II Ogólnopolski Turniej Kibiców "Gramy z Sercem"

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 14:30

Wiem że chodziło o kibiców Juve, o to, że najwidoczniej nikt nie podziela mojego zdania. Przestań, dobrze wiesz (a może i nie), że nie chodzi tu o to jakiemu klubowi kibicujesz, ani o kraj. Możesz sobie pisać swoją historię, co się działo na tym turnieju, ale dopóki tam cie nie było to nie wymyślaj. O niektórych rzeczach pisać nie będę, bo nie powinienem, dla ciebie najwyraźniej żeby wyjazd był udany trzeba powyzywać wszystkich kibiców rywala. Poza tym, w sobotni wieczór nie widziałem trzeźwej drużyny, nie wszyscy powrócili do swojego miejsca noclegu, niektórzy nawet między meczami nie marnowali czasu, mówię to bo widzę że schlanie się to bardzo ważna rzecz dla ciebie na tego typu turniejach.

Jak widać JPC niechętnie wspiera takie inicjatywy i woli pozostać wrogie.
Pozwolę sobie zacytować: "Turniej ten ma na celu integrację, propagowanie zasad fair play oraz wzajemnego szacunku wśród kibiców. Ma pokazać, ze klubowe barwy mogą łączyć, a nie dzielić. Poprzez wspólną zabawę dążyć do międzyklubowych przyjaźni, mówić stop wszystkim objawom zawiści. W końcu ma udowodnić, że pozytywny przykład może iść z dołu, a niekoniecznie z góry... Hasło „Gramy z sercem” daje wyraz innej, równie ważnej idei imprezy. Oprócz czysto sportowej rywalizacji, Turniej ma bowiem wymiar charytatywny. Organizatorzy i kibice wszystkich zaproszonych klubów zgodnie zdecydowali, że cały dochód z imprezy oraz towarzyszącej mu licytacji przeznaczą na leczenie i rehabilitację chorego dziecka."

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 20:42

Piszesz jakieś totalne głupoty i rzczy które nie mają żadnego związku z postawą JPC i JP. Dalsza dyskusja jest bez sensu, nie mogę ci zabronić żyć we własnym świcie.
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2009, 20:50 przez juveluck, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 20:49

juveluck od tej twojej życiowej złości i frustracji to ci się literki mieszają, nie widzisz tego? Z resztą z każdego twojego posta aż kapie nienawiścią. Opanuj się i wyluzuj. 8)

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 20:55

Tavarisz_Saszka pisze:juveluck od tej twojej życiowej złości i frustracji to ci się literki mieszają, nie widzisz tego? Z resztą z każdego twojego posta aż kapie nienawiścią. Opanuj się i wyluzuj. 8)
Wybacz, ale jakoś nie potrafię tolerować chorej postawy i totalnego nie zrozumienia sytuacji jaką prezentują tu niektórzy. Postawa wyuczona przy monitorze komputera i transmisjach canal plus daleka jest od rzeczywistości.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 21:06

Bobek1991 pisze:Jak widać JPC niechętnie wspiera takie inicjatywy i woli pozostać wrogie.
Decyzja dotycząca uczestnictwa na tym turnieju drużyny, która wystąpiłaby pod szyldem juvepoland czy też juvepoland club została podjęta przez redakcję juvepoland.com i zarząd JPC.
Nikt nie zabronił nikomu tam jechać i grac pod jakimkolwiek innym szyldem. Jeżeli tak bardzo ktoś chciał jechać to nic nie stało na przeszkodzie, dlatego nie rozumiem tych żali.

Pewna grupa ludzi od dawna codziennie poświęca jakąś cześć swojego czasu po to, żeby to wszystko się kręciło, jedni więcej, drudzy mniej, czasem z lepszym a czasem z gorszym skutkiem, ale jednak. Głównym powodem tego wszystkiego jest dobro ogółu, bo akurat jakby nie było nie robimy tego wszystkie dla siebie - zapewniam, że większość z nas, jeśli nie wszyscy, poradziliby sobie bez tego wszystkiego. Możecie na to psioczyć, srać, niedoceniań, jednak to nas tak samo jak i za sukcesy obwinia się za niepowodzenia, bo strona kiepsko chodzi, bo wyjazd się nie udał itd.

I właśnie z tych powodów nigdy nie było i nigdy tak nie będzie, żeby ktokolwiek niezrzeszony w redakcji jp i zarządzie jpc mógł decydować o używaniu tych dwóch (prawnie zastrzeżonych) nazw w jakimkolwiek celu. Decyzja z różnych względów została podjęta taka a nie inna, powody zostawiamy dla siebie, może się to Wam nie podobać, ale zaakceptować musicie, nie macie innego wyboru.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 21:09

Głupotą jest nienawidzenie wszystkich i wszystkiego co się rusza i nie jest związane z Juve. Wystarczy mi kilka minut szukania na forum, żeby poprzeć te zarzuty cytatami. To jest postawa godna kibica cz pseudokibica? Podałeś adres zdjęcia wg ciebie "normalnych" fanów. Pewnie mocno identyfikujesz się z takimi zachowaniami.

No cóż. Wygląda na to, że nie mamy o czym już rozmawiać, każdy ma swój pogląd, ty chcesz zniszczyć wszystko co nie Juve, ja chce zasypywać podziały, przynajmniej w Polsce. Kibice Man Utd i Arsenalu razem stworzyli niezłą atmosferę na sali anty-Chelsea, kiedy z nimi graliśmy.

Może pozostała część "z góry" się wypowie, a nóż, może ktoś będzie miał odrobinę szacunku i wykaże zainteresowanie. Jeżeli nie, to temat dotyczący JPC przynajmniej do grudnia można zamknąć. Kiedy ruszą przygotowania może znajdą się chętni do grania np pod nazwą "Sympatycy Juventusu Turyn" lub też po prostu "Juventus Turyn"

EDIT: Jeżeli są to inne powody niż te o których toczy się dyskusja i nie chcecie ich ujawniać to wasza wewnętrzna sprawa. Jako, że jestem członkiem to zależało mi na tym abyście jeszcze raz to rozważyli, ale widzę, że swoimi opiniami i namowami niczego nie wskóram, tym bardziej zmiany decyzji. Nie rozumiem dlaczego to tak ważna rzecz, myślę, że jako członek powinienem wiedzieć ale, ale jak już mówiłem, mój wysiłek do niczego nie prowadzi jak widać. Wasza decyzja - koniec tematu.
juveluck pisze:Postawa wyuczona przy monitorze komputera i transmisjach canal plus daleka jest od rzeczywistości.
Ja tam byłem, widziałem swoje, ty nie więc skąd wiesz, czy nie jest to rzeczywistością ?

Może znajdzie się kilku chętnych. Dwóch Juventino w Trzciance czeka na resztę składu..

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 11:13

No to IV edycję czas zacząć. ;) Szkoda, że JPC nadal jest przeciwko całej inicjatywie, bo turniej jest świetny i warto byłoby się zaprezentować.

ODPOWIEDZ