Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:31

annihilator1988 pisze:A może należy wykupić Kake z Realu? Zważywszy na jego wiek i rolę w zespole z Madrytu, nie powinien kosztować więcej niż 20-25 mln euro :)
Jedno pytanie. Po co?

Chłop kompletnie nie pasuje do naszej taktyki (ani 3-5-2, ani 4-3-3). Wytłumacz mi proszę, po co mielibyśmy go kupować.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:49

iltalismano pisze:Chyba możemy zapomniec o Jo-Jo.

Działacz Fiory powiedział że Czarnogórzec nie jest na sprzedaż.
Jovetic? E' la persona più adatta a presentare la prima maglia... E' inutile ripeterlo: Jovetic non è sul mercato.
Stevan zaprezentował sie w nowym stroju Fiorentiny.

Jedyne co może TROSZKĘ budzić nadzieję to tekst o umowie 'genteleman'skiej - jak to nazwał Prade.

Kto nastepny? Pazzini?;/
[/u][/quote]
wystarczy dać 30 mln i zarząd i ten cały Della Valle nie ma nic do gadania, bo tyle wynosi klauzula wykupu. Tylko teraz pytanie kto tyle zapłaci? znajac Marotte to napewno nie on..

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 01:07

Marian. pisze:
annihilator1988 pisze:A może należy wykupić Kake z Realu? Zważywszy na jego wiek i rolę w zespole z Madrytu, nie powinien kosztować więcej niż 20-25 mln euro :)
Jedno pytanie. Po co?

Chłop kompletnie nie pasuje do naszej taktyki (ani 3-5-2, ani 4-3-3). Wytłumacz mi proszę, po co mielibyśmy go kupować.
Jako substytut kreatywnego napastnika i z biedy, spowodowanej brakiem możliwości pozyskania zawodnika, który podwyższyłby jakościowo atak "Starej Damy". Zastanawiam się czy prezentacja strojów przez Joveticia faktycznie przekreśla jego transfer. Z tego co pamiętam, to Kuna również dotyczyła taka historia, a skończyło się jego przejściem do MC.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 02:51

annihilator1988 pisze:
Marian. pisze:
Jedno pytanie. Po co?

Jako substytut kreatywnego napastnika i z biedy, spowodowanej brakiem możliwości pozyskania zawodnika, który podwyższyłby jakościowo atak "Starej Damy". Zastanawiam się czy prezentacja strojów przez Joveticia faktycznie przekreśla jego transfer. Z tego co pamiętam, to Kuna również dotyczyła taka historia, a skończyło się jego przejściem do MC.
:shock: ale po co Kaka? On gra jako pręcej cofniety napastnik, na tą pozycje mamy juz conajmniej Vucinicia oraz Giovinco. Nam potrzebny jest do szczescia tylko i wylacznie ktos na pozycje namber 9.
Co do Joveticia jak juz powtarzalem jest do wyciagniecia, polityka Fiory polega na kupiowaiu tanio, wypromowaniu i sprzedaniu wiec nie powinno byc problemu, tylko pytanie: czy nie ma lepszych? Tyle sie mowi w mediach o RVP, nikt jeszcze nie wyskoczyl z oficjalna ofertą, po co Mierny czeka do ost. dnia sierpnia lub sklada 10 mln euro oferty za niego?

Padło tutaj gdzies stwierdzenie, ze wymiana Matri-Pazzini bedzie glupotą, ja sie pytam dlaczego :lol: :lol: Matri pokazal swoj kunszt już wielokrotnie i więcej z niego nie będzie. Strzelane przez niego bramki to pół szczęścia pół przypadek, pazz swego czasu był dobrze zapowiadającym się zawodnikiem, pierwszy sezon w inteże lepszy niz 2 sezony Matriego w Calgiari i 1 w Juve. Przy pazzo istnieje szansa, ze sie jeszcze pokaże - klub gra dno = napastnik gra dno - wiec trudno,zeby cos w interze osiagnal, a Matri? mysle, ze juz wystarczającą ilość razy zmarnował asysty Marchisio, Vidala , Lichego i Pirlo ;)

A teraz wieści, ze swiata:
Ponoć została zaakceptowana oferta (goal.com) Sprzedawczyk wraz Silva za 65mln euro do PSG żabojady sp. z. o.o. i teraz tylko kwestia dogadania się z samymi zawodnikami - jeśli to prawda to ehh.. włoska liga zamiast się podnosić sama sobie strzela w kolano.

Swoją drogą Ziegler dostal powolanie na obóz - czyli co? Nikt go nie chce, zostaje u nas i nie kupujemy LO na LM?

KLIK ==>www
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 07:56

Bartek88 pisze: Swoją drogą Ziegler dostal powolanie na obóz - czyli co? Nikt go nie chce, zostaje u nas i nie kupujemy LO na LM?
Wiesz, może Antonio chce go sprawdzić ponownie? Zauważ, że Melo, Storari i inne Martinezy, niebędące w planach trenera, nie zostały powołane... Ouh_yeah się cieszy w każdym razie ;).

Poza tym moim zdaniem Ziegler jest super wingbackiem do 3-5-2. Siekierka w nodze, aż miło popatrzeć ;) Generalnie lewa strona nie byłaby najgorsza: uniwersalni (na lewej obronie) DeCeglie i Ziegler, a do tego Kielon (do gry czwórką) i Giac (przy 3-5-2).

Myślę, że nawet, gdyby nie dołączył werld tap strajka, to i tak jesteśmy faworytami SerieA (no może top2) i mamy spore szanse na wyjście z grupy LM. W tym sezonie trzeba zebrać spory fejm, bo ten jest konieczny przy dużych transferach...
kogut pisze:
yanquez pisze: Wiesz, może Antonio chce go sprawdzić ponownie? Zauważ, że Melo, Storari i inne Martinezy, niebędące w planach trenera, nie zostały powołane...
Storari został powołany.
Kurde. Myślałem o Pazienzie... Nie wiem, dlaczemu tak mi się szrajbło...
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 09:09 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

kogut

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 08:51

yanquez pisze: Wiesz, może Antonio chce go sprawdzić ponownie? Zauważ, że Melo, Storari i inne Martinezy, niebędące w planach trenera, nie zostały powołane...
Storari został powołany.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 10:33

Ponoć mamy już kolejną alternatywę, alternatywy: Jeśli nie wypali z Joveticiem to będziemy chcieli sprowadzić Ramireza i tym razem może w końcu wypalić, bo z Bolonią mamy świetne "stosunki".
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102159

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 10:44

Bartek88 pisze: :shock: ale po co Kaka? On gra jako pręcej cofniety napastnik, na tą pozycje mamy juz conajmniej Vucinicia oraz Giovinco. Nam potrzebny jest do szczescia tylko i wylacznie ktos na pozycje namber 9.
A znasz jakąś "9", za którą wystarczyłoby 20 mln euro i ewentualnie jakiś piłkarz w rozliczeniu? Ja takiej nie kojarzę. Dlatego jestem zwolennikiem odejścia od planów sprowadzenia "lisa pola karnego" i postawienia na kreatywny atak.
Bartek88 pisze: A teraz wieści, ze swiata:
Ponoć została zaakceptowana oferta (goal.com) Sprzedawczyk wraz Silva za 65mln euro do PSG żabojady sp. z. o.o. i teraz tylko kwestia dogadania się z samymi zawodnikami - jeśli to prawda to ehh.. włoska liga zamiast się podnosić sama sobie strzela w kolano.
Jedno pytanie, po co mieliby sprzedawać Brazylijczyka, skoro niedawno przedłużyli z nim kontrakt?
Bartek88 pisze: Swoją drogą Ziegler dostal powolanie na obóz - czyli co? Nikt go nie chce, zostaje u nas i nie kupujemy LO na LM?
Zostanie przetestowany pod kątem przydatności, jeżeli się nie sprawdzi, to zostanie sprzedany. Rok temu został wypożyczony na kilka godzin przed zamknięciem okienka, także wszystko jest możliwe

Gdzieś czytałem, że Kebaby z Galata sondowały możliwość pozyskania Krasicia za 5 mln euro :smile: Czysta potwarz
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 10:53 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 10:45

rufi8 pisze:Ponoć mamy już kolejną alternatywę, alternatywy: Jeśli nie wypali z Joveticiem to będziemy chcieli sprowadzić Ramireza i tym razem może w końcu wypalić, bo z Bolonią mamy świetne "stosunki".
Problem z tym, że o ile z Joveticia czy Suareza może dałoby się zrobić środkowego, wysuniętego napastnika, o tyle z Ramirezem może to nie wyjść, bo to kompletnie inny zawodnik pod względem charakterystyki.
Ramirez to zejście o półkę niżej, albo nawet dwie, ale i tak nie byłby najgorszym wyborem. Ma chłopak talent, do 4-3-3 na prawy atak byłby ciekawym rozwiązaniem, ale kto wtedy na środek? Pazzini? Nie, dziękuję. Paz tym ważna jest suma, jaka zadowoliłaby Bolognę. Niedawno słyszałem o 20mln. Bez przesady :stop:
Wielce prawdopodobne, iż za jakieś dwa tygodnie odpadną nam wszyscy z grona top i na dobre będziemy kręcili się wokół przeciętnych napastników

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 10:47

rufi8 pisze:Ponoć mamy już kolejną alternatywę, alternatywy: Jeśli nie wypali z Joveticiem to będziemy chcieli sprowadzić Ramireza i tym razem może w końcu wypalić, bo z Bolonią mamy świetne "stosunki".
Gość nadaje się idealnie do 4:3:3 na prawe skrzydło. W 3:5:2 już jakoś gorzej mi się on widzi. Choć generalnie dość ciekawy grajek.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 10:47

Bartek88 pisze:Padło tutaj gdzies stwierdzenie, ze wymiana Matri-Pazzini bedzie glupotą, ja sie pytam dlaczego :lol: :lol: Matri pokazal swoj kunszt już wielokrotnie i więcej z niego nie będzie. Strzelane przez niego bramki to pół szczęścia pół przypadek, pazz swego czasu był dobrze zapowiadającym się zawodnikiem, pierwszy sezon w inteże lepszy niz 2 sezony Matriego w Calgiari i 1 w Juve. Przy pazzo istnieje szansa, ze sie jeszcze pokaże - klub gra dno = napastnik gra dno - wiec trudno,zeby cos w interze osiagnal, a Matri? mysle, ze juz wystarczającą ilość razy zmarnował asysty Marchisio, Vidala , Lichego i Pirlo ;)

Jak dla mnie to byłby w sam raz na półsezonu. A w zimowym okienku kupić następnego napastnika ;) Dlaczego? Każde drewno gra u nas bardzo dobrze przez połowę sezonu. Amauri, Matri, Fabio Q (ten akurat miał kontuzję i jak dla mnie akurat nie jest drewniany ;) ). Także jeśli przyjdzie Pazzini założę się, że nastrzela dużo bramek do zimy a potem się zablokuje...

Moje stwierdzenia wyżej to nie statystyka a po prostu osobiste odczucia jak się patrzyło na grę zawodników ;)

Eh Boże daj Jo-Jo... Odkąd zobaczyłem go w Violi (jakoś na pocz. jego rzygody z Fiołkami), to marzę o nim po nocach i czasem pod prysznicem :)

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 10:54

Dla miłośników murzynka z Udine
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102158
http://www.calciomercato.com/rassegna-s ... ini-935725

Wizja Armero z niezłym dryblingiem do z ogórkowymi obronami bardzo mi się podoba, a gdy trzeba będzie wzmocnic defensywę wejdzie De Ceglie :-D (po chwili się budzę z pięknego snu).

Podobałby mi się ten ruch z dwóch przyczyn :
1. Wzmacniamy newralgiczną pozycję.
2. Dopieczemy Napoli które nie chce sprzedać Edinsona po normalnej cenie :-D

W przypadku odejścia Matriego/ Fabio Q wymiana naszego nowego jasnowłosego anioła za Pazzo jak najbardziej sensowna. Zawsze go lubiłem mimo wszystko mam go za lepszego egzekutora niż Matriego.

Nie przeżywajcie tak tego Tap Strikera. Jeszcze szmat czasu i na pewno ktoś do nas zawita ,ktoś kto nie koniecznie jest/był najczęściej z nami łączony , ale na pewno z wysokimi umiejętnościami i skutecznością ( a co mi tam będę optymistą ).

Po za tym co mi tam Prade, póki Jakku nie napisze że nie ma szans na Juvetica to nikomu nie uwierzę :-P

Edit.

No a nie, ja mam na ścianie plakat z Charmanderem (tak to się pisze ? ) ;-D

Gaston fajna opcja tylko to nie środkowy napastnik. W przyszłym sezonie chyba rzadziej decydowac się będziemy na grę 4-3-3, bynajmniej tak by to wynikało z transferów, więc transfer dla mnie wątpliwy.

Dla fanów Gastona ( kozackie imię co ?) dodam tylko że niedawno czytałem gdzieś wypowiedź jego agenta ( nie nie będę szukał źródła ) że Juve jedyne ma sznase na niego z włoskich ekip, a poza tym kierunek Niemcy albo PL.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 11:10 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 10:58

@up: No ciekawa opcja z armero . Myślę, że to dobra altertnatywa dla Kolarova.

Wgl widzę, że Jakku stał sie guru trensferowym :rotfl:

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 11:23

jak dla mnie to ta lewa obrona nie jest obecnie jakimś wielkim problemem, bo mamy w kadrze 3-4 zawodników, którzy mogą zagrać na tej stronie defensywy w obu preferowanych przez coacha systemach.

wolałbym, żeby Marrotta trochę przyśpieszył, że sprzedażą ogórasów, bo idzie mu to jak krew z nosa. wiem, że czasu jest jeszcze sporo, ale im szybciej te sprawy rozstrzygnie tym lepiej

dobrze by było również, jakby nasz transferowy guru kupił tego napastnika. skoro odeszło w te wakacje dwóch napastników (pfffff wróc, napastnik i pól napastnika) to przydałoby się kupić dwóch a na razie mamy tylko Giovinco w zamian, a po drugie, gdy Giuseppe nie kupi nikogo z czwórki RvP/Cavani/Suarez/Higuain to przegram liczne zakłady, bo byłem święcie przekonany tym razem, że jednak jakiś top player do nas przyjdzie a czasu jest coraz mniej, więc lepiej dla niego, żebym ich nie przegrał :whistle: :wink:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 11:26

Tak jak fapię nad umiejętnościami i potencjałem Ramireza, tak na dziś dzień to nie Tap Playr. Za rok, może dwa, ale to wciąż ryzyko. I mały niesmak, jeśli znów zejdziemy z Cavaniego do Ramireza, jak rok temu z Aguero na Vuci. Jak trzeba to trzeba, tylko o ile z Joveticiem na szpicy jest jakaś metoda, tak Gaston już tam sobie nie poradzi. Ale wygląda na plotę, więc co ja sie martwię.

A co do tego, że z włoskich drużyn tylko Juve- nic dziwnego :P Tylko my mamy jakiś tam budżet, przekraczający 15 milionów :P

Zablokowany