Zginął kibic lazio
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ty może załóż własny kościół i wyrusz w świat z misją ? :>Lord_ Juve pisze:Skoro cię nie interesuje to olej ten fragment i dalej interesuj się kolejną ofiarą prymitywizmu jaki się szerzy wśród tego typu grup i konsekwencjami, które niesie on za sobą. Ucierpi cała liga? No cóż, taka jest włoska demokracja i odpowiedzialność grupowa.
W takim razie czytasz nie to JP co wszyscy, a jeżeli wzorujesz się na tym co usłyszysz w TVP czy innych klasykach to szczerze gratuluję :lol:Lord_ Juve pisze:Wiemy co? Moja wiedza opiera się w całości na tym co przeczytałem na JP, na forum JP i tym, co usłyszałem i zobaczyłem w TVP 1.
Bolą mnie kretynizmy, które wypisują dzieciaczki twojego pokroju.Lord_ Juve pisze:Powiedz mi Siewier co cię tak boli, he? Może pogadamy?
Ja tam lubię się czasami zaczytać w teksty spod znaku kamery wśród zwierząt, poszerza to moje horyzonty.Lord_ Juve pisze:Skoro moje "pościki" są niby mądre to proszę cię, błagam, nie trać swojego tak cennego czasu, nie zniżaj się do ich poziomu i pomijaj je na przyszłość. Wyjdzie ci - a przede wszystkim mi - to na dobre.
Drogi użyszkodniku, to nie jest miejsce do załatwiania tego typu spraw.Lord_ Juve pisze:Aha, jeszcze jedno, napisz mi proszę panie drogi administratorze gdzie w tym poście jest jakiś wulgaryzm?
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Kibic Lazio który został dziś zabity przez policję: http://www.ultrasspirit.com/index_files/lzai2.jpg
- juveluck
- Juventino
Całe Włochy wiedzą kto jest winny śmierci tego chłopaka, nawet kibice romy i lazio zjednoczyli się w walkach z mundurowymi. Tylko tu na forum można wyczytać takie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że policja jest nie winna... ACAB!!!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- LordJuve
- Juventino
Nie, nie mam na to czasu...jak masz takie kretynizmy pisać to proszę, daruj sobie i nie cytuj, nie marnuj mojego czasu, dość już, że sam go marnuje.Siewier pisze:Ty może załóż własny kościół i wyrusz w świat z misją ? :>Lord_ Juve pisze:Skoro cię nie interesuje to olej ten fragment i dalej interesuj się kolejną ofiarą prymitywizmu jaki się szerzy wśród tego typu grup i konsekwencjami, które niesie on za sobą. Ucierpi cała liga? No cóż, taka jest włoska demokracja i odpowiedzialność grupowa.
W TVP usłyszałem pewną informacje i moja reakcja była taka jak niektórych userów - przypuszczam że większości - więc o co ty się czepiasz? Weź może jeszcze raz dokładnie przeczytaj ten temat albo pokaż mi dokładnie o co ci chodzi...Siewier pisze:W takim razie czytasz nie to JP co wszyscy, a jeżeli wzorujesz się na tym co usłyszysz w TVP czy innych klasykach to szczerze gratuluję :lol:Lord_ Juve pisze:Wiemy co? Moja wiedza opiera się w całości na tym co przeczytałem na JP, na forum JP i tym, co usłyszałem i zobaczyłem w TVP 1.
Oj boli cię to boli...Siewier pisze:Bolą mnie kretynizmy, które wypisują dzieciaczki twojego pokroju.Lord_ Juve pisze:Powiedz mi Siewier co cię tak boli, he? Może pogadamy?
...a jednak lubisz...Siewier pisze:Ja tam lubię się czasami zaczytać w teksty spod znaku kamery wśród zwierząt, poszerza to moje horyzonty.Lord_ Juve pisze:Skoro moje "pościki" są niby mądre to proszę cię, błagam, nie trać swojego tak cennego czasu, nie zniżaj się do ich poziomu i pomijaj je na przyszłość. Wyjdzie ci - a przede wszystkim mi - to na dobre.
Siewier pisze:Drogi użyszkodniku, to nie jest miejsce do załatwiania tego typu spraw.Lord_ Juve pisze:Aha, jeszcze jedno, napisz mi proszę panie drogi administratorze gdzie w tym poście jest jakiś wulgaryzm?
A ja z chęcią wolałbym tu, publicznie, bo prywatnie to wątpię, że Z TOBĄ cokolwiek załatwię mimo nawet swoich szczerych chęci...miałem się już okazję o tym przekonać zresztą. :roll:
- Siewier
- Administrator
Jak dowiedział się mój znajomy z Włoch, nieoficjalne źródła podają, że linia obrony włoskiej policji, jakoby śmiertelny strzał miał zostać oddany jako ten "ostrzegawczy", już jutro zostanie oficjalnie obalona. Obecnie trwają czynności operacyjne, mające na celu ustalenie, w jakich okolicznościach na prawdę zginął kibic Lazio.
psss pozdro dla przedszkolaków :*
psss pozdro dla przedszkolaków :*
- Erazm
- Juventino
nie wiem czy to już było, ale znalazłem na stronie polskich kibiców Lazio:
W miejscowości Arezzo trwa obecnie przesłuchanie policjanta, który śmiertelnie postrzelił 26-letniego kibica Lazio, Gabriele Sandriego.
W dalszym ciągu nie wiadomo co dokładnie wydarzyło się dzisiejszego ranka, lecz jasne jest, że sprawcą tego tragicznego wydarzenia jest 30-letni policjant z kilkuletnim doświadczeniem.
Według pierwszych ustaleń, policjant znajdował się na radiowozie naprzeciwko stacji benzynowej, gdzie doszło do zdarzenia. Gdy zobaczył dwie grupy kibiców, która dążyły do starcia między sobą, postanowił zatrzymać samochód i przerwać zapędy chuliganów. 30-letni oficer oddał dwa strzały z dalekiej odległości. Jeden z nich trafił w Gabriele, który w tym momencie siedział w swoim aucie.
"To tragiczna pomyłka. Chciałbym złożyć najszczersze kondolencje rodzinie zamordowanego." - powiedział krótko komisarz policji w Arezzo, Vincenzo Giacobbe.
W miejscowości Arezzo trwa obecnie przesłuchanie policjanta, który śmiertelnie postrzelił 26-letniego kibica Lazio, Gabriele Sandriego.
W dalszym ciągu nie wiadomo co dokładnie wydarzyło się dzisiejszego ranka, lecz jasne jest, że sprawcą tego tragicznego wydarzenia jest 30-letni policjant z kilkuletnim doświadczeniem.
Według pierwszych ustaleń, policjant znajdował się na radiowozie naprzeciwko stacji benzynowej, gdzie doszło do zdarzenia. Gdy zobaczył dwie grupy kibiców, która dążyły do starcia między sobą, postanowił zatrzymać samochód i przerwać zapędy chuliganów. 30-letni oficer oddał dwa strzały z dalekiej odległości. Jeden z nich trafił w Gabriele, który w tym momencie siedział w swoim aucie.
"To tragiczna pomyłka. Chciałbym złożyć najszczersze kondolencje rodzinie zamordowanego." - powiedział krótko komisarz policji w Arezzo, Vincenzo Giacobbe.
- charles
- Juventino
juveluck pisze:Całe Włochy wiedzą kto jest winny śmierci tego chłopaka
pewnie tak ale połowa Polaków po tym co usłyszała w sporcie po wiadomościach myśli że to kibice Juve są winni tych zamieszek co mnie osobiscie wkuża

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- Siewier
- Administrator
Nie wiem czym się tak martwicie w kwestii tego co myśli większość (?) polaków, ci bardziej kumaci zainteresują się sprawą i dojdą do tego, jak na prawdę było, a pustakami podatnymi na media nie ma się co przejmować.
- Dionizos
- Juventino
Nie wiem co tam sie dokladnie stalo, ale wychodzi na to, ze to byly kilkuosobowe grupy jadace samochodami. Gabriele zostal zastrzelony na tylnym siedzieniu samochodu.
Edit:
Dolaczam sie do pozdrowien dla wszystkich, ktorzy chca zabic zlych chuliganow! :lol:psss pozdro dla przedszkolaków :*
Edit:
Tam nie bylo zadnych zamieszek, tylko przepychanka. Mozliwe, ze to kibice Juve ja zaczeli.pewnie tak ale połowa Polaków po tym co usłyszała w sporcie po wiadomościach myśli że to kibice Juve są winni tych zamieszek
- DeeJay
- Juventino
Do materiałów mających wyjaśnić okoliczności wydarzenia dołączono taśmę (z kamer przy tym Autogrillu), na której zarejestrowano te zajścia (bądź ich część). Nie wszystko jednak może być na nich ujęte. Strzał został podobno oddany z odległości 30 metrów, z drugiej strony autostrady.Siewier pisze:Jak dowiedział się mój znajomy z Włoch, nieoficjalne źródła podają, że linia obrony włoskiej policji, jakoby śmiertelny strzał miał zostać oddany jako ten "ostrzegawczy", już jutro zostanie oficjalnie obalona. Obecnie trwają czynności operacyjne, mające na celu ustalenie, w jakich okolicznościach na prawdę zginął kibic Lazio.
- Dionizos
- Juventino
To napisal gosc na forum Lazio. No to pieknie :shock: . Gdzie Ci chuligani, ktorych trzeba zabic?Policja strzelala przez ciag jadacych autostrada samochodow poprzez guard rail zarosniety krzewami. Strzelala nie wiedzac czy odglosy dyskusji pochodzily od kibicow, niedzielnych turystow, robotnikow, rolnikow czy pielgrzymow. Strzelala kiedy samochody z kibicami Lazio i Juve rozjedzaly sie kazdy w swoja strone. Strzelala i tyle trafiajac chlopaka ktory spal w samochodzie i nawet nie wysiadl z samochodu podczas dyskusji. Jest to normalne nie majace podloza pilkarzskiego morderstwo, do ktorego przyznal sie prefekt Arezzo w konferencji prasowej policji sprzed godziny. Zamordowany byl zwyklym spokojnym kibicem i rowniez przyjacielem De Silvestrego, ktory przed kamerami czytal smsa jakiego dostal od zmarlego dzis rano. Ta smierc nie ma nic wspolnego z pilka ale chyba komus bardzo zalezy aby pociagnelo to za soba niebezpieczny efekt domina. Info, ze byli to kibice poszla w eter z premedytacja. Mecz Romy z Cagliari zostal odwolany rowniez po tym jak kibice asr w gescie solidarnosci z kibicami Lazio zapowiedzieli ze pozostawia Sud pusta. Jak wiadomo poza sportem obie Curvy rzymskie sa co moze wydawac sie paradoksem zaprzyjaznione (politycznie i antypolicyjnie). Pod stadionem gromadza sie kibice Lazio i Romy. Sa przepychanki z policja. Komentarze w Italii sa jednoglosne: ten kraj nie jest przez nikogo rzadzony. Wolna amerykanka po obu stronach barykady. Where do we go?
Na Rai widzialem samochod, w ktorym byl Gabriele. Kula trafila w boczna, tylna szybe...
Dlaczego nie? Może przez wybicie całej grupy tych "kibiców" wreszcie we Włoszech zapanowałby spokój i porządek.
Często przy tego typu zdarzeniach kibice demolowali wiele rzeczy. Zaprzeczysz?
Zginał "kolejny, młody człowiek", którego hobby to burdy...ludzie, czym wy się przejmujecie? W tym momencie jakieś dziecko w Afryce z głodu umiera.
To tylko kilka kwiatkow z naszej dyskusji. Dzieci, nastepnym razem policzcie do 10...proszę mi nie pisać, że facet tylko sobie siedział w samochodzie i się przyglądał, był z nimi, z tą grupką i o tym dobrze wszyscy wiemy

- Siewier
- Administrator
Na stadionach zawsze można spotkać ultrasów jak i takich typowych piknikarzy, ci pierwsi zawsze pojawiają się na spotkaniach swojej drużyny, ci drudzy wolą zostać w domu i oglądać wiele programów prawiących o lidze włoskiej, mecze, skróty, sprawozdania, analizy akcji itp itd, wolą zostać i obejrzeć wszystko dokładnie, grzejąc tyłek i pijąc piwko, niż jechać na mecz, gdzie przeważnie nie można skupić się na tym, co dzieje się na boisku i na pewno nie można dokładnie śledzić poczynań swojej drużyny. To jest głównym powodem zmniejszonej frekwencji na włoskich stadionach, co od dawna jest przedmiotem protestów kibiców w całych włoszech.Łyko pisze:JAK TO NIE MAJĄ?? Człowieku, kibice czuja sie zagrożeni, nie przez kibolów ale tkze przez błedy policjantów ( aczkolwiek nie wiadomo było czy to był błąd czy ochrona życia). Ale nie gadaj takich durnot ze to nie ma nic wspolnego, Ci kibice zmierzali na mecz. Skąd wiesz czy tam by takiej afery nie zrobili????Siewier pisze:Pustki na stadionach nie mają związku z tego typu zadymami.
- stahoo
- Juventino
czy ja dobrze rozumiem: Policja była po jednej stronie drogi a po drugiej "zamieszki". I strzelali poprzez autostrade, akurat wtedy kiedy nic nie jechało? (Niestety, akurat jechało...)Dionizos pisze:Policja strzelala przez ciag jadacych autostrada samochodow poprzez guard rail zarosniety krzewami.