Serie A (11): Chievo 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 18:24

Proponuje zwolnic Ranieriego, bo nie wpuscil Giovinco :D.

Guma 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 18:28

Gra na niskim poziomie ale to my mamy punkty. Alex zrobił co trzeba a oddanie 11 to mnie wbiło w fotel ale tak właśnie robią wielcy bohaterowie.
Środek pola taki sobie, De Ceglie mnie nie zachwycił, obrona środek dobrze
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2008, 18:32 przez Guma 10, łącznie zmieniany 1 raz.

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 18:29

Dionizos pisze:Proponuje zwolnic Ranieriego, bo nie wpuscil Giovinco :D.
:prochno: Popieram :D

A co do samego meczu to bym nudny jak flaki z olejem... Troche dziwna zmiana Grygery za Tiago :shock: znow chcial sie bronic? no i jak wszedl Ekdal za Sissoko to Tiago prawie w ogole nie bylo widac, wiec jak na moj gust to lepiej by bylo gdyby on gral zamiast portugalczyka w pierwszym skladzie. No i Giovinco znow nie zagral chociaz De Ceglie radzil sobie calkiem niezle, jeden problem w tym ze bierze przyklad z wrzutek od swojego kolegi grajacego za jego plecami, filaru naszej obrony... MOLINARO :naughty:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 18:47

Tylko kolega Adi właściwie zinterpretował tekst odnośnie statystyki,którą podałem :-D Wracając do meczu-brak Giovinco zaczyna frustrować coraz bardziej... :think: Żeby tylko się nie okazało,że za jakiś czas młody Włoch poważnie zastanowi się nad swoją przyszłością w Turynie...Oby nie...Ranieri!Obudź się!

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 18:50

Tak :!: Potrzeba nam takiej młodzieży która jest naprawdę niezła, wiem nie może się równać z Del Piero. Ale za 2 - 3 lata będzie on na wagę złota przecież wystarczy go porządnie pod szkolić i dać pograć

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 19:45

Wy nie przesadzacie z lekka z tym Giovinco? ; ) Odejść - nie odejdzie. To akurat pewne. Nie róbmy z niego na siłę Boga i Mesjasza, jak zagra, to zagra. To młody i nieopierzony zawodnik, trzeba dbać o to, żeby mu sodówka nie strzeliła i świadomość własnej wartości nie strzeliła w górę. Jeszcze nie raz go zobaczymy w tym sezonie.

Odnośnie meczu, to nie oglądałem. Jednak bramka aleksowa w swej aleksowości.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 19:48

http://www.pilka.pl/claudio-ranieri-mam ... -zwyciestw

Byłem ciekawy,co po spotkaniu powie Ranieri,zwłaszcza w kwestii braku Giovinco w dzisiejszym meczu...Zdaje się,że Claudio postawi na Mrówę,gdy będzie w optymalnej formie...Chyba,że jest to zwyczajnie wymówka trenera...Mam nadzieję,że nie...Spodobał mi się natomiast w tej wypowiedzi dystans wobec zadanego pytania o możliwość zdobycia przez Juve scudetto.Odpowiedź Tinkermana wskazuje,że nadal twardo stąpamy po ziemi i myślimy TYLKO o kolejnym spotkaniu-nie wybiegamy myślami za daleko w przyszłość,co mogłoby być zgubne.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 20:20

mrozzi pisze:http://www.pilka.pl/claudio-ranieri-mam ... -zwyciestw

Byłem ciekawy,co po spotkaniu powie Ranieri,zwłaszcza w kwestii braku Giovinco w dzisiejszym meczu...Zdaje się,że Claudio postawi na Mrówę,gdy będzie w optymalnej formie...Chyba,że jest to zwyczajnie wymówka trenera...Mam nadzieję,że nie...Spodobał mi się natomiast w tej wypowiedzi dystans wobec zadanego pytania o możliwość zdobycia przez Juve scudetto.Odpowiedź Tinkermana wskazuje,że nadal twardo stąpamy po ziemi i myślimy TYLKO o kolejnym spotkaniu-nie wybiegamy myślami za daleko w przyszłość,co mogłoby być zgubne.
No przecież Ci Ranieri nie powie "Tak chłopaki spoko , to tylko kwestia czasu , Alex strzeli jeszcze z 50 wolnych i mamy zagwarantowane Scudetto"

Wg mnie jego mowa na konferencjach jest niczym innym jak zasłoną dymna, nie chce robic ludzia nadziei , bo po co ? :smile:
Sam pewnie też myśli o Scudetto, jak i my , ale do tego trzeba wygrywac z ligowymi średniakami , i wytrzymac gre na 3 frontach.

Najbardziej mi sie podobały oczy Sissoko zagubionego na ławce , patrzącego sie jak reszta drużyny gra :whistle: No cóż ale dobrze ze czerwieni nie dostał :think:
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2008, 20:26 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 20:25

Simi pisze: i wytrzymac gre na 3 frontach.
2. Pierniczyc ten Puchar Włoch xD Niech tam grają sobie oba Giovinca, Rossi, i kilku innych młodzików + 4-5 graczy z podstawowego składu.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 20:29

stahoo pisze:
Simi pisze: i wytrzymac gre na 3 frontach.
2. Pierniczyc ten Puchar Włoch xD Niech tam grają sobie oba Giovinca, Rossi, i kilku innych młodzików + 4-5 graczy z podstawowego składu.
Gorzej jak w Pucharze Włoch Giovinco nie dostanie szansy , wtedy całe forum zawali sie w postach typu "no kurde znowu nie gral , co teraz będzie ?" "Jeżeli Ranieri go nie wystawia , to może myślec o odejsciu" :think: Ehh pozostawia to wiele do życzenia.

A mecz jakis pasjonujący nie był , 2 bramki ze stałych fragmentów gry , Iaquinta troche przyfarcił , no ale całe szczescie ze strzelił.

P.S. Może mi ktoś powiedziec co sie dzieje z Iaquinta ? Gra bez tak zwanej ikry , nie wiem , jakby sie wypalił , żadnego błysku. :doh:
Dionizos pisze:Proponuje zwolnic Ranieriego, bo nie wpuscil Giovinco :D.
Hmm ja jestem pół na pół , zwolnic cały zarząd i Ranieriego bo nie wpuścili braci Giovinco ! :smile:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 21:58

Śmiejcie się, ale szczerze się zdziwiłem, kiedy za DP wszedł Amauri, a nie Giovinco. Tym bardziej, że wcześniej realizator pokazał jak młody się rozgrzewa... Trochę mnie to martwi, ale...

...wydaje się, że mamy większy problem. Ktoś nam podmienił Vincenzo Iaquinte :/. Ten co teraz za niego gra jest wolny, bez formy i nie charakteryzuje go niesamowita zaciętość.

Co do meczu to chyba nie ma co komentować. Straszna nuda, ważne 3 punkty.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 22:22

Arbuzini pisze: ...wydaje się, że mamy większy problem. Ktoś nam podmienił Vincenzo Iaquinte :/. Ten co teraz za niego gra jest wolny, bez formy i nie charakteryzuje go niesamowita zaciętość.
Wręcz przeciwnie, tylko, że nic z tego nie wynika.
Fenomenalny Alex. Wszystko mu teraz wychodzi. Rozgrywa, strzela. Nie wiem, ale nie przypominam sobie lepszego sezonu Alexa po kontuzji 99'.
Denerwuję mnie już traktowanie Giovinco. Ranieri to nieugięty tępak. Ale co zrobić. Odpieram ataki w stronę Mellberga. Szwed gra corazj lepiej. Natomiast Molinaro gra wciąż jak patałach. Jest wielką niewiadomą, jak zawodnik, który nie potrafi wrzucić piłki w pole karne przeciwnika, może być naszym podstawowym obrońcą. Ale co zrobić. Ranieri wie lepiej. Ale tak, jeżeli nic w tym roku nie wygramy, to jestem pierwszym zwolennikiem jego odejścia. Ja już straciłem cierpliwość do niego.

Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 22:45

_Jah pisze:...Ranieri to nieugięty tępak...Ja już straciłem cierpliwość do niego.
Kolejny wygrany mecz i takie "miłe" słowa pod adresem trenera , fajnie . Dwa razy pokonaliśmy Real - to faktycznie powód żeby tak jechać po CR - świetne podejście .
Jak wielu innych mam zastrzeżenia co do niektórych decyzji Claudio , ale wyniki ostatnich meczy przemawiają za nim . To on widzi drużynę codziennie i nasze widzimisię niewiele tu znaczy .
Najważniejsze kolejne punkty i gol Alex'a .
F.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 22:46

czy moglby ktos wrzucic bramki na jakis inny server ? bo jak zwykle z JP ciezko sciagnac... ? nie wiem czy tylko ja mam taki problem ale od pewnego czasu nie moge sciagac bramki z JP jezeli juz sciagne to po wielu probach i z predkoscia nie adekwatna do mojego łacza....

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 22:53

Mecz nudny niesamowicie. Lekka przewaga po naszej stronie jednak widoczna. Kryzys (odpukac) wydaje sie byc juz tylko wspomnieniem i nasza forma jakby sie stabilizuje.

Z zawodnikow zaslugujacych na wyroznienie:
Del Piero - dobra pierwsza polowa i oczywiscie fenomenalny gol.
De Ceglie - mamy nastepce Nedveda i tyle.
Tiago - gdy go sprowadzano oczekiwalismy po nim zupelnie innej filozofii gry, a jak widac sprawdza sie lepiej w defensywie i to juz ktorys raz z rzedu. Oby bylo jeszcze lepiej

Na minus:
Iaquinta - cien zawodnika z poprzedniego sezonu
brak Giovinco - czemu nie chociazby na koncowke? Kiedy jesli nie teraz?

Przed nami Genoa a pozniej Inter. Jesli wygramy oba mecze..... sky will be the limit!

Make friends for life or make hardcore enemies!
Zablokowany