Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:28

pumex pisze:Co więcej z plotek? Quaga (jeśli zgodzi się na odejście) zastąpi Pazzini (miałby być wymieniony za Krasicia), na którego wstępną zgodę wyraził Conte.
Nie wiem dlaczego, ale podoba mi się taki pomysł. Tylko gdzie i za ile odszedłby Fabio?
pumex pisze:
Castiel pisze:Jak uda się sprzedać darmowego Zieglera za 4 mln to wyjdziemy na Elii na 0.
Heh, ale dziwne myślenie. Nie, nawet, jakbyśmy sprzedali wszystkich, których pozyskaliśmy za darmo, to na Elii i tak będziemy stratni, nie wyjdziemy na zero.
A może żaden klub nie spełni finansowych oczekiwań Marotty i Ziegler zostanie do zimy. A jesienią poprzez ciężką pracę na treningach przekona Conte? 8) Wiem, że to nierealne. Ale z drugiej strony nie takie rzeczy się zdarzały ;)

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:32

StaryDobryNedved pisze:Szkoda by było Quaga, mam do niego jakąś sympatię. :> A z czysto boiskowych zalet to czy on dałby nam mniej od Pazziniego? Wątpię, a nawet myślę, że więcej. Bo jeśli chodzi o finanse to kontraktu na pewno nie ma wygórowanego.
Elo Vidal:) pisze:Co do Verrattiego przepraszam wszystkich za zamieszanie moją osobą i postami ociekające jadem. Poniosło mnie aż za mocno i głupkowato się nakręciłem. Tak to jest jak się pisze pod wpływem najgorszych emocji. Życzę mu dobrze i niech kiedyś zawita w Juve, nadal jest moim marzeniem transferowym. Postaram się kolejnym razem trzymać nerwy na wodzy, bo cholerykiem jestem. Jednak już jestem za stary na takie akcje i jeszcze raz przepraszam :oops: .
A kogo ty przepraszasz? Daj spokój, wyraziłeś swoje zdanie i dobrze. Trochę za bardzo pojechałeś ale jak dla mnie sporo miałeś gościu racji. Verratti to jest młody piłkarz ale jest też do cholery mężczyzną, a więc powinien brać odpowiedzialność za to co mówi, a po pierwsze WAŻYĆ słowa. Na jego miejscu w mediach przeprosiłbym tifosich Juve z wprowadzenie ich w błąd.
Wiem mnie to zirytowało to co z nim jest. Ale życzenie mu wszystkiego najgorszego to było nie na miejscu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:34

pumex pisze:ale Matri ich nie interesuje, również ze względu na jego pensję, na płacenie której nie stać Fiorentiny, a wątpliwe, by sam zawodnik przystał na redukcję wynagrodzenia. Gdyby faktycznie Jovetic poprosił o transfer, byłoby dużo łatwiej. Problem jest taki, że od dłuższego czasu Stevana obserwuje Chelsea, a ostatnio podobno pytał o niego Arsenal.
Tez o tym czytalem, ale to sie nie trzyma kupy mowiac szczerze, bo Matri zarabia mniej niz Jovetic... Czarnogorzec ma 2m euro rocznie, a Matri podobno 1,6m.

Wiem, ze Fiorentina jest/byla zainsteresowana Padoinem i Pazienza, ale wrzucenie Matriego w cala transakcje to juz pewnie nasz pomysl (dlatego mozliwe jest, ze Viola po prostu go nie chce, ale chyba nie ze wzgledu na pensje). W tym kontekscie byla tez mowa o Quagliarelli, ale tez nie wiadomo jak na to patrzec.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:57

Osobiście mnie to średnio interesuje ze względu na odległą pozycję bohatera newsa w moim damn goood striker rankingu, ale wiem, że ów pan ma tu swoich zaprzysięgłych zwolenników.. także..

http://www.goal.pl/226780-jovetic-popro ... nsfer.html

Niech będzie te 30 pod warunkiem, że - 15 :twisted: to spieniężniony we własnej osobie człowiek - Matri, 5 - człowiek Pazienza i opcjonalnie 10 cash ( lub człowiek - Quagliarella) :C

Pytanie do ekspertów - kto poważnie interesuje się Robinem oprócz nas?

Pytanie nr.2 czy są jakieś choćby wstępne zainteresowania naszymi gwiazdami? W stylu Pirlo w Bayernie itd.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2012, 10:59 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:58

Asamoah to nie jest taki znowu Duży Murzyn. Ma około 175 cm wzrostu. No, może go pionowe paski optycznie wydłużą.

Co do Quagliarelli... Dalej mam w pamięci jego 12 bramek w 17 meczach w ciągu pierwszego półrocza, jego świetne partie w Sampie, Udine, Napoli. I ten jego nos do pięknych bramek. Cholernie fajny napastnik, szkoda mi jak diabli, że nie może wrócić do siebie. A co ma Pazzini? Niezłe pekaesy. Nigdy za nim nie przepadałem zbytnio. Tak czy inaczej, to wybór między kowadłem z przeszłością ca kowadłem z przeszłością.

Dalej jestem zwolennikiem Dzeko.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:11

Alfa i Omega pisze:Dalej jestem zwolennikiem Dzeko.
Również jestem zwolennikiem Bośniaka. Sęk w tym, że ostatnio nie widziałem żadnego newsa łączącego go z Juve. Pojawiła się natomiast plotka, że jego sprowadzeniem jest zainteresowany Milan, a sprawę ma ułatwiać fakt, że Dzeko kibicuje im od dziecka: "AC Milan discuss Dzeko deal with Manchester City". Problemem są pieniądze, z którymi jak wiemy w Serie A się nie przelewa.

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:19

Dzeko w Milanie = Zlatan out. Opcja Torresa mi się jeszcze bardzo podoba, biorąc pod uwagę Hazarda, możliwego Hulka/Ibrę/innego przekozaka, Fernando byłby na wylocie. I niedrogi.

Faktycznie, szkoda, że już nas się nie łączy z Bośniakiem.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:20

Może to było wałkowane, ale czy mógłby ktoś jeszcze raz wyłożyć mi to na chłopski rozum jak to jest z transferami Isli i Asamoah? W newsie pisze jak byk, że kupiliśmy całe ich karty za 18 i 18,4 mln,a oni przez 3 lata będę odkupywać swoje połówki za 9 mln. Czemu na tym transfermarkt piszę, że daliśmy 9mln? Przecież całość kupiliśmy, a oni jakby odkupili swoją połowę, ale nasze pieniądze na całość kart poszły.
A z malutkich ciekawostek to Taiwo z Milanu jest na wylocie za około 5 mln. Nie wiem jak grał w Anglii, ale w Marsyli wymiatał...szkoda zawodnika bo się zapowiadał nieźle.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:34

francois pisze:Nie wiem dlaczego, ale podoba mi się taki pomysł. Tylko gdzie i za ile odszedłby Fabio?
Tak jak mówi Jakku, coś przebąkuje się o Fiorentinie, niedawno czytałem o Lazio, nawet o Udinese, ale to wszystko na razie niepotwierdzone plotki.
Nie wiem, co się może podobać w zamianie Quaga na Pazziniego. Mnie się nawet nie podobają jego pekaesy, nie mówiąc już o jego grze, która od gry Quaga nie różni się niczym na plus.
Alfa i Omega pisze:Dzeko w Milanie = Zlatan out.
Może to nieodpowiedni temat, ale jak już piszę posta, to wykorzystam okazję. Wiele ostatnio mówi się o przeprowadzce Dzeko do Milanu, ale jeszcze więcej i konkretniej o sprowadzeniu Carroll'a. Podobno Rodgers jest chętny na wypożyczenie Andy'ego do Mediolanu (KLIK!). Wątpię, żeby obaj zasilili Rossonerich. Albo Carroll, albo Dzeko, ale ten pierwszy pewnie byłby dużo tańszy

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:34

Marotta ponoć próbuje wysłać Jorge Martineza do Hiszpanii: "Juve trying to offload Martinez", na razie jest mowa tylko o wypożyczeniu z opcją zakupu. Przyznaję, że ja to nawet zdążyłem zapomnieć o istnieniu Urugwajczyka.
pumex pisze:
Alfa i Omega pisze:Dzeko w Milanie = Zlatan out.
Może to nieodpowiedni temat, ale jak już piszę posta, to wykorzystam okazję. Wiele ostatnio mówi się o przeprowadzce Dzeko do Milanu, ale jeszcze więcej i konkretniej o sprowadzeniu Carroll'a. Podobno Rodgers jest chętny na wypożyczenie Andy'ego do Mediolanu (KLIK!). Wątpię, żeby obaj zasilili Rossonerich. Albo Carroll, albo Dzeko, ale ten pierwszy pewnie byłby dużo tańszy
Przecież cała plotka opierała się tylko na tym, że syn Berlusconiego powiedział, że podobała mu się gra Carrolla na EURO, trochę lichą podstawę ma to wszystko.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2012, 11:37 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:35

Castiel pisze:Może to było wałkowane, ale czy mógłby ktoś jeszcze raz wyłożyć mi to na chłopski rozum jak to jest z transferami Isli i Asamoah? W newsie pisze jak byk, że kupiliśmy całe ich karty za 18 i 18,4 mln,a oni przez 3 lata będę odkupywać swoje połówki za 9 mln. Czemu na tym transfermarkt piszę, że daliśmy 9mln? Przecież całość kupiliśmy, a oni jakby odkupili swoją połowę, ale nasze pieniądze na całość kart poszły.
Pierwsze słyszę! Komunikat na Juventus.com mówił o tym, że kupiliśmy połówki za 9 i 9,4 miliony, ale jakaś akcja z odkupywaniem? :shock:

Chyba jeszcze nigdy nie byliśmy tak blisko kompletu Czarnogórców w ataku. Producenci żelów do masażu i chusteczek już zacierają ręce i szykują się do złożenia megaoferty pumexowi :lol:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:38

SKAr7 pisze: Pierwsze słyszę! Komunikat na Juventus.com mówił o tym, że kupiliśmy połówki za 9 i 9,4 miliony, ale jakaś akcja z odkupywaniem? :shock:
To na JuvePoland musi być jakiś błąd - "Po pierwsze, Juventus wykupił z Udinese kartę zawodniczą Kwadwo Asamoah za kwotę 18 milionów euro, płatną w 3 rocznych ratach. Jednocześnie Udinese w ciągu tego czasu wypłaci Juventusowi 9 milionów euro za 50% praw własności karty piłkarza" Nie wiem już.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:39

StaryDobryNedved pisze:Szkoda by było Quaga, mam do niego jakąś sympatię. :> A z czysto boiskowych zalet to czy on dałby nam mniej od Pazziniego? Wątpię, a nawet myślę, że więcej. Bo jeśli chodzi o finanse to kontraktu na pewno nie ma wygórowanego.
Elo Vidal:) pisze:Co do Verrattiego przepraszam wszystkich za zamieszanie moją osobą i postami ociekające jadem. Poniosło mnie aż za mocno i głupkowato się nakręciłem. Tak to jest jak się pisze pod wpływem najgorszych emocji. Życzę mu dobrze i niech kiedyś zawita w Juve, nadal jest moim marzeniem transferowym. Postaram się kolejnym razem trzymać nerwy na wodzy, bo cholerykiem jestem. Jednak już jestem za stary na takie akcje i jeszcze raz przepraszam :oops: .
A kogo ty przepraszasz? Daj spokój, wyraziłeś swoje zdanie i dobrze. Trochę za bardzo pojechałeś ale jak dla mnie sporo miałeś gościu racji. Verratti to jest młody piłkarz ale jest też do cholery mężczyzną, a więc powinien brać odpowiedzialność za to co mówi, a po pierwsze WAŻYĆ słowa. Na jego miejscu w mediach przeprosiłbym tifosich Juve z wprowadzenie ich w błąd.
Przypominam panom, że niejaki Pavel Nedved też nie chciał przejść do Juve. Zmusił go gruby hajs.
Castiel pisze:Może to było wałkowane, ale czy mógłby ktoś jeszcze raz wyłożyć mi to na chłopski rozum jak to jest z transferami Isli i Asamoah? W newsie pisze jak byk, że kupiliśmy całe ich karty za 18 i 18,4 mln,a oni przez 3 lata będę odkupywać swoje połówki za 9 mln. Czemu na tym transfermarkt piszę, że daliśmy 9mln? Przecież całość kupiliśmy, a oni jakby odkupili swoją połowę, ale nasze pieniądze na całość kart poszły.
Podejrzewam, że transfermarkt nie chciał już ludziom mieszać w głowach i napisał jak to było tak na chłopski rozum.

A z malutkich ciekawostek to Taiwo z Milanu jest na wylocie za około 5 mln. Nie wiem jak grał w Anglii, ale w Marsyli wymiatał...szkoda zawodnika bo się zapowiadał nieźle.
Nie ma błedu na JP. Kupiliśmy całość, sprzedaliśmy połówki ---> żeby przedłużyły się kontrakty obu zawodników (podobnie było z Giakiem)
Castiel pisze:
alina pisze: Podejrzewam, że transfermarkt nie chciał już ludziom mieszać w głowach i napisał jak to było tak na chłopski rozum.
No tak, ale nie ulega wątpliwości, że poszło 36 mln na nich, a oni ją odkupują. Bo nie możesz tego załatwić tak, że "a to nie przelewamy wam tamtych 18 mln bo i tak je nam oddacie".
Widzę, że zostało to uproszczone bo całość jako tako się nie zmienia bo wydaliśmy 18 mln więcej, ale je zaraz odzyskaliśmy.
No uprościli, bo transfermarkt to nie portal dla księgowych, a zwykłych kibiców.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2012, 11:59 przez alina, łącznie zmieniany 3 razy.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:41

alina pisze: Podejrzewam, że transfermarkt nie chciał już ludziom mieszać w głowach i napisał jak to było tak na chłopski rozum.
No tak, ale nie ulega wątpliwości, że poszło 36 mln na nich, a oni ją odkupują. Bo nie możesz tego załatwić tak, że "a to nie przelewamy wam tamtych 18 mln bo i tak je nam oddacie".
Widzę, że zostało to uproszczone bo całość jako tako się nie zmienia bo wydaliśmy 18 mln więcej, ale je zaraz odzyskaliśmy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:56

SKAr7 pisze:Chyba jeszcze nigdy nie byliśmy tak blisko kompletu Czarnogórców w ataku.
Eee tam, jeszcze raczej nic się nie ruszyło, dalej jesteśmy w fazie luźnych plotek.
SKAr7 pisze:Producenci żelów do masażu i chusteczek już zacierają ręce i szykują się do złożenia megaoferty pumexowi :lol:
Uff, wraz z przyjściem Joveticia zacząłby się u mnie gorący okres. Rwałbym redtube'a jak papę z dachu.
Vimes pisze:Przecież cała plotka opierała się tylko na tym, że syn Berlusconiego powiedział, że podobała mu się gra Carrolla na EURO, trochę lichą podstawę ma to wszystko.
Może tak, ale z dnia na dzień jednak docierają do nas jakieś szczegóły, które mogą sugerować, że mimo wszystko jest coś na rzeczy. Chociażby zainteresowanie Borinim, o którym pisałeś w innym temacie.
alina pisze:Przypominam panom, że niejaki Pavel Nedved też nie chciał przejść do Juve. Zmusił go gruby hajs.
Heh, dokładnie. Pierwszą jego opcją było pozostanie w Rzymie, drugą transfer do Manchesteru. Dopiero na trzecim miejscu stawiał Juventus. Fajnie przypomnieć sobie stare czasy :wink:

Obrazek
Zablokowany