Mercato (Lato 2015)
- annihilator1988
- Juventino
Jeśli Pogba miałby zostać sprzedany, to według Włochów Juventus ustawiłby się po: Falcao, Ramiresa, Mirande i Hummelsa. Chelsea, Real, City, nie bez powodu mówi się o możliwej kwocie 100 mln za Francuza. Lista marzeń, niemal niemożliwa, ale dodając do wszystkiego możliwą sprzedaż Llorente, Evry (wątpię, by mieli zostać prezentując taką formę) i odejście zbędnych piłkarzy, to robi się wystarczająco dużo miejsca w kasie klubowej na zaproponowanie dwóch kontraktów po ok 5 mln. Poza tym, to Arsenal and Tottenham są łączone z Giovinco :rotfl: Nie będę zdziwiony, jeśli Tottenham zaryzykuje i straci na jego sprowadzeniu
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 11:24 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja się spodziewałem, że na początek zaczną kombinować z rozwiązaniem kontraktu
Jakby tak przyszedł na 2-4 mln i podpisał kontrakt na 1,5 roku, byłoby bardzo fajnie.
Btw. ciekawe czy te 2 mln w ratach.

Btw. ciekawe czy te 2 mln w ratach.
- Virgil
- Juventino
Ja nie rozumiem gdzie w tym jest jakiś wstyd, klub mu nie płaci, możliwe że będzie mógł rozwiązać kontrakt. Może skończy się na 4-5mln co byłoby świetnym dealem dla Juve, lepszym niż kupowania napakowanego Szwajcara.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nie chcę was martwić, ale rozmowy na linii Juve-Galata są wstrzymane do jutrzejszego wieczoru. Zarząd Turasów pragnie, by Sneider skupił się na poniedziałkowym meczu, a nie myślał o transferze 

- blackadder
- Juventino
Ciężki wybór Beppe. Z jednej strony Shaqiri, młody zdolny gość, którego jednak z pewnych powodów w Bayernie nie chcą, więc musi mu czegoś brakować. Dodatkowo sprowadzenie go blokowałoby transfer Berardiego. Z drugiej Sneijder, 30-letni gracz który mimo wszystko był kiedyś światowym topem.
Jak już wcześniej pisałem, to ze Sneijderem bardziej niż z Shaqirim będziemy mogli coś zwojować w LM w przyszłym sezonie, a będzie to też ostatni sezon Pirlo i Teveza. Może być to też ważny argument do zatrzymania Pogby i Vidala. Osobiście więc wolę Holendra.
Jak już wcześniej pisałem, to ze Sneijderem bardziej niż z Shaqirim będziemy mogli coś zwojować w LM w przyszłym sezonie, a będzie to też ostatni sezon Pirlo i Teveza. Może być to też ważny argument do zatrzymania Pogby i Vidala. Osobiście więc wolę Holendra.

- annihilator1988
- Juventino
A co jeśli złapie kontuzje?Mehehehe pisze:Zarząd Turasów pragnie, by Sneider skupił się na poniedziałkowym meczu, a nie myślał o transferze

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bardziej mnie chyba mimo wszystko irytuje fakt, że w lecie roma sprząta nam niby Iturbe sprzed nosa, teraz 11 w tabeli inter w tydzień dopnie transfery Podolskiego (w lecie zabiegaliśmy o ego wypożyczenie) i Shaqiriego. Ze Szwajcarem to nas ośmieszyli, dosłownie. Piłkarz na lata, mały kontrakt, mała suma jak na dzisiejszy rynek, do tego wzmacnia rywala z lig. My mamy za to na Pereyre 15 mln :rotfl: Gościa, który nie wie, w którym miejscu na boisku stoi bramka.
Powtórzę. W katarze za 2 bańki robimy z siebie pajacow, na odpadnięciu romy robimy kolejną kasę w LM, Sprzedamy pewnie Islę, Manolo już opchnięty, ja nie wiem... do tego Seba w promocji w lecie za darmo ( 15 mln. poszło za wykupienie wychowanka :lol: ).
Nie sugerujcie się tym, że Szwajcar nie pasowałby do taktyki. Skąd to wiemy? Wiedzielśmy, że Asamoah da radę na boku w 3-5-2? Wiedzieliśmy? Takich przykładów można by się doszukać więcej. Prawda jest taka, że pogrążony w marazmie od 3,4 lat inter sprowadza świetnego młodego zawodnika i MŚ gdzie my będą na ich miejscu kupowaliśmy Molinarów, Tiagów, Almironów, Nocerinów itp.
Powtórzę. W katarze za 2 bańki robimy z siebie pajacow, na odpadnięciu romy robimy kolejną kasę w LM, Sprzedamy pewnie Islę, Manolo już opchnięty, ja nie wiem... do tego Seba w promocji w lecie za darmo ( 15 mln. poszło za wykupienie wychowanka :lol: ).
Nie sugerujcie się tym, że Szwajcar nie pasowałby do taktyki. Skąd to wiemy? Wiedzielśmy, że Asamoah da radę na boku w 3-5-2? Wiedzieliśmy? Takich przykładów można by się doszukać więcej. Prawda jest taka, że pogrążony w marazmie od 3,4 lat inter sprowadza świetnego młodego zawodnika i MŚ gdzie my będą na ich miejscu kupowaliśmy Molinarów, Tiagów, Almironów, Nocerinów itp.

- sebatiaen
- Juventino
Jaku poruszył temat Berardiego, że niby Szaqir blokowałby młodego włocha ale jaką my mamy pewność że z Domenico nie będzie tak jak ze szwajcarem i paroma innymi których mieliśmy kupić?
Berardi jest świetny i cena za połówkę to podobno 15 mln euro.
Berardi jest świetny i cena za połówkę to podobno 15 mln euro.
- blackadder
- Juventino
Patrząc na dokonania Iturbe to chyba poprawnie oszacowano jego wartość bo jakoś nie zachwyca. Podolski? Daleko mu od profilu pożądanego w Juve napastnika - w Bayernie nie błyszczał, w Arsenalu był co najwyżej dobrym zmiennikiem, nie widzę argumentów aby płacić mu wysoką pensję(w Arsenalu dostawał 7mln).Dragon pisze:Bardziej mnie chyba mimo wszystko irytuje fakt, że w lecie roma sprząta nam niby Iturbe sprzed nosa, teraz 11 w tabeli inter w tydzień dopnie transfery Podolskiego (w lecie zabiegaliśmy o ego wypożyczenie) i Shaqiriego.
My szukamy kogoś do gry za napastnikami, a to nie jest idealna pozycja dla Szwajcara. W opinii kibiców Bayernu źle się zachowuje w kluczowych sytuacjach, a liga włoska jest podobno najtrudniejszą ligą świata. Naleganie na opcjonalny wykup jest całkiem rozsądne.

- Sorek21
- Juventino
Z Udinese to każdego ogóra by wykupił a Szakiriego nie chce wziąść z obowiązkiem wykupu.Przecież to absurd.
Najgorsze jest to że nawet ten Sneijder nie przyjdzie.
Olać Diamantiego, rozwiązać kontrakt Seby a niech gra Coman.
Albo kolejna bzdura - Szakiri wyklucza Berardiego. Jakby się nie dało 4-3-3 grać...
Najgorsze jest to że nawet ten Sneijder nie przyjdzie.
Olać Diamantiego, rozwiązać kontrakt Seby a niech gra Coman.
Albo kolejna bzdura - Szakiri wyklucza Berardiego. Jakby się nie dało 4-3-3 grać...
- PlanetJuve
- Juventino
Czemu w ogóle już nie staramy się o Schara?? 23 lata obrońca już ukształtowany i kończy się mu kontrakt.. Nie bo musi być Rolando bo nie gra w klubie i będzie taniej.. Miał być Szarik bo dobry i okazja, nie, bo Snajder bo mu nie płacą i będzie taniej. To już popada w paranoje.. Rozumiem, że będzie taniej ale tamci dwaj pierwsi mają po 23 lat! A tak to całą akcję trzeba będzie zaczynać od nowa za dwa lata...
Takie transfery to nie będzie luksus tylko prowizorka. Już nie wiem co mam myśleć.. To chyba jedno z najlepszych okienek pod względem "okazji" dla Marotty a on chyba dalej myśli o tym co mu Lolito nagadał..

Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 12:23 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mate.G
- Juventino
Od czasu pozbycia się Del Piero uważam ten zarząd za porażkę.Dragon pisze:Bardziej mnie chyba mimo wszystko irytuje fakt, że w lecie roma sprząta nam niby Iturbe sprzed nosa, teraz 11 w tabeli inter w tydzień dopnie transfery Podolskiego (w lecie zabiegaliśmy o ego wypożyczenie) i Shaqiriego. Ze Szwajcarem to nas ośmieszyli, dosłownie. Piłkarz na lata, mały kontrakt, mała suma jak na dzisiejszy rynek, do tego wzmacnia rywala z lig. My mamy za to na Pereyre 15 mln :rotfl: Gościa, który nie wie, w którym miejscu na boisku stoi bramka.
Nie sugerujcie się tym, że Szwajcar nie pasowałby do taktyki. Skąd to wiemy? Wiedzielśmy, że Asamoah da radę na boku w 3-5-2? Wiedzieliśmy? Takich przykładów można by się doszukać więcej. Prawda jest taka, że pogrążony w marazmie od 3,4 lat inter sprowadza świetnego młodego zawodnika i MŚ gdzie my będą na ich miejscu kupowaliśmy Molinarów, Tiagów, Almironów, Nocerinów itp\
Nigdy nie wybaczę im tej decyzji.
Conte odszedł bo polityka klubowa jest... dokładnie taka jaka opisałeś.
Porażka jak na JUVE.
- Makiavel
- Juventino
To czy Inter dobrze zrobił czy nie dokonując tych transferów okaże się na koniec sezonu. Tak samo wtedy się okaże czy ruchy Marotty w zimowym okienku były dobre czy złe. Na razie operujemy nazwiskami, które, jak wszyscy wiemy, nie grają. Szczególnie, że mówimy o transferach dwóch graczy, którzy mają potencjał ale ich gra w klubach często znacznie od niego odbiega. Może się okazać, że Inter zyskał dwóch świetnych graczy i znacznie seryjnie wygrywać a może się okazać, że "zyskał" dwa obciążenia dla budżetu a obaj kopią się po czole. Tymczasem do nas może trafić np. Sneijder, który okaże się strzałem w dziesiątkę jak niegdyś Pirlo czy Tevez. Z ocenami trzeba się wstrzymać.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- pablo1503
- Juventino
Ok, ale jak to jest, że podczas wypożyczenia młodego, świetnie zapowiadającego się zawodnika z niemałą już renomą chcemy zachować prawo do opcjonalnego wykupu? Ja rozumiem, że może nie wypalić, bo lepszym od niego już się to zdarzało, ale nie mogę pogodzić się z faktem, że do tej pory wykupywaliśmy prawie wszystkie wypożyczenia - w tym tragicznego Motte i Pereyra'e*, który notabene będzie kosztował mniej więcej tyle ile Szwajcar.blackadder pisze:Naleganie na opcjonalny wykup jest całkiem rozsądne.
*Strasznie mnie irytuje nagonka na Argentyńczyka, która pojawiła się po superpucharze. Do momentu meczu był: 'super zmiennikiem'; 'piłkarzem, który może nieźle się rozwinąć'; 'lepszy w tej chwili od Vidala'; 'będzie z niego dużo pociechy' etc... W meczu nie wykorzystał karnego, przestrzelił jakąś setkę i od tamtego momentu jest równany z błotem. Dajcie spokój, bo momentami śmiać się chce.

PS. Nie boli mnie to, że Szwajcar do Nas nie przyjdzie, bo szczerze powiedziawszy nie widzę w nim tego, co widzi większość osób. Czy chciałbym go? Tak, ale bez przesady. Boli to, że może pójść do Interu.

PS2. Mówi się, że Coman może pójść na wypożyczenie do Serie B. :naughty: Dostał kilka szans, pokazywał się w nich z całkiem fajnej strony. Nie wierzę, że żadna drużyna z Serie A by go nie chciała.

- mazi12
- Juventino
Dlaczego zawsze mercato musi podnosić ciśnienie :doh: Zarząd żydzi każdego eurocenta, podczas gdy Shaqiri jest do wyciągnięcia za małe pieniądze, próbujemy ściągnąć starego Sneijdera, który ostatni dobry sezon miał kilka lat temu. Mało tego. Dzisiaj dochodzą wieści, że Coman ma zostać wypożyczony do 2.ligowej Bolonii
Miał tu dostać prawdziwą szansę a zagrał kilka ogonów. Zapowiada się na drugiego Pogbę. Marotta nie może tego zrobić. No i do tego nasze sprzedaże. Następca posiedzi jeszcze pół sezonu na ławce i nie dostaniemy złamanego grosza za niego. Obyśmy jakoś wyszli z twarzą z tego okienka bo krew zalewa.