Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 21:55

Crunny pisze:No chyba, że jeszcze przedłuży, ale skoro nie zrobił tego do tej pory, to wątpię.
... skoro nie zrobił tego do tej pory, tzn. że niewiele brakuje do przedłużenia, bo zawodnik takiej klasy nie narzeka na brak ofert klubów chcących zaklepać go sobie na lato za free.

Obrazek
lysy1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:59

Kurcze, nawet przy wymianie 1do 1 za dowolnego naszego śp na Candreve/Andersona z Lazio Juventus dostałby olbrzymiego kopa. Mielibyśmy chociaż namiastkę prawego skrzydła Zambrotta-Camor, chociaż Lichy mimo że waleczny i szybki to troche upośledzony technicznie.
a teraz tak na serio: nie lepiej sprzedać jednego z dwójki Vidal/ Pogba( bo wiadomo,że Marchisio długo zostanie) i skompletować porządne skrzydła bez większej straty jakości w środku?

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 00:07

mrozzi pisze: Dzisiejszym golem w spotkaniu z Milanem Zaza mocno pracuje na transfer do Juve. :wink: Cudo. Zaza + Berardi brzmi świetni
Yyy, Ty tak na serio? :think:
-JuveFan- pisze:Beppe Marotta : " Wesley Sneijder può arrivare solamente alle nostre condizioni " .

Marotta podobno tak powiedział przed dzisiejszym meczem?
Mam nadzieje, ze Turasy pozostana nieugiete do konca chcac nas wydymac bez lubryfikatora i ten Pan do nas nie zawita.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2015, 00:19 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 00:08

lysy oni nie sprzedadzą Pogby żeby kupić mocnych skrzydłowych.
Sprzedamy Pogbe to wykupimy Pereyre za jakieś 15 mln, Zaze za 15 i Berardiego za 15 do tego Ruganiego cena napewno wzrośnie, czyli za połówkę kolejny 5 /6 mln euro i do tego kogoś może do ofensywy kupimy ale pozycji do obstawy jest naprawdę sporo bo o ile na pozycji Pirlo można wystawić Markiza to jeszcze przecież boki obrony lada moment będą nawalać, więc trzeba będzie też tam zadziałać.
Za Pogbe dostaniemy pewnie z 70 baniek, na więcej nie liczę, pismaki przesadzają.
O sprzedaż Pogby się nie martw bo sprzedamy ale nie licz na jakieś cuda.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 00:10

Crunny pisze:
filippo pisze:
Crunny pisze: - wykupujemy Berardiego (15 mln),
Chwila, nie mamy czasem połówki Berardiego? Jeśli tak to rozumiem, że to 15 mln to cena całego piłkarza i my wykladamy połowe z tego?
Ponoć musimy zapłacić 15 mln za jego połówkę! Tak cena została ustalona w zeszłe lato.
I dobrze. Gość gra świetnie w tym sezonie. Lepiej niż w poprzednim. Jest mniejszym egoistą i sporo pracuje w defensywie. Musimy go wziąć. Dzisiaj pyknął fajną asystę do Sansone w meczu z Milanem.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 00:30

Taaa... bo Berardi to nie jest mocny skrzydłowy. Chyba tylko za sprawą tego, że mamy już do niego prawa.

Nie jestem fanem Zazy. Zdecydowanie nie można tego o mnie powiedzieć. Jednak mam wrażenie, że mógłby on być lepszym rozwiązaniem dla Juventusu niż Morata. Przynajmniej potrafi strzelać gole, które decydują o liczbie zdobytych punktów.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 11:14

Zimę trzeba odpuścić, jeszcze przyjście Sneijdera okaże się strzałem w 10, Marotta spocznie na laurach a za 2 lata obudzimy się z ręką w nocniku, bo odmładzanie kadry będzie takimi graczami jak Morata czy Pereyra. Na dobrą sprawę poza napastnikami to Juventus gra już 4 sezon tymi samymi zawodnikami, to już jest trochę za długo, potrzeba świeżej krwi, ale nie takiej jak przyszła latem bo to minione okienko było na razie najgorszym Marotty w Juve. Każda drużyna z topu rotuje składem, a Juventus stawia na zgranie, ale wraz ze zgranie przychodzi automatyzm, który niestety zawiera też złe momenty co pokazał wczorajszy mecz, gdzie po raz kolejny włączył się tryb,że ten mecz już jest wygrany a drugie 45minut sobie odpoczniemy.
Latem w końcu trzeba wzmocnić pierwszą drużynę a nie jak ostatnio ławkę, co i tak wyszło bardzo średnio.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 13:59

sebatiaen pisze:Sprzedamy Pogbe to wykupimy Pereyre
Ja byłbym za sprzedażą Drewnianego Chłopca. Chłop się już nie rozwija, a cofa. Jak nie było sentymentu do Alexa, tak do Giorgio nie powinno być tym bardziej. Dla przykładu Chelsea będzie już wkrótce szukać kogoś w miejsce Terrego, może skuszą się na Włocha?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 14:05

Teraz tego drewnopulosa nikt nie będzie chciał nawet...poza tym on nie ruszy się z Juve...ma dobry kontrakt, bez względu na wszystko gra w pierwszym składzie Juve i reprze...po co mu odchodzić ?

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 14:22

Nie przesadzajmy. To wciąż bardzo dobry obrońca i ma markę. Zmiana otoczenia wyjdzie mu na dobre. Ba, nawet kilka spotkań na ławce powinno chłopa naprostować. Też nie kumam dlaczego nie gra Ogbonna, który jak dostawał swoje szanse to prezentował się świetnie niezależnie od strony.

Słusznie na forum ktoś zauważył (nie wiem, gdzie to widziałem więc pozostawię tę nieelegancką formę), że od lat męczymy ten sam skład i przydałoby się przemeblować kadrę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 14:31

Nie da się ukryć, że świeża krew przydałaby się...co z tego, że latem sprowadzili takiego Moratę czy Comana skoro i tak gra Llorente lub Pereyra mimo, że graja piach...to nie motywuje...
Ja należę do tych, którzy byli zwolennikami pozyskania Pereyry ale już mi przeszło...naprawdę chętniej widziałbym na boisku Padoina niż jego a to u mnie coś nowego...

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 14:35

Ewentualna sprzedaż Chielliniego (bo rozumiem, że to on kryje się pod pseudonimem Drewniaka) prawdopodobnie by nam się nie opłaciła. To zawodnik z doświadczeniem, z możliwościami, tyle że bez formy, natomiast w dobrej dyspozycji jest piłkarzem klasy międzynarodowej i chyba jako jedyny z obecnie dostępnych defensorów nie ma momentów, w których kisiel spływa mu po nodze ze strachu przed rywalem. Myślę, że wietrzenie kadry nie powinno się w żadnym wypadku rozpoczynać od Chielliniego - prędzej od Pirlo, Llorente a nawet Buffona. Natomiast zgadzam się, że ławka to jest coś czego Giorgio bardzo potrzebuje.
Arbuzini pisze:Słusznie na forum ktoś zauważył (nie wiem, gdzie to widziałem więc pozostawię tę nieelegancką formę), że od lat męczymy ten sam skład i przydałoby się przemeblować kadrę.
Tylko co miałoby to przemeblowanie oznaczać? Zastąpienie kilku obecnych zawodników miksem Zaz, Lealich, Ruganich i Pereyropodobnych zawodników za 17 milionów? Wówczas chyba mocno zbliżylibyśmy się do punktu wyjścia.

Podstawą jest dobry trener. Trener, któremu można powierzyć częściowy nadzór nad zmianą pokoleniową i budowę czegoś nowego od strony sportowej. Takiego trenera nie mamy, więc tym trudniej myśleć o próbie prawdziwego odświeżenia.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 15:06

Pumi, ale Ruganiego to Ty szanuj. Jest też Ogbonna więc ja by była opcja na dobrą sprzedaż Chielliniego to uznałbym to za rozsądny ruch. Nie sposób nie patrzeć mu już w metrykę, a zawsze bazował na swojej motoryce. No, bo przecież nie na technice ;)

Ihmo też są inne zawodnicy, którzy w przypadku dobrej oferty powinni być sprzedani jak Llorente czy Asamoah. Na dobrą ekonomicznie ofertę za Buffona i Pirlo nie ma szans. Zresztą nie wiem skąd się bierze przekonanie, że Gigi źle broni. Te jego uśmieszki są irytujące, ale gra dobrze. Andrzej powinien pełnić w zespole taką funkcję, jak Del Piero w swoim ostatnim sezonie.

Naszym największym problemem nie są bramkarze, obrońcy, czy pomocnicy, a zawodnicy stricte ofensywni. Berardi to dobry początek (np. do pary z Tevezem jeśli dalej mamy grać bez skrzydeł), ale przydałby się ktoś do kompletu na drugie skrzydło albo jako trequartista (najlepiej zawodnik dobry na obu tych pozycjach). Z taką jakością w ataku to nawet Mourinho czy Ancelotti nie zagwarantują nam 1/4 LM.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 15:36

pumex pisze:Ewentualna sprzedaż Chielliniego (bo rozumiem, że to on kryje się pod pseudonimem Drewniaka) prawdopodobnie by nam się nie opłaciła. To zawodnik z doświadczeniem, z możliwościami, tyle że bez formy, natomiast w dobrej dyspozycji jest piłkarzem klasy międzynarodowej i chyba jako jedyny z obecnie dostępnych defensorów nie ma momentów, w których kisiel spływa mu po nodze ze strachu przed rywalem.
Nie pamiętam już kiedy był w formie. Zaczynam się natomiast przekonywać do racji zawodników Serie A, którzy nadali mu miano najbardziej przewartościowanego piłkarza. Każdy jego kontakt z piłką, nawet za Conte, przyprawiał mnie o gęsią skórkę. Nie mówiąc o jego innych wadach.
Arbuzini pisze:Pumi, ale Ruganiego to Ty szanuj. Jest też Ogbonna więc ja by była opcja na dobrą sprzedaż Chielliniego to uznałbym to za rozsądny ruch. Nie sposób nie patrzeć mu już w metrykę, a zawsze bazował na swojej motoryce. No, bo przecież nie na technice ;)
Jego motoryka sprawia, że potyka się o własne nogi. Jest Angelo oraz Martin, do tego dochodzi Andrea, dlatego sprzedać, bo z gościem będzie tylko coraz gorzej. Pamiętacie strzał Icardiego, po którym Buffon musiał interweniować? To zasługa Giorgio, bo nie trafił w piłkę :| A jeśli o tym mowa to 3m56s.. Leo byłby objechany za taką próbę interwencji.
Arbuzini pisze:Ihmo też są inne zawodnicy, którzy w przypadku dobrej oferty powinni być sprzedani jak Llorente czy Asamoah.
Pirlo odejdzie, w jego miejsce wejdzie Marchisio i zabraknie piłkarza do rotacji. I drugie nie, jeśli przypomnimy sobie, że zarabia ok 2 mln euro, czyli +- tyle co Karzeł, który odchodzi po sezonie.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2015, 15:41 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2015, 15:39

Jeśli to prawda, że Nike chce interowi pokryć część kosztów transferu to nie mam pytań...dobrze, że Juve porzuciło tych wafli na rzecz Adidasa...

Przypuszczam, że to celowe działanie Nike, mające na celu danie kopa Juve...

Obrazek
Zablokowany