Kolejny faszystowski gest piłkarza Lazio...
- mnowo
- Qualità Juventino
Oto co przed chwila przeczytalem na interii o Di Canio i calym tym zamieszaniu:
"Trzy stowarzyszenia kibiców piłkarskiego klubu Lazio Rzym rozpoczęły zbiórkę pieniędzy, by zapłacić dziesięć tysięcy euro kary za ich ulubieńca Paolo Di Canio.
Sympatycy Lazio utworzyli specjalne konto w banku, na które wszyscy chętni mogą wpłacać datki".
reszta na http://pilka.interia.pl/ligie/wlo/news?inf=701161.
Niesamowite, co znacza "wierni kibice"... Chca chyba oprocz pomocy samemu Di Canio zamanifestowac albo solidarnosc wobec niego albo protest przeciwko tym, ktorzy zdecydowali o tej karze.. Bo Di Canio biedakiem na pewno nie jest.. :roll:
A najlepsze w tym artykule jest zakonczenie:
"Paolo Di Canio, który przyznaje, że jest faszystą, już kilkakrotnie był karany za pozdrowienia kibiców wyciągniętą przed siebie ręką. Piłkarz zapowiedział, że nie przestanie wykonywać tego gestu."

Heh... :roll: Rzeczywiscie, "ulubieniec kibicow"...
"Trzy stowarzyszenia kibiców piłkarskiego klubu Lazio Rzym rozpoczęły zbiórkę pieniędzy, by zapłacić dziesięć tysięcy euro kary za ich ulubieńca Paolo Di Canio.
Sympatycy Lazio utworzyli specjalne konto w banku, na które wszyscy chętni mogą wpłacać datki".
reszta na http://pilka.interia.pl/ligie/wlo/news?inf=701161.
Niesamowite, co znacza "wierni kibice"... Chca chyba oprocz pomocy samemu Di Canio zamanifestowac albo solidarnosc wobec niego albo protest przeciwko tym, ktorzy zdecydowali o tej karze.. Bo Di Canio biedakiem na pewno nie jest.. :roll:
A najlepsze w tym artykule jest zakonczenie:
"Paolo Di Canio, który przyznaje, że jest faszystą, już kilkakrotnie był karany za pozdrowienia kibiców wyciągniętą przed siebie ręką. Piłkarz zapowiedział, że nie przestanie wykonywać tego gestu."

Heh... :roll: Rzeczywiscie, "ulubieniec kibicow"...
- Jasiek-x
- Juventino
On jest beznadziejny, a "kibice" to juz w ogóle. Składając się na tą karę, pokazali to, że jednak coś ich te kary obchodzą i nie udają, że potrafia być niewzruszeni w swoich poglądach. To może im poźniej żle wyjśc...
A poza tym to po co się składają to ja nie wiem? Co może jeszcze cofną mu kare...?
Poprostu są żenujący... Wg mnie bez względu na to, co jeszcze nie wykombinują to i tak nic nie zmieni reakcji mediów oraz federacji piłkarskich względem takich zachowań...

- steru
- Qualità Juventino
Sądzę że kibice chcą pokazać solidarność ze swoi idolem i stad ta składka.To wcale nie jest dowód na to że są niewzruszeni a jak już powiedziałem potrafią się solidaryzować z Di Canio.Jasiek-x pisze:On jest beznadziejny, a "kibice" to juz w ogóle. Składając się na tą karę, pokazali to, że jednak coś ich te kary obchodzą i nie udają, że potrafia być niewzruszeni w swoich poglądach
Sądzę że gdybyś miał te same poglądy co Di Canio i był kibicem Lazio to również wziął byś udział w takiej akcji.
Nie pochwalam tutaj postawy Di Canio jedynie zauważam jak kibice potrafią być oddani swoim ideałom.
- Jasiek-x
- Juventino
steru nie potepiam tu ich solidarności to bardzo piekne z ich strony, mogło to tak zabrzmieć, ale to ma najwięcej pozytywnych stron z całej tej afery... A co do siebie to napewno nie chciałbym mieć jego poglądów, a nigdy nie będe kibicem Lazio. Mam do nich podobne uczucia jak do Romy (nienawiść)...
- steru
- Qualità Juventino
Jasiek-x pisze: A co do siebie to napewno nie chciałbym mieć jego poglądów, a nigdy nie będe kibicem Lazio.
Ja nie twierdzę że będziesz miał jego poglądy czy też będziesz kibicem Lazio tylko hipotetycznie stwarzam taką sytuację bo każdy prawdziwy kibic o takich poglądach by tak zadziałał.Mimo że nie przepadam za Lazio ani kibicami tej drużyny to jest to jednak świetna sprawa.Można ją chyba nieco porównać do cules Barcelony którzy po każdej karze dla Jimmiego też się składają żeby ją spłacić

- Actionsport
- Juventino
Jedyny sposób na takich ludzi jak Di Canio, jest ignorancja. A zamiast niej media tylko nagłaśniają sprawę. :? Poza tym, co komu to przeszkadza, że Di Canio co mecz wystawia rękę w kierunku trybuny fanatycznych kibiców? Na filmach o Rzymianach też tak się pozdrawiają i nikt nie robi afery.