Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 13:19

Nawiązując do Destro..
Jaka jest obecna cena Destro? Z tego co wyczytałem na transfermarkt to 10 mln €. Ale czy warto inwestować powiedzmy 12-15mln € na tego gościa. Ktoś może oglądał mecze Sieny lub obszerne skróty i widział na oczy co ma do zaoferowania?
I tak w ogóle czy jest faktyczne zainteresowanie Juve w tym temacie.
Co do pozycji LW, najlepszy kandydat to Armero. Tak myślę, że jeśli Reto znów nie przekona Conte to możemy go przywitać już w sierpniu. Póki co mamy już na składzie dwóch na tą pozycję, także lipa z transferu nici:/.
Ogólnie w Juve ciężko ze sprzedażą, a to blokuje nam ewentualne transfery. Najbardziej irytuje mnie sprawa z Melo, zważając na fakt, że miniony sezon miał rewelacyjny. Reszta też wcale nie lepsza..
W sumie ta bierność w temacie top playera jest uzasadniona. Tyle niepotrzebnych kontraktów na utrzymaniu i co teraz zrobić.. Chętnych na wykup brak, wypożyczenia są bezsensowne(kiedyś już o tym pisałem).

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 13:19

zahor pisze: Nie wzmacniamy, ale poszerzamy ławkę, a właściwie to ją dopiero tworzymy, bo jej nie mieliśmy. Ja też wolałbym żeby mercato zaczęło się od uzupełnienia braków tam, gdzie są najbardziej widoczne, tzn. na szpicy, ale nie znaczy to że nie ma potrzeby sprowadzania pomocników. Ten sezon polecieliśmy na lekkim farcie bo gdyby jakaś kontuzja wyeliminowała Pirlo czy Vidala na dłużej, to zostalibyśmy z ręką w nocniku i nie wiem czy gralibyśmy w ogóle w Lidze Mistrzów.
Racja, dalej mam nadzieję, że Marotta coś kupi. Lecz kasy nie ma dużo a nawet jakby było to wolałby kupić kolejnych 2 Matrich za 15 mln niż jednego Dzeko za 30mln... Fajnie by było sprzedać Matriego i kupić kogoś z dwójki Dzeko/JoJo, bo marzenia o Cavanim już dawno prysły :płaczę:

Tak BTW spróbujmy wcisnąć PSG Melo :prochno: Oni ponoć potrzebują kogoś na środek :whistle:

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 13:54

Destro nie dla nas. Już jedną nogą w Romie jest. Mamy za to M.Gabbiadiniego, gościa z Atalanty od dłuższego czas łączonego z Juve. Dobry ruch, młody zdolny już miał parę występów w lidze. Oby u nas coś zabłysnął.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 13:56

matbar21 pisze:Nawiązując do Destro..
Jaka jest obecna cena Destro? Z tego co wyczytałem na transfermarkt to 10 mln €. Ale czy warto inwestować powiedzmy 12-15mln € na tego gościa.
Nie wiem czy jest jeszcze po co nawiązywać do Destro, wygląda na to, że Marotta sobie go odpuścił. To po pierwsze. Po drugie, kolejnym klubem po Milanie, który ustawia się w kolejce po niego jest Roma.
Osgiliath pisze:Że tak się zapytam - jest jakieś nowe info co do zakus Juve na Armero?
A jest jakieś nowe info o Joveticiu? :pray:

Sprawa z naszą gwiazdą wygląda coraz gorzej. Byłbym zadowolony z rozwiązania: Quag/Matri + kasa za Jove i wymiana Krasic - Pazzini.

Z info o Destro matbar21 mnie wyprzedził :wink:

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 14:01

matbar21 pisze:Destro nie dla nas. Już jedną nogą w Romie jest. Mamy za to M.Gabbiadiniego, gościa z Atalanty od dłuższego czas łączonego z Juve. Dobry ruch, młody zdolny już miał parę występów w lidze. Oby u nas coś zabłysnął.
Strasznie zdolny 5 goli w SerieB 1 gol w Serie A
Immobile 28goli w poprzednim sezonie SerieB
Świetny ruch... Jak dla mnie nic z tego piłkarza nie będziemy mieć oprócz strat,

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 14:04

Mate.G pisze:Strasznie zdolny 5 goli w SerieB 1 gol w Serie A
Świetny ruch... Jak dla mnie nic z tego piłkarza nie będziemy mieć oprócz strat,
Jak to nic nie będziemy mieli? Co roku będziemy go wpychać na wypożyczenia i współwłasności Palermom i Udinesom w rozliczeniu za ich wyróżniających się graczy. :lol:
Będzie nam o tyle łatwiej, że jeszcze przez jakieś pięć lat będzie miał przypiętą etykietkę zdolnego młodego zawodnika.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 14:23

Dla mnie ten Boakye to ciekawy zawodnik, wydaję mi się, że spodobał się Conte ze względu na jego potencjał i możliwość zrobienia z niego nowoczesnego środkowego napastnika (dobra technika i warunki fizyczne, 186cm). Ma 19 lat, 11 bramek w serie b na koncie w zeszłym sezonie. To już o czymś świadczy, może miał farta, że trener na niego stawiał ale to też się liczy. Immobile w jego wieku nie łapał się do jakichś drugoligowych klubików. Nie wiem jak się dogadaliśmy z Genoą, czy można go na ten sezon do nas wziąć ale jeśli tak to bardzo bym chciał, żeby ten piłkarz wypalił i żeby Conte go wziął do ogrania w tym sezonie. Mogłoby to tak wyglądać: Giovinco, Vucinic, Matri/Quag, Boakye i top. Słyszałem, że Conte chciałby na środku gościa, który potrafi zejść na skrzydło, pokazać się do gry ale i zastawić się. Z tego co widziałem na youtube (wiem, że to nic nie świadczy) to zauważyłem, że ten kolo potrafi zejść fajnie do boku i stamtąd coś sieknąć ale przede wszystkim ma te warunki dosyć dobre, jeszcze jakby go przypakować, to mogło by być coś. Strasznie bym się cieszył jakby w końcu w Juve wyrosła jakaś młoda gwiazda w ofensywie. Bo z ostatnich lat to mamy Chiellini, który dostał u nas szanse i jest w czołówce obrońców światowych, mamy Marchisio ale z napadziorów? Chyba ostatnim napastnikiem, który przyszedł do nas w bardzo młodym wieku i osiągnął pozycje 'top' był Trezeguet albo Ibra. A taki wykreowany przez nas (czyli młodzik za małą kase) to chyba Del Piero.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 14:28

Mate.G pisze:Strasznie zdolny 5 goli w SerieB 1 gol w Serie A
A 10 goli w 14 meczach w reprezentacji U-21 i 2 gole w 3 meczach w U-20? A to, że Immobile grał w ultraofensywnej Pescarze Zemana? Daj chłopakowi szanse w Bologni i dowiedz się trochę o zawodniku zanim go skreślisz.

Immobile poszedł na współwłasność do Genoi, Manolo ma pójść na wypożyczenie do Bologni - tak więc obaj nie będą robili różnicy w naszej kadrze na następny sezon.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 14:29

Mate.G pisze:
Strasznie zdolny 5 goli w SerieB 1 gol w Serie A
I? Rok starszy Immobile w jego wieku miał jeszcze żałośniejsze staty w klubowej piłce, w dodatku Ciro nie pokazał się specjalnie w kadrach młodzieżowych w przeciwieństwie do Manolo.
2,5 miliona za piłkarza, którego spece mają za nowego Vieriego, nawet jeśli w Atalancie mu nie szło specjalnie... dobre uzupełnienie składu- chyba, że rzeczywiście pójdzie jako deal do Bologni. Wiadomo było, że chcemy młodzika na ławę. Ale teraz już dość tych uzupełnień składu Panie Giuseppe.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 15:23

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Ramirez wydaje się mieć wielki talent, ale czy obecnie jest piłkarzem wyraźnie lepszym niż Pepe
Zapomniałeś już jak kręcił naszą obroną w marcu? Jaką piłkę zagrał do Di Vaio przy golu? Ile nasi złapali kartek faulując go jak się rozpędził? Bonucci złapał wtedy czerwo bo inaczej Ramirez wybiegłby sam na sam.

Z całą sympatią do Pepe ale Twoje wątpliwości wydają mi się śmieszne :think: Jedyny problem Ramireza jest taki, że to kolejny piłkarz, który nie jest snajperem. Giovinco, Vucinic, Ramirez...
Właśnie, po cholere nam kolejny zaowdnik o charakterystyce Seby i Mirko. Rozumiem gdybyśmy wrócili na stałe do 4-3-3 bo wtedy Pepe, Giovinco i Vucinic to trochę mało na skrzydła, ale na to się nie zanosi, a nwet jeśli to potrzeba uzupełnienia a nie kolejnego gościa za ~20 mln, zwłaszcza że jest jeszcze Giaccherini i od biedy Isla (pumex mnie zabije). Do 3-5-2 to już w ogóle ciasno.
ZawszeWierny pisze:Kurcze, szkoda, bo wygląda na to, że odpuściliśmy Damiao, a to według mnie mógłby być transfer sezonu, widzę w tym zawodniku naprawdę ogromny potencjał.
A oglądasz mecze z nim na codzień?
Smolwin pisze:Przecież Marotta przed rozpoczęciem okienka jasno mówił, że inwestycje w młodzież będą sięgały kwoty 10mln, więc nie ma co się dziwić takiej polityce transferowej. Z drugiej strony lepiej przeznaczyć taką kwote na kilku perspektywicznych młodzieńców, aniżeli wydać całość na wynalazek typu Martinez. Kto wie, może kiedyś chociaż jeden z nich zagości na stałe w pierwszej jedenastce?
Ja to rozumiałem tak, że 10 mln ale na 3 lata, ale może coś źle pamiętam.
Taka polityka w dłuższej perspektywie może mieć sens :think:
zahor pisze:Dżeko wyląduje najpewniej w Milanie. Nie posądzam Marottę o to, żeby miał rzucić na stół taką ofertę, że Bośniak zdecyduje się przejść do Juventusu zamiast do klubu któremu kibicuje od dziecka.
Póki co mówi się o Tevezie w Milanie.
zahor pisze:Z drugiej jednak strony kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. A 25 baniek to kwota, która poszła latem 2011 na wykupienie Matriego i Quagliarelli, ciężko stwierdzić czy zainwestowanie jej w Brazylijczyka mogłoby się okazać dużo gorszym pomysłem.
Matri bądź co bądź strzelił te 20 goli (19 konkretnie) w póltora roku, jakiś Brazylijczyk mógłby się jednak okazać większym niewypałem, zwłaszcza, że jeszcze murawy w europie nie powąchał. 25 mln to nie kasa którą się daje na kogoś "a nuż się uda".
zahor pisze:Ten sezon polecieliśmy na lekkim farcie bo gdyby jakaś kontuzja wyeliminowała Pirlo czy Vidala na dłużej, to zostalibyśmy z ręką w nocniku i nie wiem czy gralibyśmy w ogóle w Lidze Mistrzów.
Tak z drugiej strony, to jakby co, to kto jest alternatywą dla Pirlo, bo ja nie widzę takowego. Pogba? Czemu zamiast zmiennika dla Andrei przychodzi Isla gdy tam mamy dwie już dwie fajne opcje?

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 15:35

Jeśli Pirlo dozna jakiejś kontuzji to w pomocy zagrają Marchisio, Vidal i Asamoah. Wtedy Juve zagra troche inaczej ale i tak siła rażenia będzie bardzo duża. Ja nie mam obaw co do drugiej linii zespołu

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 15:55

19 pisze:Jeśli Pirlo dozna jakiejś kontuzji to w pomocy zagrają Marchisio, Vidal i Asamoah. Wtedy Juve zagra troche inaczej ale i tak siła rażenia będzie bardzo duża. Ja nie mam obaw co do drugiej linii zespołu
I kto bedzie kreowal gre? Predzej mysle, ze zagra za niego Isla/Pogba.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 15:57

Kreowałaby ta trójka, to nie są słabi piłkarze daliby radę

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 16:08

19 pisze:Kreowałaby ta trójka, to nie są słabi piłkarze daliby radę
<wzdycha ciezko>

Nie chodzi slabi czy nie, tylko o predyspozycje do tego. Czy majac srodek pomocy POWIEDZMY Busquets, Makelele, Cambiasso, tez liczylbys na kreatywnosc w grze tegoż środka?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 16:10

Zmieni się trochę styl gry, ale to nie problem przy takiej sile zespołu

Zablokowany