Seriale
- francois
- Juventino
Niestety także należę do dexterosceptyków...
Jak dla mnie ocena 6. sezonu to co najwyżej 6/10.
Na nowy sezon będę czekał z niecierpliwością. Obym się znowu nie zawiódł.Ostatnia scena finałowego odcinka faktycznie jest niesamowita, ale w kontekście całego sezonu traktuję ją raczej jako próbę reanimacji tego serialu. Cóż, tonący brzytwy się chwyta... Scenarzyści wytoczyli ciężkie działa, ale prawdę mówiąc, niemal pewne było, że podobna sytuacja w końcu musi się wydarzyć.
Jak dla mnie ocena 6. sezonu to co najwyżej 6/10.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Finał Dextera słabiutki... Źle się to oglądało. Oczywiście ostatnia scena odcinka w jakiś sposób rekompensuje rozczarowanie, ale niesmak pozostał. Po tym co się wydarzyło serial może zmienić lekko kierunek i dzięki temu odzyskać świeżość. Liczę, że w przyszłym sezonie Louis będzie głównym przeciwnikiem Dextera.
Oglądałem wczoraj też ostatni wyemitowany odcinek (teraz został tylko finał) American Horror Story. Zdecydowanie najlepszy odcinek jak do tej pory. Serial jest zwyczajnie masakryczny, nie mogę się doczekać finału. Oglądał ktoś?
http://www.filmweb.pl/serial/Uwięziony-2009-479720
Oglądałem wczoraj też ostatni wyemitowany odcinek (teraz został tylko finał) American Horror Story. Zdecydowanie najlepszy odcinek jak do tej pory. Serial jest zwyczajnie masakryczny, nie mogę się doczekać finału. Oglądał ktoś?
A The Prisoner widziałeś? Dobra, dość nietypowa produkcja. Mnie się podobała. Odcinków 6.pan Zambrotta pisze:poleca ktoś jakiś dobry mini-serial? tak do łyknięcia w tydzień, na spokojnie.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja oglądałem. No muszę przyznać że ostatnie odcinki są naprawdę dużo lepsze niż ten chaos, który panował na początku. Szkoda mi trochę, że zepchnięto na drugi tor postać Vivien, no ale wygląda to wszystko całkiem nieźle.steru pisze:Oglądał ktoś?
Ponoć finałowy odcinek ma mieć 90 minut bo twórcy chcieli zrobić 13 odcinków ale stacja uparła się, żeby skończyć przed świętami i dlatego zrobią podwójny finał. [nie wiem czy to prawda bo jakoś nie chciało mi się szukać potwierdzenia]
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011, 14:50 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- steru
- Qualità Juventino
Finał pierwotnie miał trwać 2 godziny. Czas skrócono do 90 minut ponieważ praca na planie ruszyła dość późno i zabrakło czasu. Żeby dać radę stworzyć odcinek 2 godzinny, rzeczywiście emisja musiała by mieć miejsce w święta a stacja obawia się, że wtedy nikt nie będzie chciał tego zrytego serialu oglądaćOuh_yeah pisze:Ja oglądałem. No muszę przyznać że ostatnie odcinki są naprawdę dużo lepsze niż ten chaos, który panował na początku. Szkoda mi trochę, że zepchnięto na drugi tor postać Vivien, no ale wygląda to wszystko całkiem nieźle.steru pisze:Oglądał ktoś?
Ponoć finałowy odcinek ma mieć 90 minut bo twórcy chcieli zrobić 13 odcinków ale stacja uparła się, żeby skończyć przed świętami i dlatego zrobią podwójny finał. [nie wiem czy to prawda bo jakoś nie chciało mi się szukać potwierdzenia]

Co by się nie działo, to drugi sezon jest zamówiony.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Od siebie polecam Sherlocka od BBC z Hobbitem w roli Watsona.pan Zambrotta pisze: poleca ktoś jakiś dobry mini-serial? tak do łyknięcia w tydzień, na spokojnie.

Trzy półtoragodzinne odcinki naprawdę wciągającego serialu.
Wiem, że porównanie z pupy, ale jakoś mi się to American Horror Story z Desperate Housewives kojarzy. 90% sezonu ciągłe pitu pitu i nagle ŁUP! coś się dzieje. Aktorsko bardzo mi się tu podoba Jessica Lange, Constance to zresztą chyba kluczowa postać w tej całej układance.
- steru
- Qualità Juventino
Oj Juras, Juras... AHS porównujesz do DH? Jakie pitu pitu a potem bum? Przecież w American Horror Story cały czas się coś działo konkretnego. Ogrom wątków od początku był poruszany, żeby z upływem czasu połaczyć je w kupę
Pojawił się nowy zwiastun Spartacusa, serial wraca 27 stycznia
http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/182 ... Vengeance/

Pojawił się nowy zwiastun Spartacusa, serial wraca 27 stycznia

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Przecież przyznałem na początku, że porównanie z pupy.steru pisze:Oj Juras, Juras... AHS porównujesz do DH? Jakie pitu pitu a potem bum? Przecież w American Horror Story cały czas się coś działo konkretnego. Ogrom wątków od początku był poruszany, żeby z upływem czasu połaczyć je w kupę![]()

Te kolejne zabójstwa stały się dla mnie tak oczywiste i normalne jak gapowatość Susan, klasa Bree itp. Takie dziesięć odcinków o niczym.

- francois
- Juventino
Przeczytałem komentarz z fabułą serialu na FilmWebie i pomysł wydaje mi się bardzo oryginalny. Warto obejrzeć?steru pisze:A The Prisoner widziałeś? Dobra, dość nietypowa produkcja. Mnie się podobała. Odcinków 6.pan Zambrotta pisze:poleca ktoś jakiś dobry mini-serial? tak do łyknięcia w tydzień, na spokojnie.
Do tego serialu też się przymierzałem, ale usłyszałem opinie, że ciągle się tam tylko ruchają i zabijają, więc mój zapał trochę opadł, gdyż preferuję 'głębsze' produkcje.steru pisze:Pojawił się nowy zwiastun Spartacusa, serial wraca 27 stycznia
Kto rozwieje moje wątpliwości?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jednak pudło bo finał ma 50 minut, a moim zdaniem i tak co najmniej o połowę za dużo bo pomysłu na fabułę twórcy mieli na jakiś kwadrans.steru pisze:Finał pierwotnie miał trwać 2 godziny. Czas skrócono do 90 minut
Oglądał już ktoś?
- steru
- Qualità Juventino
90 minut z reklamamiOuh_yeah pisze:Jednak pudło bo finał ma 50 minut, a moim zdaniem i tak co najmniej o połowę za dużo bo pomysłu na fabułę twórcy mieli na jakiś kwadrans.steru pisze:Finał pierwotnie miał trwać 2 godziny. Czas skrócono do 90 minut
Oglądał już ktoś?

Główny bohater tragedia. Gdyby nie jego pomocnik wilkocośtam to nie dałoby się tego oglądać. Wolę Supernaturala.me7a7ron pisze:Chyba wcześniej nikt nie mówił o nowym serialu Grimm. Pilot był genialny potem nieco spuścili z tonu ale nadal przyjemnie się ogląda. Polecam
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Cóż, o Dexterze wszystko zostało już napisane, więc powtarzać się po Was nie będę. American Horror Story - po zajefajnym początku idzie na dno. A już finał sezonu wg mnie był totalną porażką. Jednakże, z ciekawości zacznę drugi sezon. Jedyny serial, który obecnie oglądam (reszta ma przerwy), to Leverage i cały czas daje radę.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.