Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 17:14

No niestety póki co Milan jest poza zasięgiem reszty stawki. Grają fajny konsekwentny futbol, utrzymują się przy piłce i dzisiaj nie pozwolili Bolonii na zbyt wiele. Widać rękę Allegriego, chociaż z takim potencjałem kadrowym trudno nie zamiatać w lidze.

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 23:45

Milan wygląda coraz poważniej na głównego faworyta do Scudetto. Mercato wykorzystali najlepiej jak mogli, wzmocnili pozycje ,które wymagały obsadzenia klasowymi zawodnikami i wyszło im to świetnie. Ibra strzela praktycznie gola za golem i z całą pewnością gra opiera się głównie na nim i widać tego efekty. Wszystko to jednak za niezłą sumkę którą wypłaca mu Milan ;) Milan w sensie kadrowym jest przed nami ale jeżeli dobrze wykorzystamy zimowe "okienko" ,a Milan nie powiększy nad nami przewagi punktowej to będzie się ciekawie zapowiadać druga część sezonu. Drugie miejsce jak najbardziej w naszym zasięgu. W następnej kolejce Milan zagra z Romą i tu pojawia się dla ans szansa na zmniejszenie straty do lidera, będzie ciekawie ;)

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 00:05

Sęk w tym, że musielibyśmy wygrac z Chievo na ich stadionie. O ile Chievo to nie zespoł taki jak Inter, Roma czy Lazio, to z ogórkami niestety kopiemy się po czole. Mam nadzieję na trzy punkty.

Wracając do tematu, nic tylko pogratulowac Milanowi kolejnego zwycięstwa. To już pewne, że Milan będzie walczył o podium na koniec sezonu. Mamy do nich tylko 6 punktów, co jak co ale jest to mała strata. Poprzedni sezon mógł pokazac każdemu, że taką stratę można błyskawicznie odrobic, ale i można błyskawicznie stracic kontakt z liderem, remisując/przegrywając z ogórkami.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 00:13

Spokojnie, można w kółko przypominać pamiętny rok 2002 :smile: ale na razie bez "fap","fap" . Może 2010 będzie takim nowym cudem :smile:

Jeżeli Milan polegnie na Romie, ewentualnie będzie remis, a My wygramy z Chievo, zapowiada się ciekawa II połowa sezonu, zwłaszcza po mercato.

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 06:48

Primo, najważniejsze :C oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia, też marzy mi się 30-te Scudetti, ale musimy pamiętać, że to my w tym roku zmieniliśmy połowę drużyny, trenera, prezydenta oraz dyrektora generalnego kończąc na Panu bez kontuzji. Natomiast Milan dokupił Boatenga, Robinho i Cygana ... nasza maszynka dopiero się rozkręca ...

Due Milan od połowy lutego będzie miał przecież na głowie Ligę Mistrzów , my możemy się skupić na Serie A co jest niewątpliwie plusem ...

Tre, każda drużyna w ciągu sezonu przechodzi kryzys większy bądź mniejszy ... na nich też przyjdzie pora ( regres formy, kontuzje)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 07:53

Adi666666 pisze:Due Milan od połowy lutego będzie miał przecież na głowie Ligę Mistrzów , my możemy się skupić na Serie A co jest niewątpliwie plusem ...
problem w tym, że Milan przy "dobrym" losowaniu (a jest na to spora szansa) tę ligę mistrzów może mieć na głowie tylko przez 2-3 tygodnie (nie wiem ile będzie przerwy pomiędzy pierwszym meczem a rewanżem) :wink:

Milan gra teraz z Romą u siebie, więc remis biorę z pocałowaniem ręki w ciemno :wink:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 11:28

mateo369 pisze:
Adi666666 pisze:Due Milan od połowy lutego będzie miał przecież na głowie Ligę Mistrzów , my możemy się skupić na Serie A co jest niewątpliwie plusem ...
problem w tym, że Milan przy "dobrym" losowaniu (a jest na to spora szansa) tę ligę mistrzów może mieć na głowie tylko przez 2-3 tygodnie (nie wiem ile będzie przerwy pomiędzy pierwszym meczem a rewanżem) :wink:

Milan gra teraz z Romą u siebie, więc remis biorę z pocałowaniem ręki w ciemno :wink:
1/8 - pierwsze mecze .........15-16 luty 2011 & 22-23 luty 2011
1/8 - rewanże ................. 8-9 marzec 2011 & 15-16 marzec 2011

losowanie oczywiście w piątek 17.12.2010 o godzinie 12:00 w Nyonie także wtedy poznamy rywali Romy Milanu i Interu.

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 12:18

Adi666666 pisze:Tre, każda drużyna w ciągu sezonu przechodzi kryzys większy bądź mniejszy ... na nich też przyjdzie pora ( regres formy, kontuzje)
A na poczatku sezonu to co bylo? Cesena, Catania, meczarnie z Genoa..
Malo to Milan ma/mial kontuzji? Nesta, Silva, Pato, Oddo, Pippo, Flamini, Zambrotta, Antonini, Pirlo to gracze ktorzy na krocej badz dluzej wypadli/wypadali ze skladu...

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 12:26

Bubu1899 pisze:
Adi666666 pisze:Tre, każda drużyna w ciągu sezonu przechodzi kryzys większy bądź mniejszy ... na nich też przyjdzie pora ( regres formy, kontuzje)
A na poczatku sezonu to co bylo? Cesena, Catania, meczarnie z Genoa..
Malo to Milan ma/mial kontuzji? Nesta, Silva, Pato, Oddo, Pippo, Flamini, Zambrotta, Antonini, Pirlo to gracze ktorzy na krocej badz dluzej wypadli/wypadali ze skladu...
e 2-3 mecze to kiepski kryzys :p .... a tak poważnie zobaczymy jak będzie nie ma co wróżyć z fusów już w ten weekend się przekonamy Milan - Roma , Chievo - Juve zobaczymy jak oba kluby zakończą rok 2010 :)

pzdr 8)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 12:30

Ważne jest przede wszystkim nie patrzeć na innych tylko na siebie i zwracać uwagę na to ile traci się do lidera, a nie ile kto ma straty do nas.
Milan jest jak każda inna drużyna, może stracić pkt w ostatnich minutach po indywiduwalnych błędach, po błędach sędziego, innym razem mogą przeważać cały mecz, a i tak przegrają.
Tak może być i z Juventusem i każdym innym klubem.
W końcu gdzieś zgubią pkt i oby Juve nie.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2010, 11:36

Słyszeli, że całkiem prawdopodobna jest przeprowadzka Cassano do Milanu? Szykuje się tam iście wybuchowa mieszanka - cygan, Robinho, Cassano, mam nadzieję, że chłopaki nie pozabijają się. Pytanie jak pogodzić tak wielu dobrych ofensywnych graczy - Ibrahimović, Robinho, Boateng, Ronaldinho, Pato.
Szkoda, że nie bierzemy udziału w wyścigu po Antonio, taki zawodnik byłby bardzo przydatny..

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2010, 20:06

Jeśli to prawda to Dinho już na wylocie.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2010, 18:11

Wydaje mi się ze cassano moze w milanie rozwalić atmosfere.Jezeli Allegri potrafiłby zrobić z niego to co DN w Sampie to bedą groźni.. ale co się będzie działo jezeli cassano znowu zacznie rozrabiać,,z cyganem się zagryzą.. ale z drugiej strony zlatan przestanie być święty.. dużo spraw może z tego wyniknąć.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2010, 19:49

a nie wydaje wam sie ze Marotta moze sprzatnac Cassano mediolanczykom w ostatniej chwili sprzed nosa? Mi sie to wydaje calkiem realne, Del Neri na pewno by sobie dobrze poradzil z nim w Juve i mysle ze sam Cassano tez by nie mial nic przeciwko

szczerze mowiac licze na taka niespodzianke

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2010, 20:35

white_wolv pisze:a nie wydaje wam sie ze Marotta moze sprzatnac Cassano mediolanczykom w ostatniej chwili sprzed nosa? Mi sie to wydaje calkiem realne, Del Neri na pewno by sobie dobrze poradzil z nim w Juve i mysle ze sam Cassano tez by nie mial nic przeciwko

szczerze mowiac licze na taka niespodzianke
Wobec wypowiedzi Cassano, jego agenta, Gallianiego, Marotty, a nawet Tottiego (:prochno:)... to by była bez wątpienia niespodzianka. Niestety... mało prawdopodobna, choć rzeczywiście jeszcze możliwa. Najważniejszą kwestią przy wyborze Juve byłby pewnie Del Neri i Marotta, choć w chwili obecnej Fanantonio nie miałby raczej problemów z wywalczeniem pierwszej jedenastki. Tylko... kto to wytłumaczy Del Piero ? Wtedy już ławka (na początku) murowana. A jak już jestem przy tym... Czy tylko ja mam wrażenie, że Del Neri stopniowo przyzwyczaja Pinturicchio do bycia raczej jokerem, niż zawodnikiem co mecz występującym w pierwszym składzie ? Moim zdaniem to smutne, acz rozsądne. Nie chodzi o odsunięcie Alessandro, tylko oszczędzanie jego sił na cały sezon. I następne też.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
ODPOWIEDZ