Trofeo TIM- JUVE 1-2 Milan i Inter 1-0 JUVE

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 01:19

ps.Adriano w tym sezonie dla klubu i reprezentacji zdobył bodajrze 42 gole. A Zlatan w tym czasie wsławił sie bezproduktywnymi dryblingami narażającymi drużynę na kontre. Nie wspominając o jego firmowych faulach nawet na ...swoim polu karnym. Propo problemu z ''trafianiem w bramke'' nie sądzisz że to bardzo poważny problem zwłaszcza u napastnika?
Adriano mógł nawet zdobyć wszystkie bramki dla Interu w tym sezonie!!! Ale co z tego skoro sam Inter ( jak zwykle zreszta) nic nie zdobył! A Juve dysponuje kwartetem wspaniałych napastników którzy uzupełniali sie przez cały sezon, gdy Alex miał wahania formy gole w Serie A zdobywal Ibra; bramkę dająca awans do ćwierćfinału LM strzelił Zalayeta, itp.itd

Nie liczy sie więc co ten wasz wielki Adriano zrobił w tym sezonie ale co zdobył dzięki temu wasz klub... Znowu nic??? Jak mi przykro :smile:

Zwycięstwa w Trofeo Tim szczerze gratuluje :lol: mało który klub może sie poszczycić zwycięstwem w turnieju sparingowym :-D Juve limit porażek z mediolańskimi zespołami juz w tym sezonie wyczerpał mam nadzieję... 8)

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 12:02

Par00wa pisze:Ja bym na miejscu fanów Interu nie chwalił tak tego piłkarza, którego lojalność jest mierzona w dolarach, gdyż pewnie już za rok przy głośnym szeleście gotówki może się okazać, że rzucacie superlatywy w kierunku zawodnika zespołu rywala.
?? przeciez rownie prawdopodobne jest to, ze za rok Ibrahimovic bedzie chcial pojsc do jakiego Realu. to po pierwsze. po drugie, czemu mielibysmy niby nie chwalic swietnie grajacego pilkarza? po trzecie, kto powiedzial, ze stracimy na ewentualnym odejsciu Adriano za rok?
Par00wa pisze: Porównywanie Zlatana z Adriano też zupełnie nie ma sensu,
czemu?
Par00wa pisze:a nawet jeśli Brazylijczyk przewyższałby Szweda pod każdym względem, to chciałbym tylko przypomnieć, że Inter przed każdym sezonem chwali się najmocniejszą kadrą, a efekty wszyscy doskonale znamy.
to sobie przypomnij jeszcze, ze ani Szewczenko z Ukraina, ani Ibrahimovic ze Szwecja zadnych sukcesow nie osiagneli. czemu nie porownasz ich z Adriano na polu reprezentacyjnym? czy tylko wyniki druzyny swiadcza o klasie pilkarza??
Par00wa pisze:Nie popadajcie też w huraoptymizm po zdobyciu Trefeo TIM, gdyż szczęśliwa wygrana w mało prestiżowym, a wręcz towarzyskim, turnieju to na prawdę marniutki prognostyk na zbliżający się sezon.
dziwne, ogladalem mecz Juve - Inter i to wlasnie wasi pilkarze grali jak o mistrzostwo swiata. to Inter bawil sie pilka (czasami niepotrzebnie), to Inter zagral w nietypowym dla nich ustawieniu i nietypowym skladem.
Par00wa pisze:Trochę pokory, bo znów będziecie się wstydzić za wypowiedziane w przerwie letniej słowa.
to nie jest tak jak myslisz. ja kibicuje Interowi od 1997 roku. i tylko raz w tym czasie mielismy druzyne tak silna jak teraz - w sezonie 1997/98 (dla przypomnienia: puchar UEFA i przegrane z Juventusem mistrzostwo w 'ciekawych' okolicznosciach) wiec ja nie widze powodow dla ktorych mialbym nie byc optymista.

teraz drugi post:
kedzier pisze:Adriano mógł nawet zdobyć wszystkie bramki dla Interu w tym sezonie!!! Ale co z tego skoro sam Inter ( jak zwykle zreszta) nic nie zdobył! A Juve dysponuje kwartetem wspaniałych napastników którzy uzupełniali sie przez cały sezon, gdy Alex miał wahania formy gole w Serie A zdobywal Ibra; bramkę dająca awans do ćwierćfinału LM strzelił Zalayeta, itp.itd
bla, bla, bla... co ma piernik do wiatraka? czemu porownujesz caly atak Juventusu do Adriano? i pytanie takie jak do Twojego poprzednika: czy wyniki druzyny sa glownym miernikiem klasy zawodnika?
kedzier pisze:Nie liczy sie więc co ten wasz wielki Adriano zrobił w tym sezonie ale co zdobył dzięki temu wasz klub... Znowu nic??? Jak mi przykro
odrob prace domowa z tematu 'Puchar Wloch w sezonie 2004/05' a dopiero potem wroc na forum.
reszta jak wyzej.
kedzier pisze:Zwycięstwa w Trofeo Tim szczerze gratuluje mało który klub może sie poszczycić zwycięstwem w turnieju sparingowym
nikt wam nie bronil go wygrac.
kedzier pisze:Juve limit porażek z mediolańskimi zespołami juz w tymsezonie wyczerpał mam nadzieję...
:naughty: oj chyba nie :)

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 12:35

Niezmiernie żałuje, że nie obejrzałem tego turnieju:(:(. Nio ale zwyczajnie nie miałem możliwości bo mam zwykłą kablówke..nie mam żadnych dekoderów. Więc może ktoś z was zna jakiś link gdzie moge ściągnąć dość obszerne skróty, sytuacje, bramki? Bo ściągałem z JuventusTuryn.com...ale beznadziejna jakość i skróty bardzo krótkie:/.
Miałem nadzieje, że jak co roku puszczą to na Eurosporcie..ale napewno nie w najbliższym tygodniu..tylko pływanie i ME U-19:/.
W każdym razie uważam, że wyniki tego turnieju nie znaczą nic wielkiego. Ale trzeba przyznać, że na tym etapie przygotowań ekipy z Mediolanu poprostu były od nas lepsze...oby inaczej było w Serie A;). Moim zdaniem w tym sezonie będzie dużo ciężej, bo obie ekipy się bardzo wzmocniły. I nie powinniśmy mówić, że dużo trenowaliśmy pod względem siłowym, jesteśmy przemęczeni..a Inter i Milan nie?:>. Inter jest w najwyższej formie i wcale mnie to nie dziwi;). W końcu ich czekają mecze w El. LM więc muszą wcześniej być w wysokiej dyspozycji. Tak czy siak musiałbym te mecze obejrzeć, aby móc cokolwiek powiedzieć o formie każdej z drużyn;). Miejmy nadzieje że w sobote rozgromiły Standard Liege, a później sysko się wyjaśni jak silni jesteśmy..w meczach z Barcą i Interem;).
P.S. Nie wiedziałem, że tak wielu fanów Milanu i Interu tu zagląda;). Ale jak najbardziej nie mam nic przeciwko;). Jeżeli będzie to kulturalna gadka to luzik;). Ibra vs Adriano - powiem tyle to chyba jedni z najlepszych napastników młodego pokolenia;). Ale lepszy jest Adriano...z przykrością to stwierdzam nawet jako fan Juve:/:/.

TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 13:22

djmati pisze: Więc może ktoś z was zna jakiś link gdzie moge ściągnąć dość obszerne skróty, sytuacje, bramki? Bo ściągałem z JuventusTuryn.com...ale beznadziejna jakość i skróty bardzo krótkie:/.
Nie wiem czy są dłuższe niż te co masz : skróty
djmati pisze: Ale trzeba przyznać, że na tym etapie przygotowań ekipy z Mediolanu poprostu były od nas lepsze...oby inaczej było w Serie A;)..

Nie powiedziałbym, że były lepsze. W meczu Juve-Inter to Juve miało zdecydowaną przewagę (niestety :( ).
djmati pisze: P.S. Nie wiedziałem, że tak wielu fanów Milanu i Interu tu zagląda;). Ale jak najbardziej nie mam nic przeciwko;). Jeżeli będzie to kulturalna gadka to luzik;). Ibra vs Adriano - powiem tyle to chyba jedni z najlepszych napastników młodego pokolenia;). Ale lepszy jest Adriano...z przykrością to stwierdzam nawet jako fan Juve:/:/.
Wreszcie jakaś obiektywna ocena :bravo:
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2005, 17:20 przez TdF, łącznie zmieniany 1 raz.

Inter per SempreObrazek
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 13:26

odrob prace domowa z tematu 'Puchar Wloch w sezonie 2004/05' a dopiero potem wroc na forum.
reszta jak wyzej.
Wiem ze Inter zdobył puchar Włoch :evil: ale ja bym tego nie uznawał za wielki sukces waszej drużyny. Czemu? Puchar Włoch to obecnie jest raczej impreza drugiej kategorii! Najlepsze zespoły typu Juve, Milan czy nawet Inter wystawiają tam swoich rezerwowych zawodników, co nie nadaje raczej zbyt dużej rangi tym rozgrywkom. Każdy kibic ( za wyjątkeim jak widać kibiców Interu) wie ze największą rangę mają rozgrywki ligowe i oczywiście Liga Mistrzów. Ale po co wysilać sie w tych rozgrywkach skoro można wygrać "równie prestiżowy" puchar Włoch i Trofeo Tim :D Ale za to właśnie bardziej lubię Inter od Milanu... Wy rzadziej wygrywacie coś znaczącego :twisted:
kedzier napisał:
Juve limit porażek z mediolańskimi zespołami juz w tymsezonie wyczerpał mam nadzieję...

Naughty oj chyba nie Smile
Już niedługo to się wszystko rozstrzygnie 8)
kedzier napisał:
Adriano mógł nawet zdobyć wszystkie bramki dla Interu w tym sezonie!!! Ale co z tego skoro sam Inter ( jak zwykle zreszta) nic nie zdobył! A Juve dysponuje kwartetem wspaniałych napastników którzy uzupełniali sie przez cały sezon, gdy Alex miał wahania formy gole w Serie A zdobywal Ibra; bramkę dająca awans do ćwierćfinału LM strzelił Zalayeta, itp.itd

bla, bla, bla... co ma piernik do wiatraka? czemu porownujesz caly atak Juventusu do Adriano? i pytanie takie jak do Twojego poprzednika: czy wyniki druzyny sa glownym miernikiem klasy zawodnika?
O klasie zawodnika świadczy według mnie przede wszystkim to jak potrafi sie wkomponować w zespół i jakie korzyści przynosi on drużynie, czytaj jakie sukcesy ta drużyna dzięki niemu odnosi :) Adriano jest z pewnością jednym z lepszych napastników na świecie, ale Inter dzięki niemu jeszcze nic ZNACZĄCEGO nie wygrał ( i nie mam nic przeciwko żebyt tak było nadal :evil: )

Obrazek
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 13:52

Wiem ze Inter zdobył puchar Włoch :evil: ale ja bym tego nie uznawał za wielki sukces waszej drużyny. Czemu? Puchar Włoch to obecnie jest raczej impreza drugiej kategorii! Najlepsze zespoły typu Juve, Milan czy nawet Inter wystawiają tam swoich rezerwowych zawodników, co nie nadaje raczej zbyt dużej rangi tym rozgrywkom.

mimo wszystko jest to oficjalny puchar krajowy. i mowienie o zdobywcy tego pucharu, ze nic nie wygral jest glupota.
Każdy kibic ( za wyjątkeim jak widać kibiców Interu) wie ze największą rangę mają rozgrywki ligowe i oczywiście Liga Mistrzów.

:rotfl: skad Ty takich rzeczy sie dowiadujesz? gdzie ja takie cos napisalem? oczywiscie, ze Juventus odniosl wiekszy sukces.
Ale po co wysilać sie w tych rozgrywkach skoro można wygrać "równie prestiżowy" puchar Włoch i Trofeo Tim :D

dziwne, wydawalo mi sie, ze rozgrywki LM obydwa zespoly zakonczyly na tym samym etapie. a przed chwila napisales, ze LM i Serie A maja najwieksza range. czemu Juventus sobie odpuscil Lige Mistrzow?
Ale za to właśnie bardziej lubię Inter od Milanu... Wy rzadziej wygrywacie coś znaczącego :twisted:

Ale za to właśnie bardziej lubię Juve od Milanu... Wy prawie wcale z nami nie wygrywacie ostatnio :-D
O klasie zawodnika świadczy według mnie przede wszystkim to jak potrafi sie wkomponować w zespół i jakie korzyści przynosi on drużynie, czytaj jakie sukcesy ta drużyna dzięki niemu odnosi :)

nieprawda.
przyklad? Ibrahimovic, Szewczenko, Weah, Zamorano, Roy Keane, Hleb - ich reprezentacje nie odnosily wiekszych sukcesow. a mimo to w ich klase nikt nie watpi. zreszta na polu klubowym tez takie przyklady da sie znalezc np. Baggio w Bolonii, Bojinow w Fiorentinie.
Adriano jest z pewnością jednym z lepszych napastników na świecie, ale Inter dzięki niemu jeszcze nic ZNACZĄCEGO nie wygrał ( i nie mam nic przeciwko żebyt tak było nadal :evil: )
i jest lepszy od Zlatana. amen.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 14:17

Cytat:
mimo wszystko jest to oficjalny puchar krajowy. i mowienie o zdobywcy tego pucharu, ze nic nie wygral jest glupota.
Zgoda oficjalny puchar, dla mnie jednak ( i pewnie nie tylko dla mnie) bardziej liczy Serie A, w której Inter notorycznie już nie potrafi wygrać ( ile to już lat?) Może na tym już skonczymy ten wątek... Wy puchar, my ligę... i my jesteśmy bardziej szczęśliwi :D :D :D

Cytat:
dziwne, wydawalo mi sie, ze rozgrywki LM obydwa zespoly zakonczyly na tym samym etapie. a przed chwila napisales, ze LM i Serie A maja najwieksza range. czemu Juventus sobie odpuscil Lige Mistrzow?
Juve nie odpuścił LM po prostu tym razem nie udało sie wygrywać równocześnie na dwóch frontach... Ale przynajmniej W lidze wygrwywali... a nie remisowali... i proszę nie wypominaj mi ze wygraliscie z nami na Delle Alpi bo to był jeden mecz ale cały sezon liczy 38 spotkań, a liczy sie całokształt! :evil:

Cytat
Ale za to właśnie bardziej lubię Juve od Milanu... Wy prawie wcale z nami nie wygrywacie ostatnio Very Happy
Milan wspólny "wróg"? Mimo wszystko to dobre rozwiązanie :D :D :D

Cytat
O klasie zawodnika świadczy według mnie przede wszystkim to jak potrafi sie wkomponować w zespół i jakie korzyści przynosi on drużynie, czytaj jakie sukcesy ta drużyna dzięki niemu odnosi Smile

nieprawda.
przyklad? Ibrahimovic, Szewczenko, Weah, Zamorano, Roy Keane, Hleb - ich reprezentacje nie odnosily wiekszych sukcesow. a mimo to w ich klase nikt nie watpi. zreszta na polu klubowym tez takie przyklady da sie znalezc np. Baggio w Bolonii, Bojinow w Fiorentinie.
Co do tych pierwszych zawodników... piłka klubowa rządzi sie chyba nieco innymi prawami niż piłka reprezentacyjna... Trudniej jest osiągnąć sukces, jest dużo mniejsza liczba turniejów i rozgrywek o dużej randze. A udział w ćwierćfinale mistrzostw świata i europy dla takiego kraju jak Szwecja który posiada tylko kilka klubów w pełni zawodowych chyba jednak można uznać za sukces??? :think: a Baggio w Bolonii miał już za sobą okres w którym grywał w największych klubach włoskich gdyż po prostu pojawili sie już piłkarze lepsi od niego... Co nie zmienia faktu ze był on tam autentyczną gwiazdą i czołowym strzelcem ligi włoskiej :-D

CytatCytat:
Cytat:

Adriano jest z pewnością jednym z lepszych napastników na świecie, ale Inter dzięki niemu jeszcze nic ZNACZĄCEGO nie wygrał ( i nie mam nic przeciwko żebyt tak było nadal Evil or Very Mad )

i jest lepszy od Zlatana. amen.
Zgoda, NA RAZIE Adriano jest lepszy.. ale to był dopiero pierwszy sezon Ibry w Juve więc dajmy mu szanse sie rozwinąc :D[/quote]

Obrazek
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 15:10

klsmkr właśnie zacząłeś motyw studnia, czyli niekończące się rozkładanie wypowiedzi na czynniki pierwsze. <ziew>
? przeciez rownie prawdopodobne jest to, ze za rok Ibrahimovic bedzie chcial pojsc do jakiego Realu. to po pierwsze. po drugie, czemu mielibysmy niby nie chwalic swietnie grajacego pilkarza? po trzecie, kto powiedzial, ze stracimy na ewentualnym odejsciu Adriano za rok?
Tak, ale o ile przymiarki Ibrahimovica, który trafił do zespołu, w którym na prawdę chcę grać, którego jest fanem, któremu chcę przynieść chwałę, do Realu jest póki co nieREALne, o tyle łączenie Adriano, który raczej Inter traktuje jak kolejny szczebel w swojej wędrówce do forsy, z los galacticos jest już powszechne i normalne, dlatego możecie mieć wielką gwiazdę, która jednak może szybko powędrować do innej galaktyki, niezdążając wystarczająco dla was poświecić, a Zlatan jeszcze się nam przysłuży.
to sobie przypomnij jeszcze, ze ani Szewczenko z Ukraina, ani Ibrahimovic ze Szwecja zadnych sukcesow nie osiagneli. czemu nie porownasz ich z Adriano na polu reprezentacyjnym? czy tylko wyniki druzyny swiadcza o klasie pilkarza??
Ty chyba błazna z siebie robisz :smile:. Przypomnieć ci w jakich oni grają reprezentacjach? Zlatan - Szwecja, Szewczenko - Ukraina... Adriano - Brazylia. Jeszcze raz: Ukraina, Szwecja... Brazylia! Między tymi reprezentacjami jest przepaść. Kadra Ukrainy czy Szwecji nie może w ogóle się równać z Brazylią i to nie dzięki Adriano, a całemu zespołowi.

Chciałem również zaznaczyć, że błędnie odczytałeś cały sens wypowiedzi. Zdania te wcale nie ukazywały przewagi Zlatana, ba, zakładały one wyższość Adriano (!!!) i chciałem przez nie powiedzieć, że nawet jeśli byłby najlepszy, to liczy się coś więcej niż gwiazdy w zespole, a przykładem tego jest co sezon Inter i ostatnio Real. My jesteśmy ponad dziecinnymi kłótniami, który piłkarz jest lepszy. Interesuje nas zwycięstwo drużyny, dlatego w swoim poście ani razu nie pisałem o domniemanej wyższości Zlatana, czego się usilnie sam dopatrywałeś. Wyniki drużyny nie są dla mnie też wyznacznikiem umiejętności Ibrahimovica, lecz całej drużyny, co jest dla mnie najważniejsze. Miejcie w składzie nawet Maradone z Pele i chodźcie po cudzych forach, pyszcząc się nimi, ale póki to Juventus będzie zdobywał scudetto, póty będę oddawał długi, ciepły, złocisty mocz na wasze lepsze gwiazdeczki.
dziwne, ogladalem mecz Juve - Inter i to wlasnie wasi pilkarze grali jak o mistrzostwo swiata. to Inter bawil sie pilka (czasami niepotrzebnie), to Inter zagral w nietypowym dla nich ustawieniu i nietypowym skladem.
I co chcesz przez to powiedzieć? Dzięki temu, że zagrali nietypowo, szczęśliwie wygrywając, jest to wspaniały prognostyk i powód do przechwałek? :think:

I na koniec:
Odrób pracę domową z interpunkcji, czytania ze zrozumieniem, sztuki wypowiadania się z sensem tak, żeby słowa wnosiły coś do dyskusji (przykłady: " oj chyba nie", "nikt wam nie bronil go wygrac.", "dziwne, ogladalem mecz Juve - Inter i to wlasnie wasi pilkarze grali jak o mistrzostwo swiata. to Inter bawil sie pilka (czasami niepotrzebnie), to Inter zagral w nietypowym dla nich ustawieniu i nietypowym skladem.") oraz z kultury osobistej i wróć na forum Interu nauczyć tego innych.

TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 17:35

Par00wa pisze: o tyle łączenie Adriano, który raczej Inter traktuje jak kolejny szczebel w swojej wędrówce do forsy, z los galacticos jest już powszechne i normalne, dlatego możecie mieć wielką gwiazdę, która jednak może szybko powędrować do innej galaktyki, niezdążając wystarczająco dla was poświecić
Nie wiedziałem, że tak dobrze się znacie z Adriano, że on ci się zwierza. Póki co to z jego wypowiedzi wynika, że nie zamierza się nigdzie wyprowadzać i nie interesują go żadne propozycje ze strony Realu ani Chelsea.
Par00wa pisze:
Ty chyba błazna z siebie robisz :smile:. Przypomnieć ci w jakich oni grają reprezentacjach? Zlatan - Szwecja, Szewczenko - Ukraina... Adriano - Brazylia. Jeszcze raz: Ukraina, Szwecja... Brazylia! Między tymi reprezentacjami jest przepaść. Kadra Ukrainy czy Szwecji nie może w ogóle się równać z Brazylią i to nie dzięki Adriano, a całemu zespołowi..
Przeczytaj jeszcze raz to co napisał klsmkr, bo najwyraźniej nie załapałeś kontekstu
Par00wa pisze:Odrób pracę domową z interpunkcji, czytania ze zrozumieniem, sztuki wypowiadania się z sensem tak, żeby słowa wnosiły coś do dyskusji (przykłady: " oj chyba nie", "nikt wam nie bronil go wygrac.", "dziwne, ogladalem mecz Juve - Inter i to wlasnie wasi pilkarze grali jak o mistrzostwo swiata. to Inter bawil sie pilka (czasami niepotrzebnie), to Inter zagral w nietypowym dla nich ustawieniu i nietypowym skladem.") oraz z kultury osobistej i wróć na forum Interu nauczyć tego innych.
Widać, że zabrakło Ci argumentów.

Niema chyba sensu kontynuować tego tematu :stop:

Inter per SempreObrazek
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 18:18

Par00wa pisze:Tak, ale o ile przymiarki Ibrahimovica, który trafił do zespołu, w którym na prawdę chcę grać, którego jest fanem, któremu chcę przynieść chwałę, do Realu jest póki co nieREALne, o tyle łączenie Adriano, który raczej Inter traktuje jak kolejny szczebel w swojej wędrówce do forsy, z los galacticos jest już powszechne i normalne, dlatego możecie mieć wielką gwiazdę, która jednak może szybko powędrować do innej galaktyki, niezdążając wystarczająco dla was poświecić, a Zlatan jeszcze się nam przysłuży.
chwileczke. z Twojej wypowiedzi wynika, jakoby Adriano mialby byc u nas jakims koniem trojanskim, myslacym tylko o pieniadzach i czekajacym tylko na odejscie do Realu. a to nie jest tak. Adriano ma przed soba jeden cel: odnosic sukcesy. i to jest naturalne, ze chce grac w druzynie, ktora te sukcesy odnosi. stad moze w prasie znalazlo sie czesc wypowiedzi, z ktorych wynikalo, ze Adriano chcial sie przeniesc do innego klubu - notabene wszystkie takie wypowiedzi zostaly przez zawodnika sprostowane. w zeszlym sezonie nie udalo sie odniesc wielkiego sukcesu. ale przed nami jest kolejny. i wcale nie jest powiedziane, ze Inter nie wygra SerieA lub LM (no juz widze te Wasze komentarze :)) a wtedy odejscie Adraino stanie sie mocno watpliwe (no bo po co mialby odchodzic? dla kasy? u nas jest wieksza :))
Par00wa pisze:Ty chyba błazna z siebie robisz :smile:. Przypomnieć ci w jakich oni grają reprezentacjach? Zlatan - Szwecja, Szewczenko - Ukraina... Adriano - Brazylia. Jeszcze raz: Ukraina, Szwecja... Brazylia! Między tymi reprezentacjami jest przepaść. Kadra Ukrainy czy Szwecji nie może w ogóle się równać z Brazylią i to nie dzięki Adriano, a całemu zespołowi.
alez dokladnie o to mi chodzi!
podstawa wszelkich sukcesow w sportach druzynowych sa umiejetnosci calej druzyny. ale z drugiej strony nie mozna powiedziec, ze w druzynie nie osiagajacej sukcesow znajduja sie tylko slabi zawodnicy. przeciez wlasnie to mialem na mysli wymieniajac nazwiska Szewczenki czy Ibrahimovicia. analogicznie patrzac, nie mozna powiedziec, ze Adriano jest slaby tylko dlatego, ze gra w druzynie bez wielkich sukcesow!
a za tego blazna to ja powinienem sie obrazic bo ktos tu nie zrozumial moich intencji.
Par00wa pisze:Chciałem również zaznaczyć, że błędnie odczytałeś cały sens wypowiedzi. Zdania te wcale nie ukazywały przewagi Zlatana, ba, zakładały one wyższość Adriano (!!!) i chciałem przez nie powiedzieć, że nawet jeśli byłby najlepszy, to liczy się coś więcej niż gwiazdy w zespole, a przykładem tego jest co sezon Inter i ostatnio Real.
male sprostowanie:
Inter nie jest i nie byl druzyna z gwiazdami w zespole. wymienie paru zawodnikow, ktrorzy przez lata grali w pierwszej jedenastce Interu: Collonese, Ferrante, Galante, Cirillo, Brocchi, Guly, Georgatos, Wome. jakby nie patrzec, statusu gwiazdy zaden z tych pilkarzy nie otrzymal. to tak na przyszlosc :)
Par00wa pisze: My jesteśmy ponad dziecinnymi kłótniami, który piłkarz jest lepszy. Interesuje nas zwycięstwo drużyny, dlatego w swoim poście ani razu nie pisałem o domniemanej wyższości Zlatana, czego się usilnie sam dopatrywałeś.
nie chce mi sie sprawdzac nawet :) ale jesli tak rzeczywiscie bylo to sorry :)
Par00wa pisze:Miejcie w składzie nawet Maradone z Pele i chodźcie po cudzych forach, pyszcząc się nimi, ale póki to Juventus będzie zdobywał scudetto, póty będę oddawał długi, ciepły, złocisty mocz na wasze lepsze gwiazdeczki.
ja na tym forum wypowiedzialem sie tylko w celu sprostowania pewnej rzeczy, a nie chwalenia sie umiejetnosciami Adriano.
Par00wa pisze:I co chcesz przez to powiedzieć? Dzięki temu, że zagrali nietypowo, szczęśliwie wygrywając, jest to wspaniały prognostyk i powód do przechwałek? :think:

oczywiscie, ze nie. po prostu dawno nie widzialem w Interze tak dobrze grajacej pomocy. a biorac pod uwage to, ze mieli utrudnone zadanie (braki w zespole) to ja sie bede wypowiadal z optymizmem o nadchodzacym sezonie. i nie chodzi mi tu o wynik meczu z Juve - jedynie o to, ze jestesmy co raz bardziej zgrani. a przechwalek w swoim poscie nie zauwazylem :snooty:
Par00wa pisze:Odrób pracę domową z interpunkcji, czytania ze zrozumieniem, sztuki wypowiadania się z sensem tak, żeby słowa wnosiły coś do dyskusji [ciach] oraz z kultury osobistej i wróć na forum Interu nauczyć tego innych.
1. interpunkcja - no zdarza sie.
2. czytanie ze zrozumieniem - jezeli tak bylo to wyzej juz przeprosilem
ale zarzuty o bezsensowne wypowiedzi i brak kultury osobistej uwazam za bezzasadne.

i na koniec:

nie przyszedlem na to forum po to, aby kogos obrazac czy chwalic sie czymkolwiek. po postu wkurza mnie jak po raz n-ty podczas jakiejs dyskusji na przyklad o pilkarzach ktos pisze 'a ja i tak mam racje, bo Inter od X lat nic nie wygral' :angry: bo to nie swiadczy o tym, ze Zebina jest lepszy od Zanettiego :)
i wracajac do Coppa Italia: moze i kluby wystawiaja w tym pucharze rezerwy, moze i jest malo wart. ale jest to wciaz oficjalny Puchar Wloch, gwarantujacy gre w europejskich pucharach i umieszczany wsrod trofeow w historii klubu w Football Managerze :) ale oczywiscie wazniejsze jest wygranie ligi. i gwarantuje, ze takie samo zdanie maja wszyscy kibice Interu.

a na koniec slowa kedziera (sorry, ze na Twoj post juz nie odpowiadam):
NA RAZIE Adriano jest lepszy..
wlasnie o to mi chodzilo :)

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 20:43

podstawa wszelkich sukcesow w sportach druzynowych sa umiejetnosci calej druzyny. ale z drugiej strony nie mozna powiedziec, ze w druzynie nie osiagajacej sukcesow znajduja sie tylko slabi zawodnicy.
I właśnie to na początku próbowałem powiedzieć. Sukces Juve nie jest dla mnie powodem do beatyfikacji Zlatana i wywyższania go nad jakimś innym zawodnikiem. Chciałem zwrócić uwagę na wartość drużyny jako całości. Tutaj ty mnie źle zrozumiałeś, a potem niczym domino ja wpadłem w błąd.

K'woli zakończenia topicu bez irytującego rozdrabniania się i łapania za słówka:
Wszelkie przedsezonowe kłotnie i przechwałki nie mają najmniejszego sensu, gdyż ani jeden mecz nie rokuje prawidłowo końcowego wyglądu tabeli, ani tym bardziej jeden piłkarz. Apropo, proponowałbym wszystkim (wszystkim!) poczekać nieco dłużej nad ślepymi przepowiedniami rozstrzygnięcia zbliżającego się sezonu.

Próbowałem zakończyć spór Ibrahimovic - Adriano, ale wywołem następny, w który dalsze brnięcie nic nam nie da. Daleko mi od fascynacji jednym piłkarzem, więc skonfrontowałem jednostkę z całym zespołem i w tym momencie powinienem wyłączyć się już z dyskusji, jako osoba obojętna wobec większych lub mniejszych umiejętności jednego z dwóch zawodników.

PS
Widać, że zabrakło Ci argumentów.

Niema chyba sensu kontynuować tego tematu
Sprawdź w jakim kontekście były użyte moje słowa, albo lepiej sprawdź na co one odpowiadały, gdyż bez przyczyny te zdanie by tak nie wyglądało. A drugie zdanie w 100% popieram.

Równocześnie czytając w jednym z powyższych postów, że wg was ocena obiektywna to ta, która bez żadnych argumentów i wyjaśnien [update dla lepszego zrozumienia] wskazuje na przewagę Adriano, odcinam się od tematu, lecz obiecuję, że wrócę tu za rok.

UPDATE:
ja pisze:więc skonfrontowałem jednostkę z całym zespołem
Wyjaśniając wszelkie niedomówienia: słowa te mają oczywiście znaczenie ogólne. [żadne Adriano vs Juve]
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2005, 22:22 przez Gibon, łącznie zmieniany 2 razy.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 22 lipca 2005, 22:01

Par00wa pisze:Sukces Juve nie jest dla mnie powodem do beatyfikacji Zlatana i wywyższania go nad jakimś innym zawodnikiem.
pelna zgoda.
ale analogicznie niech bedzie traktowany Adriano: brak sukcesow klubowych niech nie wplywa na ogolna ocene gracza - tym bardziej, ze on przez wiekszosc sezonu prezentowa wysoka forme.
Par00wa pisze:Chciałem zwrócić uwagę na wartość drużyny jako całości. Tutaj ty mnie źle zrozumiałeś, a potem niczym domino ja wpadłem w błąd.
zbyt jasno to Ty tego nie napisales :P
ale skoro doszlismy do tych samych wnioskow to nie ma sie o co spierac.
Par00wa pisze:Wszelkie przedsezonowe kłotnie i przechwałki nie mają najmniejszego sensu, gdyż ani jeden mecz nie rokuje prawidłowo końcowego wyglądu tabeli, ani tym bardziej jeden piłkarz. Apropo, proponowałbym wszystkim (wszystkim!) poczekać nieco dłużej nad ślepymi przepowiedniami rozstrzygnięcia zbliżającego się sezonu.
ja bym jeszcze proponowal nie uzywac jako wyznacznika braku sukcesow w poprzednich latach. bo to nic nie znaczy.
Par00wa pisze:Daleko mi od fascynacji jednym piłkarzem, więc skonfrontowałem jednostkę z całym zespołem
no i tu tylko dolales oliwy do ognia :) jakbys to troche inaczej sformuowal, to nikt z Interowcow by sie nie czepial, ze zanizasz wartosc Adriano. a tak pare osob (w tym ja) zrozumialo to jako: 'X jest zly, bo gra w druzynie Y'
ale na przyszlosc bedziesz wiedzial, ze to jest dosyc drazliwy temat dla nas, kibicow Interu. :)
Par00wa pisze:Równocześnie czytając w jednym z powyższych postów, że wg was ocena obiektywna to ta, która wskazuje na przewagę Adriano, załamany odcinam się od tematu, lecz obiecuję, że wrócę tu za rok.
dla mnie tez jest obiektywna. wiekszosc osob ktore znam i znaja sie na pilce (i nie kibicuja Interowi) tez tak uwaza.

ale lepiej faktycznie zaczekac na koniec sezonu :)

eot chyba

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 16:44

TdF pisze:
milanistka pisze: A co do Nerrazurri'ch to lista sukcesów im się powiększa hihih :P
Do tej listy trofeów, które zodbyli przez ostatnie 10 lat zaliczamy:
1998 - Puchar UEFA
2005 - Puchar Włoch i Trofeo TIM :D:D:D
Zapomniałaś chyba o Trofeo TIM 2004,2003,2002 :D

A po nadchodzącym sezone lista ta powiekszy się :dance:
Tak,chyba o Trofeo TIM 2006 :rotfl:

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2006, 13:28

Jeśli taki temat był to przepraszam i proszę o usnięcie mojego :)

Oto linki do bramek:

AC Milan 2-1 Inter

0-1Cruz:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... 1_Cruz.zip

1-1 Favalli:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... avalli.zip

2-1 Boriello:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... riello.zip

Inter 1-1 Juve (pen. 3-4)

1-0 Del Piero:(niezła)
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... _Piero.zip

1-1 Figo:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... 1_Figo.zip

Karne:
http://www.zshare.net/download/inter-vs ... t-zip.html

Milan-Juve 1:3 :płaczę:

1-0 Zalayeta:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... layeta.zip

1-1 Seedorf:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... eedorf.zip

2-1 Kaka:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... 1_Kaka.zip

3-1 Seedorf:
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... eedorf.zip

Bonus:
http://www.zshare.net/download/trofeo-t ... y-zip.html

Bonus jest to wręczenie Trofeum Milanowi :angry:

nastepnym razem poszukaj dokladniej bo nie dosc ze zdublowales temat to jeszcze w zlym pokoju.i prosilbym o nieuzywanie czerwonego koloru w postach.
white_wolv

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2006, 14:25

Niestety turniej ten pokazał nasze braki w obronie, wiadomo że straciliśmy obrońców na rzecz reprezentacji i kontuzji ale i bez tego może być różnie. No ale wiadomo że w Serie B są słabsze drużyny niż Milan i Inter.

Na jednej z polskich stron Interu napisali że Inter zremisował z Juve, niech sie pocieszają bo za rok wracamy :!:

Obrazek
Zablokowany