Gigi Buffon Najlepszym Bramkarzem 2007 !!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
achilles1989

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2008, 22:11

ja też o tym wczęsniej mówiłem ze iker też jest dobry ale biorąc przebieg Kariery to do GIGIEGO Mozemy spokojnie porównać Kahna Canizaresa Dide itp

herjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 10:14

Hahahah..Casillias lepszy do Buffona..poczucie humoru ktoś tu ma..Fakt, Casillias jest dobry, ale odstaje umiejętnościami od Gigiego i nie oszukujmy się..

glabek94

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 10:18

Tylko kłamać potraficie. Gigi jest najlepszym bramkarzem świata, więc żaden podrzędny Casillas nie może być od niego lepszy.

"FORZA LA JUVE LA JUVE LA JUVE ALÈ
È BIANCONERA LA BELLA SIGNORA
ALÈ LA JUVE LA JUVE LA JUVE ALÈ
SOLO LA JUVE È GRANDE LA JUVE ALÈ"
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 14:26

glabek94 pisze:Tylko kłamać potraficie. Gigi jest najlepszym bramkarzem świata, więc żaden podrzędny Casillas nie może być od niego lepszy.
nie mogę się zgodzić-Gigi (moim zdaniem) jest lepszy, ale Casillas na pewno nie jest "podrzędny", jak to ująłeś. Moim zdaniem najlepszy jest Gigi, drugi Cech, a Casillas mocno depcze naszemu południowemu sąsiadowi po piętach, a może jest na tym samym poziomie...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 16:55

herjuve pisze:Hahahah..Casillias lepszy do Buffona..poczucie humoru ktoś tu ma..Fakt, Casillias jest dobry, ale odstaje umiejętnościami od Gigiego i nie oszukujmy się..
jakies argumenty? Bo narazie cały czas piszesz ze "tak jest i koniec"... albo Twoje argumenty nie trzymaja się, że sie tak wyraze "kupy"... :roll: :wink:
glabek94 pisze:Tylko kłamać potraficie.
nie płacz... bedzie dobrze :ok:
Gigi jest najlepszym bramkarzem świata, więc żaden podrzędny Casillas nie może być od niego lepszy.
przeczytaj to co napisałem "3 cm" wyzej do herjuve. A Casillas to jeden z 3 najlepszy bramkarzy swiata.

herjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 17:51

Buffon:

1. indywidualne:

* bramkarz sezonu Serie A: 2000/2001 i 2001/2002
* UEFA European Football Awards: Most valuable player 2002/2003
* UEFA European Football Awards: Best Goalkeeper 2002/2003
* najlepszy bramkarz świata rankingu IFFHS: 2002/2003, 2003/2004, 2005/2006 i 2006/2007
* najlepszy bramkarz Mistrzostw Świata 2006
* najlepszy bramkarz świata wg. "La Gazzetta Dello Sport": 2007 rok

z reprezentacją Włoch:

* srebrny medal Młodzieżowych Mistrzostw Europy U-16 w 1993 r.
* złoty medal Młodzieżowych Mistrzostw Europy U-21 w 1996 r.
* złoty medal Mistrzostw Świata w 2006 r.

z FC Parma:

* Puchar Włoch 1998/1999
* Superpuchar Włoch 1999
* Puchar UEFA 1998/1999

z Juventus Turyn:

* Mistrzostwo Włoch: 2001/2002, 2002/2003
* Superpuchar Włoch: 2002, 2003

Casillias

2. Real Madryt

* Mistrzostwo Hiszpanii: 2001, 2003, 2007
* Superpuchar Hiszpanii: 2001, 2003
* Liga Mistrzów: 2000, 2002
* Superpuchar Europy: 2002
* Puchar Interkontynentalny: 2002

Reprezentacja

* 1/8 finału Mistrzostw Świata 2006
* 1/4 finału Mistrzostw Świata 2002
* ćwierćfinał Mistrzostw Europy 2000
* Mistrzostwo Europy U-16 1997
* Mistrzostwo Świata U-20 1999

Indywidualnie

* Trofeo Bravo dla najlepszego europejskiego piłkarza poniżej 20. roku życia: 2000

Wystarczy? Żródło: Wikipedia.pl

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 19:07

Klasyfikacja bramkarzy wg IFFHS w 2007 roku:

1. Gianluigi Buffon (Włochy/Juventus Turyn) 209 pkt.
2. Petr Cech (Czechy/FC Chelsea Londyn) 172
3. Iker Casillas (Hiszpania/Real Madryt) 124

Tak więc to jest klasyfikacja i nagroda za rok 2007, nie całokształt kariery. W 2007 roku Buffon "zgarnął" awans z 2 ligi do Serie A. Casillas natomiast Mistrzostwo swojego kraju.

Twój argument z osiagnięciami jest więc nie na miejscu.

Niemniej jednak całokształt kariery Buffona wygląda o wiele lepiej niż Casillasa i tutaj sie zgodzę. Jedyne czego naprawde brakuje Gigiemu to wygrana Liga Mistrzów.

Aha, jeszcze jedno. Przypominam, że nie twierdzę, że Buffon jest słabszy ogólnie od Casillasa. Oboje prezentuja podobny poziom- ratuja czesto swoje zespoły przed porażkami w ligach. Tylko w obecnym sezonie Ikerowi to wychodzi troche lepiej niż Gigiemu, może dlatego, że ma wiecej sytuacji w których może sie popisać, a może dlatego, że jest w lepszej formie.
pozdro :wink:

PS. Jestem fanem Buffona od 5-6 lat, więc nie krzyzujcie mnie za to co piszę. Po prostu staram sie być obiektywny.

herjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 12:33

Ja nie krytykuję i też uważam, że grają mniejwięcej na takim samym poziomie. Zauważ, że obrona Realu jest o wiele słabsza od defensywy Juventusu, mimo iż nazwiska wyglądają bardzo okazale. Dzięki temu Casillias ma więcej pracy i częściej musi sięgać do siatki, ale również często może wykazać się świetnymi paradami. Co do Buffona, to ma on mniej pracy, ale również jest znakomitym golkiperem i zauważ, że z reprezentacją osiągnął więcej niż Iker.

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 13:19

herjuve pisze:Ja nie krytykuję i też uważam, że grają mniejwięcej na takim samym poziomie. Zauważ, że obrona Realu jest o wiele słabsza od defensywy Juventusu, mimo iż nazwiska wyglądają bardzo okazale. Dzięki temu Casillias ma więcej pracy i częściej musi sięgać do siatki, ale również często może wykazać się świetnymi paradami. Co do Buffona, to ma on mniej pracy, ale również jest znakomitym golkiperem i zauważ, że z reprezentacją osiągnął więcej niż Iker.
Real ma słabszą obronę od nas :shock: .O kurcze nie wiedziałem jak to super :D .Ale w sumie racja bo przecież tacy piłkarze jak Pepe, Cannravaro, Sergio Ramos i Drenthe oraz Diarra do pięt nie dorastają grającemu przez wiele sezonów na najwyższym poziomie Legro niezwykle opanowanego Zebiny, Molinaro, który jak na obrońce strzela wiele goli i Chiellini'ego, który jest wart przecież kilkadziesiąt milionów euro oraz Sissoko, który miał pewne miejsce w składzie LFC, ale wolał Juve :smile: .

A co do Buffona faktycznie Casillas to nie przeciętnie utalentowany bramkarz jednak według mnie Buffon ma więcej doświadczenia i lepszą gra na przedpolu Casillas natomiast ma świetny refleks.

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 13:32

Pewnie mnie za to zabijecie, ale dla mnie niedorzeczne jest to, że Buffon dostał tą nagrodę, biorąc pod uwagę, że grał pół sezonu w Serie B. Nie wiem jak oni te statsy obliczają... to tak jak Sevilla najlepszym klubem.

Damiano1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 14:59

to,że Buffon jest najlepszym bramkarzem to nie ulega wątpliwości,natomiast ta klasyfikacja nie jest miarodajna.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 15:35

herjuve pisze:Ja nie krytykuję i też uważam, że grają mniejwięcej na takim samym poziomie. Zauważ, że obrona Realu jest o wiele słabsza od defensywy Juventusu, mimo iż nazwiska wyglądają bardzo okazale. Dzięki temu Casillias ma więcej pracy i częściej musi sięgać do siatki, ale również często może wykazać się świetnymi paradami. Co do Buffona, to ma on mniej pracy, ale również jest znakomitym golkiperem i zauważ, że z reprezentacją osiągnął więcej niż Iker.
Co do lini obrony zgadzam sie w 100%. A ty znowu swoje z osiagnięciami. Przeciez uwazam tak smao, że jeżeli patrzeć na osiagnięcia to Gigi ma "lepsze", nawet bez Ligi Mistrzów.
ArtHur pisze:Pewnie mnie za to zabijecie, ale dla mnie niedorzeczne jest to, że Buffon dostał tą nagrodę, biorąc pod uwagę, że grał pół sezonu w Serie B. Nie wiem jak oni te statsy obliczają... to tak jak Sevilla najlepszym klubem.
nie zabiję, wrecz przeciwnie. Statystyki to tylko statystyki, tyle że Serie B chyba nie ma tu nic do rzeczy. Mimo wszystko o tym kto jest "najlepszy" w danej chwili świadczy jego gra. A ta można ocenic tylko oglądając mecze.

Okoni
Obrona Realu, mimo wielu nazwisk, często popełnia szkolne błedy, typu ze robia pułapke ofsajdową, a jeden koles zostaje 10 metrów za resztą. Oglądnij skróty meczy, które podałem wcześniej. Zobaczysz ile roboty miał Iker, mimo "świetnej obrony".
A co do Buffona faktycznie Casillas to nie przeciętnie utalentowany bramkarz jednak według mnie Buffon ma więcej doświadczenia i lepszą gra na przedpolu Casillas natomiast ma świetny refleks.
dokładnie. Buffon potrafi jeszcze znakomicie sie ustawić.
Damiano1987 pisze:to,że Buffon jest najlepszym bramkarzem to nie ulega wątpliwości
gdyby nie ulegało wątpliwości to w tym temacie nie byłoby tylu postów :wink:

pilkarzyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 16:53

Zostałeś wybrany najlepszym bramkarzem mistrzostw świata w Niemczech w 2006 roku. Gdy wróciłeś z nich z drużyną, kibice zgotowali wam fantastyczne powitanie. I zaledwie kilka tygodni później musiałeś zacząć grać w drugiej lidze. Taka błyskawiczna podróż z raju do piekła! Co było dla ciebie wtedy najtrudniejsze?
Szczerze mówiąc – nic, ponieważ najlepszą i najwspanialszą rzeczą, którą sobie szybko przyswoiłem, była pokora. Występy w drugiej lidze stały się dla mnie czymś osobliwym i zabawnym. Stanowiły nowe doświadczenie sprawiające prawdziwą przyjemność. Mogę mówić o szczęściu, ponieważ nigdy w mojej karierze nie musiałem walczyć o awans. Już w wieku szesnastu lat byłem w Serie A! Wcześniej nigdy nie występowałem w Serie B. Dopiero teraz mogłem poznać na własnej skórze niektóre stadiony, o których słyszałem, że przypominają podwórka i panującą na nich atmosferę. To było sympatyczne. Jakaś odmiana w mojej karierze.

Właśnie! Po występach przez lata na tak sławnych stadionach jak San Siro czy Old Trafford miałeś okazję zagrać w Frosinone albo Crotone. Dla kibiców miejscowych drużyn być może była to jedyna szansa w życiu, by zobaczyć je w meczu przeciwko sławnemu Juventusowi. Pamiętasz jakąś zabawną historię z tym związaną?
Nigdy nie zapomnę meczu w Crotone, w sercu Kalabrii. Szpital miejski znajduje się tam tuż przy stadionie. Burmistrz, po konsultacji z dyrektorem szpitala, postanowił go zamknąć. Obawiał się, że dzień przed meczem mieszkańcy zaczną się do niego masowo zgłaszać jako „chorzy”, by zostać przyjętym i móc z okien szpitala obejrzeć mecz. Dlatego lekarze zajmowali się tylko nagłymi przypadkami. A i tak, gdy wyszliśmy na rozgrzewkę, spojrzałem na budynek i zobaczyłem, że na jego balkonach chyba z setka osób była stłoczona jak sardynki...

Przedłużyłeś swój kontrakt z Juventusem do 2012 roku. Czy to znaczy, że masz zamiar zakończyć karierę w tym klubie?
To niewątpliwie znaczy, że będą grał dla niego do 2012 roku. Na razie nie chcę jednak wypowiadać się o dalszej przyszłości. Po prostu nie ma sensu mówić o rzeczach, których w obecnej chwili nie jesteśmy w stanie przewidzieć.

Źródło: Magazyn Futbol

Powiem tyle, nie przepadam za Buffonem ale szacunek mu sie należy za to co zrobił.Szacunek za to ile ma wspomnień związanych z Juventusem , bo gra w nimk prawie od zawsze.
Ale porównywać go juz nie bedę z innymi bo to nie ma sensu -każdy gra na swój indywidulany sposób. W każdym Państwie gra sie inaczej, sa inne taktyki metody szkoleniowe, systemy treningów ich przebieg itd.

achilles1989

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 18:53

ale przecież nikt nie neguje że jest Słaby jest Dobry i jeden z najlepszych na świecie a kto napisał ten twój artykuł ????? Kurowski :D bo tylko on jest zdolny tam pisać :D

herjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2008, 19:56

Okoni pisze:
Real ma słabszą obronę od nas :shock: .O kurcze nie wiedziałem jak to super :D .Ale w sumie racja bo przecież tacy piłkarze jak Pepe, Cannravaro, Sergio Ramos i Drenthe oraz Diarra do pięt nie dorastają grającemu przez wiele sezonów na najwyższym poziomie Legro niezwykle opanowanego Zebiny, Molinaro, który jak na obrońce strzela wiele goli i Chiellini'ego, który jest wart przecież kilkadziesiąt milionów euro oraz Sissoko, który miał pewne miejsce w składzie LFC, ale wolał Juve :smile: .

A co? Real może ma lepszą obronę od Nas? Zobacz na stracone bramki..nazwiska nie grają, a jeżeli w Twoim świecie grają, to nie wypowiadaj się tutaj..EOT..

ODPOWIEDZ