Mercato (Lato 2015)
- jakku1
- Juventino
Nie no, jasne, ze pewnie jest. Pytanie brzmi czy to jest dla tej druzyny najlepsze rozwiazanie, czy tez nie lepiej po prostu za te kwote poszukac kogos, kto np. bedzie mogl wejsc w buty Teveza? Moze okaze sie, ze pojawi sie mozliwosc zakupienia np. Falcao latem (pierwszy lepszy przykład), za wzglednie znosna dla nas kwote (powiedzmy 25m euro) i wtedy nagle okaze sie, ze nie mamy takich pieniedzy, poniewaz wykorzystalismy wiekszosc budzetu transferowego na Shaqiriego i Berardiego.zahor pisze:Poważnie nie ma takiej możliwości, żeby obaj mogli występować na boisku razem?jakku1 pisze:Zgoda, z tym, ze skoro faktycznie nie mamy tego klopotu bogactwa (bo nie mamy), po jaka cholere sprowadzac dwoch graczy o podobnej charakterystyce i marnowac w ten sposob srodki budzetowe na transfery? Po to, zeby jeden siedział na ławie?
Wole jednak kombinacje Falcao + Berardi lub Falcao + Shaqiri, niz Shaqiri + Berardi.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2015, 16:13 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

Nikt się nie napala, rzecz w tym, że wszyscy dobrze wiemy, że nikogo lepszego w zimę na tę pozycję nie wyciągniemy.zahor pisze: Dlatego ja bym się osobiście aż tak na niego nie napalał
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Shaqiri-Tevez-Berardi
W odwodzie Coman, Morata, i jakiś zmiennik dla Dominika. Llorente, jeśli by się trafiła okazja sprzedać. No i dziury na skrzydłach zawsze może łatać Pereyra.
Ale znając życie i tak skończymy z Diamantim.
W odwodzie Coman, Morata, i jakiś zmiennik dla Dominika. Llorente, jeśli by się trafiła okazja sprzedać. No i dziury na skrzydłach zawsze może łatać Pereyra.

- zahor
- Juventino
Tak jak napisałem w drugiej części mojego komentarza, jest opcja że faktycznie taka szansa się trafi, jest też opcja że się nie trafi. Ani w 2015, ani w 2016, ani nawet w 2017. I jest to scenariusz w miarę realny, biorąc pod uwagę jak wyglądała przygoda Marotty pod tytułem "klasowego napastnika szukam". Shaqiri + Berardi to nie jest konfiguracja optymalna, ale w dalszym ciągu bardzo dobra, zapewniająca pewien spokój na lata. To raz, druga rzecz to taka że jeżeli jednego z tych panów postanowimy się pozbyć, to nawet w najgorszym scenariuszu nie stracimy zbyt wiele i nie będzie to raczej błaganie żeby ktokolwiek zechciał opłacić jego kontrakt. Po trzecie i najważniejsze, to jest opcja umiarkowanie realna w tym sensie, że nie zakłada czegoś, na co w chwili obecnej nie ma żadnych widoków. Naprawdę wolałbym już nie przechodzić kolejny raz przez to, jak co mercato czekamy aż spadnie nam z nieba snajper jakiego szukamy i koniec końców zadowalamy się zapchajdziurą. Fajnie jest mieć szczęście, ale bardzo niedobrze jest na nie liczyć.jakku1 pisze:Moze okaze sie, ze pojawi sie mozliwosc zakupienia np. Falcao latem (pierwszy lepszy przykład), za wzglednie znosna dla nas kwote (powiedzmy 25m euro) i wtedy nagle okaze sie, ze nie mamy takich pieniedzy, poniewaz wykorzystalismy wiekszosc budzetu transferowego na Shaqiriego i Berardiego.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
I to jest to! :-Dmrozzi pisze:Zawsze opcja pozostaje Diamanti, ktorego moglibysmy miec juz zaraz.
Specjalnie bez podniety nie zabierałem głosu dopóki sprawa się nie wyklaruje. W sensie, że niemożliwe jest pozyskanie przez nas Szwajcara. Powody już znamy, co raz to lepsze

Powoli mam już dosyć, najpierw roma sprząta nam niby Iturbe (tak wiem, że jeszcze nie odpalił), Podolski mial być w lecie u nas, jest w interze za jakieś śmieszne pieniądze, brakuje jeszcze żeby Shaquriego nam inter ,podkupił'. Ja się pytam kto rządzi we Włoszech? Bo ja chyba inna ligę przez ostatnie 3 lata śledziłem. Ze Snejderem też wyjdzie kupa, Turcy nas pukali w odbyt z Melo, to samo zrobią teraz.
Ten argument, że ktoś nam nie pomoże w Lm też jest biedny, opamiętajcie się. W czym ma nam pomóc, w zdobyciu trofeum? Zagramy tam może jeszcze 4 mecze przy dobrych wiatrach.
Nie trawię tych okienek transferowych, kiedyś to były czasy... marzył mi się ten Szwajcar, za rok gracze tej klasy przy dzisiejszym rynku będę kosztować od 30mln w górę. Pytanie co wtedy z nami będzie.

- Morgesztern
- Juventino
Sneijder ma parę minusów. Pensja, wiek, nie zagra w LM (wg mnie to dosyć wazny argument Dragon :] ) i to, że Galata nie chce go tanio puścić. Tak zobaczyłem sobie z ciekawości whoscored i statystyki ma średniawe (nie oglądam ligi tureckiej jakby co). Wiadomo, statystki są czasami absurdalne, ale to liga turecka... Sam nie wiem czy go tu chce. Na razie jestem neutralny co do tego transferu.
Sneijder może do nas dołączyć, ale raczej pewne jest, że przyjdzie Diamanti :-D Jeśli w tym okienku ma być Sneijder + Diamanti na ławę za Giovinco to ode mnie approved.
Orientuje się ktoś do kiedy kontrakt ma Diamanti lub ile miałby kosztować?
Sneijder może do nas dołączyć, ale raczej pewne jest, że przyjdzie Diamanti :-D Jeśli w tym okienku ma być Sneijder + Diamanti na ławę za Giovinco to ode mnie approved.
Orientuje się ktoś do kiedy kontrakt ma Diamanti lub ile miałby kosztować?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Albo jeden, albo drugi.Morgesztern pisze:Jeśli w tym okienku ma być Sneijder + Diamanti na ławę za Giovinco to ode mnie approved.

- Wojttek
- Juventino
Fakt, jakby się nie udało ściągnąć nikogo innego, powinniśmy honorowo wycofać się z ligi i rozwiązać klub, bo wstyd przeca.mrozzi pisze:Albo jeden, albo drugi.Morgesztern pisze:Jeśli w tym okienku ma być Sneijder + Diamanti na ławę za Giovinco to ode mnie approved.Diamanti to jest z pewnoscia wzmocnienie na miare mistrza Wloch..
- gucio_juve
- Juventino
Jedni piszą, że Shaqiri już jedną nogą w Interze. Podobno może zagrać już w meczu z nami :twisted: a jutro bądź w poniedziałek mają się odbyć testy medyczne.
Inne źródła donoszą, że Liverpool oferuje 15 milionów i chcą obgadać całą sprawę z Bayernem.
Czyli wychodzi na to, że zdecydowaliśmy się na Sneijdera. Czy to dobra decyzja? Czas pokaże...
Inne źródła donoszą, że Liverpool oferuje 15 milionów i chcą obgadać całą sprawę z Bayernem.
Czyli wychodzi na to, że zdecydowaliśmy się na Sneijdera. Czy to dobra decyzja? Czas pokaże...
- Wojtek
- Juventino
Na chwilę obecną na pewno jest lepszą opcją niż Shaqiri, który byłby zakupem na przyszłość. Kupując Holendra już podczas meracto w 2016 roku będziemy musieli myśleć o jego następcy.gucio_juve pisze:Czyli wychodzi na to, że zdecydowaliśmy się na Sneijdera. Czy to dobra decyzja? Czas pokaże...
- Eric6666
- Juventino
15 mln za Shaqiriego wydaje się bardzo rozsądne. Szkoda, że najwyraźniej brakuje, bądź nie chcemy tyle wydać, pieniędzy by go pozyskać.gucio_juve pisze:Jedni piszą, że Shaqiri już jedną nogą w Interze. Podobno może zagrać już w meczu z nami :twisted: a jutro bądź w poniedziałek mają się odbyć testy medyczne.
Sneijder podobno poniżej 8 mln ma przyjść (w najlepszym wypadku rozwiąże kontrakt z Galatą i przyjdzie za darmo?), więc transfer też niczego sobie.
W sumie nikt z nich nie może nam pomóc w LM, ale jeżeli mieliby dołożyć swoją cegiełkę w Serie A to wielkie tak.
Ps. czy tylko dla mnie Shaqiri nie jest zawodnikiem klasy światowej, który sam nie podniesie, nie wiadomo o ile, naszego poziomu?
Berardi z tym co pokazuje w tym sezonie miałby szansę wskoczyć do 1 składu? :shock:Baczu pisze:Shaqiri-Tevez-Berardi
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2015, 17:40 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Sorek21
- Juventino
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego kiedyś prosto po wyjściu z Serie B i klapach w postaci 2x7 mogliśmy sobie pozwolić na dokonanie kilku transferów za gotòwkę i to w jednym okienku a teraz idziemy po 4 scudetto , gramy w LM i mamy z niej zyski a nie możemy kupić Szakiriego za śmieszne 20mln ? Wygrywany więc po co inwestować w klasowych graczy ? Po co dokładać do drużyny ? Nie wierzę,że Juventusu nie stać na gracza za marne 20mln.
Secco partolił swoją robotę ale w przeciwieňstwie do Marotty miał jaja.Potrafił wydać na jednego gracza większą kwotę. Diego był wart tej kasy ale trafił do drużyny bez trenera i pomysłu na grę.Potem zamiast zostać fundamentem nowej ekipy to został kozłem ofiarnym.
Shaqiri
Sneijder
Diamanti
proszę o przerzucenie karti, kto następny ?
Secco partolił swoją robotę ale w przeciwieňstwie do Marotty miał jaja.Potrafił wydać na jednego gracza większą kwotę. Diego był wart tej kasy ale trafił do drużyny bez trenera i pomysłu na grę.Potem zamiast zostać fundamentem nowej ekipy to został kozłem ofiarnym.
Shaqiri
Sneijder
Diamanti
proszę o przerzucenie karti, kto następny ?
- gucio_juve
- Juventino
Nie tylko dla Ciebie. Tym bardziej, że to nie jest piłkarz, który nominalnie powinien występować za plecami napastników w 4-3-1-2. Od początku byłem sceptycznie nastawiony do jego transferu i traktowałem go jako okazję (nie mówię tego, bo prawdopodobnie do nas nie trafi). Wielkiego rozczarowania nie ma.Eric6666 pisze: Ps. czy tylko dla mnie Shaqiri nie jest zawodnikiem klasy światowej, który sam nie podniesie, nie wiadomo o ile, naszego poziomu?
Pesymizmem napawa to, że po raz kolejny ustalamy sobie za cel pozyskanie jakiegoś gracza, a ostatecznie tego nie realizujemy. Transfer Sneijdera może to zrekompensować, bo jeżeli nic nie wyjdzie z niego, a będzie miał tu trafić Diamanti.... A nie, przecież ja tego nie napisałem..
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Moj brat jest 'Bayern for life' i w zwiazku z tym ogladam naprawde sporo ich meczow.Eric6666 pisze: Ps. czy tylko dla mnie Shaqiri nie jest zawodnikiem klasy światowej, który sam nie podniesie, nie wiadomo o ile, naszego poziomu?
Jego opinia: Shaq to jezdziec bez glowy. Gra to samo co w momencie przyjscia do Monachium. Potrafi blysnac, ale ogolnie malo zespolowo. Bledne decyzje, zawsze czegos brakuje. A od przyjscia Guardioli to juz padlina. Co ciekawe, tam mowilo sie wprost, ze jest "za malo inteligentny do gry u Pepa".