm spotkania, nie ustrzegł się błędu na początyku. Na szczęście bez konsekwencji.
Co się tyczy Romy to najlepszy chyba Vucinic aczkolwiek jego popisy w udawaniu mogą się na romanistach zemścić. Mieli kilka ładnych akcji ale poziom ich gry obiektywnie odzwierciedla wynik.
Pozdrawiam i czekam na drugie tyle w kolejnych 45 minutach gry!
Co do wstępnych recenzji bardzo podoba mi się nasz środek pomocy, Tiago z Poulsenem jak na razie chyba nie popełnili żadnego poważnego błędu, w dodatku bardzo poprawnie rozgrywają piłkę gdy mamy inicjatywę.
Giovinco dobry mecz, choć troche za dużo strat na początku ale wyraźnie później wszedł w meczowy rytm, piękna akcja - najpierw dwójkowa z Poulsenem a potem asysta do Iaquinty. Ogólnie jedna z najlepszych naszych akcji w tym sezonie.
Del Piero wyraźnie nabrał animuszu i poprawił swoją szybkość.
Trochę "drewniany" Hasan ale walczy i oddaje serce na boisku więc ogólnie na plus.
Iaquinta jak na razie najlepszy na boisku.
Obrona - Chiellini ślicznie wszystko na razie czyści, Mellberg też poprawnie, bez zarzutu Molinaro, no i głupi błąd Grygery na początku meczu. Ogólnie nie najgorzej.
Buffon także potrzebował kilka minut żeby pewnie wejść w rytm spotkania, nie ustrzegł się błędu na początyku. Na szczęście bez konsekwencji.
Co się tyczy Romy to najlepszy chyba Vucinic aczkolwiek jego popisy w udawaniu mogą się na romanistach zemścić. Mieli kilka ładnych akcji ale poziom ich gry obiektywnie odzwierciedla wynik.
Pozdrawiam i czekam na drugie tyle w kolejnych 45 minutach gry!
- Giret
- Juventino
I tak ma być, Giovinco gra od początku a Nedved jeśli wchodzi na boisko to nie jego ma zmieniać [jeśli jego gra oczywiście w danym meczu daje coś drużynie] a tak dzisiaj jest na pewno.Wynik w pełni odzwierciedlający grę na boisku.
Martwi mnie dyspozycja Buffon'a bo coś nie Buffonuje...
Jeśli ktoś był za transferem Mexes'a to po faulu na DP (o zachowanie głównie chodzi) powinien zmienić zdanie.W momencie pisania tego posta bramkę Nedved strzelił, jakiekolwiek nadzieje Romy zostały już chyba w tym momencie rozwiane
Martwi mnie dyspozycja Buffon'a bo coś nie Buffonuje...
Jeśli ktoś był za transferem Mexes'a to po faulu na DP (o zachowanie głównie chodzi) powinien zmienić zdanie.W momencie pisania tego posta bramkę Nedved strzelił, jakiekolwiek nadzieje Romy zostały już chyba w tym momencie rozwiane

- Feeps
- Juventino
2 połowa bardziej żywsza.
Risse ratował 2 x Romę a wpadłyby te strzały do bramki.
DP jednak troszkę biega i to całkiem nieźle.
Nedved ledwo wpadł na boisko i atomowy strzał pięknie pociągnął z woleja.
To piękna bramka a nie zachwycaliście się Vincenzo na 1-0.
Troszkę niepotrzebnie Seba na ławkę poszedł, mógł spokojnie wpakować bramkę bo grał ładnie.
Pięknie zagraliśmy, wszyscy jak jeden ! Miazga z Romy !
Zasłużone zwycięstwo i Rzym podbity.
Powiem tylko Grazie Juve !
inter poczuję nasz oddech
Risse ratował 2 x Romę a wpadłyby te strzały do bramki.
DP jednak troszkę biega i to całkiem nieźle.
Nedved ledwo wpadł na boisko i atomowy strzał pięknie pociągnął z woleja.
To piękna bramka a nie zachwycaliście się Vincenzo na 1-0.
Troszkę niepotrzebnie Seba na ławkę poszedł, mógł spokojnie wpakować bramkę bo grał ładnie.
Pięknie zagraliśmy, wszyscy jak jeden ! Miazga z Romy !
Zasłużone zwycięstwo i Rzym podbity.
Powiem tylko Grazie Juve !
inter poczuję nasz oddech
Ostatnio zmieniony 21 marca 2009, 22:22 przez Feeps, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- Łukasz
- Juventino
Całkowicie kontrolowaliśmy mecz z Romą na wyjeździe, Lupa bez De Rossiego i Tottiego jest zupełnie bezradna,. Cieszy kolejna asysta Seby, gra Alexa na jeden/dwa kontakty oraz to, że Iaquinta - mimo że jego technika pozostawia sporo do zyczenia - strzela bramki. Nedved pięknie pożegnał się z kibicami Lupy.
Generalnie: ładny początek wiosny.
P.S. No i te "ole!" na Olimpico...
Generalnie: ładny początek wiosny.
P.S. No i te "ole!" na Olimpico...
Równie dobrze Mexes mógłby mu sprzedać jakąś niemiłą kosę. Ranieri dobrze postąpił, że go zdjął. Przy 3:1 szkoda jego nóg.Jobek pisze: Troszkę niepotrzebnie Seba na ławkę poszedł, mógł spokojnie wpakować bramkę bo grał ładnie.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2009, 22:23 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- PietroBosman
- Juventino
Świetny mecz.Znowu w drugiej połowie(jak z Bolongą)Juve w drugiej połowie wrzuciło "drugi bieg" i ponownie Stara Dama zdobyła 4 gole.
Świetnie!
Świetnie!
- walik166
- Juventino
Juventus zagrał naprawdę dobry mecz. Iaquinta zdobywające 2 bramki pokazał ze nie należy go sprzedawać z powrotem do udine zresztą jest to jego kolejne dobry spotkanie .Nedved świetna bramka.Walka o mistrzostwą wciąż otwarta to było ważne zwycięstwo dla juve.
- Kubba
- Juventino
Co tu dużo pisać? Zwycięstwo jak najbardziej zasłużone. Graliśmy b. dobrze, przeważaliśmy cały mecz. Świetny mecz w wykonaniu Juve, oby więcej takich.
Cieszą mnie dwie bramki Iaquinty, cieszy bramka Melberga, ale najbardzeij jestem zadowolony z Pavla :-D Wszedł, pierwszy raz kopnął piłkę a ta wleciała do bramki Romy!
Dziwią mnie natomiast zmiany Ranieriego.
Czemu to Nedved wszedł za Taigo a nie Poulsena, oraz dlaczego zszedł Giovinco? Po wejściu MM odrazu ataki lewym skrzydłem przestały istnieć.
Rzym jest Nasz :!:
Cieszą mnie dwie bramki Iaquinty, cieszy bramka Melberga, ale najbardzeij jestem zadowolony z Pavla :-D Wszedł, pierwszy raz kopnął piłkę a ta wleciała do bramki Romy!
Dziwią mnie natomiast zmiany Ranieriego.
Czemu to Nedved wszedł za Taigo a nie Poulsena, oraz dlaczego zszedł Giovinco? Po wejściu MM odrazu ataki lewym skrzydłem przestały istnieć.
Rzym jest Nasz :!: