Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 09:40

Dobrze, że takie podejście powoli odchodzi do lamusa. Kiedyś to była żelazna zasada, że jak jest jeden napastnik kreatywny i niższy to obok niego musi stać wielki kloc zgarniający wysokie piłki. Przyjście Giovinco i rzekome skupienie się na Joveticiu daje mi jakąś nadzieję na to, że Juve całkowicie odchodzi od tego modelu skupiając się na grze piłką, wymianie pozycji i grze kombinacyjnej. Fajnie się to zapowiada...

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 10:50

Jak wielu z was marzy mi się Cavani, ewentualnie 9 od kołyski jaką jest Dzeko, ale Jojo to nie byłby zły wybór. Czarnogórzec w 27 meczach strzelił 14 goli i miał 9 asyst, a trzeba mieć na uwadze to, że cały zeszłoroczny sezon Fiorentina miała fatalny, ciągłe zmiany trenerów, taktyki. Każdy, kto prowadził Viole widział go innej roli, a Stevan gdzie by nie grał to radził sobie dobrze i to w głównej mierze jego zasługa ze Viola nie musiał bronić się przed spadkiem. Choć większość z nas widzi na szpicy ataku jakąś 9 z krwi i kości, to ustawienie tam Joveticia mogłoby okazać się niezłym wyborem. RVP w wieku 22 lat, w żaden sposób nie przypominał egzekutora.. po za tym może Antek wymyślił sobie, że będzie grał 3 z przodu kreatywnych napastników, którzy stale będą się wymieniać pozycjami i jakby taka opcja nie byłaby tylko moim domysłem, ale i faktem, to do mnie to przemawia w 99%.
Coś mi się wydaje, że zakup napadziora to będzie ostatni zakup do pierwszej drużyny. Jakoś w mediach brakuje plotek o naszym spodziewanym lewym obrońcy. Mam nadzieje, że Conte i zezol nie doszli do wniosku, że Kielon, Cegła, Martin i Giac załatwią lewą stronę przy 443 i 352.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 10:58

Zastanawia mnie czy Asamoah nie będzie próbowany po lewej stronie w 3-5-2, ale to tylko moja fantazja.

onliforpipul
pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 11:00

Zgadzam sie z Robaku - Schmelzer moglby spokojnie powalczyc u nas o 1 sklad. Mlody , dynamiczny lubiacy sie wlaczac do ataku . Taki typ zawodniki jest nam bardzo potrzebny ! Co do Aly'ego Cissokho - stanowczo nie . Moze dwa lata temu ale teraz juz nie . Jego rozwoj sie zatrzymal i juz raczej do przodu nie pojdzie.

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 11:10

^FAZZI^ pisze:
Sorek21 pisze:
Ouh_yeah pisze:Kolejne źródło potwierdza, że Juve przypuszcza szturm na Joveticia. Może Conte chce swojego topmadla jeszcze przed pierwszym obozem?
I właśnie zeszliśmy na najniższy schodek drabiny o nazwie top player.
Widziałeś kiedyś Jovetica ? Jego chciałbym najbardziej ze wszystkich piłkarzy łączonych z nami. 10-ka czeka.
Podbijam. Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości, czy któryś z dwójki Giovinco - Jovetic jest wyraźnie lepszy, niech poogląda mecze Jo-Jo. W zasadzie wystarczy sobie przypomnieć dwumecz z Bayernem, gdzie Jovetic praktycznie w pojedynkę prawie ograł Bawarczyków, gdyby nie sędzia. Miał wtedy 20 lat, teraz ma 22. To chyba mówi wszystko o jego potencjale.
Ouh_yeah pisze:Ekhm. Nie gramy górą bo nie mamy na kogo (chociaż Pepe w meczu z Genoą 0:0 wrzucał chyba 20 razy, nie wiadomo do kogo, chyba Vucinicia). Jak przyszedł Borriello to zaraz w pierwszym meczu w jakim wystąpił w pierwszym składzie było wrzucanie na jego kanciasty łeb.
Wrzutki są zawsze, ale nie były one w takiej ilości, żeby przy poszukiwaniach napastnika kierować się grą w powietrzu i chyba nie do końca jest tak, że dośrodkowań nie było, bo nie było dobrej wieży na szpicy. Conte fajnie ustawił zespół pod grę po ziemi, po co miałby to zmieniać, szczególnie, iż oprócz tego który by kończył, nie ma tego, co by dobrze wrzucał :roll:

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 12:24

Castiel pisze: Chciałbym żeby w Juve grał jeszcze jakiś niezły wychowanek jak wspomniany przez Ciebie Immobile, ale kurde...Serie B, a Serie A to są dwa światy.
To raz. Dwa, że Pescara miała naprawdę tytaniczny przód jak na warunki Serie B, z małym Pirlo na czele. Inaczej się gra napastnikowi, kiedy dostaje podania co do centymetra. A Destro na jedyne co mógł liczyć w Sienie, to że raz na 3 mecze wytrzymają z tyłu, zanim wypracuje sobie pozycję strzelecką. Lubię Immobile, pamiętam jak fajnie zadebiutował w Juve w końcówce przeciwko Realowi i napsuł trochę krwi Królewskim. Ale Ciro jeszcze musi udowodnić swoją klasę.
Castiel pisze: Co do Asamoah to nie zdziwcie się jak wskoczy do 1 składu kosztem np Marchisio. Asamoah nie przychodzi do nas jako rezerwowy. Kto widział mecze Udinese to wie o czym mówię. To świetny piłkarz.
A tu już staję za Mishą. Asamoah to świetny piłkarz, z potencjałem na genialnego. Ale MVP jest po prostu tak bardzo nie do ruszenia. Marchisio jest spoiwem łączącym formacje, robi swoją cichą robotę wyśmienicie. Nie skreślam naszego murzynka, ale wygryzienie Markiza czy Vidala to będzie powód do zdziwienia.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 12:40

Mnie obecność Asamoah w pierwszym składzie nie zdziwi. Jeśli nie przebije się do środka pola to Conte ustawi go na lewej stronie w 3-5-2 tak by przede wszystkim zawodnik grał. On na lewej, Isla na prawej i będzie git. Kolejną spraw a jest też to, że Juve nie może sobie pozwolić na kupowanie rezerwowych za 18 mln.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 12:51

SKAr7 pisze:
Castiel pisze: Chciałbym żeby w Juve grał jeszcze jakiś niezły wychowanek jak wspomniany przez Ciebie Immobile, ale kurde...Serie B, a Serie A to są dwa światy.
To raz. Dwa, że Pescara miała naprawdę tytaniczny przód jak na warunki Serie B, z małym Pirlo na czele. Inaczej się gra napastnikowi, kiedy dostaje podania co do centymetra. A Destro na jedyne co mógł liczyć w Sienie, to że raz na 3 mecze wytrzymają z tyłu, zanim wypracuje sobie pozycję strzelecką. Lubię Immobile, pamiętam jak fajnie zadebiutował w Juve w końcówce przeciwko Realowi i napsuł trochę krwi Królewskim. Ale Ciro jeszcze musi udowodnić swoją klasę.
Castiel pisze: Co do Asamoah to nie zdziwcie się jak wskoczy do 1 składu kosztem np Marchisio. Asamoah nie przychodzi do nas jako rezerwowy. Kto widział mecze Udinese to wie o czym mówię. To świetny piłkarz.
A tu już staję za Mishą. Asamoah to świetny piłkarz, z potencjałem na genialnego. Ale MVP jest po prostu tak bardzo nie do ruszenia. Marchisio jest spoiwem łączącym formacje, robi swoją cichą robotę wyśmienicie. Nie skreślam naszego murzynka, ale wygryzienie Markiza czy Vidala to będzie powód do zdziwienia.

pewnie Conte powiedział Marottcie, że drugi sezon, gdzie Pirlo gra chyba wszystkie spotkania, a środek pola nie łapie kontuzji to będzie cud, więc ławka się przyda. Marchisio? Kwadwo? niech będzie grał lepszy i to mnie będzie cieszyło, a ewentualny rezerwowy nie obniży poziomu wchodząc, czego chcieć więcej?

Juve nie może pozwolić sobie na taką ławkę? No bez przesady! Niepokonany ( jak Andrzej Gołota;d ) Mistrz Włoch i zespół, który chce się liczyć w LM? walczymy o młodzików z ManU itd., czyli zespół serio myśli nad projektem "powrotu na szczyt".

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 13:01

Castiel pisze:Mnie obecność Asamoah w pierwszym składzie nie zdziwi. Jeśli nie przebije się do środka pola to Conte ustawi go na lewej stronie w 3-5-2 tak by przede wszystkim zawodnik grał. On na lewej, Isla na prawej i będzie git. Kolejną spraw a jest też to, że Juve nie może sobie pozwolić na kupowanie rezerwowych za 18 mln.
Pokaż mi swoją ławkę rezerwowych a powiem ci kim jesteś. Jeśli chcemy znowu zaistnieć, ale tak po całości, to musimy mieć także na ławce zawodników mogących zdecydować o obrazie drużyny po wejściu z tej ławki. Z całym szacunkiem dla Verrattiego czy Pogby, ale LM to my nimi nie zawojujemy. Dlatego pojawienie się Kwadwo naprawdę mnie cieszy.

Czekam na jeszcze jednego napastnika. I na odpalenie Krasicia, Martineza i Elii.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 13:09

deszczowy pisze: Pokaż mi swoją ławkę rezerwowych a powiem ci kim jesteś.
True story, tym bardziej że w podwalinach filozofii budowania drużyny Conte znajduje się możliwość wyboru, wielokrotnego.
deszczowy pisze:Czekam na jeszcze jednego napastnika.
Napastnik i zakupy zostaną zapewne zamknięte. Na LO nie ma chyba co liczyć, ale obym się mylił.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 13:10

Jak podaje Tuttosport, Elia ma jutro wylądować w Werderze. Mówi się o przyzwoitej kwocie 6-8 mln.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 13:25

Lypsky pisze:Jak podaje Tuttosport, Elia ma jutro wylądować w Werderze. Mówi się o przyzwoitej kwocie 6-8 mln.
Ale transfer definitywny? Bo ostatnio mówiło się o wypożyczeniu tylko.

EDYTA
Pojawił się pomysł na oddanie Krasicia Interowi. W sumie ciekawa opcja, szkoda chłopakowi marnować kolejny rok kariery.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012, 13:31 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 13:26

miyagi pisze:Napastnik i zakupy zostaną zapewne zamknięte. Na LO nie ma chyba co liczyć, ale obym się mylił.
Juventus ma jeszcze ponad miesiąc, aby wzmocnić swoją kadrę, dlatego wstrzymałbym się z takimi opiniami. Póki co,daję Giuseppe & spółce, mocną "4", za transfer, które gwarantują utrzymanie równowagi sił w drużynie. Sprzedaż Melo, Zieglera, Eljero, Motty, Krasicia, powinna zrekompensować kupno napastnika i lewego skrzydłowego. Natomiast, jeżeli prawdą są doniesienia o podchodach pod Joveticia, to raczej Matri i Fabio pozostaną jeszcze na ten sezon w Turynie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 15:26

Uważam, że ten Wasz twardy podział na zawodników podstawowych i rezerwowych może być błędny. Środek pola to nasza najważniejsza formacja i rotacja będzie konieczna.
miyagi pisze:Stevan gdzie by nie grał to radził sobie dobrze
Oprócz prawej strony. Jovetic to fantastyczny zawodnik, ale jego gra lewą nogą pozostawia sporo do życzenia.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 15:59

Krasic do Interu? No nie wiem. Niby dostaniemy niezla kase (jesli to 10 mln euro to nie sciema), ale nie chcialbym zeby w Interze sie odbudowal i byl ich motorem napedowym.

Zablokowany