Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 11:29

Mam mieszane odczucia w stosunku do Saponary. Nie mam wątpliwości, że to świetny zawodnik, ale wydaje mi się piłkarzem, który pełnię swojego potencjału pokazuje tylko wtedy kiedy jest podstawowym graczem, a u nas mogłoby być z tym ciężko.
cziro pisze:Claudio nie jest w dwójce najlepszych b2b świata? A kto jest Witsel czy Gundogan? :lol: Nie jest wymarzonym registą? No nie jest, ale w tamtym sezonie nie raz dziękowałem losowi, że na regiście grał Claudio zamiast Pirlo (np. wyjazd z BVB)
:ok:
Marchisio jest dla nas kimś w rodzaju "kapitana pomocy" i to zestawienie drugiej linii z Gundo i Witselem jest zwyczajnie zabawne.

Szkoda, że Soriano idzie do Interu. Widziałbym go w miejsce Asamoaha.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 11:52

cziro pisze:Marchisio
Po.1 Marchisio jest jednym z moich ulubionych piłkarzy Juventusu i w ogóle.
Po.2 Jakbym zamawiał koszulkę Juventusu to tylko z 8 Marchisio - z powodu, że to właśnie nasz najlepszy wychowanek.
Po.3 Gdzie ja napisałem sprzedać? - Nigdy w życiu(!) - jest coś takiego jak ławka.

No ale sympatię to jedno, a chcenie kogoś w podstawie to drugie. Dyskusja nie tyczy się jego odejścia - bym chyba zwątpił we wszystko - tylko tego że chciałbym kogoś innego w wyjściowej "11" drużyny. Dla mnie Gundogan jest znacznie lepszym registą niż on, a jako b2b wolałbym Witsela, bo to typowy przecinak. Jak już mówimy o marzeniach, to chciałbym w linii pomocy obok Pogby mieć Verrattiego. :ok:
cziro pisze:Co do Balotellego. Marzysz żeby zobaczyć Pogbę i jego w jednej drużynie?
Wiesz, może nie tyle marzę, co chciałbym - bardziej marzyłbym o zobaczeniu: Teixeiry w Juve za napastnikami, czy Fabinho na naszej PO, albo Benatii u nas na ŚO - no ale jedni postawili na Mario krzyżyk, inni jeszcze nie - pewnie jestem w mniejszości. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 14:12

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No ale sympatię to jedno, a chcenie kogoś w podstawie to drugie.
Ta? W takim razie moim ulubionym piłkarzem jest Rubinho :lol: Wg mnie trochę nie doceniasz Marchisio, no ale każdy ma prawo do opinii.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
cziro pisze:Co do Balotellego. Marzysz żeby zobaczyć Pogbę i jego w jednej drużynie?
Wiesz, może nie tyle marzę, co chciałbym - bardziej marzyłbym o zobaczeniu: Teixeiry w Juve za napastnikami, czy Fabinho na naszej PO, albo Benatii u nas na ŚO - no ale jedni postawili na Mario krzyżyk, inni jeszcze nie - pewnie jestem w mniejszości. ;)
Obawiam się, że sam Mario już dawno postawił na swojej karierze piłkarskiej krzyżyk.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 20:36

Garść plotek transferowych :cooler:

Według Di Marzio są rozmowy z AS Monaco w sprawie dwójki Portugalczyków: Bernardo Silvy oraz Moutinho - Calciomercato.com
Ten drugi jak ten drugi, ale tego pierwszego chętnie bym przywitał - ponoć perełka :D

Banega odejdzie z Sevilli - donoszą hiszpańskie źródła, bliżej dogadania się z nim jest Inter niż my - No i chyba wiemy ci robimy. :cwaniak:

Według L'Equipe obserwujemy talenty z Ligue 1: Ofensywnego Pomocnika - Sofiane Boufala z Lille; oraz dwójkę z Olympique Marseille: Michy Batshuayi - o czym już wcześniej były doniesienia, a także skrzydłowego Georgesa-Kévina N'Koudou - Czas znów złowić coś w tej Francji :smile:

Perełka prawdziwa :C Ponoć interesujemy się Biglią, ale Lotito chce 30 mln - yyyyy narazie :prochno:

Na koniec jeszcze lepsze, ponoć nie wykluczamy pozyskania.... Montolivo :confused:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 20:46

Silva kozak. Treq jakiego potrzebujemy, tzn. oczywiście jeśli w ogóle chcemy zmienić ustawienie od nowego sezonu. W tym będziemy już raczej do końca grali tym co nam wychodzi najlepiej czyli 352.

Pozyskując Bernardo na 99.9% odpuścilibyśmy sobie Berardiego, oczywiście to tylko moja wizja tego co może się wydarzyć.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 21:09

Poprostu pisze:Silva kozak. Treq jakiego potrzebujemy, tzn. oczywiście jeśli w ogóle chcemy zmienić ustawienie od nowego sezonu. W tym będziemy już raczej do końca grali tym co nam wychodzi najlepiej czyli 352.
To zależy, mając takiego grajka, trener mógłby powoli wdrażać swoje wymarzone ustawienie. Z tego co wiem, już podczas tego okienka składaliśmy ofertę 22 mln, a ASM oczekiwało 30
Poprostu pisze:Pozyskując Bernardo na 99.9% odpuścilibyśmy sobie Berardiego, oczywiście to tylko moja wizja tego co może się wydarzyć.
Ja bym powiedział, że prędzej z Saponary, z którym rzekomo jesteśmy po słowie jak i z jego klubem - wtedy to na 100%.

W Berardiego i tak i tak wątpię, niezależnie od tego...

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 21:10

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ponoć interesujemy się Biglią, ale Lotito chce 30 mln
Bardzo fajna alternatywa, w sumie idealna jak dla nas. Lazio ma kilku interesujących gracz, szkoda że ceny dla nas są tak zawyżone.

W ramach toczącej się kilka stron wcześniej dyskusji o 5-tym napastniku przychodziło mi do głowy nazwisko Vazqueza.
Alexinhio-10 pisze:Vasquez to trequa, mimo że grywał w Palermo jako napastnik.
Zapytam bo nie widziałem odpowiedniej ilości jego spotkań (moze ok. 7). Ile razy grał na trequa? Ciągle miałem możliwość jego oglądania na jednym ze skrzydeł w taktyce 4-3-3, w taktyce 3-5-2 jako napastnik podwieszony, za Dybalą, za Gilardino. Oczywiście Argentyńczyka widział bym jako zmiennika dla Paulo, w wypadku gdy wszyscy są zdrowi.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Zampa nam nie da Franco zimą, zapomnij...
Kto napisał zimą? Jak wyłożymy kase to nam da.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2016, 00:10 przez wagner, łącznie zmieniany 3 razy.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 21:26

Vasquez to trequa, mimo że grywał w Palermo jako napastnik. Wydaje mi się że on, albo Saponara do nas zawitają jeśli chodzi o tą pozycję w lato.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 21:32

Zampa nam nie da Franco zimą, zapomnij... W sumie ciekawa alternatywa jakby co do ataku. No ale raz że latem by chciał za niego około 20, to zima, jak już miałby się zgodzić, to jeszcze sporo więcej - bez sensu...

Lepiej dać te 30 Monaco za Bernardo Silvę teraz.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 22:33

Biglia byłby wspaniałym transferem, ale ma bardzo mocną pozycję w Lazio więc raczej go nie puszczą :whistle:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 23:54

Biglia to super zawodnik, tyle, że drogi ale nie dziwię się, jest to jeden z najlepszych b2b na świecie, podpora repry Argentyny. Super ambitny zawodnik, takich jakich w Juve zawsze potrzeba.

Obrazek
[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 02:07

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/juventus-turyn
To nasz profil na eurosporcie

z newsow
Barcelona podobno chce Cuardrado

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 02:41

[RAF]ErrazoR pisze:http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/juventus-turyn
To nasz profil na eurosporciez newsow
Barcelona podobno chce Cuardrado
A ja milion euro. Juve to nie supermarket zwłaszcza, że Szalonooki zapowiedział wykup Kolumbijczyka.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 03:50

wagner pisze:Kto napisał zimą? Jak wyłożymy kase to nam da.
O 5 napastniku piszemy tu w kontekście kontuzji Mandzukica, a więc ktoś na teraz ;)

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 09:46

Bernardo Silvę to bym nawet teraz kupił bo przydałby się jak mało kto na II część sezonu i trudniejszą fazę LM. Ale Marotta i tak swoje wie eh ....

Zablokowany