Mercato (2012-2014)
- wankej
- Juventino
Ktoś stwierdził, że to okno pretenduje do genialnego, ale chyba zapomniał, że nie tylko kupowanie się liczy, ale sprzedaż również. A my nadal mamy Melo, Zieglera(zależy od Armero), Martineza, Krasicia, Iaquinte, Mottę 

- Gość
Melo, Ziegler, Martinez, Krasic, Iaquinta, Motta - sześciu wspaniałych do opchnięcia
udało nam się nie wykupić Borriello i Estiego, poszedł Elia, koniec kontraktu Grosso
nie jest tak źle, mamy dużo czasu na sprzedanie tej szóstki i na zakupienie Armero + Joveticia
spokojnie, jak to się uda, to Marotta zrówna się z Moggim
udało nam się nie wykupić Borriello i Estiego, poszedł Elia, koniec kontraktu Grosso
nie jest tak źle, mamy dużo czasu na sprzedanie tej szóstki i na zakupienie Armero + Joveticia
spokojnie, jak to się uda, to Marotta zrówna się z Moggim
- TheDomin07
- Juventino
Armero jest już właściwie w Juve:)
To świetna wiadomośc , właśnie ktoś taki jest potrzebny na lewej obronie. A w razie konieczności może też grac w pomocy.
To jest racja ale to chyba przesądzone że Vicek,Krasic,Martinez,Melo, Ziegler i Motta odejdą.
To dotyczy także Pazienzy który wg mnie mógłby zostac .
Za tą całą gromadkę mozna uzyskac z 20 mln.
Co więcej nie można wykluczyc że Giovinco został sprowadzony by byc kartą przetargową. Np. z Napoli by powalczyc o Cavaniego.
Lub do interesu z Arsenalem o RVP.Warto też pomyslec czy czasem Melo i Krasica nie włączyc w to. Swego czasu mówiło się o włączeniu tych graczy z kanonierami.
Oprócz środkowego napastnika warto by zawalczyc jeszcze jednego skrzydłowego
To świetna wiadomośc , właśnie ktoś taki jest potrzebny na lewej obronie. A w razie konieczności może też grac w pomocy.
To jest racja ale to chyba przesądzone że Vicek,Krasic,Martinez,Melo, Ziegler i Motta odejdą.
Co więcej nie można wykluczyc że Giovinco został sprowadzony by byc kartą przetargową. Np. z Napoli by powalczyc o Cavaniego.
Lub do interesu z Arsenalem o RVP.Warto też pomyslec czy czasem Melo i Krasica nie włączyc w to. Swego czasu mówiło się o włączeniu tych graczy z kanonierami.
Oprócz środkowego napastnika warto by zawalczyc jeszcze jednego skrzydłowego
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2012, 14:26 przez TheDomin07, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante93
- Juventino
rosomak pisze:Najlepiej to by wogule
Luuudzie litości :roll: 5 dni mnie nie było, a tu od razu na dzień dobry takie 'kfiatki' :oops:TheDomin07 pisze:Oprucz
Miłe zaskoczenie, że Elia już oficjalnie poza Juventusem.
Armero

- Filip
Krasić - 8TheDomin07 pisze:Armero jest już właściwie w Juve:)
Melo - 8
= 16
Sugerujesz, że za Iaquinte, Martineza, Zieglera i Motte dostaniemy w sumie 4 mln ?

+ jeszcze Pazienza
Myślę, że mogą uciułać trochę więcej

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
TheDomin07 Chciałeś chyba powiedziec, że Armero to gośc na lewa pomoc w razie konieczności na lewa obrona...
Co do Giovinco, używanie go jako karty przetargowej to jeden z durniejszych pomysłów jakie słyszałem podczas tego mercato, za 11 mln mamy piłkarza który strzelił 14 czy 15 bramek miał kilkanaście asyst w słabej parmie, i on miałby byc kartą przetagrową?? Ja jestem przeogromnym fanem jego talentu, to piłkarski geniusz, niech przybierze nieco muskulatury i naprawdę będzie robił niesamowita robota.
CO do Pazienzy, chyba kpisz, mamy Isle, mamy Marrone, jest Asamoah i po co nam ten nędzny Pazienza?? bez sensy zupełnie.
CO do Jovetica to tak szczerze mówiąc, Juventus to miejsce idealne dla niego, wprost stworzone. Piłkarz w miarę ukształtowany wciąż młody, kblu który wstaje z kolan ma bardzo dobry skład brakuje tylko takiego piłkarza jak Jovetic, pierwszą 11-stkę ma w kieszeni, do tego europejskie puchary i pewna batalię o scudetto. Jo-jo byłby poprostu głupi przechodząc do innego zespołu.
Co do Giovinco, używanie go jako karty przetargowej to jeden z durniejszych pomysłów jakie słyszałem podczas tego mercato, za 11 mln mamy piłkarza który strzelił 14 czy 15 bramek miał kilkanaście asyst w słabej parmie, i on miałby byc kartą przetagrową?? Ja jestem przeogromnym fanem jego talentu, to piłkarski geniusz, niech przybierze nieco muskulatury i naprawdę będzie robił niesamowita robota.
CO do Pazienzy, chyba kpisz, mamy Isle, mamy Marrone, jest Asamoah i po co nam ten nędzny Pazienza?? bez sensy zupełnie.
CO do Jovetica to tak szczerze mówiąc, Juventus to miejsce idealne dla niego, wprost stworzone. Piłkarz w miarę ukształtowany wciąż młody, kblu który wstaje z kolan ma bardzo dobry skład brakuje tylko takiego piłkarza jak Jovetic, pierwszą 11-stkę ma w kieszeni, do tego europejskie puchary i pewna batalię o scudetto. Jo-jo byłby poprostu głupi przechodząc do innego zespołu.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- _Piotrek_
- Juventino
Agresti na Twitterze napisał, że Ziegler pojechał z nami na obóz tylko dlatego, że nie mieliśmy drugiego lewego obrońcy. Reto odejdzie na 100%, być może do Benkifi, która według dziennikarzy jest najbliższa sprowadzenia Szwajcara.playmaker pisze:Dajesz jakiekolwiek szanse na to, że Ziegler zostanie?wankej pisze:@wloski
Jeśli Ziegler zostanie, to Armero nie przyjdzie. Proste?
Melo też podobno o krok od Galatasaray.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Marotta musi się zabrać za sprzedaże - wiadomo. Jednak nie wydaję mi się, że jesteśmy uzależnieni od sprzedaży co do transferów, Elkann wyraźnie sypnął kasą przed LM i na tego top playera do ataku pewnie też mamy tylko po prostu Marotta wyczekuję na odpowiedni moment (mercato przewrotnym jest). Co do samych sprzedaży myślę, że kase od ręki da radę wyciągnąć za Zieglera, Melo czy może nawet Motte. Krasic pewnie zostanie gdzieś wypożyczony z opcją wykupu i to samo z Martinezem, a z Iaquinty pewnie nawet jednego euraka nie powąchamy. Gość jest już wiekowy, zagrał pół sezonu ostatniego i jak na swoje możliwości ma duża pensje, której nie jest w stanie zapłacić jakieś Cagliari albo Cesena. Nie zdziwię się jak Marotta w swoim stylu rozwiąże z nim kontrakt.
Wydaję mi się, że Marottcie co najmniej brakuje kilku finałów Ligi Mistrzów, kilku scudetto, kilku sprzedaży za 40 mln+ i kilku zakupów piłkarzy genialnych. To, że Marotta już wypieprzył z szafy znoszony garniak z Sampy i uczy się poruszać z gracją w garniturach skrojonych dla Juventusu to nie znaczy, że już jest taki jak Moggi. Z resztą transfery transferami, fajnie niektóre wyglądają ale muszą się jeszcze na boisku potwierdzić.spokojnie, jak to się uda, to Marotta zrówna się z Moggim
Świat jest mały. ;D Może nawet graliśmy przeciwko sobie bo pamiętam, że my jako Zagłębie w lidze graliśmy zawsze ze starszymi rocznikami, że niby Zagłębie ma lepszą szkółke czy coś w tym stylu. Jak jesteś rocznik 93, albo 94 to mogliśmy grać przeciwko sobie pare lat temu. ;dvieira4 pisze: Chodzi mi o "nowego Sancheza" w sensie że zacznie być w Udinese tak samo ważną postacią tak naprawdę wziętą znikąd a nie że zacznie grać jak onSwoją drogą jestem w podobnej sytuacji- też kojarzę go z czasów jego gry w Zagłębiu- tyle że ja wtedy grałem w trampkarzach Miedzi- a więc po przeciwnej stronie barykady :-D
- TheDomin07
- Juventino
Drogi Kolego,MishaAveJuve pisze:TheDomin07 Chciałeś chyba powiedziec, że Armero to gośc na lewa pomoc w razie konieczności na lewa obrona...
Na lewą pomoc to jest Pepe i Giaccherrini.
Raczej trudno przypuszczac by tam wciskac jeszcze Armero. To będzie na bank lewy obrońca.
Ja do Giovinco mam mieszane uczucia. W małej Parmie dawał radę bo nie miał presji.
On zresztą był już w Juve i nie do końca można powiedziec by wykorzystał szansę.
Zobaczymy co się stanie.
Kolejna sprawa to Isla to prawy pomocnik. Marrone z tego co zasłyszałem ma iśc na wypożyczenie.
Może ujme to inaczej: Nie będę bardzo rozpaczał jak zostanie i będzie zabezpieczeniem w przypadku jakiegoś kataklizmu w postaci kontuzji.
Kadra musi byc szeroka bo gramy co trzy dni.
Przeceniasz zdecydowanie Jovetica. Jest kontuzjogenny i chimeryczny.
- TheDomin07
- Juventino
No masz rację ale brałem pod uwagę że kilku graczy zamiast sprzedaży może iśc znów na wypożyczenie i dlatego taka suma +-.To jest prawdopodobne.Filip pisze:Krasić - 8TheDomin07 pisze:Armero jest już właściwie w Juve:)
Melo - 8
= 16
Sugerujesz, że za Iaquinte, Martineza, Zieglera i Motte dostaniemy w sumie 4 mln ?![]()
+ jeszcze Pazienza
Myślę, że mogą uciułać trochę więcej