Mercato (Lato 2016)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
W lato byliśmy świadkami 2 transferów, które pokazały światu, że upgradowaliśmy jako klub w Europie: A.Sandro i Dybala. Z premiami wydaliśmy na nich ponad 60 mln euro. Ale nie chodzi o kwoty. Taki Milan też wydał 55 mln na Baccę i Romagnoliego. Chodzi o to, że pozyskaliśmy graczy, których chciały też inne topowe europejskie kluby. Kluby, które na pewno były w stanie więcej zapłacić, jak City, PSG (A.Sandro) czy Arsenal (Dybala). Chodzi o to, że jesteśmy konkurencyjni na rynku transferowym, bo jesteśmy mega atrakcyjnym miejscem dla największych talentów w Europie (tradycja, sukcesy, stadion, infrastruktura, ambicje).
Teraz jesteśmy świadkami kolejnego transferu, który pokazuje, jaki zrobiliśmy gigantyczny progres w ciągu tych 5 lat. Po calciopoli za kwoty bliskie 14 mln kupowaliśmy podstawowych środkowych pomocników (Tiago, Almiron, Poulsen, Sissoko i wreszcie Vidal). Teraz dajemy 14 mln za młokosa, który w Serie A rozegrał łącznie 131 minut i któremu za rok kończy się kontrakt. Jesteśmy mekką dla najzdolniejszych Włochów.
Teraz jesteśmy świadkami kolejnego transferu, który pokazuje, jaki zrobiliśmy gigantyczny progres w ciągu tych 5 lat. Po calciopoli za kwoty bliskie 14 mln kupowaliśmy podstawowych środkowych pomocników (Tiago, Almiron, Poulsen, Sissoko i wreszcie Vidal). Teraz dajemy 14 mln za młokosa, który w Serie A rozegrał łącznie 131 minut i któremu za rok kończy się kontrakt. Jesteśmy mekką dla najzdolniejszych Włochów.
- sebatiaen
- Juventino
a będzie lepiej Crunny.
niedawno czytałem o planach na przyszłość Juve.zródło to Calciomercato.
Nasi chca zbudować sieć hoteli i restauracji pod nazwą J-Club czy jakoś podobnie. sieć na cały świat z zarobkiem 600 mln euro.
zobaczmy czy sie uda, początek prac ma ruszyc w momencie powstania miasteczka J Village
Nasi chca zbudować sieć hoteli i restauracji pod nazwą J-Club czy jakoś podobnie. sieć na cały świat z zarobkiem 600 mln euro.
zobaczmy czy sie uda, początek prac ma ruszyc w momencie powstania miasteczka J Village
- kawek
- Juventino
A właśnie powie mi ktoś na jakim etapie jest projekt Continassa? Dziobia już tam cos? Bo od dłuższego czasu nie ma żadnych informacji a będzie to kolejny milowy krok naprzód naszego klubusebatiaen pisze:a będzie lepiej Crunny.
- Dybala 4ever
- Juventino
Według Di Marzio to nie koniec transferowej ofensywy Juve względem młodych Włochów. Podał on informację, że jutro ma odbyć się spotkanie szefostwa Juve z włodarzami Sampy w sprawie pozyskania Federico Bonazzoliego. Rocznik 1997r. W seniorskiej piłce debiutował.... w interze
.
- CzeczenCZN
- Juventino
Zaś według Tutto, jesteśmy blisko Emmanuela Besei z Modeny (rocznik 1997) ponoć zawodnik o charakterystyce zbliżonej do Pogby, ma być w przyszłości jego rywalem. Tak propos naszych inwestycji w przyszłość.
profil:
http://www.transfermarkt.com/emmanuel-b ... ler/303111
profil:
http://www.transfermarkt.com/emmanuel-b ... ler/303111
- PrzemasJuve
- Juventino

Cavani :hellyes: tylko gdzie go upchać? Angole będą zapewne bezkonkurencyjni kasowo
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- CzeczenCZN
- Juventino
@ PrzemasJuve
Kolejny wymysł gazety. To jest tak samo wiarygodne jak pogłoski o Isco (do momentu bana Realu M) czy Verrattim, Oscarze i Fabregasie latem. Po pierwsze kosztował by na pewno ze 40 baniek minimum i nie wiem czy tylko 40. Druga sprawa kontrakt, a trzecia - na Boga on już ma prawie 30 dychy! Jestem zdecydowanie na nie, jeżeli chodzi o ten transfer. Jeżeli już mielibyśmy wydać na kogoś dużo, to poproszę o Fabinho, inwestycje na lata, topowego prawego obrońcy - tu kasy nie żałować! Lub innego zawodnika na PO, pozycję registy, lub środek obrony. Bo chyba przy 352 zostajemy i w sumie czemu nie? Bądźmy Pionierami nowego stylu gry, który podbije Europe! :C
Kolejny wymysł gazety. To jest tak samo wiarygodne jak pogłoski o Isco (do momentu bana Realu M) czy Verrattim, Oscarze i Fabregasie latem. Po pierwsze kosztował by na pewno ze 40 baniek minimum i nie wiem czy tylko 40. Druga sprawa kontrakt, a trzecia - na Boga on już ma prawie 30 dychy! Jestem zdecydowanie na nie, jeżeli chodzi o ten transfer. Jeżeli już mielibyśmy wydać na kogoś dużo, to poproszę o Fabinho, inwestycje na lata, topowego prawego obrońcy - tu kasy nie żałować! Lub innego zawodnika na PO, pozycję registy, lub środek obrony. Bo chyba przy 352 zostajemy i w sumie czemu nie? Bądźmy Pionierami nowego stylu gry, który podbije Europe! :C
- Shadow Marshall
- Juventino
Cavani? Wolałbym już opchnąć Moratę i dołożyć 30 mln i kupić za to Griezmanna. Fantastyczny napastnik tylko właśnie ta jego klauzula odstępnego...ehhh.
Griezmann, Fabinho, Berardi i Rabiot i ja jestem najszczęśliwszym człowiekiem świata.
Dobra rzecz pomarzyć.
Griezmann, Fabinho, Berardi i Rabiot i ja jestem najszczęśliwszym człowiekiem świata.
Dobra rzecz pomarzyć.
- Kucharius1
- Juventino
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
PozdrawiamForzaItanimulli3vujcm pisze:Zawołałem ją żeby żeby zobaczyła:) Kazała Ci podziękować za fotkę, więc dziękuje Ci w Jej imieniu
Powiem tak: Morata, to pilkarz klasy Zazy, a nawet lepszy, tylko obecnie bez formy. Wiem, ze nie mozna ich tak do konca miarodajenie porownac, a staty nie oddaja wszystkiego (choc w przypadku napastnikow jeszcze najbardziej daja porownanie), ale Wloch w przeciagu calej swojej kariery ma srednia goli nizsza, niz Hiszpan, nie mowiac juz o sredniej asyst. Powiedzialbym, ze Moracie blizej z tymi liczbami do bycia drugim Mandzukiciem. Aha, co do bardzo dobrego w tym sezonie stosunku liczba minut/gol Zazy, to calosciowo Morata... i tak ma lepszy ten stosunek. Oczywiscie Zlatan nakrywa ich wszystkich czapka :koszulka:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Myślisz że tak łatwo znaleźć napastnika klasy Zazy na ławkę?
Joveticia, to rozwazalbym tylko na polroczne wypozyczenie, jesli w zimie odszedlby ktos z dwojki Zaza/Morata. Nic wiecej.
Fapam do takiego diluForzaItanimulli3vujcm pisze:Przecież on grał w Udinese, w Niemczech przerwa w rozgrywkach. Przyjechał chłopak zobaczyć dobry futbol. Chociaż może, może. Bardzo bym go chciał w Juventusie - najlepiej deal za Comana, załatwić już teraz w ten sposób - co Nie Jacky? :CRobaku pisze:Benatia był na trybunach?

Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2016, 23:52 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 2 razy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- PrzemasJuve
- Juventino
mogę się zgodzić, też za Cavanim bym jakoś nie szalał, ale na Włochy to ciągle duże nazwisko, spośród tych, których wymienileś nie wiem tylko co robi Berardi? tańszą wersją Griezmanna wydaje się Lacazette, ale coś o nim ciszej terazShadow Marshall pisze:Cavani? Wolałbym już opchnąć Moratę i dołożyć 30 mln i kupić za to Griezmanna. Fantastyczny napastnik tylko właśnie ta jego klauzula odstępnego...ehhh.
Dobra rzecz pomarzyć.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja z kolei nie bardzo rozumiem, co tam robi Rabiot? Aż taki on dobry, ja wiem?PrzemasJuve pisze:mogę się zgodzić, też za Cavanim bym jakoś nie szalał, ale na Włochy to ciągle duże nazwisko, spośród tych, których wymienileś nie wiem tylko co robi Berardi? tańszą wersją Griezmanna wydaje się Lacazette, ale coś o nim ciszej terazShadow Marshall pisze:Cavani? Wolałbym już opchnąć Moratę i dołożyć 30 mln i kupić za to Griezmanna. Fantastyczny napastnik tylko właśnie ta jego klauzula odstępnego...ehhh.
Dobra rzecz pomarzyć.
Griezmann - Ooo! O wiele chętniej bym go widział w Juve niż Cavaniego, tyle że on to bardziej skrzydłowy - lewo skrzydłowy lub cofnięty napastnik. Dlatego nie rozumiem porównania do Lacazette, który jest bardziej "9" - to inni piłkarze.
Griezmann - Chociaż z drugiej strony? Ja wiem, czy by to była taka świetna inwestycja?

ale, Shadow Marshall po tej twojej liście życzeń, widać że sugerujesz 433. Powiedzmy Buffon - Fabinho, Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Marchisio, Rabiot, Pogba - Berardi, Dybala, Griezmann ? Nie wiem, nie wiem. Juventusowi zdecydowanie bardziej leży gra dwójką z przodu. Dybala pięknie się rozwija, grając jako Second Striker.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja bardziej nie wiem co tam robi Rabiot :doh:PrzemasJuve pisze:mogę się zgodzić, też za Cavanim bym jakoś nie szalał, ale na Włochy to ciągle duże nazwisko, spośród tych, których wymienileś nie wiem tylko co robi Berardi? tańszą wersją Griezmanna wydaje się Lacazette, ale coś o nim ciszej terazShadow Marshall pisze:Cavani? Wolałbym już opchnąć Moratę i dołożyć 30 mln i kupić za to Griezmanna. Fantastyczny napastnik tylko właśnie ta jego klauzula odstępnego...ehhh.
Dobra rzecz pomarzyć.