Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 16:29

pumex pisze: Jeśli Milan faktycznie sprzeda Ibrę, to będziemy mieli poważny problem, gdyż najpewniej zaczną monitorować sytuacje wszystkich naszych potencjalnych kandydatów do ataku, a to już dobrze nie wróży.
Jeśli Milan odda Zlatana i Thiago, a na to wygląda, to będą mogli się pożegnać z walką o Scudetto. Ibra to gracz doskonały na Serie A, ilość bramek i asyst w ostatnich latach mówi sama za siebie. Ale jak wolą Teveza czy Dzeko to ich sprawa. Szkoda bo liga znów straci, choć my możemy tylko zyskać.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 16:33

blackadder pisze: Jeśli Milan odda Zlatana i Thiago, a na to wygląda, to będą mogli się pożegnać z walką o Scudetto. Ibra to gracz doskonały na Serie A, ilość bramek i asyst w ostatnich latach mówi sama za siebie. Ale jak wolą Teveza czy Dzeko to ich sprawa. Szkoda bo liga znów straci, choć my możemy tylko zyskać.
Możemy zyskać to prawda, ale co to będzie za zwycięstwo jak nie będzie z kim o nie walczyć? Owszem za lat kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt nikt nie będzie o tym pamiętał, ale jak tak naszą ligę rozkupią z gwiazd to niedługo mistrz calcio będzie stał na równi z mistrzem Francji itd

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 16:36

SKAr7 pisze:Nie wkurzaj mnie i czytaj całość, nie chce mi się drugi raz tłumaczyć :roll:
Jest różnica między zawodnikiem który nie ma formy a takim co nie grał z powodu kontuzji. Wrzucanie ich do jednego wora jest bez sensu.
SKAr7 pisze:Pepe jest skrzydłowym. To sugeruje, że jest szybki? O.o Vucinić ma inklinacje do schodzenia na skrzydło. To też ma sugerować, że jest szybszy niż Matri? :shock:
Nie jest to jednoznaczne, ale Pepe a zwłaszcza Vucinic szybcy są. A Matri też schodzi na skrzydło :prochno:

Wolę zostawić Matriego niż ściągać Pazziniego, nie widzę sensu w takiej zamianie. Klasa podobna, a pierwszy przynajmniej jest zgrany i nie jest Interistą.
MishaAveJuve pisze:ps. cos czuje że z topem będzie to samo co w tamtym sezonie, skończy się na jakimś sredniaku za 15 mln.... czytaj pazzini czy inny gilardino
Vucinic to był zawodnik pierwszego składu, na poziomie Pazziniego już kilku mamy. Chyba że piszesz o Matrim, ale sytuacja była wtedy trochę inna.

@blackadder - jak podbiorą nam Dzeko, to paradoksalnie tez możemy na tym stracić.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 16:42

@D@$ pisze:Pepe a zwłaszcza Vucinic szybcy są. A Matri też schodzi na skrzydło :prochno:
Czy ja wiem, czy Vucinić jest szybki? Szybszy od DP, ale czy szybki?
:think:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 16:44

blackadder pisze:Jeśli Milan odda Zlatana i Thiago, a na to wygląda, to będą mogli się pożegnać z walką o Scudetto.
Apeluję po raz kolejny. Nie przesadzajmy i nie zakładajmy sobie mistrzowskiej korony jeszcze przed startem sezonu. Oczywiście pełna zgoda, że wymieniona dwójka to najlepsi gracze Milanu, mający największy wpływ na grę, ale jednak są jeszcze inni, którzy są na wysokim poziomie, oraz dojdzie ktoś nowy - na pewno godny uwagi.

Wróćmy do naszych spraw. Z tym Armero jest dziś jakiś zamęt. Zły nie jest, baa, jest nawet ciekawym zawodnikiem, ale teraz każdy prawdopodobny transfer nie-top-napastnika do Juve będzie potęgował odczucie, że tracimy finansowe możliwości na zakup tego jedynego, przez wszystkich wyczekiwanego.

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 16:49

pumex pisze: Wróćmy do naszych spraw. Z tym Armero jest dziś jakiś zamęt. Zły nie jest, baa, jest nawet ciekawym zawodnikiem, ale teraz każdy prawdopodobny transfer nie-top-napastnika do Juve będzie potęgował odczucie, że tracimy finansowe możliwości na zakup tego jedynego, przez wszystkich wyczekiwanego.
A może po prostu taka jest koncepcja?
Nie chcą budować drużyny opartej na jednym zawodniku, strzelającym bramki, tylko ekipę, która ma tworzyć jedną całość? Może za dużo się Hiszpanii naoglądałem, oni wygrali ME praktycznie bez nominalnego napadziora w 11-stce, a może rozgryzłem ich tajny plan :D

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 17:22

lenor pisze: A może po prostu taka jest koncepcja?
Nie chcą budować drużyny opartej na jednym zawodniku, strzelającym bramki, tylko ekipę, która ma tworzyć jedną całość? Może za dużo się Hiszpanii naoglądałem, oni wygrali ME praktycznie bez nominalnego napadziora w 11-stce, a może rozgryzłem ich tajny plan :D
Za dużo Hiszpanii, a raczej inna sprawa -
Hiszpania ma z definicji 100% pewną kontrolę nad meczem z każdą reprą świata, a tylko w takich sytuacjach brak napadziora to dobry pomysł. My będziemy musieli się mierzyć z City, Barcą i Realem, z którymi na 99,9% większego posiadania piłki mieć nie będziemy. A znajdzie się też kilka innych drużyn które mogą nam namieszać.
I wtedy wychodzić bez napastników to tak jak wystawić Primkę do meczu.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 17:52

Ludzie TO JEST TEMAT O NASZYM MERCATO, a wy już wszędzie gdzie się da urządzacie jedno wielkie burdello bum-bum. Opanujcie się - jest cały dział o Serie A. Na ciul tutaj pierdzielić głupoty o koszulkach, Zlatanie i czym tam jeszcze. :angry:
pumex pisze:Wróćmy do naszych spraw.
Mam nadzieję, że nie sprowadzimy Pazziniego, Jovetić może być, a jeśli ktoś uważa, że Mirko V jest szybki, to chyba jest ślepy. Gdyby udało się zgarnąć Armero przed Napoli, to byłbym kontent.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 17:55 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 17:54

pumex pisze:Wróćmy do naszych spraw. Z tym Armero jest dziś jakiś zamęt. Zły nie jest, baa, jest nawet ciekawym zawodnikiem, ale teraz każdy prawdopodobny transfer nie-top-napastnika do Juve będzie potęgował odczucie, że tracimy finansowe możliwości na zakup tego jedynego, przez wszystkich wyczekiwanego.
No cóż, coraz bardziej realny wydaje się być scenariusz, że jednak zrezygnujemy z jakiejś pojedynczej mega gwiazdy do naszego ataku kosztem solidnego wzmocnienia wszystkich pozostałych formacji. Po ewentualnym przyjściu Armero i sprzedaży kilku zbędnych graczy skład Juventusu na kolejny sezon byłby niemal kompletny z naciskiem na słowo "niemal". Plan z brakiem gwiazdy w ataku sprawdził się w minionym sezonie i być może nasz zarząd w porozumieniu z Conte, doszedł do wniosku, że w momencie gdy najsmakowitsze kąski transferowe (Cavani) są poza naszym zasięgiem, to nie ma sensu na siłę wydawać pieniędzy, a lepiej pójść wcześniej wytyczoną ścieżką z szerszą niż dotychczas kadrą i przy okazji zrównoważyć budżet. Wszystko to wygląda dość racjonalnie, tyle że zarząd musi liczyć się z faktem iż na wielkie sukcesy w LM w przyszłym sezonie to będzie za mało.

Tak czy siak jakiś napastnik do nas przyjść powinien, bo póki co pozbyliśmy się del Piero, a Boriello ku mojemu zaskoczeniu nie został wykupiony. Dodatkowo Iaquinta jest na wylocie. Doszedł jedynie Giovinco. Pytanie tylko jakiego formatu graczem będzie kolejny napastnik.
stahoo pisze:
Tharp pisze: Zdjecie z albumu "Marchisio nie ma co robic",
"Giovinco: zjaduem arbuza."
Czy mi się wydaje, czy Sebuś ma 'brzuszek'? :prochno:
Sebuś widocznie mocno przejął się złośliwymi sugestiami z forum JP.com i szybko zripostował "z rąsi" i na fejsie. Klasyk:
Obrazek

Pozdrawiam!
Farmer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 18:48

Witam,

Nie wiem czy on jest jeszcze wolny ale przy takich cenach zawodników, którzy mogą przyjść do Juve to mimo kontuzji itd. postawiłbym chyba na Giuseppe Rossiego. Przy spadku Villarreal do drugiej ligi, jego transfer na pewno nie kosztowałby więcej niż 15mln. W ten sposób mamy napad w komplecie, pomoc tak samo, jedynie kogoś na lewą stronę obrony i jest git. Oczywiście można mówić o jakiś supergwiazdach ale czy takie są nam potrzebne? Juve zawsze wygrywało dzięki sercu a nie jakimiś super umiejętnościami. Takie jest moje zdanie na ten temat. Resztę składu uzupełnić młodzikami ze szkółki bo takich nam nie brakuje.

Darek

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 19:01

Giovinco widac ze z tego samego roku naszej mlodziezowki co Marchisio, lubią sobie chłopaki napstrykać fotek :D

Po aktualnych wzmocnieniach i aktualnych plotkach myślę że skończymy bez topowej 9, ewentualnie przyjdzie Jovetic i strzelanie bramek będzie rozłożone na cały zespół jak w zeszłym sezonie. A propos Rossiego to myślę że bedziemy obserwować jego rehabilitację i jak bedzie szybko i sprawnie przebiegać to spróbujemy go wyciągnąć z Villareal.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 19:10

Farmer pisze:Nie wiem czy on jest jeszcze wolny ale przy takich cenach zawodników, którzy mogą przyjść do Juve to mimo kontuzji itd. postawiłbym chyba na Giuseppe Rossiego. Przy spadku Villarreal do drugiej ligi, jego transfer na pewno nie kosztowałby więcej niż 15mln.
Szczerze powiedziawszy to nawet nie jest głupi pomysł. W obliczu osłabiających się rywali z serie A, chyba faktycznie nie ma sensu szastać pieniędzmi w chwili gdy jeszcze nie okrzepliśmy na pozycji futbolowego potentata. Owszem zakup Rossiego niesie ze sobą spore ryzyko z uwagi na jego ciężką kontuzję, ale z pewnością poszerzyłoby to wachlarz naszych możliwości taktycznych - zwłaszcza przejścia z systemu 352 na 433. Ofensywna trójka Giovinco-Vucinic-Rossi być może wygląda abstrakcyjnie, ale od pewnego czasu światowym futbolem rządzą właśnie takie abstrakcyjne wizje.
Co prawda już dawno nie było nic słychać o Rossim, temat "Rossi w Juve" praktycznie nie istnieje już od roku, ale... jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Włocha w hiszpańskiej drugiej lidze.

Przy okazji oszczędzilibyśmy sporo pieniędzy, które moglibyśmy wykorzystać na transfer lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia i być może wrócić do sprawy Verattiego (zwłaszcza, że po ewentualnym wydaniu fortuny na duet Ibra-Silva i rzekomym zainteresowaniu Modriciem przez PSG, dla młodego Włocha może zabraknąć miejsca w klubie ze stolicy Francji). Dodatkowo pojawił się także ten news więc może faktycznie coś jest na rzeczy. Jakby co zawsze można się choć przez chwilę łudzić - tak jak kibice Milanu dzisiaj... :roll:

Pozdrawiam!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 19:51

Azrael pisze:Boriello ku mojemu zaskoczeniu nie został wykupiony.
Czy temu zaskoczeniu towarzyszyło zadowolenie czy rozczarowanie? Bo jeśli to drugie to byłbyś chyba pierwszą taką osobą na forum.
Azrael pisze:
Farmer pisze:Nie wiem czy on jest jeszcze wolny ale przy takich cenach zawodników, którzy mogą przyjść do Juve to mimo kontuzji itd. postawiłbym chyba na Giuseppe Rossiego. Przy spadku Villarreal do drugiej ligi, jego transfer na pewno nie kosztowałby więcej niż 15mln.
Szczerze powiedziawszy to nawet nie jest głupi pomysł. W obliczu osłabiających się rywali z serie A, chyba faktycznie nie ma sensu szastać pieniędzmi w chwili gdy jeszcze nie okrzepliśmy na pozycji futbolowego potentata. Owszem zakup Rossiego niesie ze sobą spore ryzyko z uwagi na jego ciężką kontuzję, ale z pewnością poszerzyłoby to wachlarz naszych możliwości taktycznych - zwłaszcza przejścia z systemu 352 na 433.
Panowie, czy Wy jesteście na bieżąco z tematem Rossiego? W kwietniu po raz drugi zerwał więzadła krzyżowe w prawym kolanie i według prognoz wróci dopiero w lutym przyszłego roku: "Rossi faces 10 months out". Płacenie 15 euro mln za zawodnika w takim stanie to chyba gruba przesada.

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 20:08

Vimes pisze:Czy temu zaskoczeniu towarzyszyło zadowolenie czy rozczarowanie? Bo jeśli to drugie to byłbyś chyba pierwszą taką osobą na forum.
Jeśli mam być szczery, to Boriello jest moim ulubionym hipsterem... :roll:

A tak poważnie to mam mieszane odczucia co do Marco. Nie wiem czy nie wolałbym Boriello zamiast Quagliarelli/Matriego czy choćby nowinki tranferowej z ostatnich dni w postaci Pazziniego. Zwłaszcza, że Conte Boriello lubił, a ten mimo iż skuteczność miał słabą, to dokładnie wypełniał swoje taktyczne zadania.
Vimes pisze:Panowie, czy Wy jesteście na bieżąco z tematem Rossiego?
Gdybyśmy byli na bieżąco to chyba nie pisalbyśmyi takich głupot?!

Szczerze powiedziawszy nie pamiętałem już, że prognozy dla Giuseppe są aż tak złe. W tej sytuacji nikt kontuzjowanego piłkarza nie kupi. Mimo wszystko szkoda.

Pozdrawiam!
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 20:13

Rossi to powinien przyjść do jakiegoś Napoli za 5-6 mln, waciki po prostu. Bo nie ma pewności, że piłkarz wróci do formy jaką prezentował przed tymi dwoma kontuzjami. Myślę, że taki Neapol byłby dla niego idealnym miejscem. A Juve? Chciałem go strasznie przed kontuzją ale teraz nie możemy sobie na takie ryzyko pozwolić, może wypalić, a może już nie wrócić nigdy do tamtej gry. My musimy teraz się skupić na graczach na teraz oferujących poziom międzynarodowy. Jovetic to skala talentu właśnie Rossiego, tyle, że Czarnogórzec nie jest połamany i dlatego można o niego walczyć.

Zablokowany