Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
Mhm, spoko jak na "11" kolejki w Europie, niż zrównoważone ustawienie takiej drużyny. To może jeszcze, zamiast Busquetsa i Rakitica/Iniesty - Pogba i TuranYaro417 pisze:Neymar Messi Dybala, przed nimi Suárez, a za nimi Busquets i Rakitic/Iniesta, czyli takie 4:2:3:1......zawsze jest jakieś rozwiązanie

- annihilator1988
- Juventino
Nie siej paniki. Dybala mówił, że chciałby kiedyś zagrać z Messim w jednej drużynie, ale równocześnie nadmienił, że czuje się bardzo dobrze we Włoszech, a sam Leo, ze względu na swój wiek, powinien zagrać w innej lidze niż hiszpańska. Jeśli ktoś jest chętny na Dybale to m.in. 100 mln euro choć to co pokazuje jest tak magiczne, że i 100 to za mało. Wielki talent. A z Martinem powinni przedłużyć kontrakt o rok.Yaro417 pisze:Ta oferta to dotyczy Paulo Dybali, a nie Paula Pogby.....to tak nawiasem mówiąc.Ja się jednak boję, że dla Dybali gra z Messim w Barcy może być spełnieniem marzeń i że może on naciskać na ewentualny transfer, jeśli te plotki okażą się prawdą. Obym się mylił
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Przecież zagra w reprezentacji i mu to wystarczy ;>annihilator1988 pisze:Nie siej paniki. Dybala mówił, że chciałby kiedyś zagrać z Messim w jednej drużynie, ale równocześnie nadmienił, że czuje się bardzo dobrze we Włoszech, a sam Leo, ze względu na swój wiek, powinien zagrać w innej lidze niż hiszpańska. Jeśli ktoś jest chętny na Dybale to m.in. 100 mln euro choć to co pokazuje jest tak magiczne, że i 100 to za mało. Wielki talent. A z Martinem powinni przedłużyć kontrakt o rok.Yaro417 pisze:Ta oferta to dotyczy Paulo Dybali, a nie Paula Pogby.....to tak nawiasem mówiąc.Ja się jednak boję, że dla Dybali gra z Messim w Barcy może być spełnieniem marzeń i że może on naciskać na ewentualny transfer, jeśli te plotki okażą się prawdą. Obym się mylił
Jakieś nowinki panowie?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Te same gazety podkreslaja jednak, ze Barca zlozyla juz przed swietami oficjalne zapytanie o Dybale i absolutnie odrzucilismy mozliwosc oddania gracza. My chcemy budowac na Dybali przyszlosc naszego klubu i podkresla sie, ze zadne pieniadze nie beda nas w stanie przekonac, bo zawodnik jest dla nas po prostu bezcenny. Radzilbym zatem skonczyc z panika, ktora pojawia sie w ostatnim czasie na forum, bo sam Dybala przyznal, ze chcialby co prawda grac z Messim, ale tu, w Turynie.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Podobno interesujemy się De Sciglio i chcemy wykorzystać Caceresa by go pozyskać, źródła słabe, do mediaset, ale sam pomysł całkiem, całkiem.
Swego czasu De Sciglio naprawdę zapowiadał się świetnie,może w Juve by się odrodził, za niewielkie pieniądze wg mnie wart ryzyka. Tylko,że pożegnanie się z Martinem teraz sprawia,że trzeba kogoś ściągnąć do obrony.
Swego czasu De Sciglio naprawdę zapowiadał się świetnie,może w Juve by się odrodził, za niewielkie pieniądze wg mnie wart ryzyka. Tylko,że pożegnanie się z Martinem teraz sprawia,że trzeba kogoś ściągnąć do obrony.
- PlanetJuve
- Juventino
De Sciglio świetnie się zapowiadał i grał naprawdę dobrą piłkę. Lubię takich bocznych obrońców którzy obstawią obie strony. Kiedyś takim był Santon ale ten kisi się w Interze. Jest Darmian no ale juz w United. Mimo to młodszy Włoch rozegrał więcej meczy w reprezentacji niż Darmian. Nie powiem ciekawa opcja, jeżeli gość ma ambicję i to go teraz blokuje w Milanie to jak najbardziej odrodziłby się w naszym środowisku. Bo trzeba sobie powiedzieć szczerze, że chłopak spuścił z tonu.AdiJuve pisze:Podobno interesujemy się De Sciglio i chcemy wykorzystać Caceresa by go pozyskać, źródła słabe, do mediaset, ale sam pomysł całkiem, całkiem.
Co do Caceresa to fajnie czytać że cała czołówka Serie A chce naszego piątego obrońcę :cwaniak: Jutro czy nawet dziś wieczorem Fonseca ma być we włoszech także przez weekend jeszcze będzie dużo newsów.
- squinter
- Juventino
Nad De Sciglio jeszcze dwa lata temu bym fapał, teraz wydaje mi się, że gość stoi w miejscu od długiego czasu, kompletnie nie widać progressu w jego grze i kolejnych przesłanek, by osiągnął level, jaki mu zapowiadano.
- pablo1503
- Juventino
Tak naprawdę ciężko się rozwijać w takim środowisku, jakim jest Milan od kilku lat. Na pewno nie pomaga też zmiana trenerów. Ilu ich tam było w ciągu niespełna trzech lat? 4? A pozycja Mihajlovicia wcale nie jest taka pewna, bo co rusz słychać jakieś plotki o rzekomych następcach Serba. Po minie i grze De Sciglio można stwierdzić, że tym się zupełnie wypalił tam. Nie mają odpowiedniego środowiska, żeby go zmotywować. Gallianiego ostatnio każdy robi, jak chce, więc nie obraziłbym się na jakieś wypożyczenie z możliwością wykupu :spiteful:squinter pisze:Nad De Sciglio jeszcze dwa lata temu bym fapał, teraz wydaje mi się, że gość stoi w miejscu od długiego czasu, kompletnie nie widać progressu w jego grze i kolejnych przesłanek, by osiągnął level, jaki mu zapowiadano.

- Eric6666
- Juventino
Kojarzę go z gry po lewej stronie (tam mamy Sandro), a jak radził sobie po prawej? Faktycznie może to być nasza przyszłość (po Lichym)? Kiedyś też go chciałem, ale teraz na lewej stronie obrony nie ma czego szukać.PlanetJuve pisze: De Sciglio świetnie się zapowiadał i grał naprawdę dobrą piłkę. Lubię takich bocznych obrońców którzy obstawią obie strony. Kiedyś takim był Santon ale ten kisi się w Interze. Jest Darmian no ale juz w United. Mimo to młodszy Włoch rozegrał więcej meczy w reprezentacji niż Darmian. Nie powiem ciekawa opcja, jeżeli gość ma ambicję i to go teraz blokuje w Milanie to jak najbardziej odrodziłby się w naszym środowisku. Bo trzeba sobie powiedzieć szczerze, że chłopak spuścił z tonu.
Co do Caceresa to fajnie czytać że cała czołówka Serie A chce naszego piątego obrońcę :cwaniak: Jutro czy nawet dziś wieczorem Fonseca ma być we włoszech także przez weekend jeszcze będzie dużo newsów.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- kangurekm
- Juventino
Wydaję mi się, że Mattia jest prawym obrońcą
Jest jeszcze relatywnie młody, mniej kontuzjogenny (i mniej podatny na wypadki samochodowe) aniżeli Martin, jest Włochem i w tej chwili stoi w miejscu swojej kariery. Nowe wyzwanie, mocna rywalizacja o miejsce na prawej defensywie, walka o wyższe cele aniżeli udział w Lidze Europy, mogłyby wyzwolić u tego chłopaka pozytywną reakcję i ruszyłby z kopyta, zwłaszcza w przededniu Euro :cwaniak:

Jest jeszcze relatywnie młody, mniej kontuzjogenny (i mniej podatny na wypadki samochodowe) aniżeli Martin, jest Włochem i w tej chwili stoi w miejscu swojej kariery. Nowe wyzwanie, mocna rywalizacja o miejsce na prawej defensywie, walka o wyższe cele aniżeli udział w Lidze Europy, mogłyby wyzwolić u tego chłopaka pozytywną reakcję i ruszyłby z kopyta, zwłaszcza w przededniu Euro :cwaniak:
- wagner
- Juventino
Jeśli już miałby przychodzić, to raczej potraktował bym go jako następce Evry na lewą stronę obrony lub/i zmiennika Lichtsteinera, po niewykupieniu Cuadrado. Ewentualna sprzedaż Caceresa i wymianie na De Sciglio może powodować transfer środkowego obrońcy w lato. Młody Włoch talent posiada, ale z taką ilością kontuzji i w Milanie go nie rozwinie. Osobiście mam neutralny stosunek, choć wolałbym żeby tego typu transakcja została przeprowadzona latem, jednak mam świadomość, że jeśli już musi ona odbyć się teraz, a to dlatego że naszemu Urugwajczykowi kończy się kontrakt.squinter pisze:De Sciglio
Dobra informacja potwierdzająca, że to my stawiamy warunki.Vincitore pisze:Według Sky to Milan nam zaproponował taką wymianę, ale odrzuciliśmy ją chcąc jeszcze dopłaty.
- Vincitore
- Juventino
Milan lubi przepłacić, vide transfer Matriego za 12 baniek, czy Bertolacci za 25, więc pewnie Marotta z autopsji chciał coś jeszcze ugrać. Natomiast inną kwestią jest fakt, że De Sciglio to obecnie maksymalny, piłkarski nieogar, gdzieś nawet wyczytałem, że od trzech sezonów nie zaliczył ani jednej asysty. Nie wiem czy Juve byłoby w stanie go odratować, zwłaszcza, że na prawej flance pewniakiem jest Lichtsteiner, a na lewej mamy taki urodzaj, że mózg wybucha.wagner pisze:Dobra informacja potwierdzająca, że to my stawiamy warunki.Vincitore pisze:Według Sky to Milan nam zaproponował taką wymianę, ale odrzuciliśmy ją chcąc jeszcze dopłaty.
Wymiana za Caceresa oczywiście nieopłacalna dla nas. Urus również jest uniwersalnym zawodnikiem, ale daje nam jeszcze komfort gry jako obrońca w systemie z trójką z tyłu. No i wcale gorszy od De Sciglio na boku obrony/wahadle nie jest.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2016, 12:37 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Ale taki De Sciglio byłby dobry na pół roku (zmiennik, może by zacząć coś grać), by potem ewentualnie wypożyczyć go do Sassuolo (jakby do nas przyszedł Chorwat).
- CzeczenCZN
- Juventino
Wiadomo że i tak i tak musimy wzmocnić prawą stronę. Caceresowi za pół roku kończy się kontrakt i niezbyt widzimy go w dalszych planach Juventusu. Tak naprawdę, jest to opcja, znikomym kosztem pozyskać kapitalnego, topowego gracza na lata. Wiadomo jaka jest sytuacja w Milanie, to nie sprzyja rozwojowi. Mattia to młody gracz, swego czasu wielki talent, tego się tak nie zapomina. Warto zaryzykować i niech Milan sobie pluje w brodę kiedyś, zwłaszcza jak pójdzie jeszcze dopłata od nich - majstersztyk! Według mnie? Warto!