Serie A (13): Inter 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2008, 17:31

Przywykłem do mojego pesymistycznego podchodzenia do spotkań z odwiecznymi rywalami, jednak po wygraniu z Realem na Bernabeu nie mam po prostu prawa twierdzić że nie wygramy tego spotkania. Szkoda tylko że nie ma Trezeguet, on w takich meczach jest naprawdę niezbędny. I życzyłbym sobie Camoranesiego zamiast Marchionniego na prawej stronie. Raz że Mauro ma patent na Inter, a dwa że Marchionni w meczach z silniejszymi rywalami [wyłączając Romę] jest po prostu niewidoczny.
Jedziemy do Mediolanu po trzy punkty i liczę że piłkarze zostawią serce na boisku, tego meczu nie można przegrać.

FORZA JUVENTUS :twisted: !

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2008, 17:54

i liczę że piłkarze zostawią serce na boisku
Tego możemy być pewni bardziej niż tego, że Ziemia jest okrągła. Del Piero, Nedved, Camor, Chiellini i inni sądzę, że w głębi umysłu nienawidzą Interu tak samo jak my i w takim meczu dadzą z siebie 200%.
Ja jestem jakoś dziwnie spokojny przed tym meczem i może to źle bo porażka co by nie mówić bardzo mnie zaboli.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2008, 22:52

_Jah....

Zastanów się co piszesz i głęboko to przemyśl...
Jesteś kibicem Interu, czy Juve? Jeśli Juve, to nie obrażaj naszych piłkarzy, którzy wkładają całe serce dla wszystkich kibiców... Grałes w ogole kiedys w lidze, czy tylko kopales pilke do trzepaka... Lubisz Ibrahimovica? Ok, ale to wcale nie znaczy, ze jest najlepszy w Serie A! W zeszlym sezonie NAJLEPSZY był Del Piero! W tym narazie jest Milito. Z całym szacunkiem do Zlatana, ale mimo swoich nie przeciętnych umiejętności, jest to piłkarz który potrafi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>** kazda akcje, a takze kazda wykorzystac... Czesciej jednak zdaza mu sie grac slabe mecze. Parenascie postow wczesniej napisales, ze Ibra ma najlepsza dynamike. A ja Ci wyznacze dwoch pilkarzy, NAWET z Juve ktorzy maja lepsza! Giovinco i Iaquinta! Są duzy zwinniejsi (mrówa) i na prostych po prostu szybsi (Iaquinta). Zaraz mi wyskoczysz o technice... Czym jest technika dla Ciebie? Zrobieniem elastico? Spojrz na Del Piero! Ostatnio czytalem felieton, ze Alex bazuje na "czystej technice". I to jest prawda! Ma 34 lata, i niestety nie ma juz tej szybkosci czy zwinnosci co kiedys, ale rok temu zostal krolem strzelcow Serie A, a dwa lata temu Serie B! Odkąd wbił sie do 1szego składu Juve, kazdy obronca ma do niego RESPEKT! Zlatan? Owszem, jest dobry... ale do najlepszych mu jeszcze duuuuużo brakuje. Spojrz na statystyki mądralo... :doh:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Slepy_fan

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2008, 23:47

Cobra pisze:_Jah....
Ok, ale to wcale nie znaczy, ze jest najlepszy w Serie A! W zeszlym sezonie NAJLEPSZY był Del Piero! ...
...
Spojrz na statystyki mądralo... :doh:
Sprzed roku:

STRZELCY:
1.Del Piero A. 21
2.Trezeguet D. 20
3.Borriello M. 19
4.Di Natale A. 17
4.Ibrahimovic Z. 17

ASYSTY:
1.Pizarro 11
2.Ibrahimovic 9
2.Zanetti 9
4.Vucinic 8

ŚREDNIA NOTA NAPASTNICY:
1.Ibrahimovic Z. 6,56
2.Mutu A. 6,53
3.Cassano A. 6,48
4.Di Natale A. 6,46
5.Totti F. 6,44
6.Del Piero A. 6,39

ŚREDNIA ILOŚĆ BRAMEK NA SPOTKANIE:
1.Z. Ibrahimovic 0,65
2.A. Mutu 0,59
3.A. Del Piero 0,57

ŚREDNIA ILOŚĆ BRAMEK NA MINUTY:
1.Z. Ibrahimovic 121,18
2.F. Inzaghi 126,73
3.A. Del Piero 137,05

No to teraz czas przyznać się do błędu.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:05

ŚREDNIA NOTA NAPASTNICY:
1.Ibrahimovic Z. 6,56
2.Mutu A. 6,53
3.Cassano A. 6,48
4.Di Natale A. 6,46
5.Totti F. 6,44
6.Del Piero A. 6,39

ŚREDNIA ILOŚĆ BRAMEK NA SPOTKANIE:
1.Z. Ibrahimovic 0,65
2.A. Mutu 0,59
3.A. Del Piero 0,57

ŚREDNIA ILOŚĆ BRAMEK NA MINUTY:
1.Z. Ibrahimovic 121,18
2.F. Inzaghi 126,73
3.A. Del Piero 137,05

Czyli co? Jak powiedzmy jakiemus ogorkowy wyjda trzy mecze(i tylko te trzy mecz rozegra) w których strzeli 3 bramki to on bedzie najlepszym pilkarzem Serie A? Przeciez w tych co wymienilem statystykach bedzie lepszy niz Cygan... (zakladajac ze strzelcy bramek nie schodza z notą mniejsza niz 7)

Wyznacznikiem napastnika sa strzelone bramki( a Alex mial ich 21 a Cygan 17) a nie asysty czy tam liczba bramek na meczy.

Pozatym dyskusja bez sensu... kto jest lepszy a kto gorszy. Szwed moze i jest lepszy ale zoabczymy czy bedzie taki dobry jak bedzie mial tyle samo lat ile Alex i czy bedzie gral dalej w tak wielkim klub jakim jest Juventus(grał a nie siedzial na ławce i jadł kozy). i czy zostanie choc w jednym klubie legendą tak jaka jest Del Piero.

Smiem twierdzic ze ani nie bedzie za 7-8 lat podstawowym zawodnikiem jakies potęgi ani nie bedzie tak wielka postacia i ikoną jaka jest Del Piero.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2008, 00:13 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:11

Slepy_fan pisze:
STRZELCY:
1.Del Piero A. 21
2.Trezeguet D. 20
3.Borriello M. 19
4.Di Natale A. 17
4.Ibrahimovic Z. 17
Ci sami piłkarz po odjęciu bramek z rzutów karnych, które może wykonywać każdy:

18 Del Piero Alessandro
18 Trezeguet David
15 Di Natale Antonio
14 Borriello Marco
13 Mutu Adrian
9 Ibrahimovic Zlatan

Opieranie jakiś teorii na statystykach jest kiepskim pomysłem.

W Serie A występuję wielu wspaniałych napastników: Del Piero, Trezeguet, Amauri, totti, milito, Di Natale, ibrahimovic, cassano, mutu czy ostatnio zarate oraz paru innych. Ciężko z tej grupy wybrać tego jednego najlepszego. Jednak jeżeli bym musiał to zrobić nie wskazał bym na ibrahimovica...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Slepy_fan

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:15

Myślisz ze tylko Ty na to wpadłeś? Chryste. Widzisz tu jakiegoś ogórka? W statystykach oficjalnie brano tylko tych, którzy rozegrali przynajmniej 20 spotkań.
I jeżeli 9 asyst nie robi na Tobie wrażenia, podobnie jak średnia nota Zlatana znacznie lepsza od DP to ja nie mam pytań.

"jakieś tam asysty" :prochno:

A co mnie obchodzi teraz, jak będzie grał Zlatan za 7 lat. Mój post był odpowiedzią na post kolegi wyżej, który chyba czegoś się najarał, bo wylał z siebie niezłą kupę bzdur.

EDIT:
Juveluck następny. Zrozumcie, zgodnie z intencjami autora posta nade mną, który sugerował wyższość DP nad Zlatanem na podstawie statystyk spojrzałem w nie i dla innych tu wkleiłem, udowadniając ze plecie bzdury.
Nie musicie się spinać, nie zależy mi na udowodnieniu tego, że Zlatan jest jest najlepszy.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2008, 00:17 przez Slepy_fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:15

Slepy_fan

To spojrz na to, ze nawet jak Ibra gral w Juve za czasow Capello, a Alex siedzial na lawce, to i tak DP był skuteczniejszy, wiec o czym my w ogole mowimy? Jeszcze raz zaznaczam Zlatan jest bardzo dobrym napastnikiem, ale nie jest to jeszcze poziom najlepszego... Napastnikow rozlicza sie ze strzelonych goli i koniec (kropka).

2 POST:
Slepy_fan pisze: EDIT:
Juveluck następny. Zrozumcie, zgodnie z intencjami autora posta nade mną, który sugerował wyższość DP nad Zlatanem na podstawie statystyk spojrzałem w nie i dla innych tu wkleiłem, udowadniając ze plecie bzdury.
Nie musicie się spinać, nie zależy mi na udowodnieniu tego, że Zlatan jest jest najlepszy.
Pisałem o zdobytych bramkach... Przeczytałes mojego posta ze zrozumieniem? :?

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:33

Dopowiem coś od siebie.
Slepy_fan Powiedz mi szczerze czy Zlatan od kiedy gra w Interze zachwycił w jakimkolwiek szlagierowym meczu? Juventus, Milan i LM. Bo mi się wydaje, że nie. Tak samo było w Juve. On umie grać przeciwko Lecce i i innym słabiznom z całym szacunkiem dla Lecce. Jak trafi na dobrą obronę to leży i kwiczy taka prawda, a Del Piero udowadniał wielokrotnie w meczach szlagierowych swoją wielką wartość.

Slepy_fan

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:40

Bramka i asysta w wygranych 2:1 derbach z Milanem, czy wejście smoka dwie bramki i danie Interowi mistrza w meczu z Parmą. Długo myśleć nie musiałem.

Bison

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:43

Del piero jest lepszym zawodnikiem na dzien dzisiejszy od cygana wiecej osiagnal wiecej bramek strzelil i strzela i jest jednym z najbardziej szanowanych pilkarzy w pilkarskim swiatku i nie tylko .... jest ikona lat 90 , jest jednym z nielicznych ,,10'' ktore jeszcze pozostaly na tym zkomercjalizowanym swiecie pilkarskim.

Ibra jest dobrym pilkarzem nawet bardzo ale to nie Del piero, Totti m zidane baggio henry to tylko sprzedawczyk ibra.....

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 00:54

Slepy-fan

No stary.... Zagiales mnie! :O Jeden mecz z Milanem mu wyszedl. Ok, zwracam honor-Ibra jest najlepszy na swiecie.... :? Czlowieku, zaczyna rozumiec dlaczego masz taki nick...
Btw. Skoro Parma (za calym szacunkiem) to dla Ciebie druzyna nalezaca do najlepszych na swiecie, to chyba postradales zmysly... :doh:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Slepy_fan

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 09:40

Cobra pisze:Slepy-fan
No stary.... Zagiales mnie! :O Jeden mecz z Milanem mu wyszedl. Ok, zwracam honor-Ibra jest najlepszy na swiecie.... :?
Pytałeś się mnie, czy Ibra zagrał jakiś dobry mecz z wielkimi. Odpowiedziałem - zagrał. Ty ciągle masz jakieś problemy.
Czlowieku, zaczyna rozumiec dlaczego masz taki nick...
:)
Btw. Skoro Parma (za calym szacunkiem) to dla Ciebie druzyna nalezaca do najlepszych na swiecie, to chyba postradales zmysly... :doh:
Jeżeli dla Ciebie mecz o mistrzostwo na wyjeździe, na terenie drużyny walczącej o utrzymanie nie jest szlagierem, to chyba nie ja zmysły postradałem.

I napiszę z góry odpowiedź na Twojego posta. NIE, wcale nie uważam Zlatana za najlepszego piłkarza ostatniego roku, NIE, nie uważam że jest tym wielkim od wielkich meczów.

Chciałeś tylko przykład, dostałeś z marszu. A ciągle tylko krzyczysz. Weź coś łyknij bo to niezdrowo tak..

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 11:16

Najlepszy jest Totti! :lol:
Najbardziej bawią mnie te posty, w których ktoś przedstawia mi sylwetkę Del Piero. Fani Alexa to jednak mają coś z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Ibra jest w optymalnej formie, w najlepszym momencie kariery. Pewniak.
Dlaczego na siłe ktoś chce mi udowadniać, że tak nie jest? że za dużo dryblingu? lub za mało bramek?
Wiecie, ja mam w dupie, kto strzela, kto podaje. W ostatnim meczu z Genoą Grygera zaliczył gola i asystę. No i co? W defensywie nie błyszczał.
No i co? w zimowym okienku transferowym mamy się kierować statystyką, czy zwykłym oglądem sytuacji?
Albo argument "oni serce wkładają". Co to za brednia? Co my jesteśmy? Caritas? mam się litować nad kimś, kto grać nie umie? (Molinaro)?
Mówmy o tym jak jest, a nie typek wyjdzie i będzie mi tłumaczył etykę kibica Juventusu. Ja mam to 20cm poniżej gardła, więc nie muszę nikomu nic udowodniać.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 13:34

Ibra jest w optymalnej formie, w najlepszym momencie kariery. Pewniak.
Dlaczego na siłe ktoś chce mi udowadniać, że tak nie jest? że za dużo dryblingu? lub za mało bramek?

Piszesz że próbujemy ci to wmówić że Szwed nie jest najlepszy, tymczasem sam nie podałeś sensownego argumentu że tak jest.

Nie musisz nikomu niczego udowadniać, ale jeśli twierdzisz, że Ibrahimovic jest najlepszy to wypadałoby to jakoś uzasadnić. Nie?
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2008, 14:00 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany