Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:10

mcsqrczybyk pisze:Co roku wydajemy całkiem sporą kasę. Rzecz w tym, że głupio.
Jednak nie do końca tak głupio skoro po dwóch 7. miejscach jesteśmy obecnie najsilniejszą drużyną w Serie A. Niejeden chciałby mieć tak "głupio" funkcjonującą firmę.
mcsqrczybyk pisze:Trio Morata, Sturaro, Marrone to ponad 30 mln euro.
Morata - młody Hiszpan w Serie A. Jedyne co jest w tym momencie jasne w sprawie tego transferu to ta frajerska klauzula.
Sturaro - 7,5 mln E za zagadkę. Też tego nie rozumiem, ale włoskie media uważają go za bardzo dobrego zawodnika. Kolejny transfer z serii "czas pokaże". Zresztą nieraz była już mowa o tym, że na tego typu ruchy mamy osobny budżet.
Marrone - ale co Marrone? Na pewno nie ściągnęliśmy go po to żeby wzmocnił skład. Szkoda, że nikt wcześniej nie wpadł na pomysł żeby przekwalifikować go na obrońcę, bo teraz to już będzie ciężko o ogranie na tej pozycji. Znając życie odejdzie gdzieś w lecie w ramach wymiany.

Możemy się przerzucać argumentami, czy Marotta jest zły, czy dobry. Na pewno jego działania bywają wkurzające i jego co drugie letnie okienko można uznać za udane. W stosunku do Secco zaliczyliśmy ogromny progres, chciało by się poczynić kolejny, ale do tego musiałaby się zmienić też rzeczywistość ekonomiczna, a to już nie leży w gestii DSa.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:17

fazzi pisze:Co z tym Sneijderem, przychodzi za czapkę gruszek czy nie ?
Nie tylko my się nim interesujemy. Mowa jeszcze o kimś, kto może dać więcej, niż tylko czapkę gruszek - Man Utd.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:23

Śmieszy mnie już ten Juventus. Ten klub nie kupi nikogo z TOP to jasne, ale żeby mieć problemy z ściągnięciem Shaqiriego czy jak to się tam pisze...jakby nie było rezerwowego w Bayernie to już jakaś kpina. Nawet gwiazdor, któremu klub wisi kasę za kilka miesięcy do nas nie chce przejść. 20 mln na Morate się znalazło, ale na gościa z potencjałem w mojej opinii większym od młodego hiszpana to już nie ma.
Kolejne okienko i kolejny raz próba podcierania dupska szkłem. Alternatywa alternatywy alternatywy. Wzięliby już zaryzykowali i ściągnęli Berardiego zamiast katować na tej pozycji Pereyre, któremu ewidentnie ta rola na boisku nie pasuje.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:26

z Moratą to mi się niezły wałek wydaje, któs nieźle przyrobił na tej transakcji :prochno: .

Oczywiście prywatnie.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:29

Shadow Marshall pisze:. Wzięliby już zaryzykowali i ściągnęli Berardiego zamiast katować na tej pozycji Pereyre, któremu ewidentnie ta rola na boisku nie pasuje.
Ty myślisz, że Berardi grałby jako ofensywny pomocnik ?:O

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:30

Na goal.com jest krótka info. o jakimś progresie ws. Snijdera (że ma być ok). Turcy wyceniają go na 11 mln euro
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2015, 20:32 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:31

fazzi pisze: Co z tym Sneijderem, przychodzi za czapkę gruszek czy nie ?
Ponoc do walki wlaczylo sie United, ale nie ma zadnej oferty. Jego transferu zazyczyl sobie rzekomo Van Gaal. My chcemy pilkarza w dalszym ciagu, ale nowych informacji brak (choc mielismy to dzisiaj z Galata omowic). Wiecej info ma byc 7.01.

Wczoraj, po meczu derbowym, trener Galaty przyznal, ze pozwoli na odejscie Holendra, jesli ten o to poprosi.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:32

Wrzaski i krzyki o tego Shaqiriego, obelgi w stronę Marotty, a czy to nie Allegri czasami stwierdził, że profil Sneijdera bardziej pasuje do jego koncepcji?

Ja osobiście Shaqiriego widziałbym bardziej na skrzydle, na pozycji trequartisty Sneijder jest o wiele bardziej pożytecznym piłkarzem. O ile byłem od zawsze wielkim entuzjastą talentu Szwajcara, tak jakoś z każdym kolejnym dniem przechodzi mi fascynacja tym piłkarzem i podświadomie czuję, że ewentualne ściągnięcie Sneijdera będzie lepszym rozwiązaniem.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2015, 20:33

Po co UTD Sneijder? Maja przecież lepszego Mate. Wydaje mi się, że to tylko wymysł pismaków.

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 02:47

Poprostu pisze:Po co UTD Sneijder? Maja przecież lepszego Mate. Wydaje mi się, że to tylko wymysł pismaków.
90% newsów w każdym okienku to wymysły ;)

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 13:48

Arbuzini pisze:
Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Podolski w Interze ekstra wzmocnienie, w tym temacie mielibyśmy gorzkie żale do Marotty, że ściąga szrot.
Ja bym sie cieszyl :)
Wiem, choć nie do końca rozumiem skąd Twoja fascynacja tym zawodnikiem. Ja bym wolał Ayewa :prochno: ;)
Ja tam do czarnych nic nie mam, nawet szacunku :prochno: A tak serio, to Ayew tez OK i chetnie bym go u nas zobaczyl, ale do Poldiego mam wiekszy sentyment.
stahoo pisze:
krystiank pisze:http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/in ... cji/j9tpye
Jeśli to jest prawda i Shaqiri pójdzie do Interu to naprawdę Miernota pokaże jaki jest genialny dla wielu tu jego zwolenników
No tak... W takich momentach zawsze chciałbym zapytać - kogo proponujesz na miejsce Miernotty? Nazwisko, albo najlepiej trzy (żeby można było wybrać) poproszę.
Podejrzewam, ze krystiank nie jest z zarzadu Juve, wiec nie musi miec wiedzy na temat dyrektorow sportowych. Ja osobiscie chcialbym kogos z poza Italii.
Virgil pisze: Panuje jakieś dziwne przekonanie że Szwajcar to jakiś top, a gość przez kilka lat ostatnich odkąd poszedł do Bayernu to zagrał może z 4 naprawdę dobre mecze głównie na MŚ. Do tego jest to skrzydłowy a nie ofensywny pomocnik, z tego co widziałem to on się na kogoś grającego za plecami napastników nie pasuje.
Nie rozumiem o co ta cała zadyma.
Naleze do obozu zwolennikow Shaqa, wiec odpowiem za siebie: jasne, ze Szwajcar, to nie Cristiano Ronaldo, ale prezentuje poziom lepszy niz 80% naszych ofensywnych zawodnikow, wiec chcac nie chcac wyciaga nas level up. Jasne, ze na trequartiste pasuje mniej niz Sneijder, ale czy koniecznie musimy siepac 4-3-1-2? Dziwi mnie tez to, ze niektorzy roztoczyli nad Pereyra parasol ochronny i do jego "dokonan"(prawie 13 pelnych meczow, 2asysty, 0 goli + masa zwalonych sytuacji podbramkowych) w tym sezonie nic nie maja, natomiast dissuja Shaqiriego, jaki to on jest przeslaby, bo przegrywa walke o pierwszy sklad z Robbenem/Riberym i ma tylko dwie bramki i dwie asysty (w 6 pelnych meczach).
A na przyrownania Szerdana do Giovinco spuszczam zaslone milczenia :doh:
mrozzi pisze:Allegri potwierdzil na konferencji przedmeczowej, ze szukamy obroncy i trequartisty, a przybycie Sneijdera bardzo by go uradowalo. Nie ma wiec watpliwosci, ze szukamy kogos do formacji ofensywnej i nie jest to wymysl prasy.
Czyli niegrajacy Portugalec i bardzo drogi powrot z tureckiej emerytury potwierdzeni. Żal.it
Morgesztern pisze:
mcsqrczybyk pisze:Dla mnie Marotta jest płotką i nie wszedł na poziom, jakiego oczekuje się od osób na tym stanowisku w najmocniejszych klubach Europy. Jest dobry w małych transakcjach, bo to robił przez całe życie. Jednak wielki klub, to wielkie przedsiębiorstwo i nie ma miejsca na sentymenty. Marotta nie przeprowadził żadnego dużego transferu, nie potrafi w żaden sposób przyciągnąć zawodników z Topu. Na miękkich graczy nie ma miejsca we współczesnej piłce. Zwłaszcza na takim stanowisku.
Znowu to samo... A Vidal, Pogba, Pirlo, Tevez, Barzagli etc.?
Nie, ze chce na sile dopieprzyc Marotcie, ale z czystej ciekawosci: z kim stoczylismy mega batalie o Argentynczyka?
Vincitore pisze:Wrzaski i krzyki o tego Shaqiriego, obelgi w stronę Marotty, a czy to nie Allegri czasami stwierdził, że profil Sneijdera bardziej pasuje do jego koncepcji?
Nie od dzis wiadomo, ze Allegri to puppet show, a za sznurki pociaga DS.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:00

Ostatnie plotki mówią o tym, ze proponujemy Galatasaray 5m euro, oni chcą rzekomo 7-8. Prędzej czy pozniej wysępimy tego Sneijdera stamtąd :smile:.

A co do Shaqiriego, to Beppe ma zwyczaniej bardzo przebiegły plan. Oddajemy go teraz Interowi, pozwalamy im go kupić za te parenaście milionów euro, a po roku, póltora, kiedy Mancini totalnie zawiedzie i doprowadzi swoją drużyne dwukrotnie do wiekopomnego 11 miejsca w lidze, wypożyczymy Szwajcara za 2m z opcją wykupu za kolejne 6 :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:06

Znowu nie przesadzajmy z tą przegiegłością;)
bez przesady jakku;)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:15

sebatiaen pisze:Znowu nie przesadzajmy z tą przegiegłością;)
bez przesady jakku;)
;-)

Co do Rolando, ostatnie plotki mówią, że też jesteśmy bardzo blisko. 0,5m za wypożyczenie i około 4,5m za transfer definitywny w lecie (jeśli będziemy chcieli, nie ma przymusu, chociaż Porto jeszcze tutaj negocjuje).

Co do Shaqiriego, to na poważnie sądzicie, że gdybyśmy go na 100% chcieli to Inter byłby w stanie nam tego gracza podebrać? Wydawaliśmy większe pieniądze, niż 2-3m za wypożyczenie i 12-13 za wykup. Po prostu Allegri zażyczył sobie trequartiste i jego wybór padł na Sneijdera. Nie ma co narzekać na Marotte. To jest także kamyczek do ogródka dla tych, którzy uważali, że "zwolniliśmy" Conte i wzielismy Allegriego dlatego, ze temu drugiemu łatwo będzie wcisnać "wynalazki" Marotty.

Co nie zmienia jednak faktu, ze przydałby się na lewonożny, szybki skrzydłowy z bardzo dobrym dryblingiem.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2015, 14:16 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:16

sebatiaen pisze:Znowu nie przesadzajmy z tą przegiegłością;)
bez przesady jakku;)
Wyloguj się chłopie.

Mnie trochę dziwi to, że Allegri potrzebuje kolejnego środkowego obrońcę. Lewa obrona zdecydowanie bardziej potrzebuje wzmocnienia. Słaby na tej pozycji Asamoah i stary, nierównie grający Evra to za mało.

Obrazek
Zablokowany