Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 18:36

Mehehehe pisze:Myślę, że ten Kasami, ze stajni Mino, przyjdzie do nas. 21 lat, może grać za napastnikami, pewnie będzie kosztować połowę tego co Holender, nie mówiąc o pensji, a to i tak nie dużo za ryzyko, czy Szwajcar dorówna poziomem Juve.
To są tylko i wyłącznie domysły prasy. Jedno źródło podaje, że ten oferowany piłkarz to niejaki Tomas Necid (czeski napastnik, rocznik '89, wzrost 191 cm, występuje obecnie w Zwolle). Zdobył 10 bramek, jeśli liczyć ligę holenderską oraz puchar. Współwłaścicielem karty jest CSKA (jego kontrakt wygasa w czerwcu tego roku).

W 2008 roku piłkarz ten był królem strzelców mistrzostw Europy do lat 19.

Źródło:
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-218497

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 19:07

alessandro1977 pisze:jego agentem jest Mino a wiadomo, że on pod skrzydła leszczy nie bierze
A Salamon i Balotelli? Raoila też się myli.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 19:14

Czy kiedyś ściągneliśmy piłkarza, który był planem A ? Albo chociaż B ? :prochno:
Arbuzini pisze:
fazzi pisze:Akurat Pogba jest typem piłkarza, którego nie powinniśmy sprzedawać jak najdłużej się da. Wiem ze pieniądze o których się mówi są kuszące, ale Pogba w dłuższym okresie zrobi nam dużo fejmu. A to oznacza więcej $$$ w przyszłości ( i nie mówię tu o kwocie ewentualnego transferu ).
Kwestia tylko odpowiedniej oferty na stole. Jak będzie to naprawdę gruba penga to Francuz zapewne sam będzie chciał odejść.
Zapewne będzie tak jak mówisz. Aczkolwiek liczę na to, że choć trochę tego fejmu na nas spłynie, zanim odejdzie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 19:49

Vimes pisze:
alessandro1977 pisze:jego agentem jest Mino a wiadomo, że on pod skrzydła leszczy nie bierze
Albo nasz nowy Zambrotta.

Obrazek

Jeżeli nie ściągniemy Sneijdera przy jednoczesnym odpuszczeniu Shaqiriego, to chyba skoczę z okna. Zaczynam się obawiać o nazwisko potencjalnego trequartisty, bo Marottę może ponieść melanż i wspomniany wcześniej Moralez może okazać się wyczekiwaną okazją, która pomoże nam w Lidze Mistrzów. No, ale ciągle wierzę w powodzenie transakcji z Holendrem, bo jak to mówi nasz transferowy guru - rynek jest dynamiczny. 8)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 20:08

Faktycznie lipnie byłoby zostać na drugą część sezonu bez typowego trequartisty, natomiast i tak lepiej do czerwca przemęczyć się z Vidalem w tej roli i Pereyrą w odwodzie, niż przewalać kapustę na jakichś kosmitów typu Kasami, Moralez etc.

Tak czysto teoretycznie, jeśli szukamy do pierwszego składu zawodnika kreującego grę, to szkoda, że raczej nikt w klubie poważnie nie rozważa już w zimie postawienia na Berardiego. Allegri zarzekał się, że 4-3-whatever będzie elastyczne z przodu, a póki co tego nie widać. Tevez, Berardi i Coman mogliby fajnie rozbujać ten wózek.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 20:16

Vimes pisze:
Zakładając ostrożnie 5% od kwoty transferu do Liverpoolu i 10% od pensji, w ostatnie pół roku Balo przyniósł Raioli 1,5 mln €. Też chciałbym takie pomyłki popełniać.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 20:28

Mino myli się jak każdy ale jak napisał Alina - to są korzystne pomyłki... :wink:
A na serio....Balo nie jest leszczem bo potencjał ma ogromny ale z głową u niego coś nie tak...na ławce w roli trenera potrzebuje furiata ze zdolnościami psychologicznymi jednocześnie...
Zdenas jak przychodził do nas, był regularnie jedną z najjaśniejszych postaci Ajaxu a to jak potoczyły się jego losy w Juve to już inna historia...przecież Van der Saar, Henry leszczami nie byli - to światowe topy a jaką "karierę" w Juve zrobili to wielu z nas pamięta...

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 21:06

pumex pisze:Tevez, Berardi i Coman mogliby fajnie rozbujać ten wózek.
Morata też chyba skorzystałby, gdyby mógł pograć na skrzydle. Strzelanie coś wartych goli nie za bardzo mu wychodzi, ale parę akcji po których padły ważne gole zainicjował.
fazzi pisze:Czy kiedyś ściągneliśmy piłkarza, który był planem A ?
Vidal, Lichtsteiner, Tevez, Pogba, Ogbonna, Morata (ale tutaj to i tak daliśmy się konkretnie wydymać Realowi).

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 21:15

Pogba plan A ? nie nie przesadziles...

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 21:34

Chyba już nie pamiętasz prawie roku podchodów żeby pozyskać Francuza. To, że nie miał być przeznaczony od razu do pierwszego składu wcale nie znaczy, że nam średnio na nim zależało.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 22:28

wloski pisze:
Jacky pisze:Napisalem dlugi post, ale emocje troche opadly i napisze tylko:
- w tym sezonie nie zdobedziemy scudetto
- BVB nas odprawi z Europy

Dobranoc.

PS.
Do niektorych: pisze sie Sneijder, a nie Sneider lub Snejder.
xD idź spać, jutro ostatni dzień w szkole i wolne.
AdiJuve pisze:
Jacky pisze:Napisalem dlugi post, ale emocje troche opadly i napisze tylko:
- w tym sezonie nie zdobedziemy scudetto
- BVB nas odprawi z Europy
Napisz mi jeszcze 6 liczb na najbliższe losowanie dużego lotka :smile:
Do uslyszenia w marcu, po dwumeczu. Albo nie, bo i tak nie bedzie mi sie chcialo z Wami gadac :think:
Vincitore pisze:Jeżeli nie ściągniemy Sneijdera przy jednoczesnym odpuszczeniu Shaqiriego, to chyba skoczę z okna.
Bon voyage... Nie no, szkoda by Cie bylo, gdybys kosztem Marnotty takie cos popelnil.
pumex pisze:Faktycznie lipnie byłoby zostać na drugą część sezonu bez typowego trequartisty, natomiast i tak lepiej do czerwca przemęczyć się z Vidalem w tej roli i Pereyrą w odwodzie,
A nie lepiej przejsc na 4-3-3, gdzie moze uda sie wykorzystac (slabego, bo slabego, no ale zawsze cos) Pereyre na skrzydle ataku oraz Comana, ktory by sobie chociaz troche minut pogral? Chociaz w sumie teraz juz po herbacie, jak Inter zgarnal, kogo zgarnal i latem i tak procz Berardiego za bardzo nie wzmocnimy takiego ustawienia.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2015, 22:49

Arbuzini pisze:
pumex pisze:Tevez, Berardi i Coman mogliby fajnie rozbujać ten wózek.
Morata też chyba skorzystałby, gdyby mógł pograć na skrzydle. Strzelanie coś wartych goli nie za bardzo mu wychodzi, ale parę akcji po których padły ważne gole zainicjował.
fazzi pisze:Czy kiedyś ściągneliśmy piłkarza, który był planem A ?
Vidal, Lichtsteiner, Tevez, Pogba, Ogbonna, Morata (ale tutaj to i tak daliśmy się konkretnie wydymać Realowi).
Jeśli chodzi o Pogbę, to planem A był Veratti, a przed Vidalem wyżej stał Inler, przed Tevezem Higuain. ALe nie powiem, dobrze że stało się tak, jak się stało :D

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 00:30

fazzi pisze:Jeśli chodzi o Pogbę, to planem A był Veratti, a przed Vidalem wyżej stał Inler, przed Tevezem Higuain. ALe nie powiem, dobrze że stało się tak, jak się stało :D
Antonio w swojej autobiografii zestawiał nazwisko Inlera z Pirlo.

Nie chcę mi się teraz tego wertować w książce, ale napisał mniej więcej coś takiego: Skoro miałem już Pirlo to Inler wydawał się być zbędny.

Także do tej listy można śmiało dopisać nazwisko Andrzeja :wink:

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 00:30

fazzi pisze:Jeśli chodzi o Pogbę, to planem A był Veratti, a przed Vidalem wyżej stał Inler, przed Tevezem Higuain. ALe nie powiem, dobrze że stało się tak, jak się stało :D
Antonio w swojej autobiografii zestawiał nazwisko Inlera z Pirlo.

Nie chcę mi się teraz tego wertować w książce, ale napisał mniej więcej coś takiego: Skoro miałem już Pirlo to Inler wydawał się być zbędny.

Także do tej listy można śmiało dopisać nazwisko Andrzeja :wink:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 01:33

Chyba wielu jaralo sie na ormianca - no to teraz macie szanse na maly fap!

Dawac januzaja. Gorzej nei bedzie...
A no i Gio out - Neto witamy!

Zablokowany