Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 14:44

El Robo z VS ( czy to ktoś od nas ? ) powołując się na Święcickiego z E twierdzi, że brat SMS - a wyjawił w wywiadzie, że SMS chce do Juve. Wiemy o tym ale skąd my to znamy ( B. Keita ). Może jednak przypadek Keity co nieco otworzy oczy Sergejowi bo chyba lepiej zostać w topowym klubie w Italii niż pchać się w niepewne. O Keicie jakby słuch zaginął, interesuje się ktoś Ligą francuską ?
SMS to powinien być priorytet naszego zarządu.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 14:58

MRN pisze:Ja mimo wszystko wierzę w SMS-a. Ten koleś poprzestawiałby środkowe formacje rywali.
Dokładnie. SMS to dla mnie priorytet i widząc co on wyprawia w Lazio, chce go u nas. Miejmy nadzieję że kocha brata i będą chcieli razem mieszkać.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 14:58

mega stary news. Ponieważ Swiety i Kapica spotkali sie z bramkarzem Toro gdy ten grał jeszcze w Lechii.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 16:18

Co od Moraty to lubię gościa, miał patent u nas w LM, bo w lidze to nie bardzo, ale kwota jaka się przewija to zdecydowanie za dużo, za połowę tego mógłbym się zastanawiać, zdecydowanie bardziej wolałbym zaryzykować z Martialem.
Savić jest nam chyba potrzebny w tym momencie jak nikt inny, ale to transfer typu science-fiction, jak kiedyś Pipity, tyle że tamten miał wpisaną klauzulę. Udało się jednak wtedy, to kto wie... ale tu potrzebna nam jest zdecydowana wola samego zawodnika, żeby był choć cień nadziei.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 16:26

Co do Savicia to chyba jedyne czym możemy zbić cenę która i tak byłaby astronomiczna to Sturaro bo niby kiedyś Lazio pytało o niego kilka razy.
Morata? Jeśli zastąpi Jugola to jestem jak najbardziej za.
Bellerim? Wolałbym Sidibe, ale to i tak znaczny progres w porównaniu z tym co mamy teraz.
Moim takim osobistym życzeniem byłoby oglądać częściej na boisku Marchisio bo nie wierzę, że ten jest w chwili obecnej gorszy od mułowatego Khediry.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 16:57

Nicram_93 pisze:Co od Moraty to lubię gościa, miał patent u nas w LM, bo w lidze to nie bardzo, ale kwota jaka się przewija to zdecydowanie za dużo, za połowę tego mógłbym się zastanawiać, zdecydowanie bardziej wolałbym zaryzykować z Martialem.
Savić jest nam chyba potrzebny w tym momencie jak nikt inny, ale to transfer typu science-fiction, jak kiedyś Pipity, tyle że tamten miał wpisaną klauzulę. Udało się jednak wtedy, to kto wie... ale tu potrzebna nam jest zdecydowana wola samego zawodnika, żeby był choć cień nadziei.
Niby Morata miał patent na LM ale nie strzelona bramka z Sevillą dała nam grę z Bayernem ale jednak faktycznie wydaje się na LM lepszy niż Higuain.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 17:19

My poważnie zamierzamy przedłużyć kontrakt z 37 letnim Barzaglim?! Rugani skiśnie na tej ławce i aż strach pomyśleć co będzie z Caldarą.. Rozumiem, że będą czekać do 30 :C

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 17:31

LukaszG / DLuGi pisze:My poważnie zamierzamy przedłużyć kontrakt z 37 letnim Barzaglim?! Rugani skiśnie na tej ławce i aż strach pomyśleć co będzie z Caldarą.. Rozumiem, że będą czekać do 30 :C
Dla mnie opcja przedłużenia kontraktu jest dobra z dwóch powodów:

- i tak byśmy dokupili jakiegoś doświadczonego(czytaj 30lat min)obrońcę za min 10mln który grałby więcej niż Rugani/Caldara
- przedłużamy ale w tym sezonie gra duuużo mniej

Jak te 2 punkty się nie zgadzają to nie ma sensu przedłużać.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 18:14

Robaku pisze:mega stary news. Ponieważ Swiety i Kapica spotkali sie z bramkarzem Toro gdy ten grał jeszcze w Lechii.
Ale jak wiem, że stary ale moja myśl była inna - czy El Robo to ktoś od nas na VS ?

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 19:27

Według mnie kluczem do pozyskania SMSa i ewentualnej obniżki ceny może być Rugani. Jeśli Lazio a awansuje do LM, to będą pilnie potrzebowali stopera na zastępstwo de Vrija i w ten sposób moglibyśmy się dogadać z Rzymianami. Czy warto? Niech każdy sobie odpowie na takie pytanie mając na uwadze fakt, że latem przyjdzie do nas Caldara.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 19:45

Virgil pisze:Pumex akurat w Juve Morata strzelał bramki w ważnych meczach i własnie nie pękał. Akurat ja wolę Moratę od Martiala, który to dopiero nic nie gra. Morata sprawdzony w lidze, już z dosyć dużym doświadczeniem i w ważnych meczach nie pękający.
Oczywiście nie za 60mln bo to jakiś głupi pomysł tyle dawać kasy za gościa który w Chelsea był niewypałem totalnym.

Żadnego Segieja nie będzie bo Lazio nam go nie sprzeda, a wątpię żeby zawdonik się aż tak na as uparł, szczególnie że poza Serie A może dostać większą kasę. Wierzenie w jego transfer to już czysta naiwność chociażby ze względu na nasze stosunki z szefem Lazio.

Do pomocy pewnie przyjdzie Can i Pellegrini, odejdzie Sturaro i to by było na tyle.

Do obrony Caldara, Spinazolla, Darmian, Digne. Jak sprzedamy Sandro to uwierzę w podjazd pod Bellerina

+ jakiś bramakrz.

Naprawdę się nie zdzwię się mercato to będzie (przy założeniu że nie odejdzie Dybala)
In : Bramkarz nr 2, Caldara, Spinazzola, Darmian, Digne, Can, Pellegrini, Morata
Out : Lichy, Asamoah, Sturaro, Mandzu

I wcale mnie nie zdziwi przedłużenie kontraktu dla Barzy, Pjaca pewnie jeszcze pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś Crotone, podobnie jak Orsolini.

Być może Khedira też odjedzie do MLS.
To okienko będzie wyglądać tak jak opisałeś przy "dobrych wiatrach"
Darmian - ok. 12 mln
Digne - ok. 16-22 mln
Pellegrini (z tego co pamiętam klauzula zależna od ilości meczy) ale ok. 30 mln
Morata - 35- 50 mln

Do tego Matuidi 10 mln i 34 mln za Costę czyli wychodzi ok. 140-150 mln euro .... bez możliwości sprzedaży Dybali czy choćby Sandro nawet o takim okienku możemy zapomnieć

Nie chcę przy tym nikogo na forum wyzywać od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i matematycznych ignorantów bo sam niegdyś wierzyłem w "FantaMercata" oderwane od ekonomiczno/ marketingowych i sportowych możliwości klubu jednak kibice, którzy w ogóle biorą pod uwagę możliwość transferu SMSa i to bez sprzedaży Dybali są niepoważni.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 19:56

Astarot pisze:
Virgil pisze:Pumex akurat w Juve Morata strzelał bramki w ważnych meczach i własnie nie pękał. Akurat ja wolę Moratę od Martiala, który to dopiero nic nie gra. Morata sprawdzony w lidze, już z dosyć dużym doświadczeniem i w ważnych meczach nie pękający.
Oczywiście nie za 60mln bo to jakiś głupi pomysł tyle dawać kasy za gościa który w Chelsea był niewypałem totalnym.

Żadnego Segieja nie będzie bo Lazio nam go nie sprzeda, a wątpię żeby zawdonik się aż tak na as uparł, szczególnie że poza Serie A może dostać większą kasę. Wierzenie w jego transfer to już czysta naiwność chociażby ze względu na nasze stosunki z szefem Lazio.

Do pomocy pewnie przyjdzie Can i Pellegrini, odejdzie Sturaro i to by było na tyle.

Do obrony Caldara, Spinazolla, Darmian, Digne. Jak sprzedamy Sandro to uwierzę w podjazd pod Bellerina

+ jakiś bramakrz.

Naprawdę się nie zdzwię się mercato to będzie (przy założeniu że nie odejdzie Dybala)
In : Bramkarz nr 2, Caldara, Spinazzola, Darmian, Digne, Can, Pellegrini, Morata
Out : Lichy, Asamoah, Sturaro, Mandzu

I wcale mnie nie zdziwi przedłużenie kontraktu dla Barzy, Pjaca pewnie jeszcze pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś Crotone, podobnie jak Orsolini.

Być może Khedira też odjedzie do MLS.
To okienko będzie wyglądać tak jak opisałeś przy "dobrych wiatrach"
Darmian - ok. 12 mln
Digne - ok. 16-22 mln
Morata - 35- 50 mln

Do tego Matuidi 10 mln i 34 mln za Costę czyli wychodzi ok. 140-150 mln euro .... bez możliwości sprzedaży Dybali czy choćby Sandro nawet o takim okienku możemy zapomnieć

Nie chcę przy tym nikogo na forum wyzywać od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i matematycznych ignorantów bo sam niegdyś wierzyłem w "FantaMercata" oderwane od ekonomiczno/ marketingowych i sportowych możliwości klubu jednak kibice, którzy w ogóle biorą pod uwagę możliwość transferu SMSa i to bez sprzedaży Dybali są niepoważni.
wypożyczenie z opcją zakupu za rok

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 20:12

Astarot pisze: To okienko będzie wyglądać tak jak opisałeś przy "dobrych wiatrach"
Darmian - ok. 12 mln
Digne - ok. 16-22 mln
Morata - 35- 50 mln

Sporo racji masz ale Morata (Boże broń :facepalm: ) kosztowałby z 15 za wypożyczenie, inaczej go nie sprowadzimy. Do tego dochodzi 91 mln z LM i wiadomo jakiś budżet. SMS to byłoby gigantyczny cios dla budżetu ale również gigantyczny skok jakości w naszym zespole. Jeżeli Agnelli to widzi to hajs się znajdzie nawet bez sprzedaży Dybali. Choć zaznaczam, że chyba sam w to nie wierze.

Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 21:51

Poprostu pisze:
Astarot pisze: To okienko będzie wyglądać tak jak opisałeś przy "dobrych wiatrach"
Darmian - ok. 12 mln
Digne - ok. 16-22 mln
Morata - 35- 50 mln

Nie chcę przy tym nikogo na forum wyzywać od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i matematycznych ignoran8tów bo sam niegdyś wierzyłem w "FantaMercata" oderwane od ekonomiczno/ marketingowych i sportowych możliwości klubu jednak kibice, którzy w ogóle biorą pod uwagę możliwość transferu SMSa i to bez sprzedaży Dybali są niepoważni.
Sporo racji masz ale Morata (Boże broń :facepalm: ) kosztowałby z 15 za wypożyczenie, inaczej go nie sprowadzimy. Do tego dochodzi 91 mln z LM i wiadomo jakiś budżet. SMS to byłoby gigantyczny cios dla budżetu ale również gigantyczny skok jakości w naszym zespole. Jeżeli Agnelli to widzi to hajs się znajdzie nawet bez sprzedaży Dybali. Choć zaznaczam, że chyba sam w to nie wierze.
- zimą zarobiliśmy +20mln na sprzedażach
- Rincon +8mln
- Morata za wypożyczenie "tylko" -15mln przez pierwszy rok
a jeszcze możemy :
- Sturaro 8mln
- jak przychodzi Morata to Mandziukić (+10-20mln) i Pjaca +15mln
czyli zakupy 123mln a sprzedaże ok 61mln, w sumie do ogarnięcia bez sprzedaży Sandro i Dybali bo wyszylibyśmy na -62mln a jak Sandro zostaje to potrzeba tylko 1 LO - Digne lub Spinazzole, jak Spina to nie bierzemy Digne czyli tylko 40mln na minus. Do ogarnięcia.
Ogólnie mamy dużo opcji przez duży skład i inwestycje w poprzednich latach.

Natomiast przez patrzenie na SMS, Martial-a oraz wielu LO mając Spinazzole zaklepanego wygląda na to że sprzedamy Sandro lub Dybalą albo obojga niestety.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2018, 21:56 przez Profesor, łącznie zmieniany 1 raz.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2018, 21:55

Pjaca pozostanie pewnie na wypożyczeniu, a Mario odejdzie za darmo, bo jesteśmy mu wdzięczni za całokształt :dance:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Zablokowany