Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Widziałem,że zaraz Jojo będzie łączony z Juve, ale to raczej nierealny transfer:)Paweljuve2006 pisze:Czas rozbudzić nowe spekulacjeWilfried Bony blisko City. Co za tym idzie jakiś angielski brukowiec już knuje powrót do Włoch.. Joveticia..
- Robaku
- Juventino
cos ostatnio było, ze on tam szczesliwy.AdiJuve pisze:Widziałem,że zaraz Jojo będzie łączony z Juve, ale to raczej nierealny transfer:)Paweljuve2006 pisze:Czas rozbudzić nowe spekulacjeWilfried Bony blisko City. Co za tym idzie jakiś angielski brukowiec już knuje powrót do Włoch.. Joveticia..
Za to pojawiło sie info, ze Dybala jednak jest na celowniku Juve, ale to plan na wakacyjną sagę.
- PlanetJuve
- Juventino
Jak to nie, Marotta akurat z City umie robić interesyAdiJuve pisze:Widziałem,że zaraz Jojo będzie łączony z Juve, ale to raczej nierealny transfer:)Paweljuve2006 pisze:Czas rozbudzić nowe spekulacjeWilfried Bony blisko City. Co za tym idzie jakiś angielski brukowiec już knuje powrót do Włoch.. Joveticia..
Nie no poważnie to nie liczę na taką ewentualność. Chociaż Jojo będzie miał jeszcze mniej miejsca za grę..

Bony strzelił 20 bramek w 2014 w Premier.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja to żałuje,ze nie braliśmy tego Bonyego jak pykał w Vitesse bo wymiatał tam konkretnie, a poszedł za rozsądne pieniądze.
Robaku@
Dybala to raczej nierealna opcja, nie z Zamperinim, ale łączyło się też Juve z Vasquezem, też na lato i to już opcja dużo bardziej realna.Ale chyba Peryera blokuje taki zakup, może Roberto zacznie grać lepiej, nie gra jakoś tragicznie, ale brakuje mu czegoś na taki klub jak Juve.
Robaku@
Dybala to raczej nierealna opcja, nie z Zamperinim, ale łączyło się też Juve z Vasquezem, też na lato i to już opcja dużo bardziej realna.Ale chyba Peryera blokuje taki zakup, może Roberto zacznie grać lepiej, nie gra jakoś tragicznie, ale brakuje mu czegoś na taki klub jak Juve.
- PABLO
- Juventino
trzeba zmienic trenerwa. marnujemy potencjal tej druzyny. Trener znaczy bardzo wiele. Przyklad Man Utd fergusona zdobywal wszystko, moysa nic a ci sami zawodnicy byli .... tyle znaczy trener. My natomiast zdobywamy cos tylko na swoim podworku. Na europe jestesmy za slabi. Man Utd posiada w swoich szeregach same gwiazdy. Jak czuja nacisk takich man city, arsenalu itp itd gdzie ogolnie poziom ligi angielskiej jest wyzszy ucza sie od siebie. Fajnie sie dzieje ze inter przejal bogacz ktory inwestuje w klub. Zrobi sie konkurencja w lidze. Nawet widac to po graczach sciagnietych z zagranicy. tevez rezerwowy w city u nas król... vidal podobnie, to obrazuje jaka serie a jest slaba. Sciagajac graczy od nas z ligi z gory jestesmy skazani na kleske transwerowa. Marotta jest strasznie slabym dyrektorem sportowym. Miec takich graczy na tacy. Ja bym zaryzykowal z dwoma. Szarym i wesleyem. Nie stac nas ? Chiellini to tragedia obecnie. Potrzebuje odpoczynku. Pirlo gdyby nie stale fragmenty posadzil bym go na lawie. Nie nadaje sie do tej taktyki. Moratta ...powiwinien grac czesciej. Do tego jesli gra nasz Lew z ataku fernando lepiej by bylo zeby grac skrzydlami. Widac ,ze LLorente chce grac, ale allegri nie potrafi go wykorzystac. Po co karze mu wracac. Nie gra "sciane' jak za czasow conte .... . Do tych dziadoskich transwetow na lawe dochodzi dyrektor i trener miernota ktory boi sie postawic na zmiennikow. Trzon (tevez,pirlo itp itd) graja caly czas...
- Basiek
- Juventino
Przepraszam, ale co Vidal podobnie? Albo do kogo podobnie?PABLO pisze:tevez rezerwowy w city u nas król... vidal podobnie
United ma w składzie same gwiazdy? Di Maria. Rooney. RvP. Plus wracający po kontuzji Falcao. Nota bene wypożyczony. Może Mata. Tyle. Chyba że każdy, kogo facjata znajdzie się w Bravo Sporcie, jest gwiazdą. Wówczas trzeba doliczyć Carricka, Smallinga, Jonesa i resztę tego drewna. Nie mam pojęcia co masz na myśli, pisząc "uczą się od siebie". W Anglii cały czas te same zespoły typuje się jako faworytów(z wyjątkiem zachwalanego przez Ciebie United, które jest cieniem drużyny sprzed lat), w Niemczech dalej mamy hegemonię Bayernu, w Hiszpanii realne szanse wciąż mają tylko 3 zespoły. Silną ligę buduje się na pieniądzach. City i Chelsea jeszcze kilka-kilkanaście lat temu były drużynami ze środka tabeli. Nie wzmocniły się dzięki "nauce" od Arsenalu, United i Liverpoolu, ani też samemu z nimi obcowaniu, tylko dzięki kasie szejków/oligarchów.PABLO pisze:Man Utd posiada w swoich szeregach same gwiazdy. Jak czuja nacisk takich man city, arsenalu itp itd gdzie ogolnie poziom ligi angielskiej jest wyzszy ucza sie od siebie.
Bayern stosuje taką politykę od lat. Gdzie są oni, a gdzie my?PABLO pisze:Sciagajac graczy od nas z ligi z gory jestesmy skazani na kleske transwerowa
Szkoda Shaqa, głównie dlatego, że nie posiadamy ani jednego nominalnego skrzydłowego. To była okazja, a takie powinniśmy wykorzystywać. Jeśli mamy pozyskać Rolando, Sneijdera, albo, nie daj Boże, Diamantiego, to lepiej, żeby nie kupowali nikogo.
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2015, 18:55 przez Basiek, łącznie zmieniany 2 razy.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Lypsky
- Juventino
Pieprzyć już tego Szwajcara - gościu do tej pory nie pokazał nic nadzwyczajnego, a wygląda mi na typowego idiotę, więc nie zamierzam go żałować. Podobna historia jak z Iturbe.
Nie mogę jednak przeżyć, że naszych szeregów nie zasilają gracze aspirujący do miana najlepszych. Pozyskujemy za niemałe pieniądze Moratę, który do tej pory nie pokazał nic, co pozwoliłoby mieć nadzieję, że zainwestowaliśmy w odpowiedniego gracza. Kolesiowi brak pewności siebie i tego błysku, który widać u graczy pokroju Pogby.
Latem na 100% wykupimy Pereyrę, który miał kilka zrywów po wejściu z ławki i na tym koniec (trochę mało jak na sumkę, którą zabulimy). Teraz kiedy słyszę o Rolando, ręce opadają - gość, nie poradził sobie w Interze i Napoli, a ma zasilić nasz skład?
Słabo to widzę, tym bardziej, że nie jestem przekonany, czy Marotta podoła z pozyskaniem Sneijdera, a po drugiej nigdzie nie jest powiedziane, że Holender okaże się drugim Tevezem.
Nie mogę jednak przeżyć, że naszych szeregów nie zasilają gracze aspirujący do miana najlepszych. Pozyskujemy za niemałe pieniądze Moratę, który do tej pory nie pokazał nic, co pozwoliłoby mieć nadzieję, że zainwestowaliśmy w odpowiedniego gracza. Kolesiowi brak pewności siebie i tego błysku, który widać u graczy pokroju Pogby.
Latem na 100% wykupimy Pereyrę, który miał kilka zrywów po wejściu z ławki i na tym koniec (trochę mało jak na sumkę, którą zabulimy). Teraz kiedy słyszę o Rolando, ręce opadają - gość, nie poradził sobie w Interze i Napoli, a ma zasilić nasz skład?
Słabo to widzę, tym bardziej, że nie jestem przekonany, czy Marotta podoła z pozyskaniem Sneijdera, a po drugiej nigdzie nie jest powiedziane, że Holender okaże się drugim Tevezem.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- wojczech7
- Juventino
Morata był (jest?) właśnie takim piłkarzem w momencie, kiedy do nas przychodził. Nie bez kozery Real nie chciał się go pozbywać.Lypsky pisze:Nie mogę jednak przeżyć, że naszych szeregów nie zasilają gracze aspirujący do miana najlepszych. Pozyskujemy za niemałe pieniądze Moratę, który do tej pory nie pokazał nic, co pozwoliłoby mieć nadzieję, że zainwestowaliśmy w odpowiedniego gracza.
Iturbe też aspirował i co?
Czas pokaże, kto miał nosa. Ja wciąż wierzę w Hipszana.
Shaqiri w Interze wygląda dobrze (narazie) wyłącznie na papierze, ale na prawdę nie zastanawia Was, czemu nikt poważny się o niego nie postarał? Juventus ewidentnie chciał go wypróbować, ale nie za wszelką ceną. Oprócz tego Liverpool, Inter i Stoke City. Trochę słabo, jak na takiego turbo-kozaka, w dodatku raptem 23-letniego.
Nie deprecjonuję tego transferu, bo zapowiada się dobrze dla Interu, ale na litość - minus dla Marotty, bo czarno-niebiescy kogoś kupili? Poza tym, co dobre dla Interu, niekoniecznie dobre dla nas. No bo gdzie są teraz oni, a gdzie my?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Tengen
- Juventino
Zgadzam się w 100% płakać można jak za przez pół roku Szwajcar będzie rozpierniczać ligę na kawałki. Teraz to jest raczej bezzasadne. Wolę mimo wszystko zaryzykować ze sprowadzeniem Holendra (na dobrych warunkach).wojczech7 pisze:Shaqiri w Interze wygląda dobrze (narazie) wyłącznie na papierze, ale na prawdę nie zastanawia Was, czemu nikt poważny się o niego nie postarał? Juventus ewidentnie chciał go wypróbować, ale nie za wszelką ceną. Oprócz tego Liverpool, Inter i Stoke City. Trochę słabo, jak na takiego turbo-kozaka, w dodatku raptem 23-letniego.
Nie deprecjonuję tego transferu, bo zapowiada się dobrze dla Interu, ale na litość - minus dla Marotty, bo czarno-niebiescy kogoś kupili? Poza tym, co dobre dla Interu, niekoniecznie dobre dla nas. No bo gdzie są teraz oni, a gdzie my?
- Kucharius1
- Juventino
Co wy gadacie, przecież to userzy wiedzą co najlepsze dla klubu.Tengen pisze:Zgadzam się w 100% płakać można jak za przez pół roku Szwajcar będzie rozpierniczać ligę na kawałki. Teraz to jest raczej bezzasadne. Wolę mimo wszystko zaryzykować ze sprowadzeniem Holendra (na dobrych warunkach).wojczech7 pisze:Shaqiri w Interze wygląda dobrze (narazie) wyłącznie na papierze, ale na prawdę nie zastanawia Was, czemu nikt poważny się o niego nie postarał? Juventus ewidentnie chciał go wypróbować, ale nie za wszelką ceną. Oprócz tego Liverpool, Inter i Stoke City. Trochę słabo, jak na takiego turbo-kozaka, w dodatku raptem 23-letniego.
Jakiś czas w mediach przewijał się również Dennis Praet. Wiadomo coś o nim?
- Robaku
- Juventino
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
No chyba żartujesz. :naughty: Tylko użytkownicy forum juvepoland wiedzą co dobre dla Juventusu.Robaku pisze:A jeśli oni w Turynie wiedzą co robią!?
http://www.football-italia.net/60914/sn ... ntus-terms
Jeżeli Sneijder posadzi Pirlo na ławie, to jestem za.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Oczywiście, że nie. Pirlo w ogóle nie gra tylko truchta. A tak serio to Marchisio za Pirlo i Seijder pod napastników. Vidal wtedy wraca na swoją pozycje i mamy większy spokój w środku.zoff pisze:Pirlo gra na "10"?Poprostu pisze: Jeżeli Sneijder posadzi Pirlo na ławie, to jestem za.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Krótka ławka jest naszym problemem. Tym bardziej jak faktycznie co trzy dni musi grać 35latek. Strasznie na tym forum irytuje mnie jechanie po ludziach typu Chiellini, Pirlo czy LL. Szkoda, że nie wypomina się Andrei truchtania wtedy kiedy wygrywa nam mecze. W piłce jak w życiu. Ja strzelam ważne gole i truchtam, Ty jesteś tutaj od biegania. Wygrywamy razem. Trudno czasu się nie zatrzyma, a Pirlo atletom nigdy nie był.