Co nowego w kinie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 10:31

Juventino90 pisze: Oko chyba byl nawet zapowiadany, jako straszny film i.. horror. :whistle:
Chyba, że kolega miał na myśli wersję japońską... która zresztą też nie jest straszna ;)

Dziś przymierzam się do obejrzenia 'Jumpera' - co myślicie? ;)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 10:36

Sapo_JuveFan pisze:Dziś przymierzam się do obejrzenia 'Jumpera' - co myślicie? ;)
Ja osobiście myślę, że Samuel L. Jackson nigdy już nie zagra w gorszym filmie niż "Węże w samolocie" i "Jumper" :wink:

Ale to tylko moje zdanie :whistle:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 11:10

Film dla nastolatkow.. Jego jedyna zaleta sa efekty specjalne. Ale w ktorym amerykanskim filmie jest inaczej?

Film bez ambicji.. Jednak jezeli masz pustke w glowie i chcesz skrocic czas nudy.. To obejrzyj sobie Jumpera.

Nie ogladalebym tego filmu, gdyby nie koledzy..

Swoja droga. Steru nie uwazasz, ze Max Payne moze byc blizniaczo podobny do innego filmu w ktorym gral Wahlberg, mianowiecie Shooter?

Przyznam sie, ze Shooter nie podobal mi sie wcale.. Mam nadzieje, ze Max Payne bedzie filmem o wiele lepszym, jednak podobienstw w filmie widze bardzo duzo.

A ja wlasnie sciagnelem film Live z Eva Mendes ( :oops: ) i Alpha Doga..
Sapo_JuveFan pisze:
Juventino90 pisze: Oko chyba byl nawet zapowiadany, jako straszny film i.. horror. :whistle:
Chyba, że kolega miał na myśli wersję japońską... która zresztą też nie jest straszna ;)
Nie. Chodzilo mi o wersje Amerykanska. Oko i Mgla byly zapowiadane jako dwa najwieksze horrory ostatnich lat przez media amerykanskie oraz w trailerach poprzedzajacych film :whistle: .

A teraz na powaznie. Horrory z Jessica Alba lub Elisha Cuthber ( Sadysta), ( Dom woskowych cial)
Kiepski pomysl..

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:15

Miś Coccolino pisze:
mateelv pisze:Oglądał ktoś 'Pokutę'?
niee.... wyłączyłem (czyt. wyszedłem z kina) po jakiś 40 minutach... Nie mogłm, po prostu nie mogłem.

Warto się poświęcić ?
Nie warto.

Kurde, z opisu fajnie 'wygląda' "Pathology". Oglądał ktoś?

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:21

Juventino90 pisze: A teraz na powaznie. Horrory z Jessica Alba lub Elisha Cuthber ( Sadysta), ( Dom woskowych cial)
Kiepski pomysl..
Na 'Sadyście' wręcz ryłem ze śmiechu :lol: 'Dom woskowych ciał' niezły, nie jako horror, lecz komedia, chodzi mi tu głównie o sposoby uśmiercania (np. Paris Hilton :twisted: ) ;)

Nie wiem jak Wy, ja nie mogę się doczekać remake'u pierwszej części (choć nie całkiem, bo w nowym filmie Jason ma już maskę) mojej ulubionej serii slasherów 'Friday the 13th', czyli 'Piątek trzynastego' :twisted:

No i obowiązkowo dla fana serii J.K. Rowling 'Harry Potter i Książę Półkrwi' :)
A także wspomniany wyżej 'Max Payne' :D

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:28

mateelv pisze:Kurde, z opisu fajnie 'wygląda' "Pathology". Oglądał ktoś?
Film daje radę. Fajnie wpasowana obsada, dość nietypowa fabuła. Ogólnie mógłbym go polecić. Warto go obejrzeć choćby ze względu na bardzo realnie przedstawione sekcje zwłok. Dla miłośników flaków na wierzchu :prochno:
Juventino90 pisze:Swoja droga. Steru nie uwazasz, ze Max Payne moze byc blizniaczo podobny do innego filmu w ktorym gral Wahlberg, mianowiecie Shooter?
Nie uważam, że filmy będą podobne. Jedynym podobieństwem może być Wahlberg, ale on ostatnio grał w Zdarzeniu to już nawet nie pamiętam jego kreacji z Shootera.
Poza tym Max Payne ma jednak mimo wszystko dużo ciekawszą fabułę niż Shooter.

Juventino90 pisze:A ja wlasnie sciagnelem film Live z Eva Mendes ( :oops: ) i Alpha Doga..
Live może być ciekawy. Rosyjska ruletka z główna nagrodą 5 mln dolarów :prochno: Tylko ta Eva Mendes tak mi się jakoś nieciekawie kojarzy...

Alpha Dog - jeśli nie przeszkadza Ci śmieszny Justin Timberlake to obejrzyj film. Wulgarny, bardzo realny. Pamiętam, że po emisji byłem pod wrażeniem.
Sapo_JuveFan pisze:No i obowiązkowo dla fana serii J.K. Rowling 'Harry Potter i Książę Półkrwi' :)
Premiera HP jest przełożona z listopada na maj 2009... :|

P.S. Dzisiaj obejrzę :

http://www.filmweb.pl/f444258/Rovdyr,2008

i to na rozluźnienie :

http://www.filmweb.pl/f338361/Promotion%2C+The,2008

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:43

steru pisze: Alpha Dog - jeśli nie przeszkadza Ci śmieszny Justin Timberlake to obejrzyj film. Wulgarny, bardzo realny. Pamiętam, że po emisji byłem pod wrażeniem.
Justin i jego boys band. Lovciam =)
steru pisze: P.S. Dzisiaj obejrzę :

http://www.filmweb.pl/f444258/Rovdyr,2008
Mam. Ocen jak obejrzysz. Jestem sceptycznie nastawiony do kina Skandynawskiego..

Wlasnie sciagnelem te Pathology. Mam o tyle dobrze, ze z serwisow odsiebie sciagam bardzo szybko.. Proxy robi swoje..

Takie jakie filmy jeszcze polecacie do ogladania?
Sciagam dzisiaj ostatni dzien i biore sie za zaleglosci
:twisted:
steru pisze:
i to na rozluźnienie :

Te filmy z "Sztiflerem". Powiem tak.. Malo ambitne komedia. Ewentualnie w gronie przyjaciol przy spozyciu alkoholu :smile: .

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:47

Mam. Ocen jak obejrzysz. Jestem sceptycznie nastawiony do kina Skandynawskiego..[/quote]

A oglądałeś Cold Prey? Dla mnie film pierwsza klasa. Jeśli Manhunt mu dorówna to będzie niezły seans. Ogólnie kino skandynawskie do mnie przemawia.

Tu link opisu Cold prey :

http://horrorstory.blox.pl/2007/11/Cold ... zla-1.html
Juventino90 pisze: Te filmy z "Sztiflerem". Powiem tak.. Malo ambitne komedia. Ewentualnie w gronie przyjaciol przy spozyciu alkoholu :smile: .
Czyli na rozluźnienie :)

A skąd ściągasz filmy? :prochno:

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:49

steru pisze:A skąd ściągasz filmy? :prochno:
Polecam www.google.pl -> wpisujesz: 'tytuł filmu rapidshare/inny serwer' i heja ;) Jeśli w paczce nie ma napisów to ściągasz program Napiprojekt ;)

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:51

steru pisze:
A skąd ściągasz filmy? :prochno:
Forum gram24.pl oraz z huba miastowego Dc++.

Najlepiej oczywiscie z huba, bo ciagnie mi z proxy ponad 10 mega, zas z odsiebie.pl ok 3-4 mega.

Wiec filmy mam dosc szybko

PS: Hotel zla

"Środek zimy. Grupa pięciu nastolatków jedzie w góry na snowboard. Na stoku jedno z nich ma poważny upadek i w konsekwencji łamie nogę."

Przypomina mi to fabule filmow Amerykanskich. Ale sciagne z ciekawosci.. Przyznam sie, ze horrorow skandynawskich nie ogladalem a moze byc to jakas odskocznia od amerykanskiego kiczu.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:52

Sapo_JuveFan pisze:
steru pisze:A skąd ściągasz filmy? :prochno:
Polecam www.google.pl -> wpisujesz: 'tytuł filmu rapidshare/inny serwer' i heja ;) Jeśli w paczce nie ma napisów to ściągasz program Napiprojekt ;)
Gdyby nie ograniczenia na wielu tego typu serwerach i konieczność ściągania filmów w częściach czyli obecności non stop przed komputerem - to bym z tego korzystał.

Wolę torrenty :prochno:
Juventino90 pisze: PS: Hotel zla

"Środek zimy. Grupa pięciu nastolatków jedzie w góry na snowboard. Na stoku jedno z nich ma poważny upadek i w konsekwencji łamie nogę."

Przypomina mi to fabule filmow Amerykanskich. Ale sciagne z ciekawosci.. Przyznam sie, ze horrorow skandynawskich nie ogladalem a moze byc to jakas odskocznia od amerykanskiego kiczu.
W fabule zawsze są jakieś podobieństwa, natomiast wszystkie różnice wychodzą podczas seansu :)
Ja osobiście polecam ten film. Jeśli on Cię nie przekona choć trochę do skandynawskiego kina grozy to nic lepszego w zanadrzu nie mam :D

No chyba, że świetny Ondskan, ale to już inny gatunek...

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 12:58

steru pisze:
Film daje radę. Fajnie wpasowana obsada, dość nietypowa fabuła. Ogólnie mógłbym go polecić. Warto go obejrzeć choćby ze względu na bardzo realnie przedstawione sekcje zwłok. Dla miłośników flaków na wierzchu :prochno:
film całkiem fajny, z ciekawym zakończeniem, ale bez fajerwerków! nie ma szybkiej akcji, więc jeśli ktoś wytrzyma film w wolnym tempie, to niech obejrzy!
steru pisze:
Juventino90 pisze:A ja wlasnie sciagnelem film Live z Eva Mendes ( :oops: ) i Alpha Doga..
Live może być ciekawy. Rosyjska ruletka z główna nagrodą 5 mln dolarów :prochno: Tylko ta Eva Mendes tak mi się jakoś nieciekawie kojarzy...

Alpha Dog - jeśli nie przeszkadza Ci śmieszny Justin Timberlake to obejrzyj film. Wulgarny, bardzo realny. Pamiętam, że po emisji byłem pod wrażeniem.
ja ściągnąłem Live już ze 3 m-ce temu, ale do tej pory się nie zebrałem do oglądania..
co do Alpha Dog, to mi się bardzo podobał i nie uważam, żeby JT był tam "śmieszny" :P film "realny", bo na faktach! również byłem pod wrażeniem, bo naprawdę dobrze zrobiony!
steru pisze:i to na rozluźnienie :
wczoraj ściągnąłem ten film i jeszcze Deception :think: obsada niezła... ciekawe co to będzie!

a już w listopadzie: !!!Transporter 3!!!
czekam co zrobili tym razem. bardzo lubię filmy z Jasonem Stathamem! :D typowe kino akcji, na którym nie można się nudzić :P

jest jeszcze jeden film, który z chęcią obejrzę... mianowicie jest to powrót Guya Ritchiego, pt. RocknRolla. po Revolver mam nadzieję na coś lepszego!

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 13:11

Taaak! Uwielbiam filmy Guya Ritchiego :whistle:

Porachunki i Przekręt chyba na stałe pozostaną jednymi z moich ulubionych pozycji. Revolver trochę zawiódł, ale kto wie może najnowszy film przypomni nam jak świetnym reżyserem jest mąż Madonny :wink:

Jason Statham. Lubię tego aktora. Lubię go za Transportery, Porachunki czy teraz Bank Job. Ale muszę przyznać, że najlepszy film jaki z nim oglądałem to "Crank". Film mistrzostwo świata. Każdemu w ciemno polecam.
Piszę o tym bo czeka nas miła niespodzianka, a mianowice Crank 2 High Voltage. Na ten moment jest to dla mnie najbardziej wyczekiwana premiera 2009 roku i szczerze nie wiem czy coś ją przebije. A najlepsze jest to że ma to być trylogia i to jeszcze nie koniec przygód Cheva Cheliosa.

Tutaj fotki z planu filmu :
http://photos.latimes.com/backlot/galle ... g_the_head

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 13:16

Przed chwila sciagnelem kolejne filmy..
Wolf Creek i Insanitarium.

Moze cos wiecie o tych filmach. Wiem steru, ze w temacie Quiz filmowy zadales zagadke o tym filmie. Wiec pewnie juz go ogladales..
Niestety nie moge znalesc napisow do filmu.. Nie wiem czy czekac na napisy, czy moze obejrzec film bez..

Tego norweskiego filmu Hotel Smierci niestety nie sciagnelem. Trafilem wylacznie na linki z rapidshare. A takich nie sciagam.. Jednak sciagnelem Rovdyra.

Ogolnie macie jeszcze do polecenia jakies horrory lub komedie?

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 13:17

J1897 pisze:
steru pisze:
film całkiem fajny, z ciekawym zakończeniem, ale bez fajerwerków! nie ma szybkiej akcji, więc jeśli ktoś wytrzyma film w wolnym tempie, to niech obejrzy!
No to idealnie! : )

I ciekawi mnie jeszcze czy ktoś oglądał "Niepokój"?
Ten młody aktor który grał kiedyś w serialu "Świat nonsensów u Stevensów" gra w coraz to większych produkcjach. Co do filmu, zupełnie się przy nim nie nudziłem, jednak fabuła mogłaby być bardziej ambitnia. Taki troszkę film dla 14 latków.

ODPOWIEDZ