Mercato (Lato 2015)
- Eric6666
- Juventino
W grę wchodzą jeszcze Liverpool i Inter, które muszą coś poprawić, bo ich sezon zakończy się totalną klapą. Na naszą korzyść, (transferową niekorzyść), wpływa fakt, że jesteśmy 1 i mamy dobry sezon. Gdybyśmy mieli słaby sezon (4-5 miejsce itd.) to pewnie zarząd wyrzuciłby parenaście mln, żeby go poprawić.gucio_juve pisze:Nie tylko dla Ciebie. Tym bardziej, że to nie jest piłkarz, który nominalnie powinien występować za plecami napastników w 4-3-1-2. Od początku byłem sceptycznie nastawiony do jego transferu i traktowałem go jako okazję (nie mówię tego, bo prawdopodobnie do nas nie trafi). Wielkiego rozczarowania nie ma.Eric6666 pisze: Ps. czy tylko dla mnie Shaqiri nie jest zawodnikiem klasy światowej, który sam nie podniesie, nie wiadomo o ile, naszego poziomu?
Pesymizmem napawa to, że po raz kolejny ustalamy sobie za cel pozyskanie jakiegoś gracza, a ostatecznie tego nie realizujemy. Transfer Sneijdera może to zrekompensować, bo jeżeli nic nie wyjdzie z niego, a będzie miał tu trafić Diamanti.... A nie, przecież ja tego nie napisałem..
Garreat nie oglądam dużo spotkań Bayernu, ale przyznam, że odniosłem podobne wrażenie. Z drugiej strony taki jeździec bez głowy może wyrosnąć na wielkiego zawodnika. Ronaldo w pewnym momencie kariery też się taki wydawał. Teraz? Jeden z bardziej inteligentnych zawodników na świecie. To samo można powiedzieć o Tevezie.
Pytanie tylko, czy Allegri ma charyzmę do tego by zrobić z niego kogoś takiego?
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- pumex
- Juventino
Chyba by mnie krew nagła zalała.gucio_juve pisze:Jedni piszą, że Shaqiri już jedną nogą w Interze. Podobno może zagrać już w meczu z nami :twisted: a jutro bądź w poniedziałek mają się odbyć testy medyczne.
Przewidzieć dalszy scenariusz nie jest trudno - teraz ponarzekam na Sneijdera, a za chwilę będę jęczał, że mogliśmy go w ostateczności capnąć, bo zobaczę widmo Diamantiego.
Nie jestem zdecydowanym przeciwnikiem sprowadzenia Holendra, natomiast takie ruchy nie mają absolutnie nic wspólnego z budowaniem drużyny. To takie ciągłe udawanie, stwarzanie pozorów, po prostu pic na wodę. Raz udajemy, że jesteśmy klubem stawiającym na talenty (Morata, Pereyra), za chwilę próbują nam wmówić, że poszerzamy skład sprowadzając mistrzów (Evra, Sneijder).
Coraz częściej widzę porównania Sneijdera do Pirlo i towarzyszącą im nadzieję, że Holender wróci na topowy level. Po pierwsze, jak już ktoś dobrze zauważył, patrząc na przebieg kariery obydwu zawodników jasno można stwierdzić, że Holender Wlochowi do pięt nie dorasta, bo liczba świetnych sezonów rozegranych przez jednego jest całkowicie niewspółmierna do ilości dobrych kampanii w wykonaniu drugiego. Po drugie, Pirlo odchodził z Milanu przede wszystkim z powodu chęci regularnych występów, natomiast historia Sneijdera w skrócie wygląda tak: z Interu odszedł bo pożarł się z Morattim i spółką o hajs, wybrał klub który zaoferował mu najwięcej kapusty, a nie ten, który gwarantował wysoki poziom i teraz też chce odejść nie z powodów czysto piłkarskich, a z przyczyn finansowych (lepiej zarabiać mniej niż w ogóle nie zarabiać).
Poza tym zawsze uważałem, iż poruszanie takich kwestii jest nieco śmieszne, ale tym razem nie sposób nie zahaczyć o ten temat. Mianowicie Lichtsteiner, który jest w wieku Sneijdera, przez ostatnie lata był filarem mistrzowskiego zespołu i pozwolił zapomnieć o upokorzeniach na prawej obronie, nie może doprosić się od klubu pensji na poziomie 3mln euro rocznie. Tymczasem klub otwiera sejf i szykuję jeszcze wyższą gażę dla chłopa z Turcji, który od 4 lat jest w piłkarskim świecie zapomniany. Trochę to dziwne.
Ja wiem, że zimowe okienko nie jest od budowania drużyny ale od łatania dziur, lecz mimo tego fajnie byłoby zawalczyć o jakąś bardziej ambitną postać niż Sneijder. Jakbyśmy nie awansowali z grupy LM to w moment usłyszelibyśmy alibi, że trzeba było zrobić korektę planowanych przychodów i nie ma funduszy na zakup kogoś z czołówki. Awansowaliśmy i pojawiają się głosy, że w sumie w pucharach na nic więcej liczyć nie możemy więc i tak nie ma sensu w zimie czynić dużych inwestycji.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jeżeli grający w LE Inter stac na Shaqa, Napoli na Gabbiadiniego, a Juve rozgląda się za Sneiderem czy Diamantim to ja nie mam pytań...
- jarmel
- Redaktor
W ogóle nie podoba mi się to na co zanosi się w tym okienku. Ja rozumiem, że liga włoska biedna, mało kasy i w ogóle ale tak jak napisał kolega:
Nie wiem co będzie gorsze, przegranie walki o Shaqiriego z.. Interem :roll: czy pozyskanie Sneijdera (o Diamantim nawet nie chce mi się pisać).
to coś tu jest po prostu chyba nie tak. Przecież my od trzech lat dominujemy w tej lidze, ale jak tylko przychodzi co do czego w kwestii zakupów to jest takie dziadowanie, że aż brak słów.Alexinhio-10 pisze:Jeżeli grający w LE Inter stac na Shaqa, Napoli na Gabbiadiniego, a Juve rozgląda się za Sneiderem czy Diamantim
Nie wiem co będzie gorsze, przegranie walki o Shaqiriego z.. Interem :roll: czy pozyskanie Sneijdera (o Diamantim nawet nie chce mi się pisać).
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2015, 18:11 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- Morgesztern
- Juventino
Niedługo spodziewacie się wypowiedzi Marotty w stylu:" W Juventusie stawiamy na świetnych piłkarzy z doświadczeniem i ograniem na świecie. Takim zawodnikiem jest Alessandro Diamanti, który zasilił nasz klub"
Prawie wszyscy myślą: Shaquri cz Sneijder, Shaquri cz Sneijder, Shaquri cz Sneijder? W rzeczywistości skończy się na "Diamencie". Masz rację mrozzi. Jeden (Holender) albo drugi (Włoch) z naciskiem na tego drugiego, jeśli patrzymy na prawdopodobieństwo. Smutne, ale prawdziwe. :?
PS: Pumex, trafiłeś w sedno.
Prawie wszyscy myślą: Shaquri cz Sneijder, Shaquri cz Sneijder, Shaquri cz Sneijder? W rzeczywistości skończy się na "Diamencie". Masz rację mrozzi. Jeden (Holender) albo drugi (Włoch) z naciskiem na tego drugiego, jeśli patrzymy na prawdopodobieństwo. Smutne, ale prawdziwe. :?
PS: Pumex, trafiłeś w sedno.

Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2015, 18:08 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wychodzi na to, ze ten awans w LM to pic na wode. Tak czy siak nie mamy kasy na wzmocnienia. Latamy do Kataru, zgarniamy czesc pieniedzy Romy z tytulu gry w LM, a i tak nas nie stac. Od samego poczatku jestem raczej przeciwnikiem tranferu Sneijdera, teraz taka decyzje uzasadnia sie rzekomo wyborami technicznymi. Bullshit. Slinimy sie od dluzszego juz czasu do Shaqiriego, ktorego wczesniej Bayern nie chcial puscic. Teraz jest szansa, mozna go wziac za mniej niz jest wart, a my koncentrujemy sie w dalszym ciagu na mniej ambitnych celach. Marotta co chwile wspomina o wykorzystywaniu okazji, ktora sie wlasnie nadarza. Wiecie, jak sie to skonczy? Inter wezmie Xerdana, Galata nie pusci Sneijdera i w skowronkach przybedzie Diamanti, bo przeciez Juventus musi dawac druga szanse pilkarzom, ktorych caly kontynent dawno zapomnial. Zalosne. Podbijam to, co napisal Pumex - zarzad twardo negocjuje warunki przedluzenia kontraktow obecnych, zasluzonych graczy, a lekka reka zamierza dac 4,5 mln Holendrowi... 

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Sprawa transferu Shaqiriego pewnie nigdy nie była poważnie rozważana, może poszło luźne zapytanie. Chłopak nie pasuje do koncepcji. Szwajcar to skrzydłowy a my nie gramy ze skrzydłowymi. Ten temat stworzyli wyłącznie dziennikarze, a to z powodu że Szwajcar chce odejść z Bayernu, a Juventus szuka wzmocnień w pomocy. Więc najłatwiej połączyć te dwie rzeczy w jedną całość i pisać że odbywa się jakieś kluczowe spotkanie. Zaryzykuje stwierdzeniem, że to samo tyczy się sprawy Diamantiego.
- Winner
- Juventino
Mnie w temacie o transferach najbardziej zastanawia czemu ludzie wylewają żale na decyzje które jeszcze nawet nie miały miejsca. Najwięcej jest zawsze płaczu na podstawie plotek, domysłów i wypocin dziennikarskich. Niektórzy chyba zapomnieli o Hiddinku w restauracji w Turynie, to że jakaś gazeta coś napisze to nie znaczy ze jest to prawda objawiona. Często dzień po dniu pojawiają się sprzeczne ze sobą newsy. Wracając do tematu to ogólnie mnie zastanawia jak Allegri chciałby grać z Pirlo jako rozgrywającym i ofensywnym pomocnikiem który też rozprowadza piłki. A osobiście uważam że bardziej trzeba nam bocznych obrońców niż ofensywnego pomocnika.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Morgesztern
- Juventino
Skoro temat został poruszony to wiadomo coś o Montoi? Sprawa jakoś ucichła.Winner pisze:A osobiście uważam że bardziej trzeba nam bocznych obrońców niż ofensywnego pomocnika.

- mrozzi
- Juventino
Barcelona ma zakaz transferowy, wiec mocno watpliwe, by oddali kogokolwiek.Morgesztern pisze:
Skoro temat został poruszony to wiadomo coś o Montoi? Sprawa jakoś ucichła.
- PlanetJuve
- Juventino
Barcelona ma utrzymany zakaz transferowy także pewnie nie będą się chcieli osłabiać.Morgesztern pisze:Skoro temat został poruszony to wiadomo coś o Montoi? Sprawa jakoś ucichła.Winner pisze:A osobiście uważam że bardziej trzeba nam bocznych obrońców niż ofensywnego pomocnika.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Szwajcar jeżeli wierzyć mediom(większość tutaj wierzy w praktycznie każdą plotkę , szczególnie tą negatywną) jest po prostu głupi. Taki był powód braku gry w Monachium,że Shaqiri jest zbyt mało inteligenty piłkarzem. Słabym taktycznie , takim trochę jeźdźcem bez głowy, to można wyczytać z plotek dlaczego nie gra.
Za Szwajcarem przemawia, wiek, niezłe umiejętności, możliwość rozwoju, względnie niska cena.
Za Holendrem przemawia fakt,że grałby na naturalnej dla siebie pozycji, ma ogromne doświadczenie i nietuzinkowe umiejętności, byłby względnie tani.
Ciężki wybór, ale chyba fakt,że potrzebujemy gracza na "10" a nie skrzydłowego najbardziej przemawia za Sneijderem.
Płakać to będzie można jak przyjdzie Diamanti, a nie Sneijder zamiast Shaqiriego.
Za Szwajcarem przemawia, wiek, niezłe umiejętności, możliwość rozwoju, względnie niska cena.
Za Holendrem przemawia fakt,że grałby na naturalnej dla siebie pozycji, ma ogromne doświadczenie i nietuzinkowe umiejętności, byłby względnie tani.
Ciężki wybór, ale chyba fakt,że potrzebujemy gracza na "10" a nie skrzydłowego najbardziej przemawia za Sneijderem.
Płakać to będzie można jak przyjdzie Diamanti, a nie Sneijder zamiast Shaqiriego.
- mrozzi
- Juventino
Najnowsze doniesienia z mercato są następujące:
- potwierdza się, że najprawdopodobniej wycofaliśmy się z walki o Shaqiriego, naszym celem jest Sneijder;
- jesteśmy bardzo bliscy finalizacji transferu Rolando - doszło dziś do rozmowy telefonicznej między naszymi działaczami a włodarzami Porto;
- otoczenie Neto poinformowało, że bramkarz nie przedłuży umowy z Fiorentiną. Zdaniem Sky za taką decyzją stoi Juventus, który miałby pozyskać golkipera za darmo.
Akurat z transferu Neto byłbym zadowolony, bo to solidny bramkarz. Pozyskanie Rolando mnie nie przekonuje - taka zapchajdziura na szybko, ale wątpliwe ktoś, kto mógłby stanowić o naszej sile.
- potwierdza się, że najprawdopodobniej wycofaliśmy się z walki o Shaqiriego, naszym celem jest Sneijder;
- jesteśmy bardzo bliscy finalizacji transferu Rolando - doszło dziś do rozmowy telefonicznej między naszymi działaczami a włodarzami Porto;
- otoczenie Neto poinformowało, że bramkarz nie przedłuży umowy z Fiorentiną. Zdaniem Sky za taką decyzją stoi Juventus, który miałby pozyskać golkipera za darmo.
Akurat z transferu Neto byłbym zadowolony, bo to solidny bramkarz. Pozyskanie Rolando mnie nie przekonuje - taka zapchajdziura na szybko, ale wątpliwe ktoś, kto mógłby stanowić o naszej sile.