Mistrzostwa Świata do lat 20 w Kanadzie!
- AleX_Del_Piero_13
- Juventino
Pogrom i tyle
Chodź jeszcze zostało 10 minut to w cuda i tak nie wierzę
Ale ten ADU to jest prz as najpierw brameczka od słupka, a później czyściutkie okienko ... niewiarygodne ... o właśnie ADU strzelił 3 bramkę dla USA
6:1 :płaczę:

- Venomik
- Juventino
Balonik był pompowany to balink z humiem pęka :]
Aż czuję dziką satysfakcję - to takie polskie zachowanie, wywyższać swoich po jednym zwycięstwie.
Ta drużyna nie pokazywała nic od dłuższego czasu, przyszło jedno zwycięstwo - i dziś wpadł do mnie kumpel twierdząc, że za 5 lat u siebie będziemy grać o medale, skoro mamy tak genialną młodzież :]
Aż czuję dziką satysfakcję - to takie polskie zachowanie, wywyższać swoich po jednym zwycięstwie.
Ta drużyna nie pokazywała nic od dłuższego czasu, przyszło jedno zwycięstwo - i dziś wpadł do mnie kumpel twierdząc, że za 5 lat u siebie będziemy grać o medale, skoro mamy tak genialną młodzież :]
Dirty mind
- Bodmer
- Juventino
No wiesz to były miłe złego początki. Ale przed nami jeszcze wiele pracy.Venomik pisze:Balonik był pompowany to balink z humiem pęka :]
- MaHeR
- Juventino
A czy nie mamy zdolnych, młodych chłopaków...czy dobra gra przeciwko Brazylii to był przypadek i szczęście...? Myślę, że jak chłopaki będą dużo i ciężko pracować to może być naprawdę dobrzeVenomik pisze:Ta drużyna nie pokazywała nic od dłuższego czasu, przyszło jedno zwycięstwo - i dziś wpadł do mnie kumpel twierdząc, że za 5 lat u siebie będziemy grać o medale, skoro mamy tak genialną młodzież :]

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- Ein
- Juventino
1' meczu nie oglądałem więc nastawiony "pozytywną" wibracją od strony Polskich mediów i kumpli napaliłem się na meczu z US&A.
Cóż...
Mecz można zaliczyć do tych z kategorii fatalne. Nic nie pokazaliśmy. Te wszystkie "ochy i achy" nad U21 poszły się sypać jak gole dla Amerykanów pod naszą bramką.
Jedynie co zwróciło moją uwagę w tym meczu to Adu (dotąd uważałem go za "dziecko Fm-a" i talent który niebawem zginie, jednak widzę, że się pomyliłem) oraz Zizzo (trzeba go będzie sprawdzić w Fmie
) Obaj grali moim skromnym zdaniem bardzo dobrze można nawet by rzec, że fenomenalnie!
Teraz czas na Kore płd., cóż mimo wszystko liczę na sukces ! Do boju !
Cóż...
Mecz można zaliczyć do tych z kategorii fatalne. Nic nie pokazaliśmy. Te wszystkie "ochy i achy" nad U21 poszły się sypać jak gole dla Amerykanów pod naszą bramką.
Jedynie co zwróciło moją uwagę w tym meczu to Adu (dotąd uważałem go za "dziecko Fm-a" i talent który niebawem zginie, jednak widzę, że się pomyliłem) oraz Zizzo (trzeba go będzie sprawdzić w Fmie
Teraz czas na Kore płd., cóż mimo wszystko liczę na sukces ! Do boju !
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Dominik10
- Juventino
- Myzarel
- Juventino
Klęska po prostu, szkoda chłopaków bo z Brazylią pokazali że stanowią kolektyw. Chyba wczorak nadal żyli meczem z brazylijczykami - początek niezły ale potem wszystko się rozsypało - no nic trudno muszą się teraz pozbierać na Koreę. Trzymam kciuki aby chociaż z grupy wyszli :lol:
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- mateo369
- Juventino
to jest reprezentacja U-20 a nie 21Ein pisze:Mecz można zaliczyć do tych z kategorii fatalne. Nic nie pokazaliśmy. Te wszystkie "ochy i achy" nad U21 poszły się sypać jak gole dla Amerykanów pod naszą bramką.

Co do meczu to myśle, że największym nieszczęściem jakie Nas wczoraj spotkało to była... pierwsza bramka dla Polaków bo od tego momentu grali już tylko Amerykanie a 5 minut to trochę mało choćby na zremisowanie meczu

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Venomik
- Juventino
Jesteśmy wielkim krajem. Nie ma takiej możliwości, by w kraju z taką populacją nie było młodych talentów. Bo my te talenty mamy i zawsze mieliśmy.A czy nie mamy zdolnych, młodych chłopaków...czy dobra gra przeciwko Brazylii to był przypadek i szczęście...?
Ameryki nie odkryłeś.Myślę, że jak chłopaki będą dużo i ciężko pracować to może być naprawdę dobrze
Tu jest pies pogrzebany - i zawsze był.
Wystarczy posłuchać Beenhakkera to będziemy wiedzieć gdzie w świecie znajdujemy się jeśli chodzi o szkolenie piłkarzy. O warunkach.
Więc wystarczy do Twojej 'dużej i cieżkiej pracy' doddać element dobrego trenera i takie stwierdzenie można uznać za aktualne niemal zawsze w naszym kraju - przynajmniej w czasach nowoczesnej piłki, gdzie odpowiedni trening to podstawa sukcesu.
Wczoraj mój współlokator, który interesuje się pilką nożną, stiwerdził, że na ME 2012 będziemy grać o medal, bo mamy wielką młodzież.
To takie typowo polskie zachowanie.
Kod: Zaznacz cały
Dariusz Adamczuk, Marek Bajor, Jerzy Brzęczek, Dariusz Gęsior, Marcin Jałocha, Andrzej Juskowiak, Aleksander Kłak, Andrzej Kobylański, Dariusz Koseła (rez.), Wojciech Kowalczyk, Marek Koźmiński, Tomasz Łapiński, Grzegorz Mielcarski, Arkadiusz Onyszko (rez.), Ryszard Staniek, Dariusz Szubert (rez.), Piotr Świerczewski, Tomasz Wałdoch, Tomasz Wieszczycki (rez.), Mirosław Waligóra.
Dokonali czegoś znacznie większego niż wygranie meczu z Brazylią (mając jeden celny strzał i dwa w ogóle). Kto z tamtego składu (z Barcelony) stał się wielką gwiazdą?
Jak widać nie ma co pompować balonika o nazwie 'mamy świetną młodzież, będziemy wielcy' bo w chwili obecnej największym naszym plusem jest ilość piłkarzy trenujących za granicą.
My już pokazaliśmy nasze zdolności treningowe, gdy nasi młodzi i zdolni piłkarze rozmieniali swój talent na drobne w naszych klubach, na naszych boiskach i wśród naszych umiejętności szkoleniowych.
Gdy pojawia się trener z zagranicy to dziwi się, że mamy tak delikatne treningi.
Jak nasz piłkarz wyjeżdza za granicę to najczęściej słychać jak mówi, że tam na treningach się naprawde cieżko pracuje.
I ja się cieszę, że nasi młodzi kopacze tam się rozwijają, tam kosztują tej naprawde profesjonalnej piłki i profesjonalnego podejścia.
Dirty mind
- deszczowy
- Juventino
Jak to powiedział kiedyś Jacek Wiśniewski z Craxy... "Zesrali my sie jak te pipki"... :rotfl: No comment...
- samy
- Juventino
No i tu sie z tobą nie zgodze popatrz na np. Swierczewskiego został kupiony do Marsyli gral w podstawie był podporą naszej Repry tak samo "Koza" gdzyby nie ten srebrny medal to napewno żaden klub nie wiedział by że istnieje taki ktoś jak Marek Koźmiński. Dziekanowski teź miał ciekawą kariere po tych MŚ stali się gwiazdami repr. Polski.Venomik pisze:To skład naszej reprezentacji młodziezowej, która w 1992 zodbyła srebrny medal na IO w Barcelonie.Kod: Zaznacz cały
Dariusz Adamczuk, Marek Bajor, Jerzy Brzęczek, Dariusz Gęsior, Marcin Jałocha, Andrzej Juskowiak, Aleksander Kłak, Andrzej Kobylański, Dariusz Koseła (rez.), Wojciech Kowalczyk, Marek Koźmiński, Tomasz Łapiński, Grzegorz Mielcarski, Arkadiusz Onyszko (rez.), Ryszard Staniek, Dariusz Szubert (rez.), Piotr Świerczewski, Tomasz Wałdoch, Tomasz Wieszczycki (rez.), Mirosław Waligóra.
Dokonali czegoś znacznie większego niż wygranie meczu z Brazylią (mając jeden celny strzał i dwa w ogóle). Kto z tamtego składu (z Barcelony) stał się wielką gwiazdą?
- mateo369
- Juventino
no jeśli tu mówimy o wielkich gwiazdach ale nie światowego formatu a reprezentacji Polski to należy jeszcze dodać Wałdocha i Łapińskiego ale podejrzewam, że Venomikowi chodziło o gwiazdy światowej piłki a nie polskiej więc tu się z Nim zgadzam - żaden z ww do nich nie należałsamy pisze:No i tu sie z tobą nie zgodze popatrz na np. Swierczewskiego został kupiony do Marsyli gral w podstawie był podporą naszej Repry tak samo "Koza" gdzyby nie ten srebrny medal to napewno żaden klub nie wiedział by że istnieje taki ktoś jak Marek Koźmiński. Dziekanowski teź miał ciekawą kariere po tych MŚ stali się gwiazdami repr. Polski.Venomik pisze:To skład naszej reprezentacji młodziezowej, która w 1992 zodbyła srebrny medal na IO w Barcelonie.Kod: Zaznacz cały
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Venomik
- Juventino
OMG.No i tu sie z tobą nie zgodze popatrz na np. Swierczewskiego został kupiony do Marsyli gral w podstawie był podporą naszej Repry tak samo "Koza" gdzyby nie ten srebrny medal to napewno żaden klub nie wiedział by że istnieje taki ktoś jak Marek Koźmiński. Dziekanowski teź miał ciekawą kariere po tych MŚ stali się gwiazdami repr. Polski.
Popatrz na europejskie państwa, które mogą się z nami liczyć pod wzaględem liczby ludności:
Francja, Hiszpania, Niemcy, Ukraina, Wielka Brytania, Włochy
Chcesz do Zidane'a, Henry'ego, Raula, Hierro, Ballacka, Bierhoffa, Szewczenki, Rebrova, Lamparda, Gerrarda, Del Piero, Pirlo - chcesz do nich dorzucić Świerczewskiego i Koźmińskiego?

Z krajów, które są następne w kolejce (ale już mniejsze od nas) to będzie Belgia, Czechy, Grecja, Holandia, Portugalia, Serbia, Szewcja, Turcja, Węgry
Te państa mają już 2-3 razy mniej ludności od nas. A i oni mają w kadrach wielkich piłkarzy.
I dalej nasi najlepsi reprezentanci ostatnich lat nie mogą się najczęściej równać z najlepszymi z krajów wymienionych powyżej.
Nie rozumiem dlaczego nagle szczęśliwe zwycięstwo z młodzikami z Brazylii miało ten stan rzeczy odwrócić.
Dirty mind
- Skibil
- Redaktor
Nie ma sie sprzeczać przecież to logiczne ze z Brazylia wygraliśmy tylko dlatego ze mieliśmy dużo szczęścia i genialnie zgrana w tym meczu obronę. A z USA przegraliśmy bo nasza obrona cienko wyszła fizycznie w porównaniu do świetnie wyszkolonych amerykanów. Brazylia gra technicznie i dlatego nasza obrona mogla sobie pozwolić na przepychanki bo brazylijczycy widać nie stawiają głównie na siłowe rozwiązania. Co do meczu z Koreą nie jestem pozytywnie nastawiony. Przecież USA - Korea 1:1 było przy czym Korea grała duuużo lepiej.