Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 13:51

Tyle, że oglądając Tolisso nie wiem kompletnie na jakiej pozycji on powinien grać. Oglądałem sporo spotkań Lyonu już w tym sezonie ale nadal nie wiem czy Tolisso to jest DM, b2b czy podchodzi już pod ofensywnego pomocnika. Nie wiem.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 13:52

Prawda jest taka jak rzecze Pumi.

Nasza pomoc z ktora wymaga dwoch miejsc w 4-2-3-1 majac Marchisio,Pjanica,Khedire i kogos do rotacji z Sturaro,Rincona i Mandragore w pelni wystarczyla by na caly sezon.

Nam brakuje Sancheza. Nie zawodnika na tamta pozycje ale konkretnie go.

To facet ktory byl blisko nas, jestesmy jedynym klubem ktory zagwarantuje mu pierwszoplanowa role bo praktycznie w innych top'ach sa one obsadzone.

Zna wlochy, sprawdzil sie tu, jest w zyciowej formie etc.

Chce wygrywac - z nami na pewne Serie A i walke o LM.

Dla mnie to Caldara, Tolisso i Sanchez w pelni wystarcza na mega udane mercato. Prawa obrona wytrzyma jeszcze rok z Danim i Lichem.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 14:52

Adrian27th pisze:Dla mnie to Caldara, Tolisso i Sanchez w pelni wystarcza na mega udane mercato. Prawa obrona wytrzyma jeszcze rok z Danim i Lichem.
Dla mnie ta trójka zawodników to też byłoby bardzo dobre okienko, bo pozyskujemy 2 zawodników do pierwszego składu (Tolisso i Sanchez), a do tego mocnego kandydata do pierwszego składu w przyszłości.

Gdyby do tego przyszedł jeszcze jakiś prawny obrońca, to byłoby 10/10.

Niestety martwią mnie już kilkumiesięczne negocjacje nowego kontraktu Dybali. Mimo zapewnień Marotty i piłkarza, że wszystko jest ok, to coś mi tu śmierdzi. Odejście Dybali oznaczałoby pewnie przejście na 4-2-3-1 z Pjanicem w miejscu Dybali oraz Marchisio/Khedirą i Tolisso za nim.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 15:01

pumex pisze:Jaram się Tolisso, ale tak naprawdę mokre sny wywołuje u mnie Sanchez, bo to właśnie Chilijczyk byłby idealny do obecnego 4-2-3-1 w miejsce Mandzukicia.

Cuadrado-Dybala-Sanchez __________ Sanchez-Dybala-Mandzukić
-----------Higuain------------___________ -----------Higuain------------

^^^^^^^^matkoboskokochano :o ^^^^^^^^^
Gdyby wzmocnił nas wyłącznie Alexis, to producenci chusteczek i tak odnotowaliby znaczący wzrost sprzedaży wśród fanów Juventusu :D Mandzukić i Cuadrado nie nadają się do pierwszego składu, ale jak pomyślę, że choć raz moglibyśmy wyjść:

Higuain
Sanchez-Pjanić-Dybala
Marchisio-Khedira
Sandro-Chiellini-Bonucci-Alves
Buffon

Prawdopodobnie najmocniejsza 11stka Juventusu we współczesnej historii i TOP1-3 na świecie. W końcu atak bez słabych punktów nie ustępujący MSN czy BBC + defensywa konkurująca o numer 1 wyłącznie z Bayernem. Większość zespołów obsrałaby się na rzadko już w tunelu. Nie widziałbym nas odnoszących porażkę w takim ustawieniu.

Oczywiście to wszystko na papierze ;)

Chilijczyk to dla mnie zdecydowanie piłkarz sezonu, a Złotą Piłkę wręczyłbym mu z miejsca. Nikt indywidualnie nie ma takiego wpływu na grę i wyniki swojego zespołu jak Sanchez na tle beznadziejnego Arsenalu (właśnie zbierają cięgi od WBA).

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 15:18

Robaku pisze:Ale co do młodych Włochów to:

- my niestety nie jestesmy w pozycji do ich ogrywania, tzn. fajnie cenimy Belotiego, Berardiego czy też Bernardeschiego,ale tych zawodników możemy wziąc teraz,kiedy ich pozycja jest ugruntowana, a nie w chwili kiedy trzeba dać im czasu do ogarnia - patrz Sturaro
No właśnie mamy najlepszą pozycje do ogrywania, bo Serie A ciągle wygrywamy i możemy ogrywać młodych Włochów ze słabszymi zespołami, ale Allegri na nich nie stawia.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 15:19

Krążą plotki, że Alexis już się spakował i czeka na ostatni mecz sezonu, żeby wylecieć z Londynu. Nie ma siły w świecie, która zatrzymałaby go w tym klubie.

Marotta. :pray:

Obrazek
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 16:37

ustawienie go głęboko w parze z np Khedirą mogłoby go wykastrować tak jak Pjanicia.
Wykastrowac? :prochno: Przeciez on gra Lyon najczesciej jako jeden z dwojki srodkowych pomocnikow.

La fidanzata d'Italia
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 16:46

Sanchez, Tolisso, Spinazzola to idealne okienko, ja jednak nadal uważam, że na prawą obronę/wahadło kogoś potrzeba.
W tej chwili Alves i Lichy wydają się być razem solidną parą, ale jak jeden wypada to robi się problem. Szczególnie że w ich wieku nagły zjazd formy może szybko nastąpić czy jakaś kontuzja. Dlatego ktoś taki jak Darmian były spoko bardzo. Wtedy skład byłby bardzo dobrze zabezpieczony.

Lemina, Asamoah wtedy out (możliwe, że też Sturaro).

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 16:59

ozob pisze:Wykastrowac? :prochno: Przeciez on gra Lyon najczesciej jako jeden z dwojki srodkowych pomocnikow.
Po co się bezmyślnie odnosisz do czyichś postów? Nie chce Ci się ruszyć łepetyną przed napisaniem czegokolwiek? Wyobraź sobie, że wiem o Tolisso grającym w Lyonie w 4-2-3-1. Wyobraź sobie też, że 4-2-3-1 to nie tylko cyferki, ale ustawienie różnie interpretowane przez poszczególnych trenerów. Pjanić gra u Allegriego dużo głębiej niż Tolisso u Genesio, mimo że na papierze ich nazwiska pojawiają się czasem w tym samym miejscu. Przynajmniej tyle wiem z nielicznych meczów, które widziałem w tym sezonie. Tyle Ci powinno wystarczyć do skumania. Bez odbioru.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 18:02

ozob pisze:
ustawienie go głęboko w parze z np Khedirą mogłoby go wykastrować tak jak Pjanicia.
Wykastrowac? :prochno: Przeciez on gra Lyon najczesciej jako jeden z dwojki srodkowych pomocnikow.
Oglądaj zdobrze spotkania ozob . Tolisso to bardziej ofensywny pomocnik niż defensywny z tego co widać oglądając Lyon, choć w defensywie także wygląda dobrze, szczególnie jak Lyon się cofa, ale to dzięki mądrości w ustawianiu się tego zawodnika jak i warunków fizycznych.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 18:25

Pjanic ma po prostu inne obowiązki i tyle, gra trochę bardziej z tyłu, sądzę że przy lepszym graczu i nominalnym na pozycję LN, jego gra da nam o wiele więcej - tylko sobie wyobraźmy lewą stronę - Sandro - Pjanic - Sanchez/Anderson... Prawa strona - Alves - Tolisso - Cuadrado - jest moc! Dybala za plecami Higuaina na szpicy. Chociaż ten Bernardeschi na prawą, bo z Berardim kolejne krzywe jazdy są, przez które już chyba definitywnie można go sobie wybić z głowy?

Sanchez marzenie, ale już okienko Anderson i Tolisso + Spinazzola byłoby super. Prawa obrona - Danilo - marzy mi się ten gracz, tak jak podoba mi się Douglas Costa - jako opcja na oba skrzydła ofensywne - ale ten to byłby mega drogi.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 18:39

jpjp5 pisze:

- my niestety nie jestesmy w pozycji do ich ogrywania, tzn. fajnie cenimy Belotiego, Berardiego czy też Bernardeschiego,ale tych zawodników możemy wziąc teraz,kiedy ich pozycja jest ugruntowana, a nie w chwili kiedy trzeba dać im czasu do ogarnia - patrz Sturaro
No właśnie mamy najlepszą pozycje do ogrywania, bo Serie A ciągle wygrywamy i możemy ogrywać młodych Włochów ze słabszymi zespołami, ale Allegri na nich nie stawia.
przypomne ci zeszłoroczny rewanz w połfinale CI i wystawienie drugiego składu i młodych.

Nie, nie możemy sobie pozwolić na wystawianie młodych w co drugim meczu, bo każdym mobilizuje sie na Juve. Każdy czy to Crotone, Bologna czy Lazio.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 18:48

pumex pisze:
ozob pisze:Wykastrowac? :prochno: Przeciez on gra Lyon najczesciej jako jeden z dwojki srodkowych pomocnikow.
Po co się bezmyślnie odnosisz do czyichś postów? Nie chce Ci się ruszyć łepetyną przed napisaniem czegokolwiek? Wyobraź sobie, że wiem o Tolisso grającym w Lyonie w 4-2-3-1. Wyobraź sobie też, że 4-2-3-1 to nie tylko cyferki, ale ustawienie różnie interpretowane przez poszczególnych trenerów. Pjanić gra u Allegriego dużo głębiej niż Tolisso u Genesio, mimo że na papierze ich nazwiska pojawiają się czasem w tym samym miejscu. Przynajmniej tyle wiem z nielicznych meczów, które widziałem w tym sezonie. Tyle Ci powinno wystarczyć do skumania. Bez odbioru.
Tyle wiesz, ze nic nie wiesz, bo nie kumasz oczywistych rzeczy. Pjanic i Khedira tez graja mniej wiecej w tym samym miejscu, ale zadania maja zgola odmienne. Jeden gra glebiej i rozprowadza pilke od tylu, a drugi gra wyzej i odpowoedzialny jest przede wszystkim za odbiory, zamykanke stref, ustawianie sie etc. Tolisso, o ile przyjdzie, nie bedzie zastepstwem Bosniaka, bo ta rola jest przewidziana dla Marchisio, co jak byk pokazuje rotacja stosowana przez Maxa, ale to jest zawodnik, ktory odciazy, pozniej wygryzie Khedire ze skladu. W dodatku gracz Lyonu dalby nam mozliwosci, oczywoscie przy odpowiedniej ilosci pomocnikow, grania 3 w pomocy gdzis wystepowalby jako B2B.

Ofensywny pomocnik? :rotfl:
choć w defensywie także wygląda dobrze, szczególnie jak Lyon się cofa, ale to dzięki mądrości w ustawianiu się tego zawodnika jak i warunków fizycznych
Wypisz wymaluj SP z papierami na granie jako B2B.

La fidanzata d'Italia
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 19:11

Ale gra jako ofensywny pomocnik w Lyonie. Ale czy nim jest ? Nie wiem.

Obrazek
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 19:12

Robaku pisze:
jpjp5 pisze:

przypomne ci zeszłoroczny rewanz w połfinale CI i wystawienie drugiego składu i młodych.

Nie, nie możemy sobie pozwolić na wystawianie młodych w co drugim meczu, bo każdym mobilizuje sie na Juve. Każdy czy to Crotone, Bologna czy Lazio.
Ale ja nie mowie o zmianie całego składu na rezerwowy tylko 2-3 zawodników. Barcelona nie gra co drugiego meczu rezerwowym składem a co chwile wprowadza młodych ze szkółki. Dlaczego Rugani i Pjaca dostaja tak mało szans? W tym sezonie w lidze Pjaca rozegrał mniej wiecej 4 mecze a Rugani 9 meczy (liczyłem minutowo), a jest 28 kolejka. A 15 meczy w lidze wygrywaliśmy co najmniej 2 bramkami. Także myslę że fajnie jakby Allegri dawał częściej grać młodym.

Zablokowany