Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 16:04

Wojtek pisze:http://www.transfery.info/72570,shaqiri-w-interze

Świetny deal interu :bravo: My dawaliśmy chyba więcej? Będzie mógł grać w LE?
Moim zdaniem tak. Bravo Inter. W przyszłym sezonie włączają się do walki o Scudetto. Nie ma bata, żeby z taką kadrą nie liczyli się w tej nie najmocniejszej lidze. Chyba, że sprzedadzą to i owo w lato. Ale nie wydaje mi się.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 16:07

zoff pisze:

Moim zdaniem tak. Bravo Inter. W przyszłym sezonie włączają się do walki o Scudetto. Nie ma bata, żeby z taką kadrą nie liczyli się w tej nie najmocniejszej lidze. Chyba, że sprzedadzą to i owo w lato. Ale nie wydaje mi się.
Śmieszek z Ciebie drogi Zoffie :D
Zeby walczyc o Scudetto trzeba miec sensownych obroncow, napastnikow, pomocnikow, bramkarza. A nie tylko multum (fajnych bo fajnych) pomocnikow i bramkarza, a na obronie i w ataku urynę ;)
Ze slabiutkiej obrony odpada juz Żaba (najlepszy z ich defensorow), Poldek jest tylko wypozyczony, a nawet jesli to nie jest typowy strajker. Nie wierze zeby Oswald z Icardim pociagneli ten wozek. Juz Napoli i Roma maja bardziej zbalansowany sklad.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 16:13

zoff pisze:

Z "taką kadrą" to i Milan winien włączyć się do walki o scudetto a jest, jak jest. Grubas z Interu nie sypie hajsem na prawo i lewo, jak robili to ahmedy z $ity, więc Mancini nie będzie miał aż tak łatwo.

Zobaczymy, jak Szakira się spisze Interze, choć nie wiem czy ten Robben-ale-o-dwie-klasy-gorszy w istocie uczyni tam różnicę.

Pomimo wielu hejtów na Marottę uważam, iż wie co robi ponieważ:
- nie ma sensu inwestować teraz w skrzydłowego, który musiałby robić za grającego za napastnikami, skoro w lecie najpewniej wpadnie do nas taki skrzydłowy, który też może pograć na środku (dla niewiedzących podpowiem - Berardi)
- Vidal, wracający powoli do formy (z konieczności grający za napastnikami) wróci na swoje miejsce w pomocy
- podobnież Pereyra, który owszem, nie błyszczy, ale nie skreślałbym go, tym bardziej, że Andrzej młodszy nie będzie a jeśli dalej mają być jakieś jego fochy na jego zmiany w trakcie meczu, to tym bardziej powinien częściej siadywać na ławce.

Poza tym, chyba razem z Fabio i Maxem wiedzą, że Wesley posiada charakterystykę dla nas najbardziej odpowiednią na ta chwilę.

Sępienie złociszy może mieć sens, skoro w lecie może wpaść Berardi, możliwy będzie wykup Roberto, wróci najpewniej Rugani.

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 16:34

Wypowiem się, chociaż generalnie się nie udzielam a czytam forum kilka dobrych lat.

Co niektórzy podniecają się Shaqirim jakby był nie wiadomo jaką gwiazdą. Gdyby był tak dobry, jak niektórym się wydaje to Bayern nie oddałby go lekką ręką lub zachowałby sobie prawo do odkupienia go po jakimś czasie.

Wydaje mi się, że Marotta go nie chciał, bo wolał go najpierw " przetestować " , a jeżeli by się nie sprawdził to bez żalu wróciłby do Bayernu. Bayern z kolei wolał go opchnąć prawie za darmoszkę, bo mu jest niepotrzebny. I tutaj wkracza Inter.

Poczekajcie więc z osądami okienka transferowego, bo wypisujecie bzdury jakby Xerdan nasiekał już 20 goli i drugie tyle asyst. Gdzie są Iturbe -fapacze, którego cena wynosiła 28m?

Marotta nie jest zwyczajnym cieciem na stanowisku, ale też nie ma ludzi nieomylnych w swoim fachu.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 16:40

Sępienie złociszy może mieć sens, skoro w lecie może wpaść Berardi, możliwy będzie wykup Roberto, wróci najpewniej Rugani.
I co? I tyle? I to sa transfery na nasza miare? Tym chcemy utrzymac "supremacje" we Wloszech i zaistniec w Europie? Czy moze sciagajac konczacego sie Sneijdera za kase porownywalna do wydanej przez inter na Shaqiriego? A moze przyjdzie Diamanti? Albo wroci Osvaldo?

Blagam. Przestaje wierzyc, ze z takim betonem jak nasz zarzad ten projekt ma szanse powodzenia. I nie mydlcie mi oczu przyszloscia bo, mowcie co chcecie, ale trzon naszej kadry ma blizej niz dalej do konca kariery, a przyszlosc opieramy na Evrach i Sneijderach, ewentualnie na obiecujacych, ale NIC nie gwarantujacych wloskich bramkowpychaczach obrywajacych czerwa rownie czesto jak strzelajacych bramki.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 16:57

Klorel pisze:Wypowiem się, chociaż generalnie się nie udzielam a czytam forum kilka dobrych lat.

Co niektórzy podniecają się Shaqirim jakby był nie wiadomo jaką gwiazdą. Gdyby był tak dobry, jak niektórym się wydaje to Bayern nie oddałby go lekką ręką lub zachowałby sobie prawo do odkupienia go po jakimś czasie.

Wydaje mi się, że Marotta go nie chciał, bo wolał go najpierw " przetestować " , a jeżeli by się nie sprawdził to bez żalu wróciłby do Bayernu. Bayern z kolei wolał go opchnąć prawie za darmoszkę, bo mu jest niepotrzebny. I tutaj wkracza Inter.

Poczekajcie więc z osądami okienka transferowego, bo wypisujecie bzdury jakby Xerdan nasiekał już 20 goli i drugie tyle asyst. Gdzie są Iturbe -fapacze, którego cena wynosiła 28m?

Marotta nie jest zwyczajnym cieciem na stanowisku, ale też nie ma ludzi nieomylnych w swoim fachu.
Ok masz racje ale teraz jak to sie ma do Perreyry, ktory jest cienki jak sik pajaka(obrazuje to jego gra i statystyki z poprzednich sezonow) i lacznie bedzie nas kosztowac ok 15mln i Morata za 20mln na gownianyvh warunkach. Nie bylem hejterem Marotty ale zaczyna mnie tp wkurzac. Te transfery pod taltyke juz od czasow Conte sie odbijaja czkawka. Nie wiem dlaczegp maja taki prpblem ze zrozumieniem tego, ze wszystkie topowe kluby opieraja gre na skrzydlach.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:04

Dobry Mudżyn pisze: Zeby walczyc o Scudetto trzeba miec sensownych obroncow,
My walczymy. A mamy w obronie Bonucciego i Chielliniego, który są zawsze zrównani ziemią po mecz u w którym tracimy gola.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:04

Nadziej pisze:
I co? I tyle? I to sa transfery na nasza miare? Tym chcemy utrzymac "supremacje" we Wloszech i zaistniec w Europie? Czy moze sciagajac konczacego sie Sneijdera za kase porownywalna do wydanej przez inter na Shaqiriego? A moze przyjdzie Diamanti? Albo wroci Osvaldo?

Blagam. Przestaje wierzyc, ze z takim betonem jak nasz zarzad ten projekt ma szanse powodzenia. I nie mydlcie mi oczu przyszloscia bo, mowcie co chcecie, ale trzon naszej kadry ma blizej niz dalej do konca kariery, a przyszlosc opieramy na Evrach i Sneijderach, ewentualnie na obiecujacych, ale NIC nie gwarantujacych wloskich bramkowpychaczach obrywajacych czerwa rownie czesto jak strzelajacych bramki.
Piszę to po raz 100.

Na forach nie spotykam kibiców Juventusu tylko kibiców "Transferów Juventusu". Opanuj się.

Kadrę trzeba odmładzać dlatego "to" musi przyjść to raz. Po drugie "to" jest bardzo utalentowane, po trzecie "to" jest na tyle dobre, że może nawet coś dać od siebie, nie wierzę, że tyle co Pogba, ale jest na to szansa. Po czwarte mamy zimę, gdzie nie robi się transferów na hurrrraa, a lato przespaliśmy przez ukochanego trenera kibiców "Transferów Juventusu" Antonio Contego, który był jednocześnie dyrektorem sportowym w Atalancie. Błagam jednego z drugim, aby zamiast pisać bezsensowne linijki tekstu, wstali od komputerów poszli pobiegać, może zimno lepiej nas Was zadziała niż ciepło bijące z wentylatorów komputera. Ja politykę Juventusu kupuję w ciemno, to dzięki niej nie sypiemy za Szakirego 25 mln (jak za Diego czy Melo) i nie jesteśmy chętni do tego by po wypożyczeniu musieli wykupić. Józek ma rację, bo Szarik przyszedłby jako uzupełnienie, a w lecie trzeba dobrze operować kasą. Podejrzewam, że w wakacje byłaby gadka, że "jaki ten Miernotta" jest słaby, wykupujemy Szarika mimo, że jest nam nigdzie nie przydatny... Kasa, pomysły, relacje i fakty zarządu wybiegają dalej niż dwa dni naprzód.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:10

Kasa, relacje i pomysly zarzadu koncza sie na wypozyczeniach w opcja pierwokupu albo okazjach, ktore trafiaja sie raz na kilka lat (vide Tevez). Nie potrafie juz dluzej oczekawiac, ze moze za rok, moze za dwa. Tracimy czas nie sprowadzajac zawodnikow, ktorzy chociazby w perspektywie beda w stanie zastapic naszych mistrzow. Sprzedajemy Pogbe i z pokolenia, przed ktorym wiekszosc kariery zostaje nam kto? Berardi? Serio? Blagam was. W takim razie odpuscimy od razu jakiekolwiek mrzonki o fazie pucharowej LM.

Make friends for life or make hardcore enemies!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:15

Nie pojmujesz, ale z Tobą jak z dzieckiem.

Transferów hurra nie będziesz miał, bo przecież spłacany jest stadion, a budowany nowoczesny ośrodek. Żeby zarabiać trzeba zainwestować, jak nie zainwestujesz i prześpisz restrukturyzacje to potem ciągnie się to jak smród po gaciach i wszystko mega zapętla. W takim wypadku przychodzi potem jakiś Szejk i nas wykupuje. A ja uwielbiam i kocham tą tradycję Juventusu, bardzo mnie raduje, że należy od pokoleń do tej samej rodziny. Klub jest rozwijany w bardzo przejrzysty i fajny sposób. Jedyne, co do czego mam mały niesmak z którym jako tako sobie poradzono to trener. Nie było czasu na coś mega, a ktoś taki jak Diego Simeone z tego Juventusu wyciągnąłby o wiele wiele więcej niż Allegri, którego cenię za to co robi.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:18

pare rozsądnych wpisów o mercato, chyba jeszcze magia Świąt trwa, ąż dziwne heh miło się to czyta, a nie ciągłe pretensje.. choć ja (jak większość) też nie jestem zadowolony z ruchów(braku?) na rynku transferowym, wynika, że Juve może, a nie musi

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:28

wloski pisze:Nie pojmujesz, ale z Tobą jak z dzieckiem.

Transferów hurra nie będziesz miał, bo przecież spłacany jest stadion, a budowany nowoczesny ośrodek. Żeby zarabiać trzeba zainwestować, jak nie zainwestujesz i prześpisz restrukturyzacje to potem ciągnie się to jak smród po gaciach i wszystko mega zapętla. W takim wypadku przychodzi potem jakiś Szejk i nas wykupuje. A ja uwielbiam i kocham tą tradycję Juventusu, bardzo mnie raduje, że należy od pokoleń do tej samej rodziny. Klub jest rozwijany w bardzo przejrzysty i fajny sposób. Jedyne, co do czego mam mały niesmak z którym jako tako sobie poradzono to trener. Nie było czasu na coś mega, a ktoś taki jak Diego Simeone z tego Juventusu wyciągnąłby o wiele wiele więcej niż Allegri, którego cenię za to co robi.
Zgadzam się trener pokroju Simeone by ten Juventus spokojnie wprowadził na najwyższą półkę, Conte był dobrym trenerem ale tylko na ligę, Allegriego jeszcze będzie czas oceniać. To,że klub idzie dwiema drogami, jedna to wzmacnianie składu i ciągła inwestycje w młodych graczy a druga rozwój, stadion teraz miasteczka daje gwarancję,ze jak się noga powinie to jest jakieś zabezpieczenie, a idąc tylko twardo we wzmacnianie drużyny kilka błędów i jest się na dnie.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:35

AdiJuve pisze:
wloski pisze:Nie pojmujesz, ale z Tobą jak z dzieckiem.

Zgadzam się trener pokroju Simeone by ten Juventus spokojnie wprowadził na najwyższą półkę, Conte był dobrym trenerem ale tylko na ligę, Allegriego jeszcze będzie czas oceniać. To,że klub idzie dwiema drogami, jedna to wzmacnianie składu i ciągła inwestycje w młodych graczy a druga rozwój, stadion teraz miasteczka daje gwarancję,ze jak się noga powinie to jest jakieś zabezpieczenie, a idąc tylko twardo we wzmacnianie drużyny kilka błędów i jest się na dnie.
Dokładnie za nami nie stoi ktoś pokroju Abramowicza czy innych gości, którzy dorobili się na ropie. Inwestujmy z kasy, która kiedyś się nam odpłaci, zresztą umówmy się te ruchy pozwolą nam być przed wszystkimi zawsze 1 krok, co daje ogromne szanse co rok o Scudetto.

Sprawa z Simeone byłaby nieco komiczna, bo... kibice narzekaliby na grę jaką by Juventus prezentował xD, już widzę jak te wszystkie krystianki, cluballe i inne pokemony narzekają na styl i ilość bramek. Na forum 90% ludzi tylko narzeka, nawet redaktorzy xD.

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:35

wloski pisze:
Nadziej pisze:

Piszę to po raz 100.

Na forach nie spotykam kibiców Juventusu tylko kibiców "Transferów Juventusu". Opanuj się.

Kadrę trzeba odmładzać dlatego "to" musi przyjść to raz. Po drugie "to" jest bardzo utalentowane, po trzecie "to" jest na tyle dobre, że może nawet coś dać od siebie, nie wierzę, że tyle co Pogba, ale jest na to szansa. Po czwarte mamy zimę, gdzie nie robi się transferów na hurrrraa, a lato przespaliśmy przez ukochanego trenera kibiców "Transferów Juventusu" Antonio Contego, który był jednocześnie dyrektorem sportowym w Atalancie. Błagam jednego z drugim, aby zamiast pisać bezsensowne linijki tekstu, wstali od komputerów poszli pobiegać, może zimno lepiej nas Was zadziała niż ciepło bijące z wentylatorów komputera. Ja politykę Juventusu kupuję w ciemno, to dzięki niej nie sypiemy za Szakirego 25 mln (jak za Diego czy Melo) i nie jesteśmy chętni do tego by po wypożyczeniu musieli wykupić. Józek ma rację, bo Szarik przyszedłby jako uzupełnienie, a w lecie trzeba dobrze operować kasą. Podejrzewam, że w wakacje byłaby gadka, że "jaki ten Miernotta" jest słaby, wykupujemy Szarika mimo, że jest nam nigdzie nie przydatny... Kasa, pomysły, relacje i fakty zarządu wybiegają dalej niż dwa dni naprzód.
brawo.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2015, 17:59

Czas rozbudzić nowe spekulacje :prochno: Wilfried Bony blisko City. Co za tym idzie jakiś angielski brukowiec już knuje powrót do Włoch.. Joveticia.. :prochno:

Zablokowany