Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2015, 23:38

mrozzi pisze:Nasi naiwnie licza na to, ze pozyskamy znakomitych graczy za czapke gruszek, a potem czesto zostaja ochlapy.
Pirlo, Pogba, Barzagli, Lichtsteiner, Vidal, Tevez. Może niedługo Coman, a o Llorente trzeba powiedzieć, że poprzedni sezon miał całkiem udany. Wszyscy kosztowali naprawdę małe sumy, nawet jeśli liczyć bonusy. Rola kopciuszka mercato jest irytująca, ale ciężko powiedzieć żeby była ona nieskuteczna. Za tzw. ochłapy płacimy przeważnie więcej. Żeby nie było, za całokształt takiego Padoina nie uważam za ochłap, choć mógł kosztować z milion lub dwa mniej.

Naprawdę komukolwiek jest wstyd, że TAKICH zawodników pozyskaliśmy za bezcen?
fazzi pisze:
PABLO pisze:ja to nie wiem dlaczego Marotta jest wychwalany przez was(nie wszystkich)... on nie kupił nikogo wartościowego prócz Teveza i vidala.... .
Pogby, Barzagliego, Lichego, Pirlo, Lloente
W sumie dodałbym Storariego. W momencie transferu uważany za przepłaconego, ale kiedy Buffon doznał kontuzji to dzięki Marco w ogóle nie było to odczuwalne na boisku.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 01:34

Nie wiem ile w tym prawdy ale trochę się zaniepokoiłem...nie wiem już co o tym sądzić...czy to prawda, że nasi działacze nawet nie podejmą rękawicy i Inter faktycznie pozyska Xherdana ? Załamka jak dla mnie ale mam nadzieję, że to nie do końca prawda tym bardziej, że artykuł ze strony interu, którego dzieci już podniecają się kolejnym dobrym transferem...załóżmy, że tak byłoby to jak to możliwe, że mistrz Italii nic nie może a inter, który kolejny raz bez LM zwija dwóch wartościowych zawodników ? Coś tutaj jest nie tak...mam nadzieję, że Szwajcar ma trochę oleju w głowie i oleje inter...

"Jak podaje włoski dziennikarz, Juventus zmienił kurs. Na nowy cel obrali sobie byłego gracza Interu Mediolan- Wesleya Sneijdera. Shaqiri schodzi na boczny plan.

"Po wysłuchaniu wymagań brata zawodnika, który jest jego agentem, jak i również pośredników, Juventus nie złoży oferty Bayernowi. Mimo to, mają na uwadze, że rynek transferowy zmienia się codziennie. Bianconeri chcą wynegocjować z Galatasaray Wesleya Sneijdera, będącego aktualnie numerem jeden Allegriego. Turecki klub ma teraz szansę na sprzedaż zawodnika. Chęć powrotu do Włoch Sneijdera powinna być dodatkowym impulsem."- informuje redaktor."

Obrazek
mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 02:48

Nie jestem fanem Szwajcara, ale w kwocie do 20 mln ojro jest to opłacalny wydatek. Pogbę możemy sprzedać, ale za naprawdę grubą kasę, która pozwoli nam zakup 2-3 zawodników o klasie na poziomie LM. Żadnych eksperymentów rodem z Liverpoolu.
Pamiętam czas, gdy odeszli Zidane, Inzaghi, Van der Sar, a przyszli Buffon, Thuram, Nedved i Salas.

A teraz?
:angry:

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 05:49

sebatiaen pisze:Szkoda że nasi nie patrzą w stronę Calhanoglu:(
Tak samo jak szwajcar może gra na środku i po lewej.
On jest na fali wznoszącej, jak Vidal w Leverkusen się świetnie prezentuję i teraz czeka na skok.
Idealny dla Juve.
Zgadzam się. Wogóle powinniśmy patrzeć w stronę Leverkusen, mają naprawdę kilku młodych i nieźle zapowiadających się zawodników, a do tego już zaprawionych w bojach w LM. W dodatku mamy zdaje się z nimi dobre kontakty (Vidal) :)

Krótko odnośnie Shaqiri vs Sneijder. Dla mnie zdecydowanie większy sens ma sprowadzenie mimo wszystko Holendra. W formie jest zawodnikiem na poziomie, na który młodszy Szwajcar raczej nigdy nie wskoczy. Przypominam, że obok Robbena Wesley to głowna postać Oranje, ma spokojnie jeszcze 2-3 lata gry na dobrym poziomie. Idealny zawodnik na styczniowe mercato, jestem pewien, że wpisuje się w filozofię transferową Marotty ;) Za dużo szumu wokół tej Shakiry, zbawcą nie będzie - czy to w Interze czy w Juve.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 09:08

fazzi pisze:
PABLO pisze:ja to nie wiem dlaczego Marotta jest wychwalany przez was(nie wszystkich)... on nie kupił nikogo wartościowego prócz Teveza i vidala.... .

Hmmmm procz pogby i pirloza mlody, zeby zrobic ogromna roznice) to sa gracze przecietni. Max poziom reprezentacji. Na lichego co drugi psioczyl, ze wrzucic pilki w pole karne nie potrafi.... zawodnicy ktorych podales z wyjatkami w takim bayernie, barcelonie itp nadali by sie tylko na lawke... .

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 10:50

PABLO pisze:
fazzi pisze:

Hmmmm procz pogby i pirloza mlody, zeby zrobic ogromna roznice) to sa gracze przecietni. Max poziom reprezentacji. Na lichego co drugi psioczyl, ze wrzucic pilki w pole karne nie potrafi.... zawodnicy ktorych podales z wyjatkami w takim bayernie, barcelonie itp nadali by sie tylko na lawke... .
Przeciętny to jest Giovinco czy Pepe... Barzagli średniakiem :smile: Jedna z ostoi rep. Italii jest randomowym średniakiem...

Obrazek
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 10:59

nie powiem gdzie znajduje sie italia w ostatnim czasie i ile znaczy w pilce....
o tym mówie http://www.juvepoland.com/news.php?id=30710 ...................

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 11:20

Niestety coraz wiecej wskazuje na chec pozyskania wlasnie Sneijdera. Niektore zrodla podaje to nawet za pewnik. Holender bylby dla nas w stanie zdredukowac zarobki (w dalszym ciagu jednak mowa o 4,5 mln...), ale nigdzie nie ma mowy o kwocie, jaka chcielibysmy przelac Turkom. Malo tego - sa i zrodla, wedlug ktorych czekamy, az sam pilkarz rozwiaze umowe z obecna druzyna...

Inter rzeczywiscie napalil sie na Shaqiriego, Allegriemu rzekomo bardziej odpowiada profil Wesleya, wiec wszystko zaczyna sie ukladac w jedna calosc... inter poki co oferuje Szwajcarowi za malo, ale z drugiej strony gwarantuje obowiazkowy wykup po sezonie, na co my nie chcemy sie zgodzic.

Coraz blizej nas jest tez rzekomo Rolando, choc toczymy jeszcze walke o niego z Zenitem, ktory oferuje gotowke. My chcemy gracza poki co wypozyczyc za kilkaset tysiecy, dorzucajac ewentualnie 4 banki na koniec sezonu. Portugalczyk mialby sie pojawic we wtorek na trybunach JS.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 11:26

PABLO musi być trollem. Innej opcji nie widzę.

Poza wychowankami mamy w kadrze tylko dwóch zawodników, których nie sprowadził Marotta - Buffona i Chielliniego. Jak to się dzieję, że ten fatalny dyrektor sportowy zbudował drużynę, która pobiła już chyba wszystkie rekordy w Serie A, zdobyła trzy mistrzostwa i dwa Superpuchary.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 11:28

Ja pierdziele... :shock: Przecież tyle kasy przyszło za LM i nie mamy na tyle żeby jednego gościa kupić od razu i nie wygłupiać się z każdym o te wypożyczenia?? To już przechodzi ludzkie pojęcie.. W lecie nikogo nie kupimy bo trzeba będzie pospłacać transfery z tamtego okna i zimowego :doh: :wink: Chyba, że znowu na wypożyczamy na rok 2016 ;P ale moim zdaniem już mało kto na to pójdzie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 11:54

Sneijder bedzie sporym obciazeniem dla budzetu, a w tym sezonie nie pomoze juz w LM. W przyszlym sezonie bedzie mial 32 lata i chyba nikt nie oczekuje, ze bedzie wowczas kluczowym graczem... Powinnismy szukac zawodnikow perspektywicznych, a nie takich na 2/3 sezony, bo wowczas zabawa zaczyna sie od nowa. Moze przesadzam, ale jak patrze na Evre, ktory zarabia przeciez nie malo, a gra beznadziejnie i wyraznie przybyl, by dorobic do emerytury, robi mi sie niedobrze...

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 11:56

Tym bardziej graczom ofensywnym z czasem się mniej chce.
Juve jest budowane jak najtańszym kosztem ale przecież zawsze tak było.
Jednak te 20 mln na jednego gracza mogli by przecież dać, no bez przesady.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 12:03

Jak to w ogóle jest, że taki klub jak Juve, nie wzmacnia się pod kątem LM mając braki w ofensywie ? Przecież na SerieA skład jest wystarczający.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 12:55

sebatiaen pisze:Tym bardziej graczom ofensywnym z czasem się mniej chce.
Juve jest budowane jak najtańszym kosztem ale przecież zawsze tak było.
Jednak te 20 mln na jednego gracza mogli by przecież dać, no bez przesady.
Serio? Buffon prawie 55 mln, Thuram 42, Nedved 41, Emerson 28, Diego 27...

Fakt faktem 3 największe transfery mieliśmy w 2001 roku wiadomo po czym.
Warto dodać, że wtedy zawodnicy, co dopiero się wybili, nie kosztowali powyżej 40 mln.

Podstawową opcją jest zostawienie największych gwiazd w zespole. Sytuacja w Calcio sprawia, że wydawanie fortuny i do tego dorzucanie kosmicznych pensji skończy się prędzej, czy później powtórką Milanu i ich wyprzedaży.

Ps. Xherdan mógłby być u nas o wiele wcześniej i za o wiele mniejsze pieniądze, gdyby wtedy ktoś posłuchał Nedveda....
Ps2. Faktycznie wydaje się, że bez ryzyka większego transferu, bądź super szczęścia, ciężko będzie mierzyć się z największymi klubami jak równy z równym.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 12:58

Na calciomercato.com piszę, że Cagliari jest zainteresowane wypożyczeniem Marrone do końca sezonu.

Obrazek
Zablokowany