Samochody

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2008, 22:53

CzarnyZkultury pisze: a tak swoja droga to jednym z konstruktorow Garbusa jest Ferdinand Porsche :D
A nasz Polonez pochodzi od Lancii...Delty. :) Jeszcze gdyby z tej Lancii zostało więcej niż tylko wstępne projekty. :lol:

Pewnie słyszeliście też o Polonezie Stratos? :smile:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2008, 17:05 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Piccinini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 01:02

Lord_ Juve pisze:
Piccinini pisze:Na codzienne przemierzanie dróg (może nie polskich, bo za długo bym sobie nie pojeździła...) jest Lancia delta, a dokładniej jedna z tych wersji: -1-
-2-
Gdybym już mogła wybierać, to miałabym wieeelki dylemat :wink:

Przepraszam, ale oba te samochody to późne koncepty nowej Lancii Delty HPE, która jednak nie weszła jeszcze do produkcji seryjnej - pokaz oficjalnej, produkcyjnej wersji będzie miał miejsce na najbliższym pokazie w Genewie - więc nie możesz jeździć już taką Deltą, za kilka miesięcy owszem.
Ależ nie ma za co...:P
I co z tego, że oficjalnie jeszcze nie istnieją? Przecież tematem są samochody naszych marzeń, więc puściłam wodze fantazji... :D
Lord_Juve pisze:I nie prawdą jest, że na polskich drogach Lancie sobie nie radzą, bo radzą, śmiało można taką do nas przyjechać, skoro Kappy do dziś wytrzymują "włości" naszych polityków... :wink:
Może i wytrzymują (chwała im za to) ale co to za przyjemność jechać takim cudeńkiem i czuć się jak na tarce? Zapewne eksperci projektujący takie auta przyłożyli się do tego, aby podczas jazdy nie było czuć najmniejszych niedoskonałości na drodze, ale w takim razie nigdy nie testowali polskich "autostrad" (a przecież mamy ich aż...2000km)
Lord_Juve pisze:Coś mi ten post nie trzyma się kupy. :)
A to niby dlaczego? Rozumiem, że jesteś z rodziny czepiaków... :wink:
Lord_Juve pisze:A co do Lancii to nie mogę się doczekać Lancii Thema SW przód
i tył. To będzie najpiękniejszy SW na świecie...jak dobrze pójdzie za 2 lata.
Mimo wszystko widzę, że mamy podobne gusta... 8)
Lord_Juve pisze:P.S
Lancia Lybra. :wink: :)
Taaak, na pewno jesteś z rodziny czepiaków... :smile:

I jeszcze specjalnie dla Ciebie... :wink:
Kolejne autko do mojej kolekcji klik :rotfl:

FORZA ITALIA! FORZA JUVE! FORZA ALEX!
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 15:39

Lord_ Juve pisze:
Okoni pisze: a tak swoja droga to jednym z konstruktorow Garbusa jest Ferdinand Porsche :D
A nasz Polonez pochodzi od Lancii...Delty. :) Jeszcze gdyby z tej Lancii zostało więcej niż tylko wstępne projekty. :lol:

Skąd masz ten cytat? ja nawet nic podobnego nie napisałem :/ .

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 16:12

Okoni pisze:
Lord_ Juve pisze:
Okoni pisze: a tak swoja droga to jednym z konstruktorow Garbusa jest Ferdinand Porsche :D

Skąd masz ten cytat? ja nawet nic podobnego nie napisałem :/ .
ja to powiedzialem ale on zle zacytowal :prochno:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 17:12

Piccinini pisze:
Lord_Juve pisze:I nie prawdą jest, że na polskich drogach Lancie sobie nie radzą, bo radzą, śmiało można taką do nas przyjechać, skoro Kappy do dziś wytrzymują "włości" naszych polityków... :wink:
Może i wytrzymują (chwała im za to) ale co to za przyjemność jechać takim cudeńkiem i czuć się jak na tarce? Zapewne eksperci projektujący takie auta przyłożyli się do tego, aby podczas jazdy nie było czuć najmniejszych niedoskonałości na drodze, ale w takim razie nigdy nie testowali polskich "autostrad" (a przecież mamy ich aż...2000km)
Zapewniam cię, że Lancie świetnie dają sobie rade z nierównościami i dziurami, nawet tymi na polskich drogach, tak jak napisałeś. Masz także rację z tym, ze eksperci zrobili swoje, więc z całym szacunkiem, ale nie miałbym serca nie zabrać do Polski Lancii, zbyt piękna jest. :)

P.S
Macie racje, źle zacytowałem, bez nerwów, już poprawiłem. :wink:

czaszka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2008, 20:36

Ja uwielbiam amerykańskie Muscle cars, a oprócz tego Mercedesy. Moja wymarzona fura to Dodge Challenger R/T najlepiej rocznik 1970.
Obrazek
Obrazek

scavallera

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2008, 09:10

SCUDERIA FERRARI kocham ferrari ENZO dla mnie to najlepsza bryka na
swiecie i po za tym uwielbiam ta marke bo jest zwiazana z JUVE bo ferrari
jest wlasnoscia fiata

SSSSSSSSSSSSS
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2008, 22:45

Taka ciekawostka, która mnie osobiście niezwykle ucieszyła - jako kibica Juve i fana Lancii. Lancia Kappa Giovanni'ego Agnelli :!: Pomyślcie, czy nie wspaniale byłoby jeździć samochodem samego, Wielkiego Avvocato? Osobiście Lancia Kappa to moje marzenie, ale taka...to byłoby już chyba przesadą, ona zasługuje na miejsce w muzeum Fiata w samym Turynie, choć można ją kupić jak widać. :)

losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2008, 11:37

Lord_ Juve pisze:Taka ciekawostka, która mnie osobiście niezwykle ucieszyła - jako kibica Juve i fana Lancii. Lancia Kappa Giovanni'ego Agnelli :!: Pomyślcie, czy nie wspaniale byłoby jeździć samochodem samego, Wielkiego Avvocato? Osobiście Lancia Kappa to moje marzenie, ale taka...to byłoby już chyba przesadą, ona zasługuje na miejsce w muzeum Fiata w samym Turynie, choć można ją kupić jak widać. :)
Marzenie, miodzio po prostu :shock: . Chociaz jezdze teraz Nissanem Micra i nie moge narzekac - tez zawalista fura. Do miast idealna, a i na trasie daje sie niezle pociskac.

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2008, 12:33

Do moich marzeń dołączył jeden samochód, który jest moim celem, i zbieram akutalnie na niego pieniądze ;). O czym mowa? O Audi A4 Cabrio, poprostu zakochałem się w tym autku, poniżej pare zdjęć. Wersja przed liftingiem też świetna decyzje podejmę jak już będe miał pieniądze w kieszeni różnice cenowe między modelami przed i po liftingu nie są aż tak duże, więc będzie się trzeba zastanowić. Marzenia to dokładnie to z pierwszego zdjęcia cudoo ;).

ObrazekObrazekObrazek

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 12:55

Zastanawiam sie z ojcem nad kupnem Renault Laguny. Rocznik 1999, silnik 1.9 DTI. http://otomoto.pl/renault-laguna-1-9-dt ... 91346.html
Cos takiego tylko, ze inny kolor.
Samochod byl sprowadzany z Niemiec. Ma przejechane 170 tys km. Mam pytania do osob, ktore mialy stycznosc, badz znaja kogos kto mial stycznosc z tymi autami. Czy sa jakies problemy z Dieslami? Czy czesto zdarzaj sie roznego rodzaju awarie itd itp :wink: ? Za pomoc z gory dzieki;]

mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2009, 17:19

Wiecie może w jakich latach był produkowany Fiat CC 700??

!!! Juventus Per Sempre !!!
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2009, 19:11

Tulynek pisze:Wiecie może w jakich latach był produkowany Fiat CC 700??
1991-1998

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2009, 12:00

Jeśli mówimy o marzeniach długofalowych to marzę o BMW M3 lub M5 :)

Pora zejść na ziemię :P Aktualnie szukam BMW E36 lub E39 z silnikiem 2.8 o mocy 193KM.
Moc stosunkowo duża jak na nasze drogi, więc powinno ładnie śmigać :)
Narazie posiadam BMW E39 525 TDS, jednak moc 143KM nie wystarcza mi i chcę się przesiąść do 328 lub 528 :)

E39
E39
E36
E36

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2009, 10:27

Mi by wystarczył VW Golf IV R32 ;)
Na razie jeżdżę Golfem III VR6 :) Pod Machą 2,9 litra, 190 kucyków. Co daje bardzo fajny efekt ;) Żadnego pseudo tuningu nie przeprowadziłem. Założyłem tylko ładne felgi i opony 215/50 dla lepszej przyczepności. Miny kierowców podczas wyprzedzania bezcenne. Przecież to zwykły golf ! :D

ODPOWIEDZ