Zostaniemy zdegradowani??!!
- Robert 10
- Juventino
Degradacja do Serie B? Okazuje się, że może być jeszcze gorzej. Ekspert prawa sportowego Mattia Grassani twierdzi, że Juventus powinien spaść jeszcze niżej niż 2 liga.
"Prokuratura w Neaplou ma już wiele dowodów, aby zdegradować Juventus do Serie C, C1, a nawet D. Oprócz tego bianconeri utracą zdobyte w sezonie 2004/05 Scudetto. Było już kilka takich przypadków we włoskim futbolu i oskarżone drużyny spadały do Serie C za sfałszowanie "tylko" jednego meczu. Tak więc kara ta nie powinna ominąć bianconerich."
Prezydent Caf - Cesare Martellino nie jest jednak tak stanowczy w swoich wypowiedziach:
"Wszystkie dokumnty sprowadzone do nas nie są do końca jasne i nie mogę powiedzieć co wydarzy się w następnych dniach."
Żródło : http://www.juventus-fc.com/index.php?fu ... all&no=529
Z tego co piszą to może nie być za wesoło.
Po części zgadzam sie z Railisem który ma rację pisząc iż Calcio straciłoby dużo kasy. Przecież liga Włoska od zawsze była kojażona z Juventusem.
Jeśli Juve zostałoby już zdegradowane to nie tylko Calcio na tym straci kupę kasy ale także my. Czytałem że umowa z Tamoil zostałaby zerwana i prawa do transmisji również trzeba byłoby podpisywać od nowa.
Wtedy byłaby to już tragedia.......... :płaczę: :płaczę: :płaczę:
"Prokuratura w Neaplou ma już wiele dowodów, aby zdegradować Juventus do Serie C, C1, a nawet D. Oprócz tego bianconeri utracą zdobyte w sezonie 2004/05 Scudetto. Było już kilka takich przypadków we włoskim futbolu i oskarżone drużyny spadały do Serie C za sfałszowanie "tylko" jednego meczu. Tak więc kara ta nie powinna ominąć bianconerich."
Prezydent Caf - Cesare Martellino nie jest jednak tak stanowczy w swoich wypowiedziach:
"Wszystkie dokumnty sprowadzone do nas nie są do końca jasne i nie mogę powiedzieć co wydarzy się w następnych dniach."
Żródło : http://www.juventus-fc.com/index.php?fu ... all&no=529
Z tego co piszą to może nie być za wesoło.
Po części zgadzam sie z Railisem który ma rację pisząc iż Calcio straciłoby dużo kasy. Przecież liga Włoska od zawsze była kojażona z Juventusem.
Jeśli Juve zostałoby już zdegradowane to nie tylko Calcio na tym straci kupę kasy ale także my. Czytałem że umowa z Tamoil zostałaby zerwana i prawa do transmisji również trzeba byłoby podpisywać od nowa.
Wtedy byłaby to już tragedia.......... :płaczę: :płaczę: :płaczę:
- 2MAN
- Juventino
Obawiam sie ze w przypadku degradacji do Seria C lub tym bardziej D , co jest oczywscie mozliwe ( i chyba nie unikione w przypadku dowodow jakie maja ) , bedzie najwyzsza kara , ale pewnie i tez najbardziej sprawiedliwa :doh:
Stawiam ze nacisk "dzialaczy" innych klub bedzie duzy i beda sie oni opowiadac za sprawiedliwoscia
i wychodzic z zlaozenia ze "czego nie Juve ,skoro kazdy inny klub w podobnej sytuacji odrazu by polecial"
wiec wesolo nie jest a pewnie bedzie jeszcze gorzej ... uwazam ze taka degradacja w jakis sposob " wyczyscila " by nam karte
i byla by sprawiedliwa w stosunku do pilki noznej na swiecie
... co bylo by pozniej , po degradacji wole nie myslec i narazie zostawiam to gdzies w tylu
Stawiam ze nacisk "dzialaczy" innych klub bedzie duzy i beda sie oni opowiadac za sprawiedliwoscia

wiec wesolo nie jest a pewnie bedzie jeszcze gorzej ... uwazam ze taka degradacja w jakis sposob " wyczyscila " by nam karte

... co bylo by pozniej , po degradacji wole nie myslec i narazie zostawiam to gdzies w tylu

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- juveman7
- Juventino
Wszyscy nie dopuszczamy do myśli aby Juve spadło z Serie A. Ale gdyby inna drużyna była zamieszana w tego typu oszustwa to żądalibyśmy natychmiastowego wyrzucenia tej drużyny z serie a.
Więc Juve też musi ponieśc karę i musimy być na to przygotowani, i niema co mówić że to jest Juve i oni nie mogą spaśc niżej, ale niestety musi być sprawiedliwośc.
Mam nadzieję że inaczej zostaną ukarani bianconeri, może kara pieniężna rozwiąże problem.
Więc Juve też musi ponieśc karę i musimy być na to przygotowani, i niema co mówić że to jest Juve i oni nie mogą spaśc niżej, ale niestety musi być sprawiedliwośc.
Mam nadzieję że inaczej zostaną ukarani bianconeri, może kara pieniężna rozwiąże problem.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- AlexJUVE
- Juventino
według mnie JUVE poleci do serie b, ponieważ dla tego klbu bedzie to i tak straszna kara(przecierz nigdy nie spadliśmy z serie a)
jednak ciekawi mnie sytauacja jaka bedzie po wywalczeniu przez Juventus scudetto, no bo według tego co czytalem to te "udowodnione" machlojki mialy miejsce w tamtym sezonie wiec to mistrzostwo narazie jest "czyste".
jeżeli zdegraduja nasz klub bedzie aktualnym mistzrem Włoch, no i ciekawi mnie czy bedzie gral w LM. no ale tutaj wkradaj sie kolejne watpliwosci, a mianowicie czy UEFA podejmie jakies dzialania w stosunku do Juventusu
prawde powiedziawszy sam juz nie wiem co sie moze stac, ale wedlug mnie degradacja klubu o takiej historii do seriea b bedzie kara wystarczajaca.
jeszcze mam jakies zludzienia co do pozostania w elicie
ZAWSZE WIERNI :!: .
jednak ciekawi mnie sytauacja jaka bedzie po wywalczeniu przez Juventus scudetto, no bo według tego co czytalem to te "udowodnione" machlojki mialy miejsce w tamtym sezonie wiec to mistrzostwo narazie jest "czyste".
jeżeli zdegraduja nasz klub bedzie aktualnym mistzrem Włoch, no i ciekawi mnie czy bedzie gral w LM. no ale tutaj wkradaj sie kolejne watpliwosci, a mianowicie czy UEFA podejmie jakies dzialania w stosunku do Juventusu
prawde powiedziawszy sam juz nie wiem co sie moze stac, ale wedlug mnie degradacja klubu o takiej historii do seriea b bedzie kara wystarczajaca.
jeszcze mam jakies zludzienia co do pozostania w elicie
ZAWSZE WIERNI :!: .
FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!
STARA DAMA ZAWSZE W MOIM SERCU.
STARA DAMA ZAWSZE W MOIM SERCU.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
No jakby kto inny był zamieszany np Roma, Milan czy Inter to nie byłbym za zdegradowaniem ich bo to na mecze z tymi drużynami zawsze czekam.juveman7 pisze:Wszyscy nie dopuszczamy do myśli aby Juve spadło z Serie A. Ale gdyby inna drużyna była zamieszana w tego typu oszustwa to żądalibyśmy natychmiastowego wyrzucenia tej drużyny z serie a.
Więc Juve też musi ponieśc karę i musimy być na to przygotowani, i niema co mówić że to jest Juve i oni nie mogą spaśc niżej, ale niestety musi być sprawiedliwośc.![]()
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Pilekww
- Juventino
Właśnie dlatego napewno nie zdegradują kilku najlepszych drużyn ligi tylko pewno pojedyńczeADAMJUVENTUSPL pisze:No jakby kto inny był zamieszany np Roma, Milan czy Inter to nie byłbym za zdegradowaniem ich bo to na mecze z tymi drużynami zawsze czekam.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Pavon
- Juventino
Zastanawia mnie jedno, jeżeli to wszystko prawda - ustawianie meczów w sezonie 04/05, to po jaką cholerę pozwolili Juve rozpocząć sezon 05/06? Co, niby tak długo zbierali dowody? A może Moggi wygadał się dopiero po sezonie, że miał wpływ na wyniki meczów? Gówno prawda. Mogli wyjaśnić to dużo wcześniej, jeżeli mają niezbite dowody. Byłaby krótka piłka: popełniliśmy przestępstwo, wymierzono by nam karę. Bo nie wierzę, że przez rok doszukiwali się w tych rozmowach oszustwa. Teraz chcą nam odebrać Scudetti? Teraz, kiedy widziałem olbrzymią radość naszych piłkarzy po strzelonej bramce w meczu z Regginą, która dała nam 29 tytuł? Po co dano im szansę bronić tego tytułu, po co robiono nadzieję?
- JUVEFANE_10
- Juventino
A mnie to narazie wszystko zwisa!Dopóki nie ma dowodów to sie tym nie przejmuję!Nikogo na gorącym uczynku nie złapano a te rozmowy telefoniczne mogą byc wymysłem prasy bo wątpie żeby policja udostępniła dowody prasie!
JESTEM OSZUSTEM
- Waldini
- Interista
Rozmowy wymyslem prasy?? Taaa prasa nie ma nic innego do roboty tylko wymyslac takie dialogi. Prawda jest taka, ze Juve musi poleciec. Za takie przekrety nie ma innej alternatywnej kary.JUVEFANE_10 pisze:A mnie to narazie wszystko zwisa!Dopóki nie ma dowodów to sie tym nie przejmuję!Nikogo na gorącym uczynku nie złapano a te rozmowy telefoniczne mogą byc wymysłem prasy bo wątpie żeby policja udostępniła dowody prasie!
Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!
Serie B?? We have never been there...

- 29
- Juventino
Twoje komentarze stają się powoli irytujące... Wracaj na stronę Interu !! :evil:Waldini pisze:Rozmowy wymyslem prasy?? Taaa prasa nie ma nic innego do roboty tylko wymyslac takie dialogi. Prawda jest taka, ze Juve musi poleciec. Za takie przekrety nie ma innej alternatywnej kary.JUVEFANE_10 pisze:A mnie to narazie wszystko zwisa!Dopóki nie ma dowodów to sie tym nie przejmuję!Nikogo na gorącym uczynku nie złapano a te rozmowy telefoniczne mogą byc wymysłem prasy bo wątpie żeby policja udostępniła dowody prasie!
- Waldini
- Interista
A co jest w nich takiego irytujacego?? To, ze pisze o sprawiedliwosci i rownym traktowaniu wszystkich zespolow? Prawda jest taka, ze Juve zasluguje na degradacje, bo inne kluby lecialy za duzo mniejsze przewiny. Wy jednak widzicie, co zreszta mnie specjalnie nie dziwi, w tym straszna krzywde dla Juventusu. Jak inne zespoly byly krzywdzone przez wyczyny Moggiego to bylo ok, ale jak wasz klub ma za to poniesc zasluzona kare to juz sa straszne problemy. Moze to co napisze bedzie lekka prowokacja wg was, ale napisze to. Bede odczuwal ogromna satysfakcje jak zostaniecie zdegradowani, nie dlatego ze jestem kibicem Interu, ale dlatego ze jestem przede wszystkim ogromnym fanem pilki noznej. A to co stalo sie w waszym klubie stanowi dokladnie zaprzeczenie idei tego pieknego sportu. Zero tolerancji dla takich zachowan, bez wzgledu na to w jakim kraju i w jakim klubie cos takiego sie zdarzy!el_pajaco pisze:
Twoje komentarze stają się powoli irytujące... Wracaj na stronę Interu !! :evil:

- LordJuve
- Juventino
Przepraszam, ale czy to Juventus jako klub ustawial mecze czy MoggiWaldini pisze:A co jest w nich takiego irytujacego?? To, ze pisze o sprawiedliwosci i rownym traktowaniu wszystkich zespolow? Prawda jest taka, ze Juve zasluguje na degradacje, bo inne kluby lecialy za duzo mniejsze przewiny. Wy jednak widzicie, co zreszta mnie specjalnie nie dziwi, w tym straszna krzywde dla Juventusu. Jak inne zespoly byly krzywdzone przez wyczyny Moggiego to bylo ok, ale jak wasz klub ma za to poniesc zasluzona kare to juz sa straszne problemy. Moze to co napisze bedzie lekka prowokacja wg was, ale napisze to. Bede odczuwal ogromna satysfakcje jak zostaniecie zdegradowani, nie dlatego ze jestem kibicem Interu, ale dlatego ze jestem przede wszystkim ogromnym fanem pilki noznej. A to co stalo sie w waszym klubie stanowi dokladnie zaprzeczenie idei tego pieknego sportu. Zero tolerancji dla takich zachowan, bez wzgledu na to w jakim kraju i w jakim klubie cos takiego sie zdarzy!el_pajaco pisze:
Twoje komentarze stają się powoli irytujące... Wracaj na stronę Interu !! :evil:

- Andryk
- Juventino
tak wogóle to czy do sądu wpłynał akt oskarżenia do sądu przeciw juve? bo jak narazie zero konkretow gadanie co się stanie... tylko chyba przeciw moggiemu jest jakaś sprawa... skoro jutro zeznaje.. ale interesuje mnie czy wpłyneło coś przeciwko JUVE a nie poszczególnym działaczom.
pozdro
pozdro
Po części tak powinno być, ale Moggi jako pracownik klubu działał w jego interesie.Lord_ Juve pisze:
Przepraszam, ale czy to Juventus jako klub ustawial mecze czy MoggiWg mnie pewne przepisy są złe. Mianowicie zasłużoną karę powinni poniesc bezposredni sprawcy, czyli glownie Moggi, jego syn i jeszcze pare innych osob.
- Waldini
- Interista
Nie no zlitujcie sie, juz w innym watku pisalem na ten temat. Jezeli byloby tak, ze tylko bezposredni sprawca by odpowiadal za cos takiego to cala pilka bylaby pelna brudow. Kazdy by sobie zatrudnial figuranta od czarnej roboty i w razie czego klub bylby czysty. Wyniki Juve czyste nie byly. Trudno skoro klub nie potrafil, lub nie chcial upilnowac swoich dyrektorow, menadzerow itp. to teraz musi beknac za to. Nie ma zmiluj. Porownanie to wypadku samochodowego jest smieszne, ale rozumiem ze trudno juz wam znalezc jakies logiczne argumenty.Lord_ Juve pisze:
Przepraszam, ale czy to Juventus jako klub ustawial mecze czy MoggiWg mnie pewne przepisy są złe. Mianowicie zasłużoną karę powinni poniesc bezposredni sprawcy, czyli glownie Moggi, jego syn i jeszcze pare innych osob. Rozumiem, Moggi byl pracownikiem Juve, ale czy to zawodnicy robili te wszystkie przekrety? Wg mnie mamy zbyt duze powiązanie pomiedzy zarzadem klubu a samym klubem. Czy jeśli mamy wypadek samochodowy to odpowiadają za niego wszyscy pasażerowie czy tylko kierowca

- LordJuve
- Juventino
Śmieszny jestes ty. Zżera cię zazdrość i tyle. Co byłoby gdyby Juve nie wygrało dziś scudetto? Dogadywanie, co by było gdyby cała afera nie miala miejsca? Dogadywanie. Żal ściska ci serce, że to Juve ciągle jest lepsze od Interu, nie ważne czy jest afera czy nie, zawsze trzeba przywalić innym...Waldini pisze:Nie no zlitujcie sie, juz w innym watku pisalem na ten temat. Jezeli byloby tak, ze tylko bezposredni sprawca by odpowiadal za cos takiego to cala pilka bylaby pelna brudow. Kazdy by sobie zatrudnial figuranta od czarnej roboty i w razie czego klub bylby czysty. Wyniki Juve czyste nie byly. Trudno skoro klub nie potrafil, lub nie chcial upilnowac swoich dyrektorow, menadzerow itp. to teraz musi beknac za to. Nie ma zmiluj. Porownanie to wypadku samochodowego jest smieszne, ale rozumiem ze trudno juz wam znalezc jakies logiczne argumenty.Lord_ Juve pisze:
Przepraszam, ale czy to Juventus jako klub ustawial mecze czy MoggiWg mnie pewne przepisy są złe. Mianowicie zasłużoną karę powinni poniesc bezposredni sprawcy, czyli glownie Moggi, jego syn i jeszcze pare innych osob. Rozumiem, Moggi byl pracownikiem Juve, ale czy to zawodnicy robili te wszystkie przekrety? Wg mnie mamy zbyt duze powiązanie pomiedzy zarzadem klubu a samym klubem. Czy jeśli mamy wypadek samochodowy to odpowiadają za niego wszyscy pasażerowie czy tylko kierowca
Gdyby prawo było mądre a do tego sprawne i nieubłagane to nie byłoby zadnych figurantów, wyskokie kary i nikt nie odważałby się zostac chlopcem u takiego Moggi'ego. Zawsze można równiez takowego figuranta zmusic do wydania swojego capo. Z pewnoscia Juve poradziłoby sobie bez pomocy Luciano. Dlaczego porownanie do wypadku jest smieszne? Prosze rozwin nieco swoja teze bo jak narazie TY jestes smieszny...