"Prison Break"
- DamKam
- Juventino
"Prison Break"
Slyszalem cos niecos na ten temat. Podobno serialik jest super i masakrycznie wciaga
Ale ja juz jakos wyroslem z ogladania seriali... Podobnie kultowy byl chyba serial "Lost" ktorego tez nie ogladalem 

- Martin
- Juventino
To z oglądania seriali się wyrasta? Ciekawa koncepcjaDamKam pisze:"Prison Break"Slyszalem cos niecos na ten temat. Podobno serialik jest super i masakrycznie wciaga
Ale ja juz jakos wyroslem z ogladania seriali... Podobnie kultowy byl chyba serial "Lost" ktorego tez nie ogladalem

Co do 4 odcinka....
spojler pisze:Akcja troche zwolniła tempa. Myslalem ze konfrontacja Bellicka z braćmi potrwa trochę dłużej niz jeden odcinek. Panienka w różowym kostiumie troche namotała. Do konca nie bylo wiadomo, po ktorej stronie tak naprawde jest, jednak do zawiłości z pierwszej serii troche zabrakło.
Pozostałe wątki rozwijają się powoli. No i mamy pierwszą ofiarę. Abruzzi miał już praktycznie wolność zapewnioną jednak wpadł w łapy agenta (czyzby wykorzystali dane zgromadzone na dysku?). Trzeba przyznać, że akcje z motelami były o tyle ciekawe, że cały czas wydawało się, że policja wybiera się po naszego drobnego kieszonkowca.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- swiergot
- Juventino
Spoiler 2x04 pisze:Nie wiem w jaki sposób dane z dysku mogły doprowadzić ich do Johna, no chyba że po Fibonaccim, ale Mahone przed motelem mówił o jakimś kapusiu. Szkoda Johna, lubiłem go. Za to ucieszyłbym się, gdyby taki los spotkał T-Baga.
Bellick na pewno jeszcze da o sobie znać. Może w następnym odcinku dowiemy się, albo chociaż dostaniemy jakieś wskazówki co do tajemnicy jaką skrywa Mahone.

- Martin
- Juventino
Spojler 2x04 pisze:Dokladnie. Mahone pod koniec mowi: "Scofield zawsze wiedział,że kluczem do Abruzziego był kapuś. Dlaczego my mieliśmy z tego nie skorzystać."
- juverm
- Juventino
Wczoraj zassałem sobie najnowszy odcinek PB (czyt. S02E06) i śmiało moge powiedzieć, że jest to jak dotychczas najlepszy odcinek 2 sezonu. Wszystkie do tej pory nie mogły sie równać z sezonem no. 1 ale tej jest inny.
To tyle. PozdrawiamSpojler pisze:Już na samym początku leżałem ze śmiechu. Po kilku odc. nieobecności na ekran powrócił Haywire, i to w jakim stylu :rotfl: . W czasie kiedy wszyscy mieli mnóstwo zajeć Hywire spokojnie zapierdzielał sobie na rowerku przez pół Ameryki i to ciągle w kasku do rugby. Aha no i jeszcze chyba przez te kilka dni nic nie jadł, bo chyba tak by się nie rzucił na żarcie w fast-foodzie. Czyli okazuje się, że jest lepszym cfaniakiem niż Terminator T-Bag, który przeżył przyszywanie ręki, nażarł się pudełka leków przeciw bólowych, zarypał kolesia żelazkiem i zrobił mnóstwo niesamowitych rzeczy... Nareszcie złapali Tweenera bo powoli chłopak zaczął mnie wkurzać. Mahone jak zwykle dał popis, rozszyfrowując posunięcia Ekipy. Fajna akcja z Sucre i C-Note. Ale to co najlepsze było w tym odcinku to hasło wchodzącego do domku C-Note: "What's up Snowflakes?". I nie wiem co się dzieje z Michaelem, teraz to chyba zamienił sie rolami ze "Zlewem" i ciągle wrzeszczy a ten drugi zaczął myśleć. I co do nast. odcinka to mam nadzieję, że Tweener nie wygada Alexowi M. gdzie są chłopcy.

- Kryształ
- Juventino
Przez ostani miesiac udalo mi sie sciagnac i obejrzec caly pierwszy sezon i dwa odcinki sezonu drugiego. Odcinki ktore sciagalem byly ze strony mininova.org. Byly to dobrze zrobione odcinki z polskimi napisami i niegdy nie wazyly wiecej niz 120 MB co bylo ich najlepsza cecha. Ostanio mialem mala przerw w sciaganiu i teraz nie moge znalezc tych ze odcinkow od 3 do 6 drugiego sezonu. Chodzi mi o to ze nie moge znalezc tych odcinkow zeby mialy po 120 MB nie wiecej...zna ktos moze linki do nich, albo poprostu ma zapisane torrenty ?
- Adi666666
- Juventino
Zarejestruj sie na http://www.prisonbreak.int.plstara_dama pisze:Przez ostani miesiac udalo mi sie sciagnac i obejrzec caly pierwszy sezon i dwa odcinki sezonu drugiego. Odcinki ktore sciagalem byly ze strony mininova.org. Byly to dobrze zrobione odcinki z polskimi napisami i niegdy nie wazyly wiecej niz 120 MB co bylo ich najlepsza cecha. Ostanio mialem mala przerw w sciaganiu i teraz nie moge znalezc tych ze odcinkow od 3 do 6 drugiego sezonu. Chodzi mi o to ze nie moge znalezc tych odcinkow zeby mialy po 120 MB nie wiecej...zna ktos moze linki do nich, albo poprostu ma zapisane torrenty ?
a później wejdz Tu (znajdziesz tu wszystkie odcinki 2 sezonu do ściągniecia) 8)
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Martin
- Juventino
No niestety z tej strony mozna wyczytac ze po poniedziałkowo/wtorkowy odcinek bedzie ostatnim przed 3-tygodniową przerwą. Musze przyznac ze jest to bardzo zła wiadomosc. Tyle dni bez PB to po prostu żałoba. :evil:
- Michal17
- Juventino
Najgorsze, że po tej 3 tyg przerwie będą chyba tylko 2 odcinki i potem też przerwa do lutego/marca... Tragedia
Nie dam sobie uciąć głowy, ale gdzieś to czytałem
Sorki, przekręciłem: odcinki najbliższe:
2 październik - [2x07] Buried
30 październik - [2x08] Dead Fall
6 listopad - [2x09] Unearthed
13 listopad - [2x10] Rendezvous
A dopiero potem przerwa...
Nie dam sobie uciąć głowy, ale gdzieś to czytałem
Sorki, przekręciłem: odcinki najbliższe:
2 październik - [2x07] Buried
30 październik - [2x08] Dead Fall
6 listopad - [2x09] Unearthed
13 listopad - [2x10] Rendezvous
A dopiero potem przerwa...
- kouba
- Qualità Juventino
Dokładniej sie przyjrzałem temu wątkowi, bo juz drugie forum na ktorym o tym mowa. Wtedy to olałem, teraz cprzeczytalem Wasze wypowiedzi no i widze, ze warto pokusić sie o zobaczenie
Juz wszystkie odcinki ciagne. A mam pytanie co do programu do torrentu. Mam ABC. Jak w jednym czasie bede wiecej plikow sciagal to bedzie mniejsza szybkosc każdego z nich z osobna? to jest jakos podzielone na ilosc sciaganych plikow czy to jest niezalezne od siebie?
I co moze byc powodem tego ze obraz lekko skacze jak sie oglada? :? Jakies sterowniki? bledne sciagniecie? (ale to we wszysatkich to sie dzieje) albo cos z kartą graficzną ? (ale inne filmy normlanie sie oglada...)

I co moze byc powodem tego ze obraz lekko skacze jak sie oglada? :? Jakies sterowniki? bledne sciagniecie? (ale to we wszysatkich to sie dzieje) albo cos z kartą graficzną ? (ale inne filmy normlanie sie oglada...)
- J1897
- Juventino
właśnie skończyłem oglądać 2x07 i mam kilka przemyśleń:
Spojler pisze:nie wiem co sądzić już o tym serialu... z jednej strony odcinek 7. był jednym z najlepszych, ale znowu inną sprawą jest, że trup goni trupaw tym odcinku odeszli gubernator Tancreti i Tweener. posunięcie Dave'a z LJ zrozumiałe, ale zważywszy na plany dotyczące Sary, sądzę, że raczej zacznie pomagać Lincowi i Michealowi. co do agenta Mahone, to chyba puszczają mu nerwy. no i Sucre na koniec? tak jak napisałem, napewno był to jeden z ciekawszych odcinków. no i zapomniał bym o Patoshiku
koleś mnie rozwala. ten pomysł, żeby popłynąć na tratwie do Holandii, żeby zamieszkać w wiatraku
najbardziej wyluzowany koleś
![]()
- swiergot
- Juventino
Muszę powiedzieć, że jest to chyba jedyny serial, który w każdym odcinku mnie zaskakuje. I nawet jak już zostaje minuta do końca odcinka i sądzisz, że wiesz jak się skończy, nagle dzieje się coś zupełnie nieoczekiwanego.
To będą długie cztery tygodnie.Spoiler 2x07 pisze:Jak tylko Mahone kazał Tweenerowi się przejść, to wiedziałem, że go zabije. Ael Sucre zaskoczył mnie całkowicie (aczkolwiek coś musiało im stanąć na przeszkodzie, bo z gościem z klubu poszło zbyt łatwo). Zdaje się, że nie rozwiązał bab, więc jest szansa na wyplątanie się z tego. Co do Kellermana, chyba wzrasta w nim frustracja z powodu tego jak go traktują i na dodatek zaczyna mu naprawdę zależeć na Sarze. Zapewne uratuje ją i zacznie pomagać.

- Martin
- Juventino
Jak podaje www.prisonbreak.int.pl
odcinek 2x08 - "Dead Fall" nie zostanie wyemitowany 30 października (po 4-tygodniowej przerwie), ponieważ ten okres czasu został skrócony o jeden tydzień, czyli ósmy odcinek zobaczymy za trzy tygodnie (24 października).
Co moge wiecej powiedziec?
odcinek 2x08 - "Dead Fall" nie zostanie wyemitowany 30 października (po 4-tygodniowej przerwie), ponieważ ten okres czasu został skrócony o jeden tydzień, czyli ósmy odcinek zobaczymy za trzy tygodnie (24 października).
Co moge wiecej powiedziec?

- YoUri`
- Qualità Juventino
Cieszę się, że scenarzyści "Prison Break" nie mają tego samego problemu, co ci od "Lost". Bo o ile "Zagubieni" z odcinka na odcinek stają się coraz słabsi, nie wspominając już o tragicznym pierwszym odcinku 3 serii, to "Prison" zaczyna nabierać rozpędu. A zdawałoby się przecież, że panowie piszący scenariusz mają do wykonania wręcz misję niemożliwą. No bo jak przedłużyć serial, który z założenia i z nazwy z resztą też miał opowiadać o UCIECZCE z więzienia? Mało tego - serial planowany był tylko na kilkanaście odcinków, więc już raz zgrabnie go wydłużono, a teraz stworzono 2 sezon, który naprawdę trzyma poziom! Ba! Po obejrzeniu odcinka 7 aż dreszcze mnie przeszły, bo siedziałem w dokładnie takim samym napięciu, jak przez większość 1 sezonu. Brawo!
)
OCENA ODCINKA: 9,5/10 (10 zostawiam nie wiem na cospojler 2x07 pisze:Co do odcinka, to był to według mnie jeden z najlepszych w ogóle, a napewno najlepszy w sezonie. Scena, w której Tweener szedł do drzwi, gdzie rzekomo kopali uciekinierzy poprostu mistrzowska! Domyślałem się, że coś wykombinuje, ale tak zmontowano film (oscar dla montarzystów i reżysera!), że do głowy mi nawet nie przyszło, że zaprowadził on Mahone'a do tej swojej dziewczyny. Wreszcie chłopak pokazał jaja! No i zapłacił za to słono :? . Dziwi mnie, że nikt nie zwrócił uwagi na to, co mówił Mahone, jak zabijał Tweenera. "I got nothing against you, kid. BUT THEY DO." Kim są ci ONI?