Sezon 2015/2016
- pablo1503
- Juventino
Medel na pewno jest jasnym punktem w drużynie, ale to nie typ zawodnika, który pociągnie zespół, gdy ten znajdzie się w gorszym okresie. Jest przecinakiem przed duże P. Agresywność, wybieganie, odbór - wszystko na wysokim poziomie, ale można powiedzieć, że na tym kończą się jego atuty. Rozegranie u niego leży i kwiczy. Nie mówiąc już o strzelaniu. Gdzie mu do Claudia, który w pierwszym sezonie Conte strzelił 10(?) bramek, albo do Pirlo, który rządził i dzielił w środku pola. Icardzi to też ciekawy zawodnik. Umiejętność zdobywania bramek ma nietuzinkową, ale niewiele po za tym. Szybkością nie grzeszy, dryblingu zero, w przetrzymywaniu piłki i graniu plecami do bramki też nie imponuje. Co prawda jest to młody chłopak i jeszcze wiele przed nim, ale na obecną chwilę musi on dostać dobre podanie, żeby coś zrobić. Nie chce mu niczego ujmować, bo podejrzewam, że gdyby grał w takim Bayernie czy innej Barcelonie, to strzelałby po 30 bramek na sezon. Ljajić i Jovetić są jedynymi kreatywnymi atakującymi zawodnikami w Interze. Gdyby ich zabrakło w jakimś meczu, to prawdopodobnie zniknąłby też Icardi. Na obecną chwilę jest to zawodnik, którzy żyje z podań. Drużyna gra dobrze = Icardi gra dobrze. Gdy Mediolańczycy wpadną w jakiś dołek, to Icardi nie będzie zawodnikiem, którzy pociągnie cały zespół. Nie mówiąc już o Medelu. Jovetić wydaje się być naturalnym liderem, ale ten jest zupełnie bez formy. No i wiadomo, jak u niego z kontuzjami.meda11 pisze:Wszyscy oglądający mecze gorszej części Mediolanu powtarzają bardzo dobrą grę całej defensywy, wybieganą pomoc z wariatem Medelem na czele, a z przodu mają Icardiego który strzelił w tym sezonie 8 bramek oddając 12 strzałów w światło bramki. Niech tylko zdrowy Jovetić przypomni swoją grę z Violi i okaże się, że liderów w zespole Manciniego nie brakuje.pablo1503 pisze:...A co do rozmowy u góry. Ja bym nie szukał analogii między obecnym Interem, a Juventusem sprzed 4 lat. Oni nie mają tak naprawdę lidera...
Tak narzekam na tego Icardiego, a on jakby nie patrząc był najlepszym strzelcem ligi w ubiegłym sezonie, pomimo gry w słabym klubie. Prawdopodobnie przemawia przeze mnie niechęć do tego piłkarza i na siłę umniejszam jego umiejętności. :C

- MCL
- Juventino
Po tej kolejce lider Napoli, a Juve oczko za nimi. Wierzę. Tak się wczorajsze mecze potoczyły, że prawie grali pod nas. Sassuolo to Juve B? To jak nazwać Lazio? Zabiera punkty naszym rywalom, a potem oddaje nam
. Choć nie powiem, jak przy stanie ... 1-0? Czy 2-0... Matri miał w doliczonym czasie sytuację 100% i podał do bramkarza zamiast strzelić to przed oczami miałem jego niezbyt udane występy w Juve
Naplety dziś na pewno wygrają z frosinone, choć w futbolu wszystko jest możliwe, jeśli postawią autobus to może i remis ugrają. inter? Wierzę w Sassuolo, rozgrywają calkiem przyzwoity sezon.
Najbardziej boję się Sampdorii

Naplety dziś na pewno wygrają z frosinone, choć w futbolu wszystko jest możliwe, jeśli postawią autobus to może i remis ugrają. inter? Wierzę w Sassuolo, rozgrywają calkiem przyzwoity sezon.
Najbardziej boję się Sampdorii

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- koki90
- Juventino
Dziś utraty punktów przez Inter wypatruję nie tyle dlatego, że ich przeciwnikiem jest solidne Sassuolo, ale też dlatego, że grają o 12:30. Wredna pora do grania, strasznie nie lubię kiedy gramy o tej porze. Wyczuwam remis 1-1
- wojczech7
- Juventino
Piszącym o tym, że na półmetku mamy 3 pkt straty do lidera, proponuję wstrzymać konie. Może ich być 6, 5, 4, 3, 2, lub 0. Trochę dużo opcji, jak na przekonanie, że akurat jedna z nich się ziści...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przede wszystkim terminarz. Trzy punkty, a nawet i sześć do Interu do niewiele, kiedy weźmie się pod uwagę, że ekipa Manciniego niemal wszystkich największych rywali miała u siebie (tylko do Neapolu wyjazd), a w rundzie rewanżowej będzie odwrotnie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Tym bardziej, że my pierwsze 7-8 kolejek początku rundy rewanżowej mamy ciężkie (Roma,Inter,Milan Neapol ? ), gdzie przy naszej obecnej formie najważniejsze aby być blisko lidera, bo nie mam wątpliwości, że pod koniec sezonu(7-8 kolejek ) odskoczymy i to znacznie od stawki. Byleby teraz nie dać dupy tak jak na początku sezonu, przejść te ciężkie mecze z jak najmniejszymi stratami.
Siła rezerwowych też zaczyna pokazywać dlaczego Juve jest przed wszystkimi. Na każdą pozycję mamy wartościowego zmiennika (no poza środkiem gdzie wiele kontuzji jest). Żadna inna ekipa nie ma takiego komfortu, co wczoraj było widać po Fiorentinie, gdzie wypadło 2 graczy z podstawy i problem gotowy. Roma również to obrazuje.. Napoli tylko mnie martwi. inter jak dla mnie nie zakończy sezonu w top 3.
Siła rezerwowych też zaczyna pokazywać dlaczego Juve jest przed wszystkimi. Na każdą pozycję mamy wartościowego zmiennika (no poza środkiem gdzie wiele kontuzji jest). Żadna inna ekipa nie ma takiego komfortu, co wczoraj było widać po Fiorentinie, gdzie wypadło 2 graczy z podstawy i problem gotowy. Roma również to obrazuje.. Napoli tylko mnie martwi. inter jak dla mnie nie zakończy sezonu w top 3.

- annihilator1988
- Juventino
A ja się martwię interem. Ich wybieganie to zasługa tego, że grają na jednym froncie, mają solidną 11-stke (wystarczająco mocną, by unikać kompromitacji jak w zeszłym sezonie) no i ten Icardi. Gole z niczegoCabrini_idol pisze: Napoli tylko mnie martwi. inter jak dla mnie nie zakończy sezonu w top 3.

Chcecie się pośmiać? Perotti na 99% w Rzymie, Faraon blisko, a telenowela z Adriano się ciągnie :hellyes: Tak jak mówiłem, formacja 10-0-0 i jazda.
Edit
Właściwie do roma mogłaby mieć lotnego bramkarza i niech się zmieniają co stracony gol

Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2016, 12:01 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Robaku
- Juventino
Podali składy i Juvetić nie gra w pierwszym składzie - jakaś kontuzja czy to pokłosie tych nerwowych chwil po meczu z Lazialami?
Defrel z Sassuolo też na oucie? Czyzby transfer? bo Angole na pewno o niego pytali,ale nie wiem jaka była decyzja Sassuolo. Właśnie nie wiem czy to dlatego, że Defrel ma odejść , klub z Mapei tak mocno walczy o tego Trotte.
Defrel z Sassuolo też na oucie? Czyzby transfer? bo Angole na pewno o niego pytali,ale nie wiem jaka była decyzja Sassuolo. Właśnie nie wiem czy to dlatego, że Defrel ma odejść , klub z Mapei tak mocno walczy o tego Trotte.
- kawek
- Juventino
Jovetic już chyba w meczu z Empoli siedział na ławie więc raczej nie chodzi tu o kontuzje najprawdopodobniej stracił miejsce w pierwszym składzie a miał być jednym z tych od którego Mancini miał zaczynać ustalanie skladuRobaku pisze:Podali składy i Juvetić nie gra w pierwszym składzie - jakaś kontuzja czy to pokłosie tych nerwowych chwil po meczu z Lazialami?
- PlanetJuve
- Juventino
No muszą kogoś sprowadzić jak Ibarbo i Iturby szukaja szczescia na wyspach, a na ataku 18 latek wypozyczony ze Speziiannihilator1988 pisze: Chcecie się pośmiać? Perotti na 99% w Rzymie, Faraon blisko, a telenowela z Adriano się ciągnie :hellyes: Tak jak mówiłem, formacja 10-0-0 i jazda.

Co do Trotty to rzeczywisice szybko sprawa idzie do przodu. Podobno juz maja wstepne porozumienie z zawodnikiem i w przyszlym tygodniu ma sie zamknac. Oczywisice transfer w sunergii Juve -Sassuolo.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Remis jak najbardziej prawdopodobny, biorąc pod uwagę grę Sassuolo z wyżej notowanymi rywalami. Nie mogą jednak robić takich błędów jak ten z 3. minuty, gdy Icardi był sam na sam.Robaku pisze:Czyli jednak brak Joveticia, to moze być pokłosie akcji po meczu z Lazio, jesli chłopak wypadł juz na Empoli. Czekamna Sassuolo, mam nadzieje, że DiFransceco jako remisik ogarnie.