Mercato (Lato 2015)
- Virgil
- Juventino
Naprawdę a myślałem że to ja jestem fanatycznym przeciwnikiem Marotty, ale narzekanie że nie sprowadzi Shaqiriego to jest już jakiś absurd.
Panuje jakieś dziwne przekonanie że Szwajcar to jakiś top, a gość przez kilka lat ostatnich odkąd poszedł do Bayernu to zagrał może z 4 naprawdę dobre mecze głównie na MŚ. Do tego jest to skrzydłowy a nie ofensywny pomocnik, z tego co widziałem to on się na kogoś grającego za plecami napastników nie pasuje.
Nie rozumiem o co ta cała zadyma.
Dziwne że muszę bronić Marotty, ale oprócz Evry za grosze to nie można narzekać za bardzo moim zdaniem. Perreyra to fajny grajek, a Morata miałb być rezerwowym i problemem jest po prostu kiepska forma Llorente, że tak dużo się nagle od Hiszpana oczekuje dla mnie to był zawsze transfer na przyszłość niż na tu i teraz.
Panuje jakieś dziwne przekonanie że Szwajcar to jakiś top, a gość przez kilka lat ostatnich odkąd poszedł do Bayernu to zagrał może z 4 naprawdę dobre mecze głównie na MŚ. Do tego jest to skrzydłowy a nie ofensywny pomocnik, z tego co widziałem to on się na kogoś grającego za plecami napastników nie pasuje.
Dziwne że muszę bronić Marotty, ale oprócz Evry za grosze to nie można narzekać za bardzo moim zdaniem. Perreyra to fajny grajek, a Morata miałb być rezerwowym i problemem jest po prostu kiepska forma Llorente, że tak dużo się nagle od Hiszpana oczekuje dla mnie to był zawsze transfer na przyszłość niż na tu i teraz.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nadal wolę ślepego z Turynu, niż Łysego z Milanu...
Ja z krytyką siedziałbym cicho, bo de facto okienko dopiero teraz się otworzyło. Słysząc te wszystkie narzekania na Sneijdera czy na Shaqiriego mam wrażenie, że kibicowi Juventusu trudno jest dogodzić. Ja dochodzę do wniosku, że jeśli kogoś sprowadzimy to i tak będzie to in-plus bo pół rundy jesiennej graliśmy 4-3-1-2 bez zawodnika na pozycji "10".
Gorzej nie będzie
Ja z krytyką siedziałbym cicho, bo de facto okienko dopiero teraz się otworzyło. Słysząc te wszystkie narzekania na Sneijdera czy na Shaqiriego mam wrażenie, że kibicowi Juventusu trudno jest dogodzić. Ja dochodzę do wniosku, że jeśli kogoś sprowadzimy to i tak będzie to in-plus bo pół rundy jesiennej graliśmy 4-3-1-2 bez zawodnika na pozycji "10".
Gorzej nie będzie

- MCL
- Juventino
Co do porównania gry Del Piero z ligi Australijskiej... nie zapominajmy, czym jest Australia, czym była jeszcze kilkadziesiąt lat temu
Tamta liga to odpowiednik ligi Szkockiej, tylko jeszcze mniej techniki oraz jeszcze więcej walki. A to w ogóle nie w styl Alexa, który wychował się na taktycznej piłce Włoskiej. Jego miejsce byłoby w Japonii - tamta liga to piłkarskie szachy, jestem pewien, że tam by się Alex odnalazł i jakby nastukał z 15 bramek (na co go stać, bo bramkarze w J-League mają dziurawe ręcę... każdy rzut wolny na połowie przeciwnika z ADP jako wykonawcą to potencjalny gol), ludzie wylali by kubły pomyj na Conte i Allegriego. C'mon, Alessa to kurdupel, ma 173 cm, gdzie on tam się pchał do Australii, gdzie same tury i fizole grają? Przyszedł Heskey, typowa wieża i nastukał 10 bramek.. Gdyby ADP dał szansę Japonii to przeżyłby drugą młodość a my byśmy płakali, że zamiast naszej legendy klubu mamy jakieś Seby, Boriely, Matrie czy Vuczinicze.
Także, Alex sam sobie jest winien, bo rzucił się z motyką na słońce
W klubie go nie chciał zarząd, ma swój honor, odszedł. Ale odszedł do najgorszej ligi jaką mógł wybrać. Już mógł lepiej grać w tej Padovie.
A co do obecnej sytuacji mercato należy poczekać, po prostu. Nie mamy żadnego pewnego info, a wszędzie każdy mówi co innego, jak pisałem raczej na pewno Sneijder ani nikt konkretny nie przyjdzie

Także, Alex sam sobie jest winien, bo rzucił się z motyką na słońce

A co do obecnej sytuacji mercato należy poczekać, po prostu. Nie mamy żadnego pewnego info, a wszędzie każdy mówi co innego, jak pisałem raczej na pewno Sneijder ani nikt konkretny nie przyjdzie

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- zahor
- Juventino
Virgil pisze: Panuje jakieś dziwne przekonanie że Szwajcar to jakiś top, a gość przez kilka lat ostatnich odkąd poszedł do Bayernu to zagrał może z 4 naprawdę dobre mecze głównie na MŚ.
Zaptytac w takim razie musze w ilu meczach go w tym okresie widziales, bo zgaduje ze w pieciu. W samej tylko kadrze widzialem od tego momentu u niego wiecej niz 4 naprawde dobre wystepy.
I znowu musze zapytac gdzie miales okazje to zaobserwowac i co konkretnie Ci sie rzucilo w oczy? Bo moje wrazenia sa zupelnie inne. Tak jak pisalem, w reprezentacji facet pracuje na calej szerokosci boiska, czesto jest falszywym trequartista (a czasem nawet nominalnym), nie policze ile kapitalnych podan otwierajacych droge do bramki ze srodka boiska widzialem w jego wykonaniu.Virgil pisze: Do tego jest to skrzydłowy a nie ofensywny pomocnik, z tego co widziałem to on się na kogoś grającego za plecami napastników nie pasuje.
No skoro Ty piszesz, ze przypomina Ci Giovinco, to chyba nalezy to traktowac w kategorii komplementu czy rekomendacji.MishaAveJuve pisze:Dla mnie gość przereklamowamy, który przypomina mi Giovinco
Do takiego modelu, jaki mamy obecnie faktycznie Marotta ma predyspozycje. Natomiast do takiego, jaki chcialbym zobaczyc, czyli walka o najwyzsze trofea wolalbym Lysego, ktory ma na tym polu sukcesy jak nikt inny.zoff pisze:Nadal wolę ślepego z Turynu, niż Łysego z Milanu...
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2015, 12:07 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- rufi8
- Juventino
Dajcie spokój, jest Marotta i żeby żabami z nieba padało to to się nie zmieni. Dziwi mnie trochę jednak to, że skoro tak kocha okazje i niskie ceny, to dlaczego jeszcze nie dogadał się z Andre Ayew w kwestii darmowego transferu do nas w lecie, bądź z OM w temacie transferu styczniowego. Murzyn jest wciąż młody i ogarnięty na lewej stronie, a od biedy obstawi nawet środek pomocy i ofensywnego pomocnika. Jeszcze bardziej byłem zaskoczony gdy lider reprezentacji Francji Mathieu Valbuena odchodził za czapkę gruszek do Rosji. Na pozycję AMF jak znalazł, na skrzydłach też sobie poradzi. Nie wspomnę już o tym, że podobnej postury co Shaqiri :-D No ale w jego przypadku to już po zawodach.
- sebatiaen
- Juventino
A przyszło ci na myśl że są za słabi?
Jeżeli Valbuena[ ma już trzydziestke] poszedł za czapkę gruszek do Rusków a Ayew cały czas siedzi i kisi się w tej Marsylii to są za słabi?
sprawdzałeś ich staty? dobre kluby europejskie ich chciały?
coponiektórzy pszesadzają, teraz będziecie wymyślać przeróżne wynalazki i jaki to Marotta zły...
Też mnie wkurza ale bez przesady.
[/list]
Jeżeli Valbuena[ ma już trzydziestke] poszedł za czapkę gruszek do Rusków a Ayew cały czas siedzi i kisi się w tej Marsylii to są za słabi?
sprawdzałeś ich staty? dobre kluby europejskie ich chciały?
coponiektórzy pszesadzają, teraz będziecie wymyślać przeróżne wynalazki i jaki to Marotta zły...
Też mnie wkurza ale bez przesady.
[/list]
- rufi8
- Juventino
Valbuena może i faktycznie już za stary trochę i rozmienia się na drobne w tej Rosji, ale Ayew to dla mnie wciąż okazja, a dlaczego to to już Ci pewnie Arbuzini lepiej ode mnie rozrysuje. Statystyki z whoscored to nie wszystko. Sneijder też ma kiepskie, a nawet sporo gorsze od Ayewa, co nie przeszkadza nam mocno się nim interesować.
- Morgesztern
- Juventino
Valbuena to bardzo dobry piłkarz. Oglądałeś mecze Francji na Mundialu, w ogóle? Pamiętam, że chciało go Atletico. Szkoda, że do nas nie trafił.
PS: Tylko bez argumentów, że to 30-letni Giovinco...
Co do Ayewa, to nie wiem, ale to chyba ten co miał niezły mecz z Niemcami, nie? Chociaż jak za free to, w sumie...
PS: Tylko bez argumentów, że to 30-letni Giovinco...

Co do Ayewa, to nie wiem, ale to chyba ten co miał niezły mecz z Niemcami, nie? Chociaż jak za free to, w sumie...

Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2015, 12:42 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 2 razy.

- PlanetJuve
- Juventino
Czemu niby ma się okazać lepszy przecież nie gra w mocnym europejskim klubie..sebatiaen pisze:I okaże się lepszym od Ayewa i Valbueny:)
Gdyby byli tacy dobrzy to by dawno grali w dobrych klubach europejskich.
- rufi8
- Juventino
Z OM jeszcze Payet jest niezły, idealny do roli AMF, no ale za niego już trzeba płacić i to pewnie sporo no a my szukamy okazji więc Ayew jest idealny. Nie zdziwię się jak łyknie go Napoli. Wiem, że przejawiali ostatnio zainteresowanie Ghańczykiem, a oni lubią czasem zaskoczyć fajnym transferem ( De Guzman), a w lecie ponoć Vlaar.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Allegri potwierdzil na konferencji przedmeczowej, ze szukamy obroncy i trequartisty, a przybycie Sneijdera bardzo by go uradowalo. Nie ma wiec watpliwosci, ze szukamy kogos do formacji ofensywnej i nie jest to wymysl prasy.