Apelacja. Dziś poznamy decyzje.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
"Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" 8) Znany tekst z jeszcze bardziej znanej starej polskiej komedii.parissaintgermain pisze:Skoro mecze (według sądu) były ustawiane to jako możesz twierdzić że piłkarze wygrali je na boisku?Michał`fcj pisze:A więc jednak :roll: Nie wiem jak dla was,ale dla mnie te Scudetti są nasze.Piłkarze wywalczyli je na boisku i tego nikt im nie odbierze !!juveluck pisze:Sad Federalny odebral nam dwa poprzednie tytuly mistrzowskie.
A tak na poważnie to ten cały sąd i rozprawa to była jedna wielka parodia.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2006, 21:54 przez Ultras, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mrówa
- Juventino
A gdzie wygrywali ? na Play Station ? Walczyli z pełnym zaangażowaniem i te Scudetti im się należą. I żaden pseudosąd im tego nie zabierze.parissaintgermain pisze:Skoro mecze (według sądu) były ustawiane to jako możesz twierdzić że piłkarze wygrali je na boisku?Michał`fcj pisze:A więc jednak :roll: Nie wiem jak dla was,ale dla mnie te Scudetti są nasze.Piłkarze wywalczyli je na boisku i tego nikt im nie odbierze !!juveluck pisze:Sad Federalny odebral nam dwa poprzednie tytuly mistrzowskie.

- DamKam
- Juventino
Ufff, a moj brat na forum Bayernu Monachium wyczytal, ze podobno Juve ma zaplacic kare w wysokosci 120 ale mln euro :oops: Ale dobrze, ze to byl tylko blad. Bo to znaczaca roznicaAlexa Del Piero pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale do degradacji i odebrania Scudetti dołączyła też kara finansowa 120.000 euro
www.gazzetta.it/Calcio/Altro_Calcio/Pri ... etto.shtml

A co do odebrania Scudetti. No coz, juz wczesniej bylo to jasne. Jak dla mnie jest to raczej normalne, niestety

- MaxACM
- Milanista
Ale zadaj sobie pytanie...co mnie/nas milanistow interesują twoje podejrzenia i proroctwa? Wyciaganie wniosków pozostaw odpowieniej instytucji. Coś mi sie wydaje że numery nieudacznika Moggiego tlumaczysz Sobie Berlusconim. Prawda jest taka ze taun jego przeciwników bedacych w skladzie orzekajacym nic na niego nie znalazl. I powtórze starydobry tekst JP "Dowody...dowody"Tombalu pisze:Zastanów się czy po tym wszytskim cos w tym milanie sie zmieni?? NIE!!! Zatem wniosek jest prosty za pare lat bedziecie miec jeszcze wiekszą afere u siebie. To jest pewne nie proroctwo a nastepstwo dzisiejszego dnia!!!
Zawsze dostac po tylku czegos kogoś nauczy...to tak ramach zasady "co cie nie zabije to cie wzmocni"Tombalu pisze:Badz pewny że JUVE z tej sytuacji wyjdzie paradoksalnie mocniejsze, a wyrok jest po prostu smieszny!!!
- matej
- Juventino
MAX Acm nie bądź śmieszny mówiąc że wyrok jest sprawieliwy. Jeśli najpierw sie mówi ze zamieszane kluby nie mają prawa gry w pucharach (a Milan jest zamieszany również w tą aferę) a później się okazuje że Milan zagra w el. do LM to to jest coanjmniej śmieszne.

- DamKam
- Juventino
Milan w kwalifikacjach do Champions League :shock: Po prostu brakuje mi slow
Podobno Juventus juz zapowiedzial apelacje...
EDIT:
"Ukarali tylko Juve" - powiedział Gianluca Pessotto na wieść o werdykcie.
Chyba slowa Pesso sa odpowiednie do tego co sie stalo :roll:

Podobno Juventus juz zapowiedzial apelacje...
EDIT:
"Ukarali tylko Juve" - powiedział Gianluca Pessotto na wieść o werdykcie.
Chyba slowa Pesso sa odpowiednie do tego co sie stalo :roll:
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2006, 22:08 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tombalu
- Juventino
Jezli kochasz swoj klub zastanow sie kto nim rzadził przed, i po aferze?? Ci sami ludzie na czele z silvio. Ta sama mentalnosć i te same metody, które odbiją sie tylko na twoim klubie. Jesczze raz ci powtarzam to nie są proroctwa tylko następstwo braku wyciagnięcia konsekwencji po tej aferze. Ale to jest twoj problem.MaxACM pisze: Ale zadaj sobie pytanie...co mnie/nas milanistow interesują twoje podejrzenia i proroctwa? Wyciaganie wniosków pozostaw odpowieniej instytucji. Coś mi sie wydaje że numery nieudacznika Moggiego tlumaczysz Sobie Berlusconim. Prawda jest taka ze taun jego przeciwników bedacych w skladzie orzekajacym nic na niego nie znalazl. I powtórze starydobry tekst JP "Dowody...dowody"
Nas ta sparwa wzmoci i oczysci klub z dziwnych ludzi. Od poczatku byłem za odpowiednia kara - czyli Serie B dla całej 4 łacznie z milan!!!MaxACM pisze:Zawsze dostac po tylku czegos kogoś nauczy...to tak ramach zasady "co cie nie zabije to cie wzmocni"
Tobie tez to powiem - Mediolanczycy z interu i milanu. Nie zabijecie JUVE!!! Choc bardzo tego chcecie, nawet połączyliscie sily milanu i interu ale nas nie zabijecie!!! Zyjemy! i wrocimy!!!
- MaxACM
- Milanista
Tombalu pisze:Tobie tez to powiem - Mediolanczycy z interu i milanu. Nie zabijecie JUVE!!! Choc bardzo tego chcecie, nawet połączyliscie sily milanu i interu ale nas nie zabijecie!!! Zyjemy! i wrocimy!!!
To apel czy placz? Jak sobie przypomne to My nie chcielismy pazernie mistrzostw. To nie My mamy wpływ na oskarżenie. I to nie My chcemy was zabijać.
Jak juz minie ci wzburzenie przesłaniajace oczy to wrocimy do naszej zwyklej kulturalnej rozmowy oki? Teraz rozumiem ze jestes wkurzony.
- LordJuve
- Juventino
Odwolamy sie do trybunału w Strasburgu - kpina i tyle :!: Juve dostalo baty a reszta, to niech nam dadza te -30pkt, ale w Serie A a nie my w Serie B a reszta(Milan, Viola, Lazio) w pierwszej lidze. Kara sprawiedliwa? Oj nie, zgadzam sie na Serie B, ale nie kiedy tylko my mamy tam byc bo nie tylko Juventus krecil i to wie kazdy...

Ostatnio zmieniony 25 lipca 2006, 22:29 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tombalu
- Juventino
Jestem juz duzym kibicem i duzym chlopcem - sporo juz zyciu widziałem. Widziałem tez takie cuda ze 2 najwiekszych wrogów łaczyło sily by pokonac ich wspólnego i najwiekszego rywala - to akurat z polityki. A silvio jest niezłym graczem w polityce.MaxACM pisze:Tombalu pisze:Tobie tez to powiem - Mediolanczycy z interu i milanu. Nie zabijecie JUVE!!! Choc bardzo tego chcecie, nawet połączyliscie sily milanu i interu ale nas nie zabijecie!!! Zyjemy! i wrocimy!!!
To apel czy placz? Jak sobie przypomne to My nie chcielismy pazernie mistrzostw. To nie My mamy wpływ na oskarżenie. I to nie My chcemy was zabijać.
Jak juz minie ci wzburzenie przesłaniajace oczy to wrocimy do naszej zwyklej kulturalnej rozmowy oki? Teraz rozumiem ze jestes wkurzony.
Tak jestem wkurzony - ale jeszcze panuje nad emocjami. A wkurzony jestem tym smiesznym kapturowym procesem!!!
- mesju
- Qualità Juventino
Nie będę na razie wypowiadać się na temat wyroku. Mam jednak pytanko: gdzie moge znaleźć tekst oskarżenia, dowody, itp. Czy na JP w jakiś newsach były podawane te informacje (sorki - nie pamiętam)? Interesują mnie szczegóły dotyczące całej afery, bo szczerze mówiąc niewielu z nas wie co tak naprawdę tam się działo. Chciałbym odszukać oficjalne oskarżenia (konkrety), udowodnienie winy... zarówno JUVE, jak i pozostałej trójki. Im bardziej obiektywne (choć, czy to możliwe?), tym lepiej. Sam rozpoczynam poszukiwania. Jeśli ktoś ma linki, to prosiłbym o priva albo info w tym temacie.
Wielu z nas broni JUVE, oskarża Milan, jest niezadowolona, a nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie: "za co"

Wielu z nas broni JUVE, oskarża Milan, jest niezadowolona, a nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie: "za co"

- Tombalu
- Juventino
Za domniemanie w ustawianu meczy. W procesie karym nie ma pojecia domnimanie winy tylko domniemanie niewinnosci!!!mJaUcViEej pisze: Wielu z nas broni JUVE, oskarża Milan, jest niezadowolona, a nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie: "za co"
Masz na głowniej stronie ciekawe arty!! Polecam
- Tom Cruise
- Juventino
A ja się cieszę że Lazio i Fiorentina są znowu w serie A !!! Kibicuję zawsze Juve ale od początku najbardziej zamieszany był mój klub ... najsurowiej ukarany też , cieszę się że po odwołaniu się wyrok jest bardziej sprawiedliwy (co nie znaczy sprawiedliwy) . - 17 zawsze lepiej niż - 30 ... A co by było jakby zostało - 30 ? Pomyślał ktoś o tym ... Cieszyć się ludzie , teraz znowu się odwołamy i krok po kroku i kto wie może dojdziemy do - 10 , - 5 ? A to już będzie bułeczka z masełkiem wydostać się z serie B co teraz i tak jest już spokojnie wykonalne. Ale proszę nie plujcie się na Milan i innych ... To byłoby straszne jakby Milan zesłany był również do serie B... Sporo piłkarzy mogło by odejść za granicę i Donadoni miałby większy problem z organizowaniem scuadra azzurra .. Już teraz mówił że będzie mu trudniej w związku z odejściem tytułowych zawodników za granicę (jak Canna czy Zambro) Wy na prawdę chcielibyście widzieć Gattuso w Manchesterze albo w nie daj Boże w tym Realu ??? Wielu z nas kibicowało ITALII na tych mistrzostwach świata , wszyscy się cieszyli z 4 gwiazdki ... I chyba nikt z nas nie chciałby aby reprezentanci Włoch byli jakoś mniej zgrani albo coś w skutek siedzenia na ławce rezerwowych gdzieś za granicą ( tak jak to niemcy czechów próbowali załatwić przed samym mundialem) Pomyślcie czasami o szerszych tego konsekwencjach nim komuś zaczniecie życzyć że tak powiem ….
Nim coś mi odpowiecie wejdźcie tu : http://www.datasport.it/home_speciale.htm i spróbujcie sobie przypomnieć 9 lipca. Mi ten dzień zostanie na zawsze w sercu bo od 12 lat kibicuję mojej ukochanej scuadra azzurra.
Nim coś mi odpowiecie wejdźcie tu : http://www.datasport.it/home_speciale.htm i spróbujcie sobie przypomnieć 9 lipca. Mi ten dzień zostanie na zawsze w sercu bo od 12 lat kibicuję mojej ukochanej scuadra azzurra.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2006, 22:44 przez Tom Cruise, łącznie zmieniany 1 raz.
Tom Cruise
nie musisz mi dziękować za autograf
nie musisz mi dziękować za autograf