Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 16:06

Hypeman pisze:Tuttosport coś bąknął o zainteresowaniu Mahrezem, w sumie sam nie wiem co o tym myśleć.
Zarząd szuka strzelca na LM, jakim kiedyś był np. Del Piero, a jakimi nie są Dybala - 2 gole, 0-asyst czy Higuain - 3 gole 0-asyst.w LM w tym sezonie.

Jak na pierwszy sezon Mahreza w LM to ma całkiem niezłe liczby: 4 gole i 2 asysty, czyli 6 pkt w punktacji kanadyjskiej. Poważne ekipy, celujące w wygranie LM mają takich ludzi, dla których zdobywanie bramek w LM przychodzi wyjątkowo lekko: Barca-Messiego, Real-CR7, Bayern-Lewego czy nawet BVB-Aubameyanga.
Mahrez, być może w oczach zarządu kimś takim staje się i dlatego może warto postawić na kogoś takiego niż przebierać w napastnikach z rodzimego podwórka jak Berardi, Icardi, Belloti, Bernardeschi, których skuteczność w LM nie można w żaden sposób zweryfikować, bo po prostu nie mają okazji występować w tych rozgrywkach oraz nie zanosi się, że prędko tam zagrają.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 16:35

Arbuzini pisze:Niestety wyraźnie widać to po naszej ławce rezerwowych, gdzie brakuje dobrych zawodników - w szczególności ofensywnych.
Biorac pod uwage, ze kadra byla zbudowana pod gre dwoma napastnikami jest to zwyczajne przeklamanie. Ilosc sie zgadza, ale z biegiem sezonu okazalo sie, ze marcato 10/10 nie bylo i gramy najlepiej w 4-2-3-1, ktorego pewnie nawet sam Max nie bral pod uwage we wrzesniu.

La fidanzata d'Italia
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 16:42

Marca podało, ze monitorujemy sytuacje SUso, którego kontrakt wygasa w 2019. A chłopak go jeszcze nie przedłużył.
Deschamps przyznał, żę trasnfer Tolisso do Juve to "dobry pomysł"

Sky podaje, że Ventura wziął Spinazolle do pierwszego składu repry. TO tak nt. ze Leo nie przygotowany do gry w Juve i w ogole jest beeeee
Ostatnio zmieniony 16 marca 2017, 17:02 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 16:48

Arbuzini pisze:Ciekawe spostrzeżenia. O braku ciągłości w drużynie piszę od dawna. Z ważnych graczy w niedługim czasie odejdą jeszcze Lichtsteiner, Barzagli, czy Buffon. Prawda jest taka, że faktycznie jesteśmy drużyną w wiecznej budowie, ale zadziwiająco dobrze sprawdza się ten model. Niestety wyraźnie widać to po naszej ławce rezerwowych, gdzie brakuje dobrych zawodników - w szczególności ofensywnych.

Taka ilość Latynosów w składzie to chyba pierwszy raz w historii Juventusu ma miejsce. Po włosko-francuskiej polityce transferowej nie ma już śladu. Może w lecie nawiążemy trochę do tej tradycji, Tolisso oraz Spinazzola to obecnie dwa najbardziej prawdopodobne transfery, a w zimie kupiliśmy już Caldarę.
Zdaje sie, ze zarzad dostrzega problem... Tak jak piszesz, Caldara, Spinazzola... ale najpierw chcialbym zobaczyc jak wchodza do pierwszej druzyny.
Jest Rugani (ktory tez powinien grac wiecej...) i co dalej? Sturaro...? Mandragora (w tym roku 20 lat) traci czas -- kontuzje czy cos - nie wnikam, traci czas. Sensi (w tym roku 22 lata) zalicza w Sassuolo jakies smieszne minuty, co z nim? Nie ma kontynuacji dla Marchisio, tak jak nie bylo dla Pirlo. Kupimy za solidny hajs Urusa Bentancura, o ktorym wiadomo tyle, ze podobno daje rade.

Kiwalismy sie w temacie Berardiego 2 lata, zeby ostatecznie zabulic te 20 baniek za Pjace. Verratti to stare dzieje, ale historia powtarza sie z Belottim i Bernardeschim. Prawdopodobnie 'ten moment' na ich zakup juz minal. W tym czasie minuty zaliczaly takie tuzy jak Lemina, Pereyra czy Hernanes. Poza epizodami, wszyscy zawodzili. Podobno mamy dobry skauting, czy caly dzial zaczyna prace od wylotu za granice? Nie sztuka powiedziec dzisiaj, ze wymienieni 'panowie B' faktycznie potrafia grac w pilke.

Krotko mowiac, Juve zadziwiajaco malo bierze z mlodego (naprawde zdolnego) pokolenia Wlochow. Bardziej z przymusu powoli remontujemy obrone, reszta pozycji jest zapychana 'na juz'. Doskonale rozumiem, ze Juventus to wlasnie ma byc druzyna 'na juz'. Ale polityke rezerwowych mozna zmienic. Patrzac na to z perspektywy czasu, to nie ma logicznego uzasadnienia dla dwuletniej obecnosci Pereyry czy Leminy w skladzie. Za darmo nie przyszli i g... na nich zarobimy. Nie wierze, ze kazdy z grona Pellegrini/Cataldi/Benassi/Baselli bylby niechetny do przyjecia takiej roli w Juve.
Stad chce zobaczyc, jak nasi rozwiaza casus Keana. Jest on (hehe) nomen omen Wlochem, top talentem wsrod dzieci. Juz teraz mozna na nim wytrzepac gruby hajs. Raiola nie da mu zgnic na wypozyczeniach. Czy Juventus bedzie stac na zaoferowanie mu sciezki kariery W JUVE? Zdaje sie, ze to zasrany obowiazek klubu, jesli wychowankowie maja cokolwiek znaczyc.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 17:20

Ale co do młodych Włochów to:

- my niestety nie jestesmy w pozycji do ich ogrywania, tzn. fajnie cenimy Belotiego, Berardiego czy też Bernardeschiego,ale tych zawodników możemy wziąc teraz,kiedy ich pozycja jest ugruntowana, a nie w chwili kiedy trzeba dać im czasu do ogarnia - patrz Sturaro - mniemam,że przy większej ilości minut to byłby fajny zastępca Samiego, bo odbiór ma, uderzenie na pozimie wlasnie Samiego
- mamy duzy problem z gadaniem z innymi prezesami o transferach ich wybijajacych sie zawdoników, a zwłaszcza z druzynami z top 5-6. Możemy pogadać z Cagliari, Genuą, Bergamo, ale wyciągniecie dobrych graczy z TOro, Milanu, Interu sprawia nam wielki problem i teraz te klauzule antyJuve...no cóz

i z tego powodu radzimy sobie inaczej. Ale jestem pewien,że z dwóch Włochów modych w lato sciągniemy obstawiam - Leo SPinazzole i kogoś z dwójki Berardi/Bernardeschi.

Właśnie Travaini podał, że podobno Viola wyceniła Bernareschiego i jest to kwota 50 baniek. Inter i Juve podobno są gotowi na taki wydatek.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 21:57

ozob pisze:
Arbuzini pisze:Niestety wyraźnie widać to po naszej ławce rezerwowych, gdzie brakuje dobrych zawodników - w szczególności ofensywnych.
Biorac pod uwage, ze kadra byla zbudowana pod gre dwoma napastnikami jest to zwyczajne przeklamanie. Ilosc sie zgadza, ale z biegiem sezonu okazalo sie, ze marcato 10/10 nie bylo i gramy najlepiej w 4-2-3-1, ktorego pewnie nawet sam Max nie bral pod uwage we wrzesniu.
Sam jesteś przekłamanie. Ozobie, mam wrażenie, że czasem cytujesz mnie tylko po to żeby się nie zgodzić - ot, tak dla zasady :P.
Garreat pisze:Krotko mowiac, Juve zadziwiajaco malo bierze z mlodego (naprawde zdolnego) pokolenia Wlochow. Bardziej z przymusu powoli remontujemy obrone, reszta pozycji jest zapychana 'na juz'. Doskonale rozumiem, ze Juventus to wlasnie ma byc druzyna 'na juz'. Ale polityke rezerwowych mozna zmienic.
Przydałoby się zmienić tę politykę, ale ona się ciągnie za nami już szmat czasu i wiele cech wspólnych znajdziemy nawet w strategiach transferowych triady. Można na ten temat pisać elaboraty, a podejściu do transferów pewnie niewiele się zmieni i jeśli mam być szczery to też wolałbym wydać 90 mln E na Tolisso oraz Dahouda niż 80 mln E na Verrattiego. Następcy Marchisio się nie spodziewam, bo po prostu jak sięgam pamięcią, tak nie mogę skojarzyć innego naszego wychowanka grającego na tym poziomie.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 22:16

Ivory pisze:Jak na pierwszy sezon Mahreza w LM to ma całkiem niezłe liczby: 4 gole i 2 asysty, czyli 6 pkt w punktacji kanadyjskiej.
A widzisz, z jakimi druzynami ponabijal wiekszosc tej statystyki? To jednoszczałowiec, jak caly Leicester. Btw. chcialbym ich wylosowac, bo nigdy nie darzylem sympatia Ranieriego.
Garreat pisze:Sensi (w tym roku 22 lata) zalicza w Sassuolo jakies smieszne minuty, co z nim?
Osobiscie w niego nie wierze (w sensie: ze moze osiagnac jakis przyzwoity poziom), ale w chwili obecnej ma kontuzje. Natomiast ufam w Mandragore.

Za Higuaina wstawilbym Pjace. I chodzi za mna ten Heart, jako zastepca.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 22:53

Dziennikarz Goalitalia Federico Casotti informuje podczas podcastu Radio VS, że Tolisso jest nasz za 30 baniek.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2017, 22:56 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 22:55

Dyrektor Goal Italia - Federico Casotti w podcaście RadioVS powiedział, że Tolisso jest absolutnie "naszym zawodnikiem" i deal jest zaklepany. Kwota o jakiej wspomniał to 30 mln euro, ale podejrzewam, że nie wliczył w to bonusów.

Dodał także, że Inaki Williams z Athletic Bilbao to gracz, który bardzo nam się podoba i pod względem technicznym pasuje do Juventusu, ale mamy na tej pozycji Pjacę i bardzo w niego wierzymy.

W temacie trenera potwierdził, że najwięcej mówi się teraz o Spallettim co według niego subiektywnie jest kiepskim pomysłem, bardziej do Juve pasowałby Simeone, ale to też nie jest jakiś "idealny" kandydat. To bardziej w ramach ciekawostki, bo gościa nie ma co brać za jakiegoś eksperta od słuszności wyboru trenera.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2017, 23:10

Jeśli weźmiemy go na takich warunkach to genialny deal. W tych czasach byle wafel jest wyceniany na taką kwotę, a tu mamy do czynienia ze znakomitym materiałem na topa klasy światowej. :ok:

Allegri niech się nie wygłupia, zostańmy przy obecnym ustawieniu, bo gracz Lyonu pasowałby do niego idealnie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2017, 18:18

Jacky pisze:
Garreat pisze:Sensi (w tym roku 22 lata) zalicza w Sassuolo jakies smieszne minuty, co z nim?
Osobiscie w niego nie wierze (w sensie: ze moze osiagnac jakis przyzwoity poziom), ale w chwili obecnej ma kontuzje. Natomiast ufam w Mandragore.
Sensiego przede wszystkim nie ma co brać do nas do składu, bo jeśli ma osiągnąć dobry poziom to tylko przez regularną grę. Na wiek jakoś specjalnie nie patrzę, Marchisio wystrzelił mając 25 lat. Owszem, jego rozwój hamowała beznadziejna drużyna i nie lepsi trenerzy, ale Sensi też ma w tym sezonie pod górę.

Mandragora to talenciak, debiutował w kadrze U-21 mając 18 lat, co w przypadku Squadry jest wręcz niespotykane. Niestety Juventus i Włosi mają ogromnego pecha do tego żeby zdolnych chłopaków niszczyły kontuzje. Mija prawie rok, a on wciąż jest praktycznie bez gry więc na stałe raczej nie prędko wejdzie do naszego składu.

Obaj to opcje do rozważania za dwa lata. Khedira i Marchisio mają odpowiednio 30 i 31 lat więc że tak powiem - akurat ;)

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 01:54

Mahrez? Super! Ja właśnie bardzo chcę kogoś na lewonożnego na skrzydło - On plus Tolisso już super, do tego Spinazzola. Pytanie ile by Algierczyk kosztował? No ale Leicester i tak zacznie się sypać po sezonie, bierzmy co najlepsze. Żal tego Kante...

Grając 4231 trzeba nam więcej skrzydłowych i twardziela do środka.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 13:31

CavAllano pisze:Allegri niech się nie wygłupia, zostańmy przy obecnym ustawieniu, bo gracz Lyonu pasowałby do niego idealnie.
Po pierwsze, póki co nie przejmowałbym się gdzie Allegri upchałby Tolisso, bo ani Max nie jest pewny pozostania, ani Francuz pewny przeprowadzi do Turynu. Po drugie, zastanawiam się, jaką pozycję miałeś na myśli pisząc, że Tolisso pasowałby idealnie do 4-2-3-1 :think: Wielu meczów Lyonu w tym sezonie nie widziałem, ale gdy już ich oglądałem to miałem wrażenie, że obiekt naszych westchnień najlepiej sprawdziłby się jako b2b, a akurat dla klasycznej wersji b2b brakuje miejsca w 4-2-3-1. Na trequartistę Corentin mi nie wygląda, a ustawienie go głęboko w parze z np Khedirą mogłoby go wykastrować tak jak Pjanicia.

Jaram się Tolisso, ale tak naprawdę mokre sny wywołuje u mnie Sanchez, bo to właśnie Chilijczyk byłby idealny do obecnego 4-2-3-1 w miejsce Mandzukicia.

Cuadrado-Dybala-Sanchez __________ Sanchez-Dybala-Mandzukić
-----------Higuain------------___________ -----------Higuain------------

^^^^^^^^matkoboskokochano :o ^^^^^^^^^
Ostatnio zmieniony 18 marca 2017, 13:37 przez pumex, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 13:34

Ostatnio Tolisso najczęściej gra za plecami napastników.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2017, 13:43

Cabrini_idol pisze:Ostatnio Tolisso najczęściej gra za plecami napastników.
Wiem o tym. Chodzi mi o to, że zawsze byłem zwolennikiem pełnego wykorzystania możliwości ofensywnych 4-2-3-1. Tam, gdzie jest miejsce dla trequartisty, tam powinien grać trequartista, albo ewentualnie ktoś o innym profilu, ale ukierunkowany stricte ofensywnie. A umówimy się - Tolisso takim piłkarzem nie jest.

Nigdy nie byłem zwolennikiem upychania Vidala za napastnikami w 4-3-1-2 czy Nainggolana w 3-4-1-2 u Spalla, podobnie jak zawsze wolę oglądać grę bez klasycznego registy niż z udawanym registą jak to przez chwilę po odejściu Pirlo. To dwie tak newralgiczne pozycje, że wg mnie próby jakiegoś udawania i obejścia ich nie mają sensu. Albo się ma do nich wykonawców i się nimi gra, albo się z użycia tych pozycji rezygnuje.

Obrazek
Zablokowany