Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 22:20

@Sorek21 Nam potrzebni będą świeży napastnicy, a Chorwat za miesiąc wraca do gry, ale po kontuzji mięśniowej kolejne 2 tygodnie będzie dochodził do gry na 100% bo inaczej po dwóch meczach wypadnie na kolejny miesiąc albo dwa. Poza tym Dybala też nie jest niezniszczalny i trzeba go oszczędzać na kluczowe mecze.

Cuadrado to nie napastnik.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 23:03

Z Cuadrado może być 3-5-1-1.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 01:03

Makiavel pisze:Czytam, że nasza super-hiper gwiazda ataku - Mandzukic, znów ma kontuzję. Na gwałt potrzeba nam więc napastnika. Z jednym zmiennikiem nie da się opędzić trzech frontów. W tej sytuacji to nawet transferem tuza pokroju Matriego bym nie pogardził.
Hm, wypadla nam jedna z trzech "9", a Wy w jego miejsce chcecie... "9" :roll: Po c... co?
Robaku pisze:Trzeba zacząć szukac, kryteria są jasne:
a) nie za bardzo drogi,
b) może siedzieć na ławce i nie marudzić,
c) Włoch,
d) w kwiecie wieku - to nie czas na inwetycje w młodzież,
a) mysle, ze 5-8mln. zalatwi sprawe
b) jego ego rozniosloby chyba wtedy stadion :prochno:
c) hmm... bosniacki Chorwat :? :think:
d) tu to pasuje idealnie
Tak, zapraszam Zlatana :ok:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Lavezzi
Tez mi to nazwisko przemknelo przez glowe, ale mysle ze w perspektywie dluzszego kontraktu stal by sie kula u nogi (nie potrafie racjonalnie wytlumaczyc dlaczego).
Poprostu pisze:Na SJ pojawiło się info, że w lecie Bayern będzie chciał Khedire za 15mln.

Ja bym go za tyle oddał :whistle:
Sami za 15, Asa za 10 i witaj Witsel :hellyes:
Sorek21 pisze: Z ogórkami w ataku może zagrać też Cuadrado,który aż pali się do gry.
W jednym meczu (juz nie pamietam z kim) zostal wpuszczony wlasnie na atak i wygladalo to gorzej, niz zalosnie w jego wykonaniu. Z drugiej strony masz racje, ze to tylko miesiac (+8 tyg. dochodzenia do formy) bez Mario i ze wlasnie Zaza zasluguje, by grac te minuty za Chorwata.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 01:38

Jacky pisze:
Poprostu pisze:Na SJ pojawiło się info, że w lecie Bayern będzie chciał Khedire za 15mln.
Ja bym go za tyle oddał :whistle:
Sami za 15, Asa za 10 i witaj Witsel :hellyes:
Szczerze mówiąc, zastanawiałem się dzisiaj długo co myśleć o takim ruchu, no i szczerze nie było by to głupie. Wprawdzie Sami się odnalazł, no tylko te kontuzje... Z tego powodu nie wiem, czy można opierać na nim pomoc, czy on to taki niezniszczalny zawodnik? My musimy mieć pewniaków w środku. Druga sprawa Asamoah - serce mi się kraja, no ale co zrobić. Inna sprawa Witsel zawsze go lubiłem.
Pomoc: Witsel - Gundogan - Pogba :) :ok:
Robaku pisze:Trzeba zacząć szukac, kryteria są jasne:
a) nie za bardzo drogi,
b) może siedzieć na ławce i nie marudzić,
c) Włoch,
d) w kwiecie wieku - to nie czas na inwetycje w młodzież,
a) może koło 12 (lub wypożyczyć z nieobligatoryjnym(!) wykupem)
b) a głowy nie dam...
c) No Włoch, Włoch...
d) zawsze jest jakaś opcja 3 :)

Barwuah! :hellyes: Tak sobie myślę. Może jednak tędy drogą! Zgodnie z rozwojem klubu, gracz o uznanej marce, wiecznie młody, z potencjałem (gorzej z głową) No, ale jakiś defekt musi być, zwłaszcza przy transferze-okazji. Przy Allegrim w Milanie on się w miarę ogarnął. No i Mino jest jego agentem, więc czemu nie? Moglibyśmy zyskać kolejnego świetnego gracza na lata, mógłby to być niewypał - no ale, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana, a Mario Balotelli ciągle wie jak się gra w piłkę. Ewentualnie byłby po sezonie problem bogactwa. No i ItalJuve! Bardzo lubię Balo i marzył mi się zawsze w Juventusie. Heh, Pogba i Balotelli w jednej drużynie, zawsze chciałem to zobaczyć :ok:
Jacky pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Lavezzi
Tez mi to nazwisko przemknelo przez glowe, ale mysle ze w perspektywie dluzszego kontraktu stal by sie kula u nogi (nie potrafie racjonalnie wytlumaczyc dlaczego).
Mamy podobne obawy jednak...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 02:03

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Pomoc: Witsel - Gundogan - Pogba :)
:stop:

Po pierwsze tercet Khedira-Marchisio-Pogba jest o klasę lepszy, a po drugie gratulacje za ułożenie wymarzonej drugiej linii bez Claudio :ok:

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Barwuah! :hellyes: Tak sobie myślę. Może jednak tędy drogą! Zgodnie z rozwojem klubu, gracz o uznanej marce, wiecznie młody, z potencjałem (gorzej z głową) No, ale jakiś defekt musi być, zwłaszcza przy transferze-okazji. Przy Allegrim w Milanie on się w miarę ogarnął. No i Mino jest jego agentem, więc czemu nie? Moglibyśmy zyskać kolejnego świetnego gracza na lata, mógłby to być niewypał - no ale, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana, a Mario Balotelli ciągle wie jak się gra w piłkę. Ewentualnie byłby po sezonie problem bogactwa. No i ItalJuve! Bardzo lubię Balo i marzył mi się zawsze w Juventusie. Heh, Pogba i Balotelli w jednej drużynie, zawsze chciałem to zobaczyć.
Powiedz, że to prowo, albo efekt później godziny.

Szkoda, że Matri wylądował w Lazio. Dzięki temu można o nim zapomnieć, a w sumie mógłby znowu do nas dołączyć na pół roku. Na pewno coś kluczowego by ustrzelił i bez focha czekałby na swoją szansę.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 02:06

Podobno intere się nowym Robinio - Malcolmem:

https://en.wikipedia.org/wiki/Malcom_%28footballer%29

Mamy rywalizować zInterem o tego zawodnika.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 02:09

Jacky pisze:Sami za 15
To ja, po początkowym łapaniu za głowę, w końcu zacząłem przekonywać się do Niemca, a wy mi go sprzedajecie za waciki. Z kolei ForzaItanimulli3vujcm w tematach meczowych psioczy i przebąkuje o częstszej grze Sturaro :eusa:
Jacky pisze:Hm, wypadla nam jedna z trzech "9", a Wy w jego miejsce chcecie... "9" :roll: Po c... co?
Jak mantrę; zmiennik Dybali :whistle:

Kandydaturę Mario "Boiskowego Lenia" Balotellego uznaję za żart. Gdy jest na murawie pracuje mniej dla drużyny niż Szwagier w swoim prime-time. Żul spod monopolowego zbierający na wino wkłada więcej pracy w swoją "profesję". Poza tym próba znalezienia u niego inteligencji jest jak poszukiwania Świętego Graala.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 02:32

Ale jaki na szybko zmiennik dla Dybaly jest możliwy? Ja takiego nie widzę, zawodnika, ktory będzie w rozsądnej cenie, i nie będzie marudził.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 02:54

:hellyes:
cziro pisze:Po pierwsze Khedira
Pisałem już, w takim razie napiszę wyraźniej - Sami to kapitalny zawodnik, tyle że problemem nie jest jego klasa piłkarska - która jest bardzo wysoka - a kontuzje. Dla mnie? To tykająca bomba, nie bez powodu Max go oszczędza.
Aha i przepraszam za nieścisłość, za 15 mln to jego zdjęcia mogą dostać. :C Można pomyśleć - z uwagi na kontuzjogennośc - ale tylko(!) za dobre pieniądze! :eusa:
cziro pisze:Po drugie gratulacje za ułożenie wymarzonej drugiej linii bez Claudio :ok:
:ok:
Dziękuję, miło mi. Tak całkiem poważnie, co w tym dziwnego? Że dla jednego kibica Juventusu jest on w wymarzonym tercecie dla drugiego nie? Czy nie wolno mieć własnego zdania? Na serio uwielbiam Marchisio, ale nie jest to dla mnie wymarzony regista, ani nawet jeden z dwóch najlepszych b2b świata. Dla mnie kult Marchisio tutaj, jest porównywalny z kultem Lewandowskiego wśród polskich kibiców. Dla wielu Markiz to najlepszy pomocnik świata; analogicznie wielu kibiców Polskiej Kadry dałoby Lewemu Złotą Piłkę - nie przesadzajmy. ;)
cziro pisze:Powiedz, że to prowo, albo efekt później godziny.
No, ale ja mówię zupełnie Serio. To wciąż ogromny talent i mogła by być to obopólna korzyść: on by uratował swoją karierę, my byśmy zyskali świetnego piłkarza - na serio, ja wciąż w niego wierze. :ok:
jackop pisze:ForzaItanimulli3vujcm w tematach meczowych psioczy i przebąkuje o częstszej grze Sturaro :eusa: .
W sensie?
jackop pisze:Świętego Graala.
Potrafimy to znajdywać drogą wyławiania: Pogba, Dybala, restaurowania: Barzagliego, ogarniania: Tevez odżył. Może i Balotellego udało by się stanąć na nogi - Allegri miał na niego dobry wpływ. Mówię, ja go nie skreślam. :cwaniak:
Robaku pisze:Ale jaki na szybko zmiennik dla Dybaly jest możliwy?
Lapadula? To mi tylko do głowy przychodzi. No ale czy jest nam konieczny zmiennik? Można zawsze inaczej ustawić trochę :ok:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 03:40

ForzaItanimulli3vujcm pisze:kontuzjogennośc
Podatność na kontuzje :facepalm:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Marchisio
:facepalm2:
ForzaItanimulli3vujcm o Balo pisze:No, ale ja mówię zupełnie Serio. To wciąż ogromny talent i mogła by być to obopólna korzyść: on by uratował swoją karierę, my byśmy zyskali świetnego piłkarza - na serio, ja wciąż w niego wierze.
:head:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:W sensie?
Pisałeś, że Sami cię nie przekonuje i częściej widziałbyś za niego Sturaro.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Potrafimy to znajdywać drogą wyławiania
Nie zrozumiałeś, ale może nie napisałem tego w AŻ TAK oczywisty sposób. Mario jest głupi jak but. Gość posiada całe 0 boiskowej inteligencji. Nauczenie go jakichkolwiek założeń taktycznych kończyło się sromotnym fiaskiem w każdym klubie, w którym dostał szanse. Nie wiem co ma do tego Pogba czy Tevez :roll:

http://sport.se.pl/pilka-nozna/liga-eur ... 76397.html
http://www.futbol.pl/news/glupota-czy-h ... ow-w-akcji
http://www.czasfutbolu.pl/kilka-chwil-z ... rio/145710
http://sportowybar.wp.pl/kat,1041241,ti ... aid=11663c

Gdyby przyznawano Złotą Piłkę za głupotę, to Super Mario miałby ich więcej niż Messi.
Robaku pisze:Ale jaki na szybko zmiennik dla Dybaly jest możliwy? Ja takiego nie widzę, zawodnika, ktory będzie w rozsądnej cenie, i nie będzie marudził.
Ja widzę, ale póki Marotta milczy, nie ma co drążyć tematu.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:No ale czy jest nam konieczny zmiennik?
Przekonamy się.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 04:22

jackop pisze:Podatność na kontuzje :facepalm:
Słyszałem parę razy to słowo już - powiedzmy że to neologizm ;)
jackop pisze:Marchisio
A czy dla każdego najlepszym piłkarzem świata musi być Messi? Frustrujesz się jak Hala/Barca Dziecko. Jest wielu lepszych pomocników na świecie od Claudio ;)
jackop pisze::head:
Każdy ma swoje zdanie. Nie jest to może gracz, od którego należy budować drużynę, również nie jest to dla mnie gracz za którego bym na miejscy Marotty rozbił bank. Masz ewidentny problem z tym że ktoś ma inne zdanie niż Ty. Zamiast się łapać za głowę, zastanów się czy ty masz 100% racji ;)
jackop pisze:Nie zrozumiałeś,
Zrozumiałem, wiem że to Balo ciężki przypadek, ale może nie wszystko stracone ;)
jackop pisze:Przekonamy się.
Kadra jest ograniczona, a zwłaszcza ta do CL. ;)
jackop pisze:Nie wiem co ma do tego Pogba czy Tevez
A no to, że różne są drogi, do posiadania świetnych piłkarzy w kadrze - nie tylko dziesiątki mln na stole.;)

goodman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 04:58

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
jackop pisze:Podatność na kontuzje :facepalm:
Słyszałem parę razy to słowo już - powiedzmy że to neologizm ;)
Jeżeli już chcesz brnąć w ten temat, kontuzjogenny zawodnik to taki, który często powoduje kontuzje u swoich rywali.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 05:09

jackop pisze:
Robaku pisze:Ale jaki na szybko zmiennik dla Dybaly jest możliwy? Ja takiego nie widzę, zawodnika, ktory będzie w rozsądnej cenie, i nie będzie marudził.
Ja widzę, ale póki Marotta milczy, nie ma co drążyć tematu.
Ze niby Gio? W zasadzie to jest jakiś pomysł ale nie wiem czy Seba zaryzykuje pol roku przed Euro.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 09:03

Hej, ale to chyba tylko my zauważamy potrzebę kupna napastnika...Mario wypadł z gry kilka dni temu, mamy 30. stycznia i ani jednego newsa, jednej plotki na temat transferów. Czy Allegri naprawdę wierzy, że da radę przebrnąć przez nadchodzące ciężkie mecze mając zaledwie 3 napastników? A co jeśli - odpukać! - jakiś uraz złapie Dybala? Wówczas jesteśmy w bardzo nieciekawej sytuacji.
Cuadrado w ataku to masakra, weźcie nawet nie żartujcie.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 10:32

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
cziro pisze:Po drugie gratulacje za ułożenie wymarzonej drugiej linii bez Claudio :ok:
:ok:
Dziękuję, miło mi. Tak całkiem poważnie, co w tym dziwnego? Że dla jednego kibica Juventusu jest on w wymarzonym tercecie dla drugiego nie? Czy nie wolno mieć własnego zdania? Na serio uwielbiam Marchisio, ale nie jest to dla mnie wymarzony regista, ani nawet jeden z dwóch najlepszych b2b świata. Dla mnie kult Marchisio tutaj, jest porównywalny z kultem Lewandowskiego wśród polskich kibiców. Dla wielu Markiz to najlepszy pomocnik świata; analogicznie wielu kibiców Polskiej Kadry dałoby Lewemu Złotą Piłkę - nie przesadzajmy. ;)
Nie wiem, Lewandowki i złota piłka to dwa tematy, które mnie kompletnie nie interesują. Jeden i drugi po mnie spływa. Masz rację Marchisio nie jest najlepszym pomocnikiem na świecie. Ale jeśli dorobiliśmy się wychowanka, który jest w piątce najlepszych zawodników drugiej linii na świecie i (na szczęście jedynie) w Twojej koncepcji ma ustąpić miejsca Gundoganowi i Witselowi, to tego właśnie pogratulowałem. Claudio nie jest w dwójce najlepszych b2b świata? A kto jest Witsel czy Gundogan? :lol: Nie jest wymarzonym registą? No nie jest, ale w tamtym sezonie nie raz dziękowałem losowi, że na regiście grał Claudio zamiast Pirlo (np. wyjazd z BVB). Nie będę wyliczał jego zalet bo to bez sensu. Istnieje jeszcze coś takiego jak kręgosłup drużyny, nawet w dzisiejszych czasach. Chyba, że cała piłka nożna ma zmierzać w budowanie zbieranin typu PSG czy ManCity. W ogóle to jest dysksuja no poziomie absurdu, bo Marchisio nigdzie nie odejdzie i mam nadzieję, że zakończy u nas karierę.

Co do Balotellego. Marzysz żeby zobaczyć Pogbę i jego w jednej drużynie? A co ich łączy? Jeden w wieku 25 lat wygląda jak by był u schyłku swojej kariery, a drugi w wieku 25 lat będzie prawdopodobnie najlepszym piłkarzem na świecie na swojej pozycji.

Zablokowany