Serie A (11): JUVENTUS 1-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 14:04

Ja mam pytanką czy RTR Sport to jest ten ruski kanał na Cyfrowym Polsacie ?? :)

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
adam3p

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 14:07

To będzie ostry mecz możemy się spodziewac wielu żółtych kartek może nawet czerwonej a mecz zakończy sie wynikiem 3-1 dla Juventusu po bramkach:Del Piero 2XTrezeguet i Crespo.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 14:18

Tharpenio pisze: Juventus 2:0 Inter
:ball: 54' Trezeguet
:ball: 85' Del Piero
żółta: 16'Criscto
żółta: 18' Legro
żółta: 20' C.Zanetti
zmiana 21' Ibrahimovic zchodzi z boiska :P
A jakiego koloru slipy będzie miał na sobie Del Piero?

Obrazek
Lord_Chaos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 14:27

Mecz tak jak ostatnio bedzie mozna zobaczyc na http://www.bet365.com/ wystarczy sie zarejestrować. Dzisiaj pokazuja
18:00 Lazio -:- Fiorentina
20:30 AC Milan -:- Torino

a jutro
Cagliari v Sampdoria
Genua v Palermo
no i oczywiście Juventus v Inter Milan

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 15:12

Karol_Juve pisze:Ja mam pytanką czy RTR Sport to jest ten ruski kanał na Cyfrowym Polsacie ?? :)
Z tego co się orientuje to nie.
Michał`fcj pisze:
Tharpenio pisze: Juventus 2:0 Inter
:ball: 54' Trezeguet
:ball: 85' Del Piero
żółta: 16'Criscto
żółta: 18' Legro
żółta: 20' C.Zanetti
zmiana 21' Ibrahimovic zchodzi z boiska :P
Myślę, że optymalnie jutro założy białe. Gramy u siebie, więc powinien mieć te, w których chodzi zazwyczaj. Okoliczność jest wiadomo inna, bo ważny mecz, ale to dobrze obrazuje stosunek El kapitano do Interu. Może jakiś czerwony pasek dołoży na znak solidarności z tymi kibicami Milanu, którzy są w tym meczu z nami (czyt. wszyscy?)?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 15:48

Nie będzie łatwo, komplet kibiców na San Siro, nagonka dziennikarzy oraz wewnętrzna motywacja takich piłkarzy jak Del Piero, Nedved czy z drugiej strony Zanetti, a przede wszystkim Calciopoli sprawią, iż jutrzejsze Derby d'Italia będą najbardziej oczekiwanym meczem nie tylko we Włoszech ale i na całym świecie...

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 15:52

zoff pisze:Nie będzie łatwo, komplet kibiców na San Siro, nagonka dziennikarzy oraz wewnętrzna motywacja takich piłkarzy jak Del Piero, Nedved czy z drugiej strony Zanetti, a przede wszystkim Calciopoli sprawią, iż jutrzejsze Derby d'Italia będą najbardziej oczekiwanym meczem nie tylko we Włoszech ale i na całym świecie...
gramy u siebie

MSJ23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 16:31

Wygramy, spox Inter przegrywa z lepszymi drużynami. Juve jest w formie co z tego, że mamy gorszy skład w naszym zespole przynajmniej idzie się dogadać w jakimś języku a u nich :?: . Juventus to zawsze jest Juventus. A Roma dała sie zlać a poza tym Rzymianie nie umywają się do Starej damy.

Obrazek
Tharp

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 17:05

Michał`fcj pisze:
Tharpenio pisze: (...)
Będzie miał bokserki. Czerwone z misiaczkiem.

Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 17:35

szczypek pisze:
Karol_Juve pisze:Ja mam pytanką czy RTR Sport to jest ten ruski kanał na Cyfrowym Polsacie ?? :)
Z tego co się orientuje to nie.

Ale jestes pewien ?Wychodzi na to że nie będę oglondał meczu :(

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 17:46

Lord_Chaos pisze:Mecz tak jak ostatnio bedzie mozna zobaczyc na http://www.bet365.com/ wystarczy sie zarejestrować. Dzisiaj pokazuja
18:00 Lazio -:- Fiorentina
20:30 AC Milan -:- Torino

a jutro
Cagliari v Sampdoria
Genua v Palermo
no i oczywiście Juventus v Inter Milan
naprawde polecam super stronka juz ktorys raz to mowie ale warto rejestrujcie sie i ogladajcie wielka pilke :-D A co do meczu to bedzie ciezko ale licze ze wygraja a chcialbym zeby zagrali w skladzie :
Buffon
Grygera Criscito Legrottaglie Chiellini
Camoranesi Zanetti Tiago Nedved
Trezeguet Del Piero

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 18:32

A ja mam takie pytanie: czy mecz będzie na bułgarskiej 7? Mimo że jestem zarejestrowany na bet365 jestem jakoś przywiązany do bułgarskiej telewizji...

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 18:47

Postanowiłem pobawić się troszke i proszę o wyrozumiałość, bo musiałem to napisać !
Okiem Juventino...
Jedne z najwspanialszych pojedynków w historii. Geneze wspomnianego nazewnictwa DERBY WŁOCH (DERBY D'ITALIA) należy szukać w 1967 roku, wtedy to słynny dziennikarz sportowy Gianni Brera określił tak mianem pojedynek ówczesnych potęg włoskiego Calcio Juventusu i Interu. Co prawda sytuacja ta znacznie się zmieniła, przełomowe lata 80-te i 90-te zdominowane przez Bianconeriich i Rossonerich spowodowały, iż do rangi meczu Derby Włoch urósł Milan niżeli Inter. Mimo wszystko dalej przetrwało określenie pojedynków między biało-czarnymi z Turynu, a czarno-niebieskimi z Mediolanu Wielkimi DERBAMI WŁOCH.

Większą otoczką i tłem jutrzejszego spotkania jest rola jaką Interniści mieli w aferze Calciopolli. Dzięki wyrokowi sądu Neroazzurii otrzymali przy zielonym stoliku Scudetto za sezon 2005/06, przypominjmy... Milan otrzymał punkty ujemne na następny sezon, a Juventus zdegradowany zaczynał poraz pierwszy w historii rozgrywki w Serie B, również na minusie.

Nie drążąc jednak tego brudnego tematu siłą rzeczy widać gołym okiem, że... kibice Juve poprostu nienawidzą Interu i wszystkiego co z nimi związane jeszcze bardziej niż kiedykolwiek, nienawidzą tak bardzo, że są wstanie w tą niedziele zrobić na Olimpico totalne piekło, dlatego nie byłbym zdziwiony jeśli środki zapobiegawcze nie dadzą rady rozwścieczonym "FIGHTERSOM" Ten mecz to coś więcej dla każdego Juventino niż bitwa o prym we Włoszech, to bitwa o uczucia, które tak bardzo zostały potargane gdy ogłaszano wyrok sądu.

Okiem kibica...
Moim faworytem w bloku defensywnym jest Criscito, który powinien zagrać na środku, Chiellini przesunięty poszedłby na lewą stronę. Nie jestem od początku zwolennikiem Giorgio na środku, wolałbym kogoś zwinniejszego, takim typem obrońcy jest bez wątpienia Domenico. Możliwe, że Ranieriemu chodzi o pewność podejmowanych decyzji, bo akurat to rzeczywiście pewny punkt u Chielli'ego, również fakt, iż z Legrotaglie stworzyliby wysoki blok defensywny... w każdym bądz razie wolałbym Criscito, bo jak już wspomniałem jest zwinniejszy, szybszy i ma bardzo dobry przegląd pola, umie wyprowadzić szybko piłke, oddać ją partnerom z przednich formacji. Co do Molinaro nic do niego nie mam, ale gra jeszcze bardziej niepewnie co Criscito, to co zrobił z Genoa mogło przynieść brzemiące w skutkach okoliczności. Po prawej w takim układzie wylądowałby Grygera.

Myśle, że w pomocy Ranieri mimo wszystko nie postawi na Tiago, woli bardziej Antonio co potwierdzał kilkokrotnie desygnujac go do pierwszej jedenastki. Dlatego środek pomocy stworzy Zanetti i Nocerino, co prawda Tiago jest na gazie ale Empoli to nie Inter... nic mu nie ujmując Nocerino jest poprostu lepszy. Po lewej oczywiście pierwsze skrzypce zagra niesmiertelny Niedzwiedż ( LA FURIA CEKA ! ), na prawej licze na występ raczej Hasana niżeli Palladino (jeśli mamy grać systemem z czwórka pomocników). Mogę się mylić ale to byłaby najlepsza decyzja bo Hasan jest tak samo zwinny, dynamiczny co Pavel (podobne style, zawziętość, temperament). Na ławie zasiądze zapewne Mauro, który jeszcze nie jest gotów na tego rodzaju spotkanie.

W ataku napewno zagra Trezeguet, jego partnerem będzie najprawdopodobniej Del Piero. Wszystko zależy czy Ranieri będzie chcial zagrać trójzębem, bo jeśli tak wtedy mamy nie dwóch lecz trójke napastników (Iaquinta, Alex, Treze). Palladino w tej sytuacji poszedłby na ławe, gdyż ma mniejsze doświadczenie.
Ogółem ja bym to widział tak:

1-4-4-2
--------------------- Buffon------------------
--Grygera---Legrottaglie---Criscito--Chiellini
---Salihamidzić---Zanetti---Nocerino---Nedved
-----------Trezeguet-------Del Piero------------

lub

1-4-3-3
--------------------- Buffon------------------
--Grygera---Legrottaglie---Criscito--Chiellini
---------Nocerino---Zanetti---Nedved--------
--------------------Del Piero-------------------
------------Iaquinta-------Trezeguet----------

a jak typuje ? 2-0 dla naszych :) dwa razy Treze i po sprawie... ma niesamowitą forme, oby ukazał ją również z Interem.

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2007, 19:39

Większość tak patrze widzi Criscito w jedenastce ale wątpie czy Ranieri w takim meczu postawi na niego...
bardziej prawdopodobne jest, że na lewej zagra Molinaro i w środku Chiellini jak grali ostatnio, a jak coś idzie dobrze to się tego nie zmienia

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 09:59

mecz w internecie bedzie mozna obejrzec na www.bet365.com oczywiscie po rejestracji, na szczescie darmowej :D

relacje na tej stronie sa bardzo polecane przez kibiców, podobno 1 klasa a wiec trzeba bedzie sprawdzic

Obrazek
Zablokowany