Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2012, 20:21

nynek pisze:
Elo Vidal:) pisze:Żałosne plucie jadem...blablabla. Verratti jest dla mnie mentalnym zerem
Więc kim Ty jesteś oczerniając człowieka, nie znając podstaw jego decyzji (być może jeszcze nie podjętej)? :think:
Dwunastoletnim chłopcem z pianą na ustach ...

Jak czytam tych płaczków to mi się śmiać chce. Czepili się kilku wypowiedzi młodego piłkarza, w których mówił że kibicuje Juve, ale tak na poważnie nie dostał możliwości do nas przejścia bo nasza oferta była słaba (zresztą mamy inne ważniejsze cele). Już widzę, gdy po roku dobrej gry w zespole beniaminka Serie A Pescara sprzedaje go nam za 10 baniek a Real, City, PSG itp dające po 20 zostają skreślone. A co gdyby grał słabo, bo przeciwko sobie będzie miał tylko mocniejszych grajków Serie A, damy za niego 5 baniek bo kibicuje Juve ? Ludzie, ogarnijcie się, zacznijcie myśleć. Dla takiego piłkarza to może być szansa, która nie musi się powtórzyć jak Pescara zacznie cieniować w najbliższym sezonie.

Chyba porównania do Pirlo się udzielają, skoro takie emocje po Verratim.. A czy musimy mieć koniecznie "kolejnego Pirlo" w składzie za 3 - 4 lata ? MU, MC, Reale, Barce, Bayerny jakoś nie mają i sobie radzą i to nieźle. Pirlo jest niepowtarzalny ale równie niepowtarzalny może być Pogba, Bouy, ten młody Brazylijczyk czy Verrati, problem w tym, że gdzie ich upchniemy aby mogli grać skoro mamy Marchisio, Vidala, Isle, Asamoah w wieku do gry na lata ? Za dwa trzy lata cała nasza młoda trójka jak i wychowankowie będą płakać że nie grają. Życzyłbym sobie aby co najmniej dwóch młodzików za kilka lat grało w pomocy u nas ale czy to się sprawdzi to zobaczymy. Łatwiej wprowadzić dwóch zdolnych niż robić roszady aby każdy z czwórki spędził na boisku raz na miesiąc 10 min.

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2012, 22:42

pumex pisze:
Bartek88 pisze:Tak jak widze te hejtowanie na Pazziniego teraz a przypominam sobie dwa lata temu jak kazdy sie nim jaral to chce mi się smiać :lol:
Pazzi to ta sama klasa co Matri, i jesli mialby do nas za darmo przyjsc, na podobnym kontrakcie, to sprzedająć Matriego bedziemy 10 baniek do przodu
1) Może oświecisz nas i zdradzisz, dlaczego niby Pazzini miałby do nas przyjść... za darmo? (oo Łukasz mnie uprzedził)
2) Wtedy nas swoją grą w ataku raczyli Amauri i Iaquinta, więc nic dziwnego, że ludzie chcieli jakiejś odmiany, a wiele wskazywało na to, że może być to zmiana na lepsze. Teraz Pazzini nie wzniósłby naszego ataku nawet pół stopnia wyżej
1)gdzies czytalem ze i on za friko ma odejsc, ale widze, ze juz sie Morattiemu zmienilo.
2) Nie. Wtedy Pazzini byl obiecującym zawodnikiem i moim zdaniem dalej nim moze byc, bo kazdemu się trudno gra w klubie, ktory spada powoli na dno. Ale nie za 10 mln.

A teraz wiadomości odnosnie swiatowego Mercato:
Keita odszedl z Barcy do Chin
Ji-Sung Park z MU do QPR
Moratti wciąż nie traci nadziei odnośnie pozyskania Lucasa :prochno: :lol:
Byly wiceprezes Arsenalu wypowiedzial się ,że Van Persi raczej opuści klub w to Mercato - jak dla mnie skoro wypowiada się ktoś kto siedział w finansach Arsenalu i je znal, to znaczy, ze Arsenalu nie bedzie stać by pozbyć się za rok za friko takiego zawodnika tylko dla zrażonych ambicji Wengera.

KLIK ==>www
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2012, 22:54

Wchodze jedynie na chwile aby odpowiedziec wszystkim tym, ktorzy pytali mnie o jakies plotki. Dziekuje za zainteresowanie i doceniam, ze mnie pamietacie :prochno: Ostatnio mam jednak bardzo malo czasu na szperanie w jakichkolwiek zrodlach. Paradoskalnie najpredzej moglbym to zrobic w pracy (gdzie sie czesto cholernie nudze) ale pewnie ograniczenia zwiazane z oprogramowaniem bardzo utrudniaja ten proceder (nie pytajcie o co chodzi). Bede staral sie jednak znalezc w najblizszym czasie chwile zeby przytoczyc jakies ciekawe kaski, zwlaszcza, ze teraz weszlismy chyba w ostateczna faze mercato - tj. szukanie tap modl.

Aha, wyglada na to jednak, ze na Verrattim swoja pierwsza wpadke w tym mercato zaliczyl Curva, a co za tym idzie, takze ja :prochno: Chociaz jeszcze nie wiadomo jak to sie skonczy, to wyglada jednak na to, ze chlopak pojdzie do PSG, za co chcialbym serdecznie przeprosic wszystkich kibicow Juve, samego siebie a takze Verrattiego :D

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2012, 23:17

@jakku1

Wydaje mi się wątpliwe czy to była jakakolwiek pomyłka Curvy. Juventus był najbliżej Verrattiego, ale PSG wyskoczyło z ok15 mln za transfer i 1,5 mln dla samego Marco i wszystko odwróciło się o 180 stopni. Tylko sam gracz mógł zablokować ten transfer, ale uznał, że w klubie grającym w LM pod skrzydłami Ancelottiego też ma szansę na rozwój. Jednak mi wydaje się, że rok w Pescarze i co najmniej rok treningów z Pirlo wyszłoby mu lepiej.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 lipca 2012, 23:32

Nie było mnie jakiś czas. Fajnie wejść po tygodniu i znaleźć tyle dobrych wiadomości :D

1. Isli i Asamoaha nie omawiam. wiadomo, wszyscy się cieszą. Aha, idę o zakład, że Juve podpisało klauzulę wykupu pozostałych połówek za rok.
2. Lucio cieszy. Whoscored (z góry dziękuję za zwyczajowe suchary o statach)mówi mi, że był najjaśniejszą postacią obrony Interu (i 3. graczem w ogóle). Obrony słabej, ale nasza rok temu też szału nie robiła. 2-letni kontrakt z pensją 2,3 jest bardzo ok. To, z jakiego klubu przychodzi mi zwisa.
3. Verratti w PSG smuci. No ale dziwne, żebyśmy się z szejkami licytowali. Może trzeba było być bardziej zdecydowanym w grudniu i dać ten milion więcej :think:
4. Elia w Werderze za 5,5? Z pocałowaniem ręki!
5. Cholera, kontuzje martwią.
6. Marchisio do MC, Bonucci do Barcy? LOL :smile:
7. Inwestycje w młodzież też cieszą (Masi+Pepić).

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 07:46

jakku1 pisze: pewnie ograniczenia zwiazane z oprogramowaniem bardzo utrudniaja ten proceder (nie pytajcie o co chodzi).
Zaciekawiło mnie to, bo akurat też się nudzę w pracy i zastanawiam czy szef może namierzać mnie na JP :prochno:

Podobno Veratti idzie do PSG - moje własne info, pewniejsze niż jakku! :>

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 08:28

Elo Vidal:) pisze:Skoro to wybór Verrattiego. To jest już dla mnie skończonym zerem. Nie chcę go nigdy zobaczyć w Juve. Po co paplał te pompatyczne frazesy, że kocha Juve od dzieciaka. Paszoł won, obyś ### zmarnował sobie karierę ! Mogłeś przyjść do Juve i może być kimś wielkim, ale jak wolisz banknociki Arabusów to wolna droga. Jasne, że mógł poczekać rok na transfer do Juve. Pograłby w Pescarze rok w Serie A i zdobyłby sporo expa. Ale dobra wynocha i nie chcę więcej o tobie słyszeć! Możesz podać rękę Ibrze będziecie wspaniałymi przyjaciółmi.
Ochłoń.
Potem przeczytaj co napisałeś.
Widzisz jakie to durne? Aż do Ciebie niepodobne.

Veratti nie miał możliwości przejścia do Juve. Wybór był prosty: Pescara i grosze, czy PSG i znaczna podwyżka? Ciekawi mnie jak sobie chłopak poradzi. Zaryzykował, bo z pewnością nie przychodzi do pierwszego składu i może stracić sezon. Ja tam trzymam za niego kciuki.

A tak w ogóle, to z tymi płaczami może poczekajmy do ofiszala...

Łukasz
Pewnie, że lepiej ryzykować z takimi graczami(jak Veratti) niż Eliami i Martinezami, ale teraz nie mamy wyboru - trzeba ciułać hajs, żeby przyszedł tap strajka.
stahoo pisze:
jakku1 pisze: pewnie ograniczenia zwiazane z oprogramowaniem bardzo utrudniaja ten proceder (nie pytajcie o co chodzi).
Zaciekawiło mnie to, bo akurat też się nudzę w pracy i zastanawiam czy szef może namierzać mnie na JP :prochno:
Ja jestem namierzany przez informatyków, ale to moi kumple ;)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 08:35

Veratti idzie do PSG, by "było dwóch pomocników na jedno miejsce". Za rok szykujmy się na telenowelę odkupienia Marco.
W RVP dalej nie wierzę, chyba że zgodzi się na obniżenie drastyczne swojej pensji. Dalej czekam na Dzeko i Kolarova. Choć nie pamiętam, kiedy ostatni raz (lub czy w ogóle) wykupiliśmy od zagranicznego klubu dwóch zawodników w jednym okienku.
trudno wchodzić na kompa, jak się zbiera truskawki w Norwegii, pewnie o to chodzi.

stasiu, Ty masz pracę ? :shock: wow, co robisz? taki grzeczny i ułożony chłopak musi pewnie gdzieś staruszki na lotniskach oprowadzać do toalety, albo jakiś płatny wolontariat :smile:

w mojej pracy nikt nikogo nie namierza :dance:
jakku1 pisze:Czy Ty nie powinienes stac wlasnie przy jednym pisuarze z kolega?
nie :dance:
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2012, 08:48 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 08:35

stahoo pisze:Zaciekawiło mnie to, bo akurat też się nudzę w pracy i zastanawiam czy szef może namierzać mnie na JP :prochno:
Pal licho z JP, gorzej jak namierzy Twoje konto na pudelku :prochno:
mateusz6 pisze:@jakku1
Wydaje mi się wątpliwe czy to była jakakolwiek pomyłka Curvy. Juventus był najbliżej Verrattiego...
Tak, masz racje, to nie bylo tak, ze on cos sobie wymyslil. Z tym, ze niestety na Romeo po tym flopie spadla bardzo duza krytyka. No ale to tak jest w tym zawodzie ; /

Chwilowo w zwiazku z tym nie ma zadnych informacji od Curvy ; ( Sa z innych zrodel, gdzie powtarza sie jedna informacja: po Elii przyszedl czas na Melo, ktory w zasadzie zostal sprzedany. Na ile wiarygodny to jest news - nie wiem. Mowi sie o 9,5m, ale roznie z tym moze byc, wiec lepiej zachowac lekki dystans. Btw, podam to jako ciekawostke, ale niektorzy dalej sa przekonani, ze Verratti odrzuci propozycje PSG - wydaje sie to juz teraz niemozliwe, ale kto wie - mercato jest zaskakujace. Szkoda, ze nie znamy opinii Agrestiego na ten temat.

Edit:
pan Zambrotta pisze:trudno wchodzić na kompa, jak się zbiera truskawki w Norwegii, pewnie o to chodzi
Czy Ty nie powinienes stac wlasnie przy jednym pisuarze z kolega?

Edit 2:
http://www.goal.com/it/news/1942/esclus ... eakingnews

Dzisiejszy artykul Curvy na temat Joveticia. W skrocie: nie do konca jest jasne, czy chlopak ma klauzule wykupu w postaci 30 baniek, a jesli nawet takie cos jest, to nie wiadomo czy nie dotyczy tylko klubow zagranicznych. My jestesmy w stanie za niego zaoferowac podobna kwote, ale uzupelniona o pewnych pilkarzy, czyli de facto np. 13 - 15m plus np. Pazienze lub/i Padoina lub/i Matriego, etc. Mysle, ze faktycznie w chwili obecnej, gdy Cavani z powodu kompletnie abstrakcyjnych żądań De Laurentiisa się oddalił, Jovetić mógłby być naszym głownym celem. Ale jak bedzie, czas pokaże.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:04

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=226780

Jeśli to prawda. To Marotta ma szanse.
lets goł :ok:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:10

Co do Verrattiego przepraszam wszystkich za zamieszanie moją osobą i postami ociekające jadem. Poniosło mnie aż za mocno i głupkowato się nakręciłem. Tak to jest jak się pisze pod wpływem najgorszych emocji. Życzę mu dobrze i niech kiedyś zawita w Juve, nadal jest moim marzeniem transferowym. Postaram się kolejnym razem trzymać nerwy na wodzy, bo cholerykiem jestem. Jednak już jestem za stary na takie akcje i jeszcze raz przepraszam :oops: .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:12

jakku1 pisze:Dzisiejszy artykul Curvy na temat Joveticia. W skrocie: nie do konca jest jasne, czy chlopak ma klauzule wykupu w postaci 30 baniek, a jesli nawet takie cos jest, to nie wiadomo czy nie dotyczy tylko klubow zagranicznych. My jestesmy w stanie za niego zaoferowac podobna kwote, ale uzupelniona o pewnych pilkarzy, czyli de facto np. 13 - 15m plus np. Pazienze lub/i Padoina lub/i Matriego, etc. Mysle, ze faktycznie w chwili obecnej, gdy Cavani z powodu kompletnie abstrakcyjnych żądań De Laurentiisa się oddalił, Jovetić mógłby być naszym głownym celem. Ale jak bedzie, czas pokaże.
Dziś ukazała się wypowiedź Prade, który otwarcie mówi, że przekona ich równowartość 30mln, ale Matri ich nie interesuje, również ze względu na jego pensję, na płacenie której nie stać Fiorentiny, a wątpliwe, by sam zawodnik przystał na redukcję wynagrodzenia. Gdyby faktycznie Jovetic poprosił o transfer, byłoby dużo łatwiej. Problem jest taki, że od dłuższego czasu Stevana obserwuje Chelsea, a ostatnio podobno pytał o niego Arsenal.
Świetny zawodnik, ależ bym go chciał zobaczyć w koszulce Juve.

Elia oficjalnie w Werderze, co potwierdza Juventus.com. TU piszą o warunkach: 5,5mln płatne w ciągu dwóch lat.

Co więcej z plotek? Quaga (jeśli zgodzi się na odejście) zastąpi Pazzini (miałby być wymieniony za Krasicia), na którego wstępną zgodę wyraził Conte.

Castiel pisze:Jak uda się sprzedać darmowego Zieglera za 4 mln to wyjdziemy na Elii na 0.
Heh, ale dziwne myślenie. Nie, nawet, jakbyśmy sprzedali wszystkich, których pozyskaliśmy za darmo, to na Elii i tak będziemy stratni, nie wyjdziemy na zero.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2012, 10:17 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:15

pumex pisze: Elia oficjalnie w Werderze, co potwierdza Juventus.com. TU piszą o warunkach: 5,5mln płatne w ciągu dwóch lat.
Jak uda się sprzedać darmowego Zieglera za 4 mln to wyjdziemy na Elii na 0. Co do Joveticia to ciężko będzie...wątpię by znalazł się w naszych szeregach jakiś zawodnik, którego by chcieli. Tym bardziej, że dla niektórych to może być jedyna szansa na LM w karierze i będą się trzymać klubu.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:26

pan Zambrotta pisze: stasiu, Ty masz pracę ? :shock: wow, co robisz? taki grzeczny i ułożony chłopak musi pewnie gdzieś staruszki na lotniskach oprowadzać do toalety, albo jakiś płatny wolontariat :smile:
Haha no to zaskoczenie małe będzie, bo dzwonię do dłużników w Serwisie Windykacyjnym :] Fajna sprawa słuchać te różne ściemy i tłumaczenia 8) Kto wie, może się kiedyś zdzwonimy :prochno:

Moje źródła donoszą, że Asamoah to wielki Pan Murzyn. Dobry Pan Murzyn. Będzie wzmocnieniem.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 10:26

Szkoda by było Quaga, mam do niego jakąś sympatię. :> A z czysto boiskowych zalet to czy on dałby nam mniej od Pazziniego? Wątpię, a nawet myślę, że więcej. Bo jeśli chodzi o finanse to kontraktu na pewno nie ma wygórowanego.
Elo Vidal:) pisze:Co do Verrattiego przepraszam wszystkich za zamieszanie moją osobą i postami ociekające jadem. Poniosło mnie aż za mocno i głupkowato się nakręciłem. Tak to jest jak się pisze pod wpływem najgorszych emocji. Życzę mu dobrze i niech kiedyś zawita w Juve, nadal jest moim marzeniem transferowym. Postaram się kolejnym razem trzymać nerwy na wodzy, bo cholerykiem jestem. Jednak już jestem za stary na takie akcje i jeszcze raz przepraszam :oops: .
A kogo ty przepraszasz? Daj spokój, wyraziłeś swoje zdanie i dobrze. Trochę za bardzo pojechałeś ale jak dla mnie sporo miałeś gościu racji. Verratti to jest młody piłkarz ale jest też do cholery mężczyzną, a więc powinien brać odpowiedzialność za to co mówi, a po pierwsze WAŻYĆ słowa. Na jego miejscu w mediach przeprosiłbym tifosich Juve z wprowadzenie ich w błąd.

Zablokowany