Puchar UEFA 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
einherjar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2008, 11:42

Patrząc na Wisłę w ostatnich kilku meczach zastanawiam się co jest przyczyną tak nierównej gry. Chodzi mi o to że po słabym meczu potrafią zagrać fenomenalnie i na odwrót. Tak było z Beitarem i Barcą. Rozumiem, że fakt gry na wyjeździe i u siebie robi różnicę ale w klasowej drużynie ta różnica nie powinna być chyba aż tak widoczna. Z Barca pokazali na co ich stać a tu w meczu sezonu z Lechem taka lipa :? Zmęczenie czy niewystarczająca motywacja?
Wczoraj, z Waszych wypowiedzi (nie oglądałem meczu bo zakodowali TVP INFO :evil: ) wynika że też cudów nie pokazali. Patrząc na poprzednie dwumecze można jednak spodziewać się że na Reymonta przewiozą Anglików :-D

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2008, 12:47

Grali cuda czy też nie grali teraz chyba nie ma znaczenia. Wynik optymistyczny, można zawalczyć w Krakowie. I zawalczymy :)
Angole chyba do tej pory nie mogą się pozbierać po tym co zobaczyli ze strony Armii Białej Gwiazdy. To było coś fantastycznego, najlepszy wyjazd w którym uczestniczyłem :)

W Krakowie będzie jeszcze lepiej :)

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2008, 13:42

paku pisze: Angole chyba do tej pory nie mogą się pozbierać po tym co zobaczyli ze strony Armii Białej Gwiazdy.
Siedząc przed TV nie słyszałem dopingu gospodarzy,
więc przekrzyczeć tą bandę to nie był lada wyczyn. Kibice Tottenhamu zaliczają się do najsłabszych w Londynie. Myślę , że też tak bardzo sie nie przerazili bo już nie takie rzeczy widzieli.
paku pisze:To było coś fantastycznego, najlepszy wyjazd w którym uczestniczyłem :)
Chyba tylko z tego faktu , że był poza granicami kraju. Naprawę są polskie mecz gdzie kibice potrafią zrobić lepsze widowisko.

Oto kilka wczorajszych spotkań które zrobiły na mnie wrażenie:

FK Moscow - FC Kopenhagen (0:1) 1:2
Szkoda gadać. Ech!
Liteks Lovech - Aston Villa (1:1) 1:3
Nie tyle wynik co przebieg meczu był ciekawy. W pierwszej drużyna Liteksu grała dość ciekawie mogła się pokusić o wygraną. Drugą za to kompromitująca dwie czerwone kartki, karny.
Banik Ostrava - Spartak Moscow (0:0) 0:1
SK Slavia Praha - Vaslui (0:0) 0:0

Z czeska piłka nie dzieje się ostatnio najlepiej.
Hamburger SV - Unirea Urziceni (0:0) 0:0
Mała sensacja. Rumuńska piłka rośnie w siłę. We wtorek Cluj wygrał w Rzymie. Wczoraj Uniera spowodowała , że HSV nie potrafi wbić gola na własnym stadionie.
SK Brann - Deportivo La Coruna (2:0) 2:0
Drużyna która potrafi ograć Real M nie potrafi ograć SK Brann coś jest nie tak!
Feyenoord Rotterdam - Kalmar FF (0:0) 0:1
Sensacja kolejki. Zakłady bukmacherskie uwielbiają takie wyniki.
Borussia Dortmund - Udinese (0:2) 0:2
Ciesze się , że mamy już jeden mecz nimi rozegrany i wygrany. Udine może sprawić mała sensacje nie tylko w Serie A.
Sporting Braga - Artmedia Bratislava (3:0) 4:0
Identycznie przegrali tak jak z nami a to tylko Sporting Braga.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2008, 01:08

oliver pisze:]Chyba tylko z tego faktu , że był poza granicami kraju. Naprawę są polskie mecz gdzie kibice potrafią zrobić lepsze widowisko.
Tak. Tylko gdzie w Polsce zobaczę jakiś mecz w którym będzie 6 tyś kibiców gości ?
Wiemy. Jesteśmy nożownikami a także nie mamy ekip wyjazdowych. Pozdro :lol:

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2008, 03:01

paku pisze:
oliver pisze:]Chyba tylko z tego faktu , że był poza granicami kraju. Naprawę są polskie mecz gdzie kibice potrafią zrobić lepsze widowisko.
Tak. Tylko gdzie w Polsce zobaczę jakiś mecz w którym będzie 6 tyś kibiców gości ?
Chyba w Polsce nie da się ,żeby gości było 6 tyś bo nie ma w Polsce stadionu na 60tyś. :angry: Z tego co czytałem nie było Was więcej niż 4tyś to gdzie mowa o 6;-)
Dobrze , że wiecie kim jesteście tylko , że wstyd się przyznawać lepiej to zmienić.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2008, 10:25

oliver pisze:
paku pisze:
Chyba w Polsce nie da się ,żeby gości było 6 tyś bo nie ma w Polsce stadionu na 60tyś. :angry: Z tego co czytałem nie było Was więcej niż 4tyś to gdzie mowa o 6;-)
Dobrze , że wiecie kim jesteście tylko , że wstyd się przyznawać lepiej to zmienić.
6 tyś było :)
Jesteśmy nożownikami :D :angry:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2008, 10:48

To, ze bylo 6 tys kibicow Wisly to wielki sukces, ale.. polowiczny. Wkoncu na meczu przebywali w wiekszosci kibice z Londynu, wcale nie koniecznie zagorzali kibice Wisly.
Jednak doping byl w maire glosny. Lub jak kto woli, doping byl.. ale kibice The Spurs to pikniki :lol: .

A co do stadionow. Do roku bodajze 2010 czy 2011 kazdy klub z wiekszego miasta bedzie musial miec obiekt wiekszy niz 20 tys. Wiec poczekajmy troche, bo warto.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2008, 11:38

paku pisze:6 tyś było :)
serwis Wisły pisze: Trudno oszacować ilu dokładnie kibiców Wisły stawiło się w czwartkowy wieczór na White Hart Lane. Fani Białej Gwiazdy na pewno szczelnie zapewnili 3200 przeznaczonych dla nich miejsc na sektorach dla gości, ale też sporo ich było na miejscach, gdzie siedzieli również angielscy kibice. Nietrudno było wyłowić w tłumie kibiców Tottenhamu czerwone koszulki fanów krakowskiej drużyny. Bez względu na to, czy na londyńskim stadionie w czwartek zasiadło cztery tysiące, pięć, a może więcej fanów...
Trudno powiedzieć ilu było kibiców na sektorach Tottenhamu., ale wątpię żeby tam było z 3tyś. Ja wiem , że to była dla was szansa itd , ale mówienie , że było Was 6tyś to jest to liczba dość wygórowana.
Większość drużyn z polskiej ligi jeśli by miało wyjazd w pucharze UEFA do Londynu to ich kibice też by wybrało się taką ekipą.
Juventino90 pisze: A co do stadionow. Do roku bodajze 2010 czy 2011 kazdy klub z wiekszego miasta bedzie musial miec obiekt wiekszy niz 20 tys. Wiec poczekajmy troche, bo warto.
Tak ale i tak zawsze kibicą gości będzie przypadać z 10%

koniec iti
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2008, 17:37

Komitet Wykonawyczy UEFA zatwierdził zmiany w strukturze rozgrywek Pucharu UEFA. Decyzja ta jest pokłosiem obrad KW UEFA, jakie odbyły się w grudniu ub. roku w szwajcarskiej Lucernie.

Od sezonu 2009/ 2010 zespoły, którym nie udało się dostać do elitarnej Ligi Mistrzów będą grały w "Lidze Europejskiej UEFA". W rozgrywkach weźmie udział 48 zespołów, podzielonych na grupy. Rozgrywany bedzie mecz "u siebie" i wyjazdowy rewanż. Zmianie ulegnie także logo, a rozgrywki zyskają strategicznego sponsora.

Wiem, że to przyszłość dopiero, ale topic jest o Pucharze UEFA, więc uznałem, że można by go tu umieścić.

Źródło:
http://www.uefa.com/uefa/keytopics/kind ... 54085.html

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 17:40

Wisła Kraków - Tottenham Hotspur 1:1 (0:0)
0:1 Głowacki (sam.) 58 min
1:1 Paweł Brożek 83 min

Szkoda, że Wisła nie awansowała :/ . Ale to było jasne, przynajmniej ja tak mówiłem :P . Mimo, że Tottenham jest na dole tabeli w Premiership to nie znaczy, że jego piłkarze będą przegrywać z każdym. Niech się Wisła cieszy, że zagrała na niezłym poziomie w tym dwumeczu. Trochę więcej szczęścia i by awansowała.

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 18:06

Myślę że zagraliśmy ładnie 15 min końca 1 i 2 połowy. Kilka ładny strzałów, ale brak szczęścia. Od lat nie mamy przebłysku w futbolu i w dużej części sportów uprawianych przez Polaków. Mam nadzieje że Lech pokarze klasę i rozgromi na własnym stadionie Austrię Wiedeń. Liczę na kilka bramek w całym spotkaniu. A z osobistości na piękny występ Lewandowskiego który kopnięciem wrzuci piłkę do bramki ze 2 razy. Więc do boju Lech, a ty Wisełko nie załamuj się za rok pewnie też spróbujesz w Europejskich Pucharach.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 20:47

I Wisła i Lech zasłużyły na awans, lecz tylko Poznaniacy mieli na tyle szczęścia żeby przejść dalej. Gratulacje.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 20:48

Lech Poznań - Austria Wiedeń 4:2 (1:0)
1:0 Hernan Rengifo 10 min
1:1 Milenko Acimović (k) 61 min
2:1 Sławomir Peszko 85 min
3:1 Robert Lewandowski 98 min
3:2 Matthias Hattenberger 100 min
4:2 Rafał Murawski 120+1 min

Udało się :D . Mamy jedną drużynę fazie grupowej. Mecz z mnóstwem emocji. Normalnie horror :smile:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 20:50

Sapo_JuveFan pisze:I Wisła i Lech zasłużyły na awans, lecz tylko Poznaniacy mieli na tyle szczęścia żeby przejść dalej. Gratulacje.
niby czym sobie na awans zasłużyła Wisła?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 20:51

Jeeee Awans mimo ,że ze Szczecina to bardzo gratuluję Lechowi
Super gracie oby tak dalej :P
Co za mecz :P

1-0
Beznadziejne zachowanie Murawskiego 1-1
2-1

Lewandowski 3-1
Chwila potem 3-2
I Murawski odkupuje winy i strzela zwycięską bramkę.

No może coś podciągną nas w punktach ;)
GRATULUJE I PIŁKARZĄ I KIBICĄ

ODPOWIEDZ