Mercato (Lato 2016)
- rydwadydwa
- Juventino
A skąd wiesz że weźmiemy Berardiego? Ten sezon zdaje się weryfikować jego prawdziwe umiejętności, powinien się rozwijać a tymczasem strzelił 4 bramki w tym dwie z karnego. Do tego dochodzi gorąca głowa i rzekoma sympatia do Interu (do tego nie przywiązywałbym dużej wagi, ale jednak) i mamy do czynienia z piłkarzem, który w żaden sposób nie dorósł do gry w Juve. Mam nadzieję na kogoś lepszego niż on, bo żadnym gwarantem nie jest a na ławce też nie będzie chciał siedzieć.Marchisio87 pisze:Milik dobry pomysł, ale w sumie Berardiego weźmiemy więc odpada Polak.
Tutaj się zgadzam. Neto ma papiery na to żeby zostać następcą Gigiego, zdarzało mi się oglądać mecze Violi w tamtym sezonie i za każdym razem byłem pod wrażeniem jego gry. Pytanie, czy będzie chciał tyle czekać na swoją szansę? Buffon będzie grał przynajmniej do następnego mundialu, a same mecze w Pucharze Włoch to za mało dla bramkarza będącego w sile wieku...Marchisio87 pisze: Bramkarza mamy jeszcze na 2 sezony najlepszego na świeciea w rezerwie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Neto któremu życzę zaby zagrał w Pucharze Italii w każdym meczu
- Arbuzini
- Juventino
Jeden gorszy sezon w ciągu czterech lat i od razu weryfikuje umiejętności. Już nie przesadzajmy, tym bardziej, że ostatnie mecze Berardi miał udane. Inna kwestia, że to nie snajper-odgrywający tylko skrzydłowy-cofnięty napastnik więc to inny typ zawodnika niż Milik.
Zresztą Polaka wymieniłem, dlatego że jest młody i lewonożny, a ostatnio mamy chyba lekką fiksację na punkcie takich piłkarzy
. Liga holenderska leży raczej poza kręgiem naszych zainteresowań transferowych i jeśli zdecydowalibyśmy się ściągnąć Arka to jestem przekonany, że byłby to przemyślany ruch.
Chyba nie spodziewałbym się w przyszłym sezonie zmian w składzie personalnym ataku, choć nie ukrywam, że brakuje nam jednego kocura, głównie za sprawą rozczarowującej postawy Moraty. W przypadku gdybyśmy jednak chcieli wzmocnić siłę ognia to podejrzewam, że znowu wróciłbym temat Cavaniego, ale ostatecznie nic by z tego nie wyszło
. W takim razie myślę, że wykorzystalibyśmy nasze niezłe relacje z OM i zapytali o Batshuayia lub uderzyli po tego drugiego młodzika, z którym kiedyś już nas łączono, ale nie pamiętam teraz nazwiska... (EDIT: Emblo, przypomniałem sobie).
Zresztą Polaka wymieniłem, dlatego że jest młody i lewonożny, a ostatnio mamy chyba lekką fiksację na punkcie takich piłkarzy

Chyba nie spodziewałbym się w przyszłym sezonie zmian w składzie personalnym ataku, choć nie ukrywam, że brakuje nam jednego kocura, głównie za sprawą rozczarowującej postawy Moraty. W przypadku gdybyśmy jednak chcieli wzmocnić siłę ognia to podejrzewam, że znowu wróciłbym temat Cavaniego, ale ostatecznie nic by z tego nie wyszło

Ostatnio zmieniony 08 lutego 2016, 12:51 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Na TJ pojawiło się info, że istnieje możliwość sprzedaży do końca lutego Hernanesa do Chin. Nie wiem na ile to porządna informacja ale byłoby miło.
A ja z niewyjaśnionych przyczyn mam wrażenie, że leci znowu dokonamy przetasowania w linii ataku. Jedynym pewniakiem do zostania jest Dybala.
A ja z niewyjaśnionych przyczyn mam wrażenie, że leci znowu dokonamy przetasowania w linii ataku. Jedynym pewniakiem do zostania jest Dybala.
- Robaku
- Juventino
Hernanes w Chinach, to byłoby coś. Ten transfer by się nam zwrócił, a mniemam, że Brazol nie miałby problemu pójsc gdzieś do Shanghaju. W zasadzie on nam niepotrzebny, ale wtedy robimy sobie jednak dziurę na LM, chyba, że jeszcze przy ew. przejsciu Bayernu mozemy przetasować kadrę i dołączyć np. Leminę zamiast Brazola.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Problem polega na tym, że to doniesienia calciomercato, więc wiarygodność stoi na dość niskim poziomie.
Z drugiej strony kluby chińskie zaczęły w ostatnim czasie robić duże zakupy w Europie i obok zawodników o świetlanej przyszłości jak Teixeira biorą także tych, którzy jednak zaliczyli spory zjazd (np. Martinez). Jeśli sprzedawać, to tylko do jakiejś egzotycznej ligi Januszów - w Europie zbyt wiele za niego nie dostaniemy (chyba, że podpali się któryś z angielskich klubów środka tabeli).
Za takiego Hernanesa, mając na uwadze możliwości finansowe klubów z Azji, spokojnie moglibyśmy zawołać z 15 mln, przy czym nieco byśmy jeszcze na nim zarobili (co byłoby sporym osiągnięciem, biorąc pod uwagę jak i ile Brazylijczyk gra). Jeśli nie odejdzie teraz, to i tak pozbędziemy się go w lecie, bo jestem w stanie uwierzyć w scenariusz, że jednym z naszych nowych nabytków będzie Saponara. Jeśli miałbym obstawiać, kto nas w lecie opuści, to byliby to Hernanes, Padoin, Lemina.

Za takiego Hernanesa, mając na uwadze możliwości finansowe klubów z Azji, spokojnie moglibyśmy zawołać z 15 mln, przy czym nieco byśmy jeszcze na nim zarobili (co byłoby sporym osiągnięciem, biorąc pod uwagę jak i ile Brazylijczyk gra). Jeśli nie odejdzie teraz, to i tak pozbędziemy się go w lecie, bo jestem w stanie uwierzyć w scenariusz, że jednym z naszych nowych nabytków będzie Saponara. Jeśli miałbym obstawiać, kto nas w lecie opuści, to byliby to Hernanes, Padoin, Lemina.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jest w ogole mozliwosc sciągniecia jakiegoś stopera z wolnych agentów?CavAllano pisze:Problem polega na tym, że to doniesienia calciomercato, więc wiarygodność stoi na dość niskim poziomie.Z drugiej strony kluby chińskie zaczęły w ostatnim czasie robić duże zakupy w Europie i obok zawodników o świetlanej przyszłości jak Teixeira biorą także
Czy w naszej primce jest jakis młody stoper który trenuje z 1 zespołem?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Kucharius1
- Juventino
Filippo Romagna. Bardzo zdolny zawodnik ogrywany czasem również na pozycji defensywnego pomocnika.Adrian27th pisze:Jest w ogole mozliwosc sciągniecia jakiegoś stopera z wolnych agentów?CavAllano pisze:Problem polega na tym, że to doniesienia calciomercato, więc wiarygodność stoi na dość niskim poziomie.Z drugiej strony kluby chińskie zaczęły w ostatnim czasie robić duże zakupy w Europie i obok zawodników o świetlanej przyszłości jak Teixeira biorą także
Czy w naszej primce jest jakis młody stoper który trenuje z 1 zespołem?
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A zaraz za nim jest chyba mimo wszystko Mandżukić. Sytuacje Moraty i Zazy z różnych względów są póki co niejasne, a biorąc pod uwagę, że tak za jednego, jak i drugiego będzie można dostać - co sugerują media - konkretną sumkę, to również wydaje mi się, że dojdzie do roszad z przodu. Nie sądzę, żeby opuściła nas aż dwójka napastników, ale jestem niemal pewien, że albo Morata siądzie psychicznie i ulegnie Realowi lub zechce sprawdzić się w tej Anglii, albo Zazie skończy się cierpliwość i wieczna ława u Maxa mu się znudzi.Poprostu pisze:A ja z niewyjaśnionych przyczyn mam wrażenie, że leci znowu dokonamy przetasowania w linii ataku. Jedynym pewniakiem do zostania jest Dybala.
- Kadziel
- Juventino
Milik byłby fajną opcją, idealny partner dla Dybcia. Strasznie podoba mi się jego styl gry i uważam, że mógłbym u nas zrobić karierę, ale powinien jeszcze z rok, dwa posiedzieć w Ajaxie. Ajax to kuźnia talentów, posiedzi tam trochę i zrobią z niego drugiego Ibre czy Suareza i się go weźmie za śmieszne pieniądze. 

- annihilator1988
- Juventino
Mając do wyboru Milka czy innego gracza z Serie A, wybieram drugi wariant. W przeciągu tych dwóch lat oczekiwania równie dobrze we Włoszech może pojawić się zawodnik poszukiwany przez Juve (choćby ten Saponara czy Vasquez), obeznany z ligą. Byłem, jestem i będę przeciwnikiem transferów Polaków do Starej Damy (za wyjątkiem Krychowiaka). Tymczasem niech Juve dopina rozmowy z Chelsea na temat Cuadrado, bo chłopina się tutaj odnalazł.Kadziel pisze:Milik byłby fajną opcją, idealny partner dla Dybcia. Strasznie podoba mi się jego styl gry i uważam, że mógłbym u nas zrobić karierę, ale powinien jeszcze z rok, dwa posiedzieć w Ajaxie.
Lewandowskiego pominąłem, bo koszt jego sprowadzenia przekracza możliwości finansowe Juve. Przy reklamie jaką ma, regularności strzelania bramek, kosztowałby pewnie z 70? Facet ma 27 lat, ja się staro jeszcze nie czuję, on chyba też. Jeśli Real faktycznie dawałby te 32-37 za Moratę, a on sam chciał odejść, to to są pieniądze, które pozwalałyby pomyśleć o Cavanim.Cabrini_idol pisze:Proszę Cię, Lewandowski rozwiązałby nasz problem z topem na pozycji 9.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2016, 20:50 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Cabrini_idol
- Juventino
annihilator1988 pisze:Mając do wyboru Milka czy innego gracza z Serie A, wybieram drugi wariant. W przeciągu tych dwóch lat oczekiwania równie dobrze we Włoszech może pojawić się zawodnik poszukiwany przez Juve (choćby ten Saponara czy Vasquez), obeznany z ligą. Byłem, jestem i będę przeciwnikiem transferów Polaków do Starej Damy (za wyjątkiem Krychowiaka). Tymczasem niech Juve dopina rozmowy z Chelsea na temat Cuadrado, bo chłopina się tutaj odnalazł.Kadziel pisze:Milik byłby fajną opcją, idealny partner dla Dybcia. Strasznie podoba mi się jego styl gry i uważam, że mógłbym u nas zrobić karierę, ale powinien jeszcze z rok, dwa posiedzieć w Ajaxie.
Proszę Cię, Lewandowski rozwiązałby nasz problem z topem na pozycji 9. Bo od czasów naszego Francuza z 17 na pleców mamy problem z tą pozycją.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
A co to ma wspólnego z tym co napisał Cabrini ? :facepalm2:Sorek21 pisze:Lewandowski czyli najemnik który najpierw zmienił BVB na największego wroga Bayern a teraz pod wpływem rzekomej oferty Realu chce z niego wydusić 18mln pensji zamuast 10.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Zgadza się, nie dla najemnika Lewandowskiego w Juve! Wolę by skład był budowany na zawodnikach którzy mają Juve w sercu, takich jak Vidal ( bo pokazywał serduszka )!
- Szilgu
- Juventino
I jeszcze chce wydoić obecny klub. Zamiast siedzieć cicho przy podwyżce Mullera, ten najemnik się kłóci. W BVB też nie potrafił siedzieć cicho i chciał zarabiać podobnie do Reusa. Widać po czasie, że nie miał racji.
Nie wiem jak się ustosunkować do plotek o Moracie. Z jednej strony niczego świetnego nie pokazuje i jest cholernie nierówny. Ale z drugiej, jeśli przejdzie, cena będzie na poziomie byle kopacza. Normalnie co najmniej 4 dyszki by wzięli.
Nie wiem jak się ustosunkować do plotek o Moracie. Z jednej strony niczego świetnego nie pokazuje i jest cholernie nierówny. Ale z drugiej, jeśli przejdzie, cena będzie na poziomie byle kopacza. Normalnie co najmniej 4 dyszki by wzięli.