Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 21:16

ozi(Forza_Juve) pisze:na seriea.pl pisza ze kupilismy Boakye z Genoi... co o nim myslicie?
Dobry dorodny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Przydałby się zamiast. Zamiast wydawać kase na Destro. Dosyć szybki i potrafi walnąć niezłą bombę bez rozbiegu.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 21:20

ozi(Forza_Juve) pisze:na seriea.pl pisza ze kupilismy Boakye z Genoi... co o nim myslicie? co do ataku, z jednej strony Jovetic, lecz kontuzjogenny, moze lepiej van Persiego sprowadzic choc na euro nie zachwycil ale w lidze klase pokazal... Suarez konfliktowy, a Cavani za drogi. chcą jeszcze jednego do ataku sprowadzic, młodego Włocha: Destro lub ten z atlanty... ja bym nie kombinowal tyko brał nasze: Immobile, chłopak sie wykazał
O nim mowa już była jakiś tydzien temu. A nawet była podana kwota jaką chcemy zapłacić : 5 mln za połówkę .
Jovetic kontuzjogenny tak ? A RVP nie ? do tego stary i dużo chce zarabiac ...

Moim zdaniem Jojo jest w tym momencie najbardziej realistyczną i optymalną opcją .

edit:
Castiel : Widziałeś mecze z jego udziałem ? Bo właśnie ja nie i chciałbym sie o nim czegoś wiecej dowiedzieć .

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 21:33

Qrczak pisze: edit:
Castiel : Widziałeś mecze z jego udziałem ? Bo właśnie ja nie i chciałbym sie o nim czegoś wiecej dowiedzieć .
Może z 1 czy 2. Wiele o nim powiedzieć nie mogę, ale na tej podstawie mogę powiedzieć tylko, że on dosyć często decyduje się na strzał i to taki niemal, że bez rozbiegu. Jest dosyć szybki i drybling niczego sobie, ale tu trzeba jeszcze trochę popracować. Ogólnie zakup udany i w sumie mogliby go włączyć do tej naszej szerokiej kadry. A nóż zagra jakieś ogony i coś mu wyjdzie.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 21:45

juz go włączyli do szerokiej kadry. został powołany przez Conte na letni obóz.

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 22:39

Qrczak pisze:
ozi(Forza_Juve) pisze:na seriea.pl pisza ze kupilismy Boakye z Genoi... co o nim myslicie? co do ataku, z jednej strony Jovetic, lecz kontuzjogenny, moze lepiej van Persiego sprowadzic choc na euro nie zachwycil ale w lidze klase pokazal... Suarez konfliktowy, a Cavani za drogi. chcą jeszcze jednego do ataku sprowadzic, młodego Włocha: Destro lub ten z atlanty... ja bym nie kombinowal tyko brał nasze: Immobile, chłopak sie wykazał

Jovetic kontuzjogenny tak ? A RVP nie ? do tego stary i dużo chce zarabiac ...
Podatny na kontuzję, nie kontuzjogenny :wink:

Jove w Juve? :ok: Pozostaje pytanie, czyim kosztem? Jeśli Seby (za którego wydaliśmy 11 baniek) to bym się zastanowił. Tap strajka musi być!

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 23:02

Kuben pisze:
Podatny na kontuzję, nie kontuzjogenny :wink:

Jove w Juve? :ok: Pozostaje pytanie, czyim kosztem? Jeśli Seby (za którego wydaliśmy 11 baniek) to bym się zastanowił. Tap strajka musi być!
Już wiele stron zostało poświęconych na ten temat wiec jak ktoś tak pisze to niech tak będzie i sie nie czepiajmy ok ? :-D

Ktoś wczesniej napisał, że Viola interesuje sie tymi zawodnkami : Pepe , Quag , Matri , Gio . Mysle, że wymiana za kogoś z dwójki Quag-Matri + Kasa byłaby bardzo dobra :)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 23:20

Chyba możemy zapomniec o Jo-Jo.

Działacz Fiory powiedział że Czarnogórzec nie jest na sprzedaż.
Jovetic? E' la persona pi&#249; adatta a presentare la prima maglia... E' inutile ripeterlo: Jovetic non &#232; sul mercato.
Stevan zaprezentował sie w nowym stroju Fiorentiny.

Jedyne co może TROSZKĘ budzić nadzieję to tekst o umowie 'genteleman'skiej - jak to nazwał Prade.

Kto nastepny? Pazzini?;/[/quote][/u]

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 23:44

iltalismano pisze:Chyba możemy zapomniec o Jo-Jo.

Działacz Fiory powiedział że Czarnogórzec nie jest na sprzedaż.
Jovetic? E' la persona pi&#249; adatta a presentare la prima maglia... E' inutile ripeterlo: Jovetic non &#232; sul mercato.
Stevan zaprezentował sie w nowym stroju Fiorentiny.

Jedyne co może TROSZKĘ budzić nadzieję to tekst o umowie 'genteleman'skiej - jak to nazwał Prade.

Kto nastepny? Pazzini?;/
Coo!?! Przecież ja już nim strzelam bramki w PESie a tu takie coś...
:angry: :angry: :angry: Miał być top player a będzie szort player : /
Pazzini ? Przeca to je jeszcze słabsze od Matriego czy FQ. To już wole pozostać przy tym co mamy. Może jednak Cavani? :pray:

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:05

Wojtek pisze:Może jednak Cavani? :pray:
To już chyba jest najmniej prawdopodobne.
Jeśli mamy wydawać grubą kasę na ogórów typu Pazziniego, który nigdy mnie nie przekonywał, to powinniśmy dokupić jakiegoś młodego i zdolnego. A nóż Matri zacznie strzelać...

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:14

Bruce Badura pisze:to powinniśmy dokupić jakiegoś młodego i zdolnego.
DAMIAO :pray: :pray:

Ryzyko jest, ale korzyść z niego wynikająca może być niewyobrażalna, Ronaldo, Adriano na Włoskich boiskach swego czasu robili ogromny postrach.

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:15

Czyli odpadł kolejny zawodnik. nie Jovetic, nie Cavani to kto? pozostaje liczyć w dalszym ciągu na van Persiego, bo Dzeko też już raczej nie realna opcja, niestety. Oj, ciężko nam idzie sprowadzanie tego tap madl. Mam nadzieje ze nie skończyły na pazzinim bo bym się chyba załamał.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:17

Bruce Badura pisze: To już chyba jest najmniej prawdopodobne.
Jeśli mamy wydawać grubą kasę na ogórów typu Pazziniego, który nigdy mnie nie przekonywał, to powinniśmy dokupić jakiegoś młodego i zdolnego. A nóż Matri zacznie strzelać...
:stop:
Sam nie jestem zwolennikiem rozdrabniania się, kupowania pięciu graczy za dziesięć baniek zamiast jednego gwiazdora do ataku itp. ale tutaj muszę zaoponować.
Marotta nie ma w planach wydawania grubej (ani nawet chudej) kasy za Pazziniego, a przynajmniej nic o tym nie wiadomo. Jedyny rodzaj transakcji o jakim się teraz mówi to wymiana z Interem za Krasicia. A wygląda na to że opchnięcie go gdziekolwiek indziej będzie wielkim problemem, bo Serb wymyślił sobie że jak odejdzie, to tylko do mocnej ligi.
Wychodzi zatem że możemy zostać albo z Krasiciem na trybunach, ale z Pazzinim. Ta druga opcja jest ciut bardziej kusząca, bo wobec niewykupienia Borriello i sprzedaży Matriego i/lub Quagliarelli gość raz na jakiś czas może bywać użyteczny.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:20

Mimo wszystko Marotta ma jeszcze sporo czasu i na pewno wie co robi. Jak na razie obecne mercato uznaję za bardzo udane. :ok:
Aha, i o Cavanim to naprawdę zapomnijmy, przecież oni sprzedali Lavezziego i budżet mają OK.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:25

A może należy wykupić Kake z Realu? Zważywszy na jego wiek i rolę w zespole z Madrytu, nie powinien kosztować więcej niż 20-25 mln euro :)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 00:29

zahor pisze:Wychodzi zatem że możemy zostać albo z Krasiciem na trybunach, ale z Pazzinim. Ta druga opcja jest ciut bardziej kusząca, bo wobec niewykupienia Borriello i sprzedaży Matriego i/lub Quagliarelli gość raz na jakiś czas może bywać użyteczny.
Jeżeli kluczem do pozyskania jakiegoś zawodnika miałoby być oddanie Matriego albo Quaga to ruch bardzo kuszący. Pazzini w Sampie i Violi coś tam przecież grał. Na pewno nie był gorszy od Matriego Cagliari.

Kiepsko widzę tego tap madla, jeśli nie wypali Jovetic. W sumie trochę się dziwię Violi. Mogli by dostać dobre pieniądze i niezłego napastnika na ich potrzeby (żaden tam Amauri), a wolą zostawić sobie Jove i mieć resztę składu nadal ogórkową...

Jak czytam niektóre nazwiska napastników łączonych z Juventusem to czasami się zastanawiam, czy nie lepiej by było, jakby odpuścili sobie tę formację i zaoszczędzoną kasę doinwestowali w lewego obrońca, a resztę zostawili na zimę.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 00:33 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany