Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 18:38

annihilator1988 pisze:Chyba tak wyglądało pamiętne spotkanie Conte-zarząd, na którym dowiedział się o możliwościach transferowych, a po którym podał się do dymisji :D Niech ściągają tego Rolando i zamykają okienko. Zimą i tak nikogo ciekawego nie sprowadzą.

Ja przedstawienie propozycji transferowych Conte wyobrażam sobie tak.

Sneijder i Rolando teraz, w lecie Berardi+LO i zastanowienie się nad losem Llorente i będzie ok.

Obrazek
meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 18:47

A może po prostu Falcao + Ramires + Hummels + Miranda za sprzedaż Pogdy? :prochno:
http://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/J ... 7877.shtml

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 18:50

stf pisze: Albo po prostu i tak nikogo nie zamierzamy kupić, a wszystkie plotki są po to, żeby zamydlić nam oczy? Podobnie zachowuje się Roma w tym okienku.
Nie, już wcześniej czytałem wypowiedź Marotty bądź Allegrego, z której wynikało, że chcemy w tym okienku sprowadzić zawodnika operującego za plecami napastników.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 19:21

Mate.G pisze:
Arbuzini pisze:
Mate.G pisze:Od czasu pozbycia się Del Piero uważam ten zarząd za porażkę.
Nieelegancka, ale jedna z lepszych decyzji zarządu.
#niepopularnaopinia
Bzdura. :prochno:
Chyba, że szkoda było im tych mln i woleli je dać... innemu dziadkowi np: Patrykowi :bravo: :bravo:
Takie mądrę :bravo: :bravo:
Widzisz... sam stwierdziłeś, że posiadanie w składzie bezużytecznych dziadków mija się z celem. Zresztą super przykład, wyciągnąć dwóch zawodników z zupełnie innych pozycji, których kariera w Juve mija się o 2 lata :D
rufi8 pisze:Podobna nadzieja to matka głupich. Ja już jestem wyzuty z wszelkiej nadziei.
"Nadzieja matką głupich? Przeciwnie, nadzieja to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość." (Ludwik Hirszfeld)
Ah te polskie przysłowia... Mało kto się z nimi zgadza albo potrafi poprawnie interpretować, ale jak pasują do sytuacji to zawsze warto takowe wpleść w wypowiedź.
Tym forum rządzą skrajności. Albo jest super euforia, albo wielki lament. Szkoda Szwajcara, ale przy Iturbe też był płacz, a teraz każdy siedzi cicho. Podolski w Interze ekstra wzmocnienie, w tym temacie mielibyśmy gorzkie żale do Marotty, że ściąga szrot. Przecież tak jest za każdym razem.

Wiecie po czym poznać, że jest źle? Pluto pisze posty. Póki co jest nieaktywny więc nie macie się czego obawiać. Potwierdzone info.
bramek pisze:Swoja droga Berrardi tez juz za bardzo nie kozaczy, no chyba ze machajac łapami.
Tak, tak. Na początku było, że strzela tylko z karnych, a w tym roku nie kozaczy. Tylko jakoś dziwnym trafem kiedy nie może on grać, Sassuolo ciśnie w stronę strefy spadkowej.

Co jest teoretycznie złego w skrzydłach Shaqiri&Berardi? Niby żadnego z nich nie można zaliczyć do światowego topu, ale jak dla mnie lepiej jest mieć w składzie dwóch zawodników, którzy potrafią indywidualnie rozstrzygnąć losy meczu niż ich nie mieć. Włoch najlepiej prezentuje się na prawym skrzydle albo w parze napastników. Szwajcar też preferuje prawą stronę, ale na lewej radzi sobie równie dobrze. Jak dla mnie brak konfliktu. Jeśli nie zasadzamy się na jakiś super transfer na lewą obronę albo ofensywnego zawodnika w stylu Lacazette albo Depay'a... to co my chcemy zrobić z tymi pieniędzmi?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 19:59

Kucharius1 pisze:
Crunny pisze:
filippo pisze:Marotta poluje na tylko na okazje
Shaqiri za 15 mln to okazja porównywalna do Vidala. Nie ma pewności, że wypali (jak nie było nawet z Vidalem), ale to niewątpliwie okazja.
Boże widzisz i nie grzmisz. Vidal grał świetnie i był gwiazdą w Niemczech. Szwajcar jest niechcianym kolesiem z łatką ultra talentu, fajnym dryblingiem i to w zasadzie tyle. Indywidualnie wygląda dobrze, ale zespołowi daje niewiele. Na ten moment to żadna gwiazda, tylko niewiadoma która:
- kosztuje sporo
- od dwóch sezonów nie przekonuje
- wymaga sutego i długiego kontraktu
- bryluje indywidualnie, zespołowo ssie jak mało kto
- gdyby nie wymóg wykupu pewnie byłby u nas już
- na ten moment nie różni się niczym od Pereyry, tylko jest fajnie wypromowany. We Włoszech nikogo nie będzie mijał jak tyczki przy tutejszych odległościach między zawodnikami.
Dobrze, że nie porównałeś narodowości i pozycji Shaqiriego i Vidala i nie napisałeś, że to nie jest okazja porównywalna do Vidala. Czy ja pisałem, że ich sytuacja w obecnym klubie jest porównywalna?! Napisałem wyraźnie, że to okazja porównywalna do tej, którą wykorzystywaliśmy, kupując Vidala, kiedy to za niewielkie w obecnym futbolu pieniądze pozyskaliśmy 23-letniego gracza, który jakąś tam już na świecie renomę miał. Shaqiri też ma. Nawet jeśli nie zdobył jej w Bayernie, to zdobył w Basel i reprezentacji.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 20:15

Arbuzini pisze: Widzisz... sam stwierdziłeś, że posiadanie w składzie bezużytecznych dziadków mija się z celem. Zresztą super przykład, wyciągnąć dwóch zawodników z zupełnie innych pozycji, których kariera w Juve mija się o 2 lata :D
Takich piłkarzy jak Del Piero można policzyć na palcach jednej ręki.
Potraktowaliśmy go anty przykładowo.

Chcesz inne przykłady?
Anelka...
Z innego worka...
Liczyłem na Morate ... ale kurde czemu On nie gra ? :lol: Już zapomniałem na jakich warunkach On przeszedł :D

+
Teraz mamy okazje wyciągnąć Szwajcara ze śmieszne pieniądze, w dodatku mógłby wpasować się w naszą drużynę... Skoro środkowy pomocnik z jedną nogą biega u Nas na lewej obronie, a był ściągnięty za większy hajs :) to czemu nie kupujemy Shaqiriego ?
:prochno:
Skrzydłowego...
czyli coś czego nie mamy w ogóle :lol:

Nie oglądam bundeskopaniny, ale oglądałem MŚ na których pokazał się z bardzo dobrej strony...
Wszyscy dobrze wiemy, że nie mamy szans pozyskać topa, nawet podczas letniego okienka, jeśli jest taka opcja mogliby go zakupić, ucieszyłbym się-i właśnie dlatego powinni go kupić :dance: :dance:
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 20:28 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 20:27

Co jest teoretycznie złego w skrzydłach Shaqiri&Berardi? Niby żadnego z nich nie można zaliczyć do światowego topu, ale jak dla mnie lepiej jest mieć w składzie dwóch zawodników, którzy potrafią indywidualnie rozstrzygnąć losy meczu niż ich nie mieć. Włoch najlepiej prezentuje się na prawym skrzydle albo w parze napastników. Szwajcar też preferuje prawą stronę, ale na lewej radzi sobie równie dobrze. Jak dla mnie brak konfliktu. Jeśli nie zasadzamy się na jakiś super transfer na lewą obronę albo ofensywnego zawodnika w stylu Lacazette albo Depay'a... to co my chcemy zrobić z tymi pieniędzmi?[/quote]

Ciułamy na Continasse, do 2018-20 pewnie bedziemy spłacać JS pożniej pare lat Continasse także transferów na miare czegoś ponad 1/8 LM mozemy sie spodziewac.....mhmmmm. wole nie myslec
Najważniejsze zeby prezes wypalając kolejnego peta na trybunie wciąż mówił, że powinniśmy byc wzorem dla innych druzyn Serie A.....pod względem infrastruktury...

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 20:50

Mate.G pisze:Takich piłkarzy jak Del Piero można policzyć na palcach jednej ręki.
Ułomność Twojej argumentacji polega na tym, że wypunktowujesz złe ruchy zarządu polegające na ściąganiu wypalonych zawodników chcąc przy tym udowodnić, że zatrzymanie w składzie dokładnie takiego samego zawodnika byłoby czymś dobrym. Pępowinę należało odciąć. Naprawdę myślisz, że w Realu płaczą jeszcze po Raulu?

@kawek
Sęk w tym, że 15 to chyba ulubiona liczba Marotty. To nie jest fantasy mercato z zawodnikami po 30 mln E i więcej.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 21:11

Arbuzini pisze:
Mate.G pisze:Takich piłkarzy jak Del Piero można policzyć na palcach jednej ręki.
Ułomność Twojej argumentacji polega na tym, że wypunktowujesz złe ruchy zarządu polegające na ściąganiu wypalonych zawodników chcąc przy tym udowodnić, że zatrzymanie w składzie dokładnie takiego samego zawodnika byłoby czymś dobrym. Pępowinę należało odciąć. Naprawdę myślisz, że w Realu płaczą jeszcze po Raulu?
Rzecz w tym, że Del Piero mógł spokojnie grać u nas jeszcze sezon co najmniej. Karierę Alexa w Juventusie wygasił Conte z zarządem. Moim zdaniem gdyby Antoś dawał mu grać normalnie w lidze (w sezonie, w którym napastnicy ewidentnie zawodzili) to Del Piero kończyłby sezon z dorobkiem ok. 10 bramek i pewnie gdzieś tyle asyst. Od Giovinco gorszy by nie był, od Quagliarelli czy Matriego też nie. I nie stracilibyśmy pieniędzy, które poszły na Sebę.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 21:15

Arbuzini pisze:
Bo jedyną sensowną opcją jest oszczędność zarządu, ale Ona i tak nie ma sensu przy idiotycznych dalszych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Del Piero spokojnie mógł jeszcze się przydać.

A co mnie obchodzi jakiś tam Real? Kupią sobie inną gwiazdeczkę.
Ja patrzę na Milan i Maldiniego, Scholesa i United czy Rome i Tottiego.
Tak powinno się traktować ikony, podczas gdy my wywaliliśmy go, bo biedaki jesteśmy? Nie. Jesteśmy bez honoru i lojalności. Przypominam kto został w 2006 i kto miał wpływ na cały Juventus dzisiejszy, kto pociągnął wszystko w dobrą stronę. Zarząd zachował się idiotycznie i przenigdy tego nie wybaczę. Dla mnie to wstyd i nieporozumienie.

Koniec tematu, nie gadam z Tobą :)
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 21:16 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 21:22

Mate G@
Czemu winisz zarząd a nie Conte? Przecież Antek wolał ściągnąć Boriello niż dawać grać Alexowi, a sam Del Piero nie chciał być traktowany jak 5 koło u wozu, a u Conte by tak było. Inny trener by Del Piero nie puścił.

Gabbiadini już w Neapolu.Di Marzio dalej podtrzymuje zainteresowanie Sneijderem. Obejrzał ktoś mecz Besitkas-Galata do końca? Jak grał Sneijder?

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 21:25

AdiJuve pisze:Mate G@
Czemu winisz zarząd a nie Conte? Przecież Antek wolał ściągnąć Boriello niż dawać grać Alexowi, a sam Del Piero nie chciał być traktowany jak 5 koło u wozu, a u Conte by tak było. Inny trener by Del Piero nie puścił.
yyy...?
Bo to z zarządem podpisuje się kontrakt?
Czy Del Piero narzekał na swoją pozycje w klubie?
Nie, chciał zostać.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 21:30

Del Piero spokojnie mógł jeszcze się przydać? Nie kwestionuje autorytetu Alexa, ale gość, który strzela 1 bramkę w jakieśtam lidze emerytów... :doh: W ogóle skończmy ten temat.

Podobno Diamantim poważnie interesuje się Viola. Może to i dobrze. Tak w ogóle "Diament" ile miałby kosztować?

PS: Jak zwykle wszystkie pomyje lecą na Conte...

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 21:40

Mate.G@
No a trener to oczywiście nie ma nic do gadania. Del Piero nie zbyt pasował Conte i tyle, miał swoje lata a chciał jeszcze trochę pograć, ot cała filozofia, w Juve grałby coraz mniej, albo w ogóle.Wolałem Alexa biegającego w Australii niż wiecznie grzejącego ławkę w Turynie. On pewnie też bo inaczej nie poszedłby tam grać.
Ale to nie temat o Del Piero, o którym zresztą już wszystko było przewałkowane i to ze 2 razy. Także nie ma co tutaj znowu zaczynać tej dyskusji, bo jest bezsensu.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 21:49

Morgesztern pisze:Podobno Diamantim poważnie interesuje się Viola. Może to i dobrze. Tak w ogóle "Diament" ile miałby kosztować?
Kiedyś czytałem, że byliby wstanie oddać Włocha w ramach wypożyczenia - 1 mln - z klauzulą (nie wiem czy obowiązkową) na 6
Robaku pisze:Nie wotum czy było mówione, ale zapinamy pasy bo podobno. Rozpoczęliśmy. Negocjacje dotyczące Jacksona Martineza. Via footballitalia / tt
To są wstępne rozmowy, ale faktem jest, że przy spotkaniach z Rolando zarząd zgłosił oficjalne zainteresowanie piłkarzem, który będzie niezbędny. Porto chce gotówkę, Juve dorzuciłoby niechcianych, cdn latem. Wstępnie Porto wycenia go na 35 mln
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 21:56 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany