Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 16:08

Monte Cristo pisze:Krasic do Interu? No nie wiem. Niby dostaniemy niezla kase (jesli to 10 mln euro to nie sciema), ale nie chcialbym zeby w Interze sie odbudowal i byl ich motorem napedowym.
1) Krasic nie ma się co odbudowywać. Jest piłkarzem po prostu średnim. Do klasy światowej nigdy nie dobije, więc nie mamy się co martwić, że nagle, u ligowego rywala będzie miażdżył system.
2) Ze swojej strony powątpiewam, czy Inter będzie wstanie wyłożyć jakiekolwiek sensowne pieniądze na Krasicia, nie mówiąc już o 10mln. Wydali już ponad 35mln (Guarin, Handanovic, Palacio), Silvestre'a chcieli za wszelką cenę wypożyczyć, bo brakuje im funduszy, więc jeśli temat Milosa jest prawdziwy, to w grę pewnie wchodzi wypożyczenie, a to według mnie opcja nawet niegodna rozważenia.

Obrazek
el Pirlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 16:11

Na forum Interu kibice są niezadowoleni, ja jednak myślę, że może się tam przełamać. Z drugiej strony 10mln za gościa, który praktycznie rok nie grał w piłkę?Na pewno się opłaca. Juventus nie powinien blokować mu kariery, niech idzie i pokaże się z dobrej strony.

Jovetic nie nadający się na szpicę? Pochopne stwierdzenie, na pewno dużo rzadziej tam grał, ale nie można go skreślać. Jego ogromnym atutem jest nieduży wiek, z perspektywy czasu transfer lepszy od Van Persiego.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 16:18

Dołączam się do Fontu Zwolenników Joveticia :ok:

Poprzedni sezon pokazał, że możemy grać nie gorzej niż Barcelona. Jovetić to tak nietuzinkowy piłkarz, że bez trudu odnajdzie się w nowym systemie. W najgorszym wypadku wróci na skrzydło ido zimy będziemy grać z Matrim :whistle: Tragedii na pewno nie będzie. Mniejsze ryzyko niż z RvP.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 16:32

Wszystkim narzekającym na to, że Jovetić jest słabszy od RVP przypominam, że tylko i wyłącznie dlatego toczy się dyskusja na temat jego sprowadzenia - bo gdyby w tym wieku grał tak jak Holender w minionym sezonie, to Fiorentina teraz by się zastanawiała czy sprzedać go do Realu za 60 baniek czy do City za 70, a Juventus mógłby robić podchody co najwyżej na Vargasa. Z mojej strony - wielkie tak dla tego gracza, tym bardziej że alternatywy zdają się oddalać coraz bardziej.
pumex pisze:jeśli temat Milosa jest prawdziwy, to w grę pewnie wchodzi wypożyczenie, a to według mnie opcja nawet niegodna rozważenia.
Mój brat mówi że Branca lubuje się we wciskaniu do każdej transakcji interowych młodzików jako rozliczenie. A kilku zdolnych łebków bądź co bądź mają - może dałoby się ich jakoś tak wykolesiować, że za przeciętnego Krasicia dadzą nam jeden z tych talentów, który za kilka lat będzie, ku ich złości, strzelać dla nas multum bramek :think: Castaignos na ten przykład

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 16:44

Ouh_yeah pisze:
Castiel pisze:Co do Asamoah to nie zdziwcie się jak wskoczy do 1 składu kosztem np Marchisio.
Prędzej Vidala. Conte przecież uwielbia Marchisio :D
Chilijski Davids jest nie do ruszenia... Asamoah przychodzi na ławkę.

Sprawa Joveticia wraca jak bumerang. I problem pozostaje ten sam - genialny talent godny koszulki #10, ale też człowiek, na którego pozycji mamy już dwóch ludzi, a dziewiątce to wielka niewiadoma. Moim zdaniem pomysł poroniony, ale też coś takiego z Messim w Barcy wypaliło. Inna rzecz, że Czarnogórzec tak szybki jak Argentyńczyk nie jest - bazuje na technice. Niemniej jednak - jeśli Jojo nie sprawdzi się na szpicy (o ile w ogóle jest przymierzany do Juve na tę pozycję, ja już prędzej grałbym Vuciniciem) to raczej problem Vucinicia i Giovinco. No i jakiś cień szansy dla Matriego.

Dla mnie kwestią priorytetową jest jedno - nie dopuścić aby kupił Joveticia inny klub.
miyagi pisze:RVP w wieku 22 lat, w żaden sposób nie przypominał egzekutora.
To sensowny argument.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 16:55

pumex pisze:1) Krasic nie ma się co odbudowywać. Jest piłkarzem po prostu średnim. Do klasy światowej nigdy nie dobije, więc nie mamy się co martwić, że nagle, u ligowego rywala będzie miażdżył system.
No niby nie. Ale wystarczy zeby gral tak jak jesienia 2010 roku, dodac do tego fajna gre Sneijdera i mozemy zalowac oddania Milosa Interowi. Chodz... coz, za 10 mln podjal bym to ryzyko. Jeden Krasic Interu nie zmieni. ;)

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 17:33

Ja jestem zdania że po prostu nasi rywale w lidze nauczyli się jak grać przeciw Krasicowi. On już prochu w Serie A nie wymyśli, i myślę że istnieje większe prawdopodobieństwo że to Inter by żałował tych 10 milionów a nie Juventus.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 17:56

zahor pisze:Wszystkim narzekającym na to, że Jovetić jest słabszy od RVP przypominam, że tylko i wyłącznie dlatego toczy się dyskusja na temat jego sprowadzenia - bo gdyby w tym wieku grał tak jak Holender w minionym sezonie, to Fiorentina teraz by się zastanawiała czy sprzedać go do Realu za 60 baniek czy do City za 70, a Juventus mógłby robić podchody co najwyżej na Vargasa. Z mojej strony - wielkie tak dla tego gracza, tym bardziej że alternatywy zdają się oddalać coraz bardziej.
Prawda :ok:
Pozostałe transfery "gwiazd" oddalają się tak bardzo, że Jovetic byłby super transferem a kto wie może zostanie w przyszłości graczem światowego formatu.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:14

Według "Tuttosport" Fiorentina rzekomo interesuje się Pazienzą i Padoinem. Gdyby to była prawda to mielibyśmy atut w negocjacjach z Violą. Marotta mógłby złożyć ofertę gotówka plus dwóch graczy za Joveticia.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:29

Padoina bym zostawił. Sezon będzie długi, walka na 3 frontach i przyda się taki zawodnik, który grając nawet przeciwko najlepszym się nie obsra. Pazienze bym oddał bez żalu chociaż on też nie jest żadnym leszczem tyle tylko, że za Padoina zapłaciliśmy i tak głupio by to trochę wyglądało. Chociaż...jakby Conte zechciał Armero to można by Udinese próbować wcisnąć Pazienze, a Violi Padoina. Tyle, że wtedy musielibyśmy zostać na środku z Asamoah, Marrone i pewnie Pogbą...zbyt niepewnie by to wyglądało moim zdaniem.

playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:31

Tym bardziej, że żaden z nich nie ma szans na grę.
Jeśli Conte jest zwolennikiem transferu Joveticia, to Marotta powinien działać jak najszybciej - przecież już rok temu było wielu chętnych na Czarnogórca.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 19:02

Łukasz pisze:
Ouh_yeah pisze:
Castiel pisze:Co do Asamoah to nie zdziwcie się jak wskoczy do 1 składu kosztem np Marchisio.
Prędzej Vidala. Conte przecież uwielbia Marchisio :D
Chilijski Davids jest nie do ruszenia... Asamoah przychodzi na ławkę.
Chilijski Conte prędzej... Nie ten styl co Davids...

Oglądałem Udinese z 10razy w zeszłym sezonie i moim zdaniem w drugiej połowie sezonu (po półrocznej aklimatyzacji w klubie) będzie grał zbliżoną ilość minut do Marchisio (równorzędni z(a)miennicy). Chilijski Conte (:P) jest nie do ruszenia.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 19:02

Castiel pisze:Padoina bym zostawił. Sezon będzie długi, walka na 3 frontach i przyda się taki zawodnik, który grając nawet przeciwko najlepszym się nie obsra.
Na Padoina nie powiem złego słowa, bo jest wartościowym zmiennikiem. Jednak priorytetem powinno być obniżenie płatności gotówkowej do akceptowalnego przez Fiorentinę minimum. Jeżeli oni rzeczywiście interesują się tą dwójką to należałoby ich włączyć w transakcję.

Co do poruszanego wcześniej wątku potencjalnego transferu Krasicia do Interu to trzeba trzeźwo ocenić sytuację. Serb nie ma miejsca w Juventusie Conte. Nie mamy z niego żadnego pożytku, a on kisi się na ławce bądź trybunach. Żadna strona nie jest zadowolona. Dlatego należy go sprzedać temu, kto złoży najlepszą ofertę. Jeżeli będzie to Inter to mówi się trudno.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 19:05

Castiel pisze:Chociaż...jakby Conte zechciał Armero to można by Udinese próbować wcisnąć Pazienze, a Violi Padoina. Tyle, że wtedy musielibyśmy zostać na środku z Asamoah, Marrone i pewnie Pogbą...zbyt niepewnie by to wyglądało moim zdaniem.
Myślę, że przed Padoinem są jeszcze Isla i Giaccherini. Jeśli kluczem do pozyskania zawodnika do pierwszego składu ma być siódmy pomocnik to chyba nie ma się nad czym zastanawiać. Tym bardziej, że w kolejce do gry czekają młodzi, których wymieniłeś.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 19:19

Isla przychodzi do Juve jako prawy pomocnik w 3-5-2 lub jako skrzydłowy ataku w 4-3-3. W ostatnim sezonie grał na środku z konieczności. Niespodziewanie dobrze wypadł Dusan Basta i Guidolin żeby nie blokować jego rozwoju przesunął Isle na środek. Basta nie jest pierwszej młodości i ta zmiana była z konieczności. Giaccherini wypadł na środku całkiem nieźle...fakt, ale traktowałbym go jako lewego pomocnika w 3-5-2.

Zablokowany