Mercato (Lato 2015)
- koki90
- Juventino
Mecz Galatasaray z Besiktasem jest dzisiaj.Mehehehe pisze:Nie chcę was martwić, ale rozmowy na linii Juve-Galata są wstrzymane do jutrzejszego wieczoru. Zarząd Turasów pragnie, by Sneider skupił się na poniedziałkowym meczu, a nie myślał o transferze
Sneijder w cenie do 5 mln to byłby niezły transfer. Facet niegdyś szklany, najemnik itd. ale różnice też potrafi robić. Pokazał to nie tylko w Interze, ale też w 'meczu' przeciwko nam. Nie łudźmy się, w zimowym okienku na nic lepszego nie możemy liczyć.[/b]
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
To Giovinco nie chce odejść więc jak można za to krytykować Marotte? Przecież nie trzymamy go na siłę. Coman miał kilka ciekawych momentów ale w tym sezonie nie pogra za dużo, powiedzmy sobie to szczerze jest jeszcze za słaby na regularną grę w Juve, nie zaklinajcie rzeczywistości tylko po to by dokonać zarządowi. Coman powinien iść do średniaka Serie A skoro Giovinco się uparł na pozostanie.
- mazi12
- Juventino
Jakoś nie przypominam sobie, żeby Coman kopał się po czole po wejściu na boisko. Grał co najmniej dobrze. Pogba jak przychodził też nie był jakimś super wirtuozem ale dostał szansę i szybko się nim stał. Jak Coman teraz odejdzie to skończy się jak z innymi Gabbiadinimi.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Paweljuve2006@
A pomyśleć czasem to nie łaska? Po co w tej chwili Schar, jak pozycja Bonu i Chielliniego z różnych względów są niepodważalne, do tego jest jeszcze Ogbonna, a latem ma przyjść Rugani. Także obrona wymaga uzupełnienia a nie wzmocnienia. Poza tym Schar na pewno zrezygnuje z gry w 1/8 Lm z realnymi szansami na więcej i przyjdzie do Juve by pogrzać sobie ławkę, gdyż nikt w Turynie czy całych Włoszech nawet nie pomyśli by posadzić Chielliniego na ławce. Rotacja w obronie bardziej szkodzi niż pomaga.
Do tego nie wiadomo co z Barzaglim, może wróci za miesiąc, może już w ogóle. Ale jakby wrócił to taki Schar spadłby jeszcze dalej w hierarchii.
Odłóż FM na bok.
Rolando to bardzo dobre uzupełnienie składu, gracz dobry, znający ligę, w Interze pogrywał całkiem nieźle, wielu kibiców Interu do dzisiaj nie może przeboleć,ze go nie wykupili, a w Juve ma być raptem 2 do wejścia z ławki.
Wracając do Sneijdera jego obecna forma może być spowodowana tym,że Galata mu nie płaci, kto chciałby zapierniczać za darmo? W zeszłym sezonie wraz z Drogba przecież wyrzucili ekipę Conte z LM, bardziej pasuje do taktyki niż Shaqiri.
A pomyśleć czasem to nie łaska? Po co w tej chwili Schar, jak pozycja Bonu i Chielliniego z różnych względów są niepodważalne, do tego jest jeszcze Ogbonna, a latem ma przyjść Rugani. Także obrona wymaga uzupełnienia a nie wzmocnienia. Poza tym Schar na pewno zrezygnuje z gry w 1/8 Lm z realnymi szansami na więcej i przyjdzie do Juve by pogrzać sobie ławkę, gdyż nikt w Turynie czy całych Włoszech nawet nie pomyśli by posadzić Chielliniego na ławce. Rotacja w obronie bardziej szkodzi niż pomaga.
Do tego nie wiadomo co z Barzaglim, może wróci za miesiąc, może już w ogóle. Ale jakby wrócił to taki Schar spadłby jeszcze dalej w hierarchii.
Odłóż FM na bok.
Rolando to bardzo dobre uzupełnienie składu, gracz dobry, znający ligę, w Interze pogrywał całkiem nieźle, wielu kibiców Interu do dzisiaj nie może przeboleć,ze go nie wykupili, a w Juve ma być raptem 2 do wejścia z ławki.
Wracając do Sneijdera jego obecna forma może być spowodowana tym,że Galata mu nie płaci, kto chciałby zapierniczać za darmo? W zeszłym sezonie wraz z Drogba przecież wyrzucili ekipę Conte z LM, bardziej pasuje do taktyki niż Shaqiri.
- jarmel
- Redaktor
Jak zawsze starałem się bronić Marotty, tak teraz już porządnie mnie wnerwia. Co tu nie mówić letnie okienko było kompletnie nieudane, a te zapowiada się podobnie. Wiem, że zimą nigdy nikogo wielkiego nie ściągaliśmy, ale jak widzę, że my nie potrafimy wygrać walki z Interem o bardzo dobrego gracza, do którego ślinimy się od dłuższego czasu i który jest do wyciągnięcia za bardzo marne pieniądze to mnie po prostu krew zalewa.
A ten argument, że Shaq zablokowałby transfer Berardiego już w ogóle do mnie nie trafia. Przecież Domenico póki co nie pokazuje nic wielkiego w tym sezonie, ale sypnięcie kilkunastu milionów za niego pewnie przyszłoby naszym z łatwością.
Zaczynam rozumieć Conte, też nieźle bym się wpienił.
A ten argument, że Shaq zablokowałby transfer Berardiego już w ogóle do mnie nie trafia. Przecież Domenico póki co nie pokazuje nic wielkiego w tym sezonie, ale sypnięcie kilkunastu milionów za niego pewnie przyszłoby naszym z łatwością.
#AllegriOut
- AdiJuve
- Juventino
A Shaqiri to co pokazuje by sypnąć za niego kilkanaście milionów?jarmel pisze:Jak zawsze starałem się bronić Marotty, tak teraz już porządnie mnie wnerwia. Co tu nie mówić letnie okienko było kompletnie nieudane, a te zapowiada się podobnie. Wiem, że zimą nigdy nikogo wielkiego nie ściągaliśmy, ale jak widzę, że my nie potrafimy wygrać walki z Interem o bardzo dobrego gracza, do którego ślinimy się od dłuższego czasu i który jest do wyciągnięcia za bardzo marne pieniądze to mnie po prostu krew zalewa.
Berardi owszem gra nieco słabiej ,ale ma 3 gole + 5 asyst, Sassuolo strzeliło 17 bramek, także te statystyki nie są wcale złe, dodając całkiem przyzwoitą grę, wcale nie wydaje mi się by nic nie pokazywał.
Tak wierzycie w te plotki, to Wam napiszę, czemu wg gazet Shaqiri gra tak mało, bo jest za głupi dla Pepa i za słabo ogarnia taktycznie. Takie plotki się przewijały kilka tygodni temu, a Wy przecież we wszystko wierzycie
Poza tym na pozycję "10" bardziej pasuje Sneijder.
- PlanetJuve
- Juventino
Zapytałem tylko czemu już się nim nie interesujemy, bo swego czasu dużo było informacji o zainteresowaniu jego osoba, a nawet dzisiaj się pojawiła dla twojej informacjAdiJuve pisze:Paweljuve2006@
Odłóż FM na bok.
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... esa-217866
Teksty o posadzeniu Chielliniego względem Schara w ogóle bez sensu bo Szwajcar jest prawonożny
Okienko we Włoszech rusza jutro i jutro zaczniemy na poważnie starać się o Snajdera. Mam nadzieje, że młody Comam nie odejdzie jak zapowiadali działacze. Zaraz rusza Puchar Włoch i nie się chłopak stara.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 13:04 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Nie sposób nie zgodzić się ze zdziwieniem co poniektórych. Nie jestem wśród tych, którzy chętnie wytarliby Marottą ubabraną podłogę, bo zacząłem doceniać to co zrobił dla klubu, natomiast żeby było śmiesznie, właśnie po zmianie mojego stosunku do naszego dyrektora, ten zaczął robić manewry, które coraz ciężej zrozumieć.
Cholera, dziwaczna ta polityka. Mamy w budżecie zaplanowane 11 milionów na totalnie anonimowego Sturaro, mamy 20 milionów na Moratę który praktycznie nie gra, mamy 17 milionów na Pereyrę, który zawsze był co najwyżej solidny. Znalazły się pieniądze, że planować porzucenie stosunkowo niedawno otwartego Vinovo Center na rzecz Continassy. Naprawdę są tacy co się dziwią, że fani nierzadko łapią się za banię?
Cholera, dziwaczna ta polityka. Mamy w budżecie zaplanowane 11 milionów na totalnie anonimowego Sturaro, mamy 20 milionów na Moratę który praktycznie nie gra, mamy 17 milionów na Pereyrę, który zawsze był co najwyżej solidny. Znalazły się pieniądze, że planować porzucenie stosunkowo niedawno otwartego Vinovo Center na rzecz Continassy. Naprawdę są tacy co się dziwią, że fani nierzadko łapią się za banię?

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jak patrzę na oferty typo 2 mln€ na Sneijdera to żal mi się robi tych 4 czy 5 melonów za Rolando. Gramy dwójką stoperów i nic się nie zmieni pewnie. Normalnie trenuje już Caceres. Ogbonna zalicza chyba najlepsze momenty w karierze na takim poziomie pod nieobecność choćby Barzagliego. Bonucci to już w ogóle gra świetnie skoro na Weszlo się nad nim spuszczają, a Chiellini gra na przyzwoitym poziomie i oprócz kilku idiotycznych wejść z piłką - nie możemy mu nic zarzucić.AdiJuve pisze: Rolando to bardzo dobre uzupełnienie składu, gracz dobry, znający ligę, w Interze pogrywał całkiem nieźle, wielu kibiców Interu do dzisiaj nie może przeboleć,ze go nie wykupili, a w Juve ma być raptem 2 do wejścia z ławki.
Mamy kim grać na środku. Przyjdzie ten Brazol. Zapłacimy hajs. A te Porto pewnie nas tak wydyma, że nawet jak będzie to wypożyczenie to trzeba będzie Go kupić jak niegdyś Mottę. Skoro już Go sprowadzi Beppe to Allegri będzie musiał dać mu szansę. Facet pewnie zagra - tak myślę - trzy, cztery razy - zawali przy tym z dwa spotkania i tyle będzie. Żeby grać skutecznie w obronie to trzeba czasu. Treningu i zgrania. Tu nie liczy się wiek, metryka, doświadczenie. Ogbonna czy Bonucci przychodzili do nas jako stosunkowo młodzi obrońcy, którzy grali w swoich poprzednich klubach pierwszy skrzypce. I co? I był lament przez sezon co najmniej. A my bierzemy gościa, który od pół roku nic nie gra. Błagam Was. Nie dość że pieniędzy nie mamy to Marotta co rok musi wydać część kasy na jakieś badziewie.
- AdiJuve
- Juventino
Paweljuve2006@
Tylko ja nie napisałem,że Chiellini gra super, nie dopowiadaj tam sobie:)
Fakt jest taki,ze gra jak gra, ale nikt nawet nie pomyślał by go posadzić na ławce, czy to Conte,czy Allegri czy Prandelli wcześniej w reprezentacji, a ta jego forma to istna sinusoida. Dodatkowo Schar ma w Basel 1/8LM i realnymi szansami na 1/4 i ma to zamieniać na ławkę w Juve?
zoff@
Caceres wraca, ale od razu będzie przeznaczony na boki, na które mamy raptem 3 graczy licząc Padoina, a jak wróci Marrone to będzie pewnie zmiennikiem do środka, gdzie też ławka jest mizerna. Rolando przychodzi jako zapchajdziura, an pewno nie do 1 składu, zagra jak będzie taka potrzeba, nie dostanie szansy od tak z marszu, co to to nie. Poza tym to całkiem dobry zawodnik, w Interze się sprawdził w zeszłym roku, do dziś żałują,ze go nie wykupili, a w Juve ma być dopiero 2 z ławki, a jak wróci Barzagli to 3. Zwykłe zabezpieczenie w razie jakieś plagi kontuzji. Co do jego wykupu to chyba Marotta takiego faila nie zrobi, tym bardziej,że na lato będzie do wzięcia Rugani.
Tylko ja nie napisałem,że Chiellini gra super, nie dopowiadaj tam sobie:)
Fakt jest taki,ze gra jak gra, ale nikt nawet nie pomyślał by go posadzić na ławce, czy to Conte,czy Allegri czy Prandelli wcześniej w reprezentacji, a ta jego forma to istna sinusoida. Dodatkowo Schar ma w Basel 1/8LM i realnymi szansami na 1/4 i ma to zamieniać na ławkę w Juve?
zoff@
Caceres wraca, ale od razu będzie przeznaczony na boki, na które mamy raptem 3 graczy licząc Padoina, a jak wróci Marrone to będzie pewnie zmiennikiem do środka, gdzie też ławka jest mizerna. Rolando przychodzi jako zapchajdziura, an pewno nie do 1 składu, zagra jak będzie taka potrzeba, nie dostanie szansy od tak z marszu, co to to nie. Poza tym to całkiem dobry zawodnik, w Interze się sprawdził w zeszłym roku, do dziś żałują,ze go nie wykupili, a w Juve ma być dopiero 2 z ławki, a jak wróci Barzagli to 3. Zwykłe zabezpieczenie w razie jakieś plagi kontuzji. Co do jego wykupu to chyba Marotta takiego faila nie zrobi, tym bardziej,że na lato będzie do wzięcia Rugani.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Chciałbym żeby tak było. Niestety w taki sposób to zwykle dymają nas (Melo, Amauri, Tiago etc) a nie my kogoś. Dlaczego teraz miałoby być inaczej? Ja mam wrażenie, że jeśli MY kogoś pożyczamy to jesteśmy zobligowani do wykupienia, jeśli komuś coś dajemy to jeszcze nic nie znaczy że coś zarobimy na tym gościu. Zmysł Marotty.AdiJuve pisze:Co do jego wykupu to chyba Marotta takiego faila nie zrobi, tym bardziej,że na lato będzie do wzięcia Rugani.
Generalnie możemy już napisać książkę o mitycznych kwotach za SZROT jaki mamy uzyskać po sprzedaży :-D
- kacopys
- Juventino
5 obrońców na 2 miejsca, kupmy 6 słabego i starego, żeby był do wchodzenia z ławki. Rozumiem że są kontuzje, ale gdzie tu logika. W jakim klubie kolekcjonuje się z taką zawziętością ŚO? Real, Chelsea, Atletico? Nie bardzo ;/
Rolando to pieniądze wyrzucone w błoto...
Shaqiri podobno już w środę może być zawodnikiem Interu. Na tym transferze bardzo mi zależało. Przegrać walkę o 11 z Robbenem to nie wstyd, przegrać walkę o perspektywicznego i już bardzo dobrego zawodnika z 11 drużyną tabeli to już wstyd.
Shaqiri podobno już w środę może być zawodnikiem Interu. Na tym transferze bardzo mi zależało. Przegrać walkę o 11 z Robbenem to nie wstyd, przegrać walkę o perspektywicznego i już bardzo dobrego zawodnika z 11 drużyną tabeli to już wstyd.
- Wojtek
- Juventino
Coman powinien zostać, bo jeśli Giovinco nie chce odejść to automatycznie powinien zostać piątym napastnikiem, zresztą takim był do tej pory. Na drugą część sezonu dochodzi Puchar Włoch w którym Coman grać każdy mecz po 90 minut, plus pewnie oszczędzanie zawodników przed meczami Champions League. Ja bym go zostawił.
- AdiJuve
- Juventino
Gdzie Ty tam widzisz 5 obrońców? :doh: Bonu,Chiellini i Ogbonna jak na moje to jest ich 3.kacopys pisze:5 obrońców na 2 miejsca, kupmy 6 słabego i starego, żeby był do wchodzenia z ławki. Rozumiem że są kontuzje, ale gdzie tu logika. W jakim klubie kolekcjonuje się z taką zawziętością ŚO? Real, Chelsea, Atletico? Nie bardzo ;/
Poza tym Robben gra na skrzydle, Shaqiri przegrywa z nim rywalizacje czyli uznajesz go za skrzydłowego, Juve gra bez skrzydeł, a stawiać Shaqiriiego na "10" to jakoś mi się nie widzi. Dużo bardziej pasuje tam Sneijder.