Wszystko o AS Roma
- Dybala 4ever
- Juventino
dzis Roma gra z Livorno, czyli znikome szanse na strate punktow przez Rzymian.
- tabo89
- Juventino
- Dybala 4ever
- Juventino
jednak wszystko w piłce jest możliwe na szczescie:)
- stahoo
- Juventino
3 punkty to niewielka strata :-D Znakomita wiadomość o remisie romy
Przed świętami graja jeszcze z Torino na wyjeździe (tzn. w Turynie) więc jest szansa na wskoczenie na 2 miejsce. A po Nowym Roku, pierwszy mecz Romy z wymagającym rywalem to z Atalantom, a potem ładna seria: Juventus, Fiorentina, Inter, troche słabsze Parma i Napoli a potem Milan i Lazio
Szkoda, że jestesmy na poczatku tego "maratonu". Pewnie ejszcze gdzieś w to wszytsko wmiesza się Liga Mistrzów, chociaż rozgrywki chyba zaczynąja sie jakos pod koniec marca. Wiec może nie...

- Dybala 4ever
- Juventino
Roma jest bardzo aktywna w tym okienku transferowym. Oficjalnie okno transferowe zaczyna się w styczniu, ale działacze Giallorossich już wcześniej chcą zaklepać zawodników, aby jak najdłużej mogli trenować z drużyną.
Zespół z Rzymu broni się przed sprzedażą swoich obecnych piłkarzy. Jednym z nich interesuje się Real Madryt, a jest nim Mirko Vucinic. AS Roma natomiast chce zakupić pomocnika Interu Mediolan Santiago Solariego, który nie dostaje szansy gry w Mediolanie. Gdy transfer Solariego nie dojdzie do skutku w zimowym oknie transferowym to na pewno zostanie piłkarzem Romy latem. Będzie to transfer za darmo, ponieważ wtedy kończy się kontrakt piłkarzowi.
Co do Di Natale boss Romy Spalletti ma jeszcze parę zawodników na oku i dopiero latem okaże się co będzie z przyszłością Di Natale w Rzymie.
źródło: seriea.pl
Ciekawe ruchy, czyli Roma chce sie zbroić
, Solari jest dobrym zawodnikiem dziwie sie, że Mancini sadza go na ławce w Interze, jednak chyba najlepsze lata ma za soba, aczkolwiek jesli Rzymianie beda go chcieli kupić to na pewno poprzez wymiane bo Inter tez interesuje sie paroma graczam Giallorossich, wiec mozliwa byc wymiana Solari <-> Mancini, a Di Natale to solidna firma dobry egzekutorem, wiec jesli Roma dobrze sypnie keszem Udine powinni go wyrwać
, wiec ruchy Romy sa ciekawe.
Zespół z Rzymu broni się przed sprzedażą swoich obecnych piłkarzy. Jednym z nich interesuje się Real Madryt, a jest nim Mirko Vucinic. AS Roma natomiast chce zakupić pomocnika Interu Mediolan Santiago Solariego, który nie dostaje szansy gry w Mediolanie. Gdy transfer Solariego nie dojdzie do skutku w zimowym oknie transferowym to na pewno zostanie piłkarzem Romy latem. Będzie to transfer za darmo, ponieważ wtedy kończy się kontrakt piłkarzowi.
Co do Di Natale boss Romy Spalletti ma jeszcze parę zawodników na oku i dopiero latem okaże się co będzie z przyszłością Di Natale w Rzymie.
źródło: seriea.pl
Ciekawe ruchy, czyli Roma chce sie zbroić
- Łukasz
- Juventino
Dzisiejszy "Przegląd Sportowy" donosi, że Roma interesuje się 3 holenderskimi piłkarzami: Roystonem Drenthe (wszyscy wiemy, jaka jest jego sytuacja w Realu), Arjenem Robbenem (kontuzje!) i Urby Emmanuelsonem (trzeba w końcu wyruszyć z Ajaxu w wielki świat). Roma - mimo, że kadrę ma dość szeroką i wyrównaną - wciąż jest bardzo aktywna na transferowym rynku.
W moim odczuciu nasi działacze również mogliby zakręcić się wokół tych zawodników. Robben - jeśli tylko jest zdrowy - należy do najlepszych lewoskrzydłowych na świecie, a - jak wszyscy wiemy - Nedved po sezonie kończy karierę... Tylko te kontuzje :doh: . Drenthe byłby idealnym dla naszego klubu zawodnikiem, w sytuacji, jeśli pozyskalibyśmy playmakera / ofensywnego pomocnika. Przy takim transferze potrzebujemy bowiem lewego pomocnika, który potrafi szarpnąć w ofensywie, ale też nieobca jest mu gra do tyłu (a Drenthe - choć z różnym skutkiem - grywał i na lewej obronie). Pozyskanie lewego obrońcy Emmanuelsona rozwiązywałoby nasze ewentualne kłopoty ze środkiem obrony, bowiem Chiellini mógłby wtedy całkowicie poświęcić się grze na środku, naturalnie: o ile Emmanuelson poradziłby sobie w Serie A.
W moim odczuciu nasi działacze również mogliby zakręcić się wokół tych zawodników. Robben - jeśli tylko jest zdrowy - należy do najlepszych lewoskrzydłowych na świecie, a - jak wszyscy wiemy - Nedved po sezonie kończy karierę... Tylko te kontuzje :doh: . Drenthe byłby idealnym dla naszego klubu zawodnikiem, w sytuacji, jeśli pozyskalibyśmy playmakera / ofensywnego pomocnika. Przy takim transferze potrzebujemy bowiem lewego pomocnika, który potrafi szarpnąć w ofensywie, ale też nieobca jest mu gra do tyłu (a Drenthe - choć z różnym skutkiem - grywał i na lewej obronie). Pozyskanie lewego obrońcy Emmanuelsona rozwiązywałoby nasze ewentualne kłopoty ze środkiem obrony, bowiem Chiellini mógłby wtedy całkowicie poświęcić się grze na środku, naturalnie: o ile Emmanuelson poradziłby sobie w Serie A.
- Kamil_on
- Juventino
AS Roma zremisowała z Cagliari i jeśli jutro odniesiemy zwycięstwo nad AC Parmą, to zbliżymy się do Romy na 4 pkt.
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- darek
- Juventino
Jeśli...Mam nadzieję że tak się stanie.Kamil_on pisze:AS Roma zremisowała z Cagliari i jeśli jutro odniesiemy zwycięstwo nad AC Parmą, to zbliżymy się do Romy na 4 pkt.
Trochę szkoda mi tej straty punktów rzymian. Przewagę podobno mieli ogromną, tylko nie wykorzystali tego. Mogli się zbliżyć do interu, a teraz nie wiadomo jak to będzie. Mam nadzieje że lazio da radę interowi.
Roma musicie wygrywać :!:
- Kamil_on
- Juventino
darek pisze:Jeśli...Mam nadzieję że tak się stanie.Kamil_on pisze:AS Roma zremisowała z Cagliari i jeśli jutro odniesiemy zwycięstwo nad AC Parmą, to zbliżymy się do Romy na 4 pkt.
Trochę szkoda mi tej straty punktów rzymian. Mogli się zbliżyć do interu, a teraz nie wiadomo jak to będzie. Mam nadzieje że lazio da radę interowi.
Wiem, że nie chcecie żeby Inter zdobył Scudetto, ale ja nie chcę grać w eliminacjach do Ligi Mistrzów, tym bardziej, że Roma nie odskoczyła nam aż tak daleko.... Niech Inter bierze mistrzostwo, a my weźmy 2 lokatę. Upokorzyliśmy Inter na San Siro i możemy być z tego dumni...
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- losbond
- Juventino
Takie rozumowanie zle na pewno nie jest, ale czy damy rade dojsc RomeKamil_on pisze:darek pisze:Jeśli...Mam nadzieję że tak się stanie.Kamil_on pisze:AS Roma zremisowała z Cagliari i jeśli jutro odniesiemy zwycięstwo nad AC Parmą, to zbliżymy się do Romy na 4 pkt.
Trochę szkoda mi tej straty punktów rzymian. Mogli się zbliżyć do interu, a teraz nie wiadomo jak to będzie. Mam nadzieje że lazio da radę interowi.
Wiem, że nie chcecie żeby Inter zdobył Scudetto, ale ja nie chcę grać w eliminacjach do Ligi Mistrzów, tym bardziej, że Roma nie odskoczyła nam aż tak daleko.... Niech Inter bierze mistrzostwo, a my weźmy 2 lokatę. Upokorzyliśmy Inter na San Siro i możemy być z tego dumni...

Forza JUVE :!:
Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Che Juventus!
- Dybala 4ever
- Juventino
fajnie ze Roma zremisowała
teraz od nas zależy czy wykorzystamy prezent od Sardyńczyków. A poza tym lubie nawet Cagliari śledze ich wyniki na bieżaco, mam nadzieje ze uzyskaja byt, bo chce zeby była jedyna drużyna w Serie A z Sardynii, a poza tym duzo fajnych zawodnikow tam sie wypromuje jak np. Suazo , a teraz dobrze graja Foggia i Aquafresca, ale to taki szczegoł 

- tabo89
- Juventino
hmm z jednej strony wczorajszy remis Romy jest dobry dla nas bo mamy wiecej szans na 2 miejsce ale z drugiej strony Roma nie goni Interu i chyba jednak mistrzostwo powedruje do Mediolanu
ale nie ma co kalkulowac.. moze uda sie zajac 2 miejsce i byc w LM bez kwalifikacji a jesli nie to jest nadzieja ze Juve zmierzy sie z Wisłą
ale nie ma co kalkulowac.. moze uda sie zajac 2 miejsce i byc w LM bez kwalifikacji a jesli nie to jest nadzieja ze Juve zmierzy sie z Wisłą

- Tasak
- Juventino
jak Juve dziś wygra
to będzie miało 4 pkt straty. Czyli wszystko może się zdarzyć. A skoro wszystko może się zdarzyć, to 8 pkt do interu też nie wygląda źle. Tylko nie można tu myśleć racjonalnie, trzeba wierzyć :twisted: 8 meczów to 24 punkty do zdobycia. trzeba wierzyć!

- Safin
- Juventino
No własnie chyba zostaje tylko, wiara ale cień szansy jest, Inter w dołku , kłotnie z trenerem i wogóle takze mozna liczyc na cos, a Roma gra na dwóch frontach wiec moze dostac zadyszki, nie mozna tracic głupio pkt i tyle !! :-D
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Właśnie przeczytałem że jest realna szansa na odrobienie kilku kolejnych punkcików do rzymian gdyż ci, będą mieć spore problemy kadrowe w meczu z Genuą... Oby się potkneli... 
Źródło...

Źródło...